נקודה מעניינת. דעתכן? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • התפרסמה כתבה מאד מעניינת, עם נקודה למחשבה, הייתי רוצה לשמוע את דעתכן עליה.

"רוצים שינוי: למה צריך הדרכת הורים לכולם - בחינם
    החברה הופכת אלימה יותר, הילדים מפונקים יותר וחינוך הפך למילה גסה. וההורים? הם כבר מזמן איבדו את הדרך. איך יוצאים מזה? אלי זוהר ניב מקווה שנבחרי הציבור שלנו ירימו את הכפפה - ויכוננו סדנאות הורים חינמיות ל-כ-ו-ל-ם"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4311786,00.html
20 תגובות
עמוד 1
  • היה לי מקרה היום שבדיוק מתחבר לעניין הזה , עמדתי בתחנה בתחנת אוטובוס שהמדרכה שם די צרה ואם עומדים ליד התחנה אז חוסמים את המעבר, היה במעבר הזה ילדון בחטיבה כנראה והוא אמד עם הפנים לכיוון האנשים שעוברים , מולו נסע על אופניים איש מבוגר כבן 70 והילדון פשוט לא זז מהמקום ויותר מזה ממש נכנס באותו איש על האופניים , האיש נעצר וחיכה כמה רגעים ,עד שהילדון הבין שהוא צריך לבקש סליחה וטוב שלא עברה שנה ... אותו איש מבוגר היה צרפתי ואמר להם שכדי לדעת משהו צריכים השוואה , אז הוא יכול להשוות ... השיחה התנהלה על זה שבעצם לילדים בארץ אין שום חינוך או נימוס , כלום נאדה ,גורנישט, המחשבה שלהם שמגיע להם הכל!!! וזה לגמרי מגיע מהבית! ילד חייב לשמוע גם מילה לא ! לדבר בכבוד לסובבים אותו ולדעת לבקש סליחה ולהגיד בבקשה . התקשורת עם העולם לא צריכה להיות בצעקות ובדרישות . אם הילד צועק :"מיייייייייםםםםםםםםם!!!!!!!" ההורה לא צריך לרוץ ולהביא לו כוס מים , הוא חייב ללמד את הילד להתבטא ולבקש כמו בן אדם , אף אחד לא אמור לנחש למה הילד מתכוון . צריך ללמד את הילד לומר " אבא, אתה יכול בבקשה להביא לי מים לשתות .?"
  • צודקת.
    אבל את יודעת מה? זה לא רק אשמת ההורים. מי מלמד אותם מה לעשות עם הילד? ילד לא בא עם פרוספקט.
    לחנך את ההורים, לתת להם כלים להתמודד עם האתגרים שבאים עם גידול ילדים, צריך להיות אינטרס ראשון במעלה של המדינה.
    מי שיש לו כסף, ישלם וילמד. ומי שלא, ובכן... בעיה שלו.

זה צריך להיות פתוח בחינם, כמו שמציעה הכותבת. ואת יודעת מה? אני אפילו משתעשעת עם המחשבה שזה יהיה ממש קורס חובה.
    נניח, כמה מובטלים יש היום? מה הם עושים? הולכים בבוקר יום ראשון ללשכה, חותמים ונשארים בבית כל השבוע?

למה לא לנצל את הזמן הזה כדי להושיב אותם על ספסל הלימודים? להקנות להם ידע, כלים, מיומנות גם להשתלב במעגל העבודה וגם..רחמנא ליצלן, להיות הורים טובים יותר, בני זוג טובים יותר וכו'.

הרי הילדים האלה, יגדלו להיות ציבור האזרחים. האזרחים המצביעים, המשרתים בצבא, אלה שינהלו את המדינה.
    אותי מפחיד לחשוב שהחיים שלנו בתור אנשים מבוגרים (שלא לומר זקנים) בידיים של אלה שהיום בני 10-18.

• יש לי הרגשה שהאינטרס של הממשלה זה שנהיה כמה שיותר מטומטמים כדי שלא יהיה לנו כוח או יכולת להלחם על חיים יותר טובים , אם כל מה שיענין את האזרח זה לגמור את החודש לא יהיה הפגנות , אפשר יהיה לעשות מה שרוצים עם התקציב והעם פשוט לא ימרוד , אנשים לא יהיו מספיק מלומדים להבין שיש כאן בעצם בעיה וככה הממשלה חיה על הכסף של האזרחים והם האזרחים פשוט נלחמים בציפורניים לא לשקוע ולא לרעוב . אז ...נראה יש כאן בעיה קשה במדינה הזו , עוד מעט לא ישארו אנשים שיהיה באמת אכפת להם ממשהו .
  • ממתי לממשלה אכפת מהאזרחים כאן?
    קודם שיהיה אפשר לחיות כאן בכבוד

• אני אתכן.
    לפני שנגיע לקורסים כאלו (שבעיניי הם מקסימים)
    קודם כל שנצליח לסגור חודש
    יש משפחות שאין להם מה לאכול בבית
    הכל עולה, לאף אחד לא אכפת מהאזרחים פה
    בקיצור ממשלה זוועה.

• האשמה היא לא רק בממשלה , אנחנו אלה שיכולים לשנות ! לא הכל ביטחון במדינה שלנו , חייבים להשקיע כסף גם בחינוך וגם בבריאות ,כי יש מצב שגם לא ישארו צעירים שירצו להתגייס ומספיק בריאים !!!! אז חייבים להתחיל מהבסיס ! חייבים להשקיע בילדים שלנו ! אחרת לא יהיה דור המשך , לפחות לא כפי שהיינו רוצים ! מה שישאר אחרינו זה אנשים לא אכפתיים לזולת ושיטחיים ולא מלומדים שמה שיעניין אותם בסוף זה למי יש אייפון יותר מתקדם
  • מאיה את צודקת לחלוטין

אבל מה תעשה משפחה שוואלה, אין לה.
    אין לה כסף להשקיע בחינוך
    ההורים שלי למשל, היה להם עסק משגשג ומרוויח
    ב"ה חיו טוב ועמלו המון עד שהצליחו להגיע לפיסגה.
    ומאז הפינוי של גוש קטיף (היה להם עסק של ירק אורגני משם) העסק נחת.
    נשארו עם חובות, 4 ילדים לפרנס ואפס עזרה מהמדינה.
    כיום כל אחת מהורי עובד ב-2 עבודות לא נורמליות
    בשביל שמס הכנסה יקחו אחוזים מטורפים
    ובשביל שאחים שלי ימשיכו לקבל את החינוך הטופ, הביגוד האיכותי והאוכל הבריא.

מה תעשה משפחה כזו?
    שלצערנו אין לה 4 עבודות מכניסות?
    עם כל הרצון בחינוך על רמה (ואני גם ראיתי מה הולך בגנים כי עבדתי שם)
    לפעמים אין אמצעים, שכיום הם כסף...

• רעיון טוב אבל לא חושבת שיצא ממנו מה שרוצים.

כי זה לא שהמידע לא נגיש, הוא נגיש, זה האנשים שלא רוצים לקחת אותו או ללמוד או להפתח אליו. הרוב בגלל רגשות אשם שמלווה אצליהם חינוך, או כי ההורה משוכנע בעצמו שהילד שלו הוא דיקטטור על, אז למה שמורה יצעק עליו?
    יש טלויזיה יש תוכניות סופר נני יש כל מיני תוכניות חינוך, יש ברדיו יש מלא חומר באינטרנט, יש פורום, פה אפילו בפורום יש אחלה עיצות. הכל חינמי.
    אלה שלא משתמשים במקורות האלה, לא יפנימו את מה שעושים בסדנאות האלה ועוד בחינם!! (שזה פסיכולוגית האנשים לא ירגישו מחויבים כלפי הסדנאות).
    והרי בידיוק את אותם האנשים רוצים לשנות. אז צריך משהו אחר.

• סדר עדיפויות ! זה מה שחסר להורים של ימינו ! אפשר לחיות גם בלי ביגוד ממותג ואם מש רוצים ממותג יש חנויות יד שניה עם בגדים מש חדשים בכלום כסף , יש כל מוצר שרק תחפצי בשליש מחיר ביד 2 או אפילו לקחת מחברה או משפחה בהשאלה , למה להוציא סכומי עתק? למה לקנות אייפון וגלקסי (מודה גם לי יש גלקסי אבל לא את הכי מתקדם וגם קנוי מיד 2 ככה שעלה לי פחות מחצי מחיר ) למה ילדים צריכים אייפון או טאבלט או תינוקות בגדים של ראלף לורן ? למה תינוק צריך עגלה ב5-6-7 אלף שקל שאפשר בהחלט לשים את הכסף הזה בצד להמשך החיים של הילד ?! למה חייבים לקנות חדר לתינוק באלפי שקלים ?! שאפשר את הכסף הזה לשים בצד לטיול בר מצווה למשל? למה צריכים לקנות כל שני וחמישי צעצוע ? צעצועי התפתחות ? שההתפתחות הכי טובה של הילד היא פשוט לחקור את הסיבה ואת הדברים שנמצאים בסביבה ,כולל לטעם את הדשא? למה צריכים לקנות בגדים בפוקס גולף או כל חנות יקרה לגן ? זה מתלכלך ונקרע ותוך שניה גדלים ? הרשימה כל כך ארוכה שפשוט אין לה סוף!!! וכל זה כסף , אותו כסף שאפשר לשמור למטרה אחרת או צרה שלא תבוא !
  • את צודקת והכל טוב ויפה
    אבל אני לא מדברת על ההורים האלו.
    אני מדברת על אנשים שנטו לא סוגרים חודש ואין להם מה לאכול
    אני מדברת על הורים שאין להם כסף להכניס ילד מחונן ומצטיין לביה"ס נורמלי
    לקבל חינוך טוב וציונים טובים לעתידו
    ואז שומעים שילדים יושבים על הברזלים שומעים דיכאון ומסניפים
    מה המדינה שלנו עושה בשביל אנשים כאלו?

למה ילד מקסים ומתוק וחכם להפליא שהיה בכיתה שלי
    היה צריך לעבור לביה"ס של "עבריינים" כמו שקוראים לזה פה
    ולא להכנס לביה"ס על רמה פה ברחובות?
    למה שאני רואה אותו ברחוב בא לי לבכות מה נהיה ממנו?
    זה כי לאמא שלו החד הורית לא היה כסף להאכיל אותו, ובטח ובטח שלא להשקיע בחינוכו.

לצערי הגענו למצבים כאלה היום
    לפני כל השופוני והעגלות והחדרי שינה והבגדים הממותגים
    (שאגב, זה לא עושה אותו איכותיים בעליל וראינו סחורות זולות וטובות מאלו)

אז כל מה שאמרתי, זה שיש משפחות,
    שאין להם כסף.
    לא לחינוך ולא לשום דבר אחר
    וכן, חבל מאוד שזו המצב שאילו המדינה שלנו רק הייתה מתחשבת קצת
    אלפי ילדים עם פוטנציאל עצום היו במקום טוב יותר מזה.

• מסכימה מאוד
  • מאיה אני איתך בכל מילה ומילה

את יודעת בדיוק עכשיו יש לי בעיה עם להב בדיוק מה שאמרת - היא דורשת דברים בדרל בוטה
    אני לא רצה להענות לדרישתה אני תמיד מבהירה לה מה הדרך הנכונה לבקש את רצונה
    המילה בבקשה היא לא קללה ובטח לא בושה
    זה שאני אמא שלה ואעשה הכל בשבילה לא פותר אותה מהנימוס המינימלי

מעבר לזה מזמן אמרתי שהדרכת הורים היא דבר הכרחי

שירה ממי זה לא שאני לא מסכימה איתך כי תכלס את מציינת עובדות נכונות אבל חשוב להבהיר שחינוך טוב מגיע קודם כל מהבית - חינוך לדרך ארץ לנימוס לאהבת הזולת ולכבוד לזולת - אלו דברים שבאים מהחינוך בתא המשפחתי

הדוגמא הכי טוב לדעתי בנוגע לפורום שלנו זה קימה באוטובוס לכבודה של אישה בהריון (שלא נדבר על מבוגרים ונכים) - זה פשוט נימוס שהולך ונעלם מעולמנו.

• אני מסכימה עם כל מילה

• אז בנות זה הזמן לשינוי !
  • אתן יודעות, ילדים הם יצורים מאד מאד חכמים. אפילו יותר מאיתנו בדברים מסוימים. קחו ילד בן שנה, תנו לו סמרטפון ביד ותראו איך כאילו הוא נולד עם המידע מה לעשות עם זה. אמא שלי, שתהיה בריאה, עד היום לא יודעת לשלוח אסמס.

הם נולדים חכמים יותר וצריך להתאים את החינוך אליהם. כמו שאומרים "חנך נער על פי דרכו".
    הבעיה כאן, היא שאנחנו המבוגרים, אנחנו בעצמנו לא מחונכים.
    אתה יכול להרצות לילד שעה וחצי, נאום חוצב להבות, על כמה זה רע לשקר.
    ואז הוא תופס אותך על שקר.
    הבטחת לו משהו ולא קיימת. זהו. זה צרוב בו. הוא לומד ממך שזה מותר, שזה בסדר.
    מה אני רוצה להגיד?
    פסיכולוגים מציינים שוב ושוב שילדים לומדים בעיקר מדוגמא אישית.
    אילו דוגאמאות אישיות אנחנו נותנים להם? הרבה פעמים אנחנו בעצמנו לא מודעים למעשים שאנחנו עושים.
    זה אולי ההבדל המשמעותי ביותר בין חינוך לבין השכלה. השכלה זה ידע, שאתה רוכש, קורא, מעבד, יש לך לפעמים ביקורת עליו. לפעמים אתה זוכר יותר, לפעמים פחות.
    חינוך זה ממש תוכנה פנימית, שטבועה בך, מכתיבה את תפיסת העולם שלך, את ההתנהגות שלך, המודעת והבלתי מודעת. ממש מכתיבה את מי שאתה.

איך אנחנו כהורים יכולים ממש לחנך, לעצב ילד, כשאנחנו בעצמנו קצת לוטים בערפל? הרבה פעמים ההורים בעצמם אינם "מחונכים". לכן אני חושבת שהדרכות להורים, חינוך של מבוגרים, הוא לא פחות חשוב מחינוך ילדים (אולי אפילו יותר? כי מי בסופו של דבר המחנך העיקרי שלהם...).
    איך אפשר לדבר על "חוק חינוך חובה" לילדים, שהבית שבו הם גדלים בעצמו דומה למערב הפרוע?
    שוב, אני לא חושבת שזו אשמת ההורים. הם עושים מה שהם יודעים בהעדר הכוונה, הכשרה ובהעדר...חינוך.
    השאלה היא: מה עושים?
    הרי ברור שזה חשוב. כמו שאמרתן כאן, ואני מסכימה לחלוטין, לשלטון המרכזי, יש אילוצים משלו, והוא לא ממש סופר אותנו.

אז מה עושים? רואים שזה עקום ומחכים למשהו שיקרה כדי שישתנה כאן?
    לדעתי לשיח הציבורי יש יותר כוח ומשקל ממה שאנחנו מייחסים לו. תחשבו על זה, כמה דברים קרו כאן בגלל לחץ ציבורי? פניית הפרסה החלקית מהמודל הנאו-ליברלי של הממשלה, ואימוץ חלק לא מבוטל מהמלצות ועדת טרכטנברג הן תוצאה של מאבק ציבורי ולחץ שלנו על השלטון.

אולי כשנבין עד כמה הדבר הזה הוא ממש הכרחי לקיום שלנו ולדבר שהכי חשוב לנו בחיים – לילדים שלנו, לא נשקוט ולא ננוח עד שידאגו לספק לנו הכשרות וקורסים להורים. מישהי ציינה פה את סופר נני. חבל מאד שאין יותר תוכניות כאלה. בים של ריאליטי רדוד, של תחרותיות חסרת רסן ואכזריות, יש איים קטנים קטנים של תוכניות איכותיות, עד שנדמה כאילו זה טיפה קטנה אחת בים.
    מי קובע את הריטינג? אנחנו.
    למה אנחנו לא דורשים יותר תוכניות איכותיות?

בסופו של דבר, גם השלטון ירוויח מזה. היציבות שלו תלויה ביציבות של האומה, של האזרחים.
    תראו מה קורה מסביב לעולם. כמה מהומות, כמה אלימות. 12 ממשלות הוחלפו באירופה בשנה וחצי האחרונות. זה צריך להיות אינטרס גם של הממשלה, אם לא בשבילנו, אז בשביל עצמה.
  • תראי אני לא מתכוונת להכנס לכל נקודה שציינת כי שוב בסהכ אני מסכימה עם הדעה והדברים שנאמרו
    רק דבר אחד צרם לי - אי אפשר לטעון שהורה שלא קיים הבטחה למעשה שיקר לילד שלו
    דוגמא - אני הבטחתי ללהב שביום רביעי אני לוקחת אותה לחוג סלסה וביום שלישי בלימודים הודיעו לנו שיש שיעור השלמה ביום רביעי וכמובן שבלית ברירה הלכתי ללימודים ולא עם להב לחוג
    האם זה אומר ששיקרתי לה? ששימשתי לה דוגמא רעה?
    לא! כי לאמא ואבא יש מיליון ואחד אילוצים וילד צריך להבין שלא הכל חלק וברור בחיים.
    אם הילדה שלי תבוא ותגיד לי אמא את זרקת את הציור שלי ואומר לה לא כשלמעשה אני זרקתי זה יהיה שקר
    אי אפשר להשוות הורה שלא קיים הבטחה לילד שמשקר על משהו שעשה.

לא כל צעד בהתנהגות ההורים הוא ערך למשוואה מול חינוך הילד.

• צודקת 100%. כמובן שלא בזה מדובר...
    אני פשוט רואה הורים שמבטיחים פרסים לילד כשהוא מסרב, כדי לגרום לו לעשות כל מיני דברים. נניח - אם תיתן לאח שלך את המשאית, אני אקנה לך משאית יותר גדולה ומשאית יותר גדולה הוא לא מקבל...
    כמובן, שיש אילוצים, כמובן שלפעמים אנחנו מבטחים ושלא באשמתנו לא יכולים לקיים. כאן בהחלט צריך גם לשוחח עם הילד ולהסביר לו. למען הסר ספק, לא לזה התכוונתי
  • יש פה הבנת הנקרא:

"אתה יכול להרצות לילד שעה וחצי, נאום חוצב להבות, על כמה זה רע לשקר.
    ואז הוא תופס אותך על שקר.
    הבטחת לו משהו ולא קיימת. זהו. זה צרוב בו. הוא לומד ממך שזה מותר, שזה בסדר. "

יש כאן 2 דוגמאות ל2 דברים שונים, שהכותב לא קישר ביניהם, למעט הקשר של הדוגמא של ההורה וההשפעה.

לא לשקר- וההורה משקר
    לא להבטיח הבטחות שווא (אני אתנהג טוב אם תקני לי ותעשי לי) ואז לא לעשות את זה,
    כי ההורה הבטיח לו משהו ולא קיים.

השקר לא קשור פה להבטחה. זה כל דבר בניפרד.
    הבטחות וקיומן נושא אחד.
    ושקרים נושא אחר.

המסקנה שלהבטיח ולא לקיים זה לשקר אינה נובעת מפה בשום אופן.
  • אני תמיד אמרתי שלצערנו הרב בשביל להיות הורה לא צריך רישיון וחבל שכך.
    כל מקצוע שתבחרו בו אתם נדרשים ללמוד ולעמוד במבחנים וגם סטאז' אפילו.
    רק בשביל להיות הורה לא נדרש כלום.
    כשמתקבלים לעבודה אתם עוברים מיונים, השמה ,מבדק גרפולוגי, משחקי תפקידים להביא ממליצים ואפילו תעודת יושר מהמשטרה.
    ובשביל להיות הורה?! - כלום.
    לא יכולת כלכלית, לא בריאות נפשית ,לא בגרות ,לא מוכנות - פשוט כלום.
    להביא ילדים לעולם זה לא חובה ולא חוק ומי שלא בשל ונכון למשימה הענקית הזאת עדיף שלא יביא.
    אני מאוד מעריכה אנשים שמסוגלים באופן מאוד כנה להודות שהורות זה פשוט לא בשבילם ולא להכנע לפעמים למוסכמות חברתיות או לחץ מהסביבה.
  • dani24, את כל כך צודקת!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה