תגידו בנות - בקשר לחיסון אדמת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • גם בטיפת חלב ביקשו מכו לעשות בדיקת דם ולהביא את כל בדיקות הדם שעשיתן בהריון ואת הבדיקה הנוכחית??

ואת פנקס החיסונים שלכן וקבעה גם לכן לחיסון לאדמת?? היא אמרה לי אבל עדיין לא עשיתי בדיקת דם זה ממש חשוב או מה?

18 תגובות
עמוד 1
  • לעצמך?
    ממני לא ביקשו כזה דבר
    אולי כי לא היית חולה באדמת אף פעם?

• גם ממני לא ביקשו דבר כזה. ומחר יש לנו חיסון גיל חודשיים.

• כן היא רוצה לדעת אם עשיתי אי פעם חיסון לאדמת וביקשה שאני אביא את כל בדיקות הדם בהריוו ואעשה גם שוב ואביא לה את הנוכחי

וביקשה גם את פנקס החיסונים לראות אם עשיתי.
    היא ממש מוזרה.

• יש לך רופאה-יסודית

• אז מרווה זה ממש חשוב? כי אין לי עצבים ללכת בבוקר לבדיקת דם.

• אני חושבת שכשהייתי בהריון
    האחות ליווי הריון שאלה אותי את זה וביקשה לראות פנקס חיסונים
    ) לא זוכרת למה)
    יש מצב ששזה היה לדעת אם הייתי חולה באדמת ?

• אם זה היה ממש הכרחי וחשוב היו מבקשים את זה מכולם.
  • לגבי חיסון . אז ככה אני לא הייתי מחוסנת מספיק רמת נוגדנים נמוכה . ואחרי לידה של איתמר יחד איתו עשיתי חיסון ואחרי זה השלמתי עוד מנה לפני הלימודים . לגבי 3 חודשים לא להקלט אז זכור לי שההנחיה השתנתה ושלא עושים רק אם האישה בהריון . אבל לודא עם מישהו על בטוח .
  • וטלי לשאלתך למה לא לכולם זה כי הרוב מחוסנים . זה בשיגרת החיסונים כבר הרבה זמן וגם הרבה חלו באדמת . ותמיד בודקים כל הריון רמת נוגדנים .
  • גם ממני האחות בטיפת חלב ביקשה או את פנקס החיסונים או תוצאות בדיקת דם
    שכוללות בדיקה לנוגדני אדמת... זה חשוב לפני כניסה להריון השני
    כי כאילו כשכבר יש תינוק בבית אז הסיכוי להדבק באדמת יותר גבוה
    וזה מסוכן בהריון... בגלל זה או שמוודאים שחוסנת או שמחסנים מחדש

בלי שום קשר לבדיקת האדמת משהו כמו חודש וחצי אחרי הלידה
    חשוב לעשות בדיקת דם כדי לבדוק כמויות ברזל וכו'
    לראות שהגוף חוזר לעצמו מבחינת המאגרים של הויטמינים והמינרלים

• טלי אם הבאת לטיפת החלב את תוצאות בדיקות הדם שלך
    של ההריון או אחרי ההריון והיו שם תוצאות של rubella משהו
    אז האחות כבר קיבלה את התוצאות מבלי לבקש ממך...
    אבל בעקרון מכל מי שאני מכירה ביקשו לראות או פנקס חיסונים
    או ספציפית תוצאות של בדיקה לספירת נוגדני אדמת...

• אבל הקטע הוא שלא הבאתי בכלל תוצאות של בדיקת דם שלי
    לא לפני ההריון לא במהלכו ולא אחרי.......

הגיוני שהאחות של הטיפת חלב לא ביקשה את זה ממני? ..........

• ממני בקשו לעשות וזה בשביל הלידות הבאות כדי לדעת אם הגוף חסין למחלת האדמת וזה מונע מומים מולדים אצל הולד.
    עשיתי בדיקת דם וראו שקבלתי בעבר את החיסון (עושים את זה בכתה ג' אני חושבת בבית ספר) ובגלל שעשיתי, אני לא צריכה לעשות שוב.
    וממני לא בקשו את הבדיקות שעשיתי בהריון. עשיתי בדיקות חדשות וזה הספיק...

• בנות,

אחות טיפת חלב לא חייבת לבקש את זה מי שאחראי הוא רופא מטפל והוא אמור חבדוק נוגדנים והכל אז יכול להיות שיהיו כאלה שיבקשו מהן ויהיה כאלה שלא (כמוני למשל).
  • בתחילת ההריון הבדיקות הראשונות שעושים עושים נוגדנים לאדמת.. גם אני לא הייתי מחוסנת..
    אחרי ההריון של ליהיא שכחתי מזה.. עכשיו בהריון שנפל לי שוב אמרו לי.. וכשנפל הלכתי לטיפת חלב עם אישור מהרופא והיא חיסנה אותי.. דרך אגב החיסון כואב מאוד..
    גם אחרי כמה ימים המקום עדיין רגיש..
  • כמו שהבנות רשמו- חשוב ליהיות מחוסנת לזה.

בהריון במעקב אחות הבאתי פנקס- אני מחוסנת.
    אז לא היו בשבילי בקשות מיוחדות.
  • שנשון- עשית את החיסון-אדמת כעת..נתנו לך הנחיה כמה זמן אסור להיקלט לאחר מכן??? שמעתי שאסור 3 חודשים,האם אני צודקת?

ולגבי ההמלצה מטעם הרופא- כל-הכבוד לרופאים-היסודיים,שהמליצו על-כך!
    כתבה כאן מישהי,שהרופא בהיריון לא-נתן לה הפנייה לג'י-בי-אס בשבוע 36 והילד שלה חלה מייד לאחר-הלידה,נדמה לי בדלקת-ראות ולקח לו זמן להחלים..
    פשוט בושה,שישנם רופאים שמחפפים

• מרווה כן עשיתי אותו לפני פחות מחודש.. ולא לא אמרו לי כלום על לא להיקלט 3 חודשים.!??!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה