היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
אתמול הייתי אצל רופא נשים לאחר ש4 חודשים אני מנסה להיכנס להריון הוא עשה לי אולטרסאונג וגינלי ואמר שיש לי "שרשרת פנינים" ציסטות קטנות על השחלות מה שאומר שחלות פוליצ'יסטיות.
אמר לנו להמשיך לנסות ולאתר ביוץ. יכול להיות שאיני מבייצת?
מאוד מדאיג אותי הדבר מזה אומר על הכניסה להריון ?
תודה רבה ויום נעים.
9 תגובות
עמוד 1
הלוואי והייתי יכולה לומר לך.. קבלי חיבוקים ממני!! מצטערת שאין לי מושג..
היי מותק, קודם כל אל תתבאסי, נכון שזה לא אידיאלי אבל למזלנו היום יודעים לטפל בהכל :) דבר שני כנרת פרסמה פה מאמר על שחלות פוליציסטיות והוא בראש השירשורים אז כדאי לך לקרוא. איך הרופא התכוון שתזהי ביוץ?
אני רואה שנשאלות המון שאלות על שחלות פוליצסטיות ....אז בקצרה ...
לגבי השחלות הפוליצסטיות (אני ידבר במונחים לא רפואיים בשביל שכולנו נבין) אז ככה הרי מה זה שחלות פוליצסטיות בעצם ? שחלות פוליצסטיות הנו מצב שבזמן הכנת הזקיק לפני ביוץ זא בזמן שהוא גדל בשחלה במקום זקיק אחד גדלים כמה זקיקים ויוצרים משהו שנראה כמו שרשרת פנינים אז מה בעצם הבעיה עם זה ?הבעיה היא שקובץ הזקיקים (ביציות) הללו לא יכולים להגיע לביוץ מלא והביוץ בעצם לא אפקטיבי. הטוב הרע והלא נורא... איך מאבחנים - בדיקת דם לפרופיל הורמונלי כאשר הLH (הורמון מגרה זקיק)גבוה מאוד / גבוה באופן יחסי מהורמון ה FSH כמו כן בבדיקת US בזמן הביוץ רואים את מבנה השרשרת שדיברנו עליו.. נראה קשר ישיר בין אנסולין לפוליצסטיות הגוף מפתח תנגודת לאנסולין
ישנם מצבים שרק שחלה אחת פוליצסטית ומה שזה אומר שישנה שחלה שניה שמתפקדת באופן רגיל וזה בעצם "קצת פוליצסטית" בנוסף כמו שאתן יודעות אורח החיים שלנו משפיע באופן ישיר על תפקוד הגוף שלנו ולכן בתקופות בהם נשמור על ת**** נכונה ספורט ורוגע הביוץ יהיה תקין ולא רק אצל פוליצסטיות . מה ניתן לעשות? ת**** - ת**** שלא כוללת קמח לבן סוכר לבן ופחממות פשוטות ....בגדול ארוחות קטנות כל שלוש שעות שלא מכילות פחממות לא טובות כדוגמאת תפוח אדמה/בורקסים וכו... וללא סוכר לא טוב - עוגיות וכו... מי שמעוניינת אשמח לפרט בנושא תרגישו חופשי לשאול! כנרת שיפר
תודה בנות :)
ולשאלתכן- הוא התכוון שאזהה ביוץ ע"י בדיקות שתן ביתיות......
בהצלחה
ממי אני מציעה אבל ממש מציעה לך לבקש ממנו מעקב זקיקים, הבדיקת ביוץ ממש לא מדויוקת ואין מדויק כמו מעקב :)
הייי חמודה גם אני פוליציסטית אני ועוד המוןן בנות
אני רואה שהבנות הגיבו לך אז אני רק אוסיף שזה לא כזה נורא גם לי יש את זה בנוסף אין לך מה לבדוק ביוץ עם בדיקות ביתיות הן ברוב המקרים לא אפקטיביות בשחלות פוליציסטיות והסיבה לכך נעוצה שאצל פוליציסטיות ההורמון שהן בודקות גבוה תמיד את יכולה להמשיך לנסות טבעי ואם המחזור שלך סדיר אז ככל הנראה את מבייצת ,אצלי למשל אני מקבלת מחזור אחת לחצי שנה ולכן אני לא מבייצת באופן ודאי... בכל מקרה אם את חסרת סבלנות תבקשי מעקב זקיקים או בדיקת דם לפרוגסטרון לראות אם מתרחש ביוץ שיהיה בהצלחה
רוני עוד דבר קטן למי שפוליצסטית עדיף לעשות מעקב זקיקים ולא על ידי בדיקות שתן כיוון שהורמון ה LH גבוה עקב ריבוי זקיקים (הסטיקים מזהים בעצם את הורמון ה LH ) מצה אשר יכול לתת לך תמונה שגוייה של ביוץ לפני הזמן