פיטורים.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אתמול פיטרו את בעלי מעבודה, בעלי כבר מזמן רצה לעזוב שמה כי המנהל שלו לא היה משלם בזמן וכמה פעמים שהציק היה חוזר לו ולא רצה לפטר אותו ולתת לו מכתב פיטורים( היה בלאגן בעבודה כבר דיי הרבה זמן)
    אתמול בעלי חזר מעבודה אחרי שעתיים שהוא הלך לעבודה, והיום בבוקר התקשרו אליו ואמרו שהוא נותן מכתב פיטורים.
    פיטרו את כל עובדים לא רק את בעלי.
    עכשיו המנהל שלו לא מוכן לשלם פיצויים( הוא עבד דרך קפלן) וגם את המשכורת שהוא אמור לקבל החודש ב 10.
    חבר שלו מעבודה בדק את כל הטפסים ועלה על זה שכביכול הוא פיטר אותם עוד חודש שעבר על מנת לא לשלם משכורת החודש.
    ועדיין הוא לא קיבל מכתב פיטורים.
    בעלי עשה כבר כמה טלפונים בקשר לעבודה ואין כלום עדיין והכל עומד באוויר כי אין מכתב.
    בעלי עבד כמעט 4 שנים בעבודה הזאת ולא היו לו שום תנאים, הוא לא קיבל הבראה לא חופשים בקיצור כלום.
    אני ממש מודאגת מה אנחנו נעשה
18 תגובות
עמוד 1
  • היי טניה,
    עצוב לשמוע...
    בוודאות - מגיעים לו פיצויים.
    לגבי חופשה והבראה אני לא בטוחה, אבל חושבת שגם כן.
    ותק של 4 שנים הוא ותק רב, ובאי מתן הזכויות שמגיעות לו עקב הפיטורים, המעסיק עובר על החוק וחשוף לתביעה, שאם תיעשה - המעסיק יפסיד בה, והתובע (בעלך) יקבל את זכויותיו.
    חבל להגיע למצב של תביעה, פני לארגון בשם "קו לעובד" ושם ידריכו את בעלך או אותך כיצד לפעול על מנת לקבל את זכויות הפיטורים.
    מצרפת קישור לאתר "קו לעובד", לאפשרות סיוע דרך האינטרנט.
    פני אליהם וספרי להם את הסיפור.
    בהצלחה!

http://www.kavlaoved.org.il/contact_n73b8.html?pid=39

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

• שתי שאלות:

1) האם בעלך עבד בחברת כ"א (קבלן)?
    2) כמה זמן בעלך עבד שם?

• עכשיו אני רואה שכתבת שהוא עבד 4 שנים.
    אז האם מדובר בחברה קבלנית?

• זה מאוד פשוט, עכשיו לעו"ד שינחה אתכם
    דברים כאלה ומקרים כאלה מומלץ לעשות בליווי משפטי, ויפה שעה אחת קודם

• מאמי תפנו לעורך דין, דחוף.................
    הוא יעשה לכם סדר בהכל!!!!!!

אתם צריכים לקבל את מ שמגיע לכם!!!!!

• הוא היה אמור לקבל הבראה ,פיצויים וחופשים
    אתם צריכים לפנות למשרד התמ"ת ולפתוח תיק נגד המעסיק

• תודה רבה רבה
  • הם יחכו הרבה זמן.
    שיפנו במיידי לתמ"ת קו לעובד ומשרד עו"ד.
    הם כבר ימצאו את המנהל צ'יק צ'ק!!!
  • אז תקשיבי טוב יש חוק שנקרא "החוק להגברת האכיפה בדיני עבודה".
    מה שהחוק הזה אומר זה דבר פשוט - אם עובד עבד בחברה קבלנית, שהפרה את דיני העבודה, מי שאחראי לעובד זו החברה שהזמינה את השירות.

לצורך הדוגמא: נניח חברת שמירה שנותנת שירותים לרכבת ישראל.

מי שאחראי כלפי העובדים זו גם החברה הקבלנית, אבל עכשיו עם החוק החדש גם רכבת ישראל!

והדבר הכי פשוט זה לפנות לחברה שהזמינה את השירות ולשלוח לה מכתב שהחברה הקבלנית שהיא מעסיקה מפרה זכויות של עובדים ואתם דורשים מהם: א, ב, ג, ד...
    ואם הם לא ידאגו לכך תוך נניח שבועיים, אתם תפנו למשרד התמ"ת ותגישו תלונה.
    משרד התמ"ת יוצא במבצע אכיפה (אולי ראיתם גם פרסומות בטלויזיה). הם יקבלו כזה קנס, שהם לא יעזו.

משהי כתבה פה על קו לעובד - גם לפנות לשם זה רעיון טוב.

בלי שום קשר, יש לכם זכות לקבל ייעוץ משפטי בחינם בסניגוריה הציבורית ברח' הנריטה סולד בת"א. שם יעזרו לכם גם בחישוב הפיצויים וגם ידריכו אתכם.
    בעיקרון לתביעה כזו אני הייתי מוותרת על שירותי עו"ד (קצת יורה לעצמי ברגל אבל לא משנה) ובמקרה הכי גרוע פותחת תיק תביעה בביהמ"ש לענייני עבודה.
    בשביל זה לא צריך עו"ד צריך רק לדעת מה מגיע לכם.

אם את צריכה עוד עזרה, תגידי אני אסביר לך באישי.
  • אני יכולה להגיד לך מנסיון דומה. פנינו לעו"ד. בסוף החודש נציין שנה לפיטורים של בעלי ועדיין לא קיבלנו את הפיצויים. זה תהליך מאוד ארוך ומייגע אבל לבד לא תצליחו לעשות הרבה. חייבים ליווי משפטי במקרים כאלה.

• הצטערתי לשמוע

דנה- מותק עם כולם- ריכזה תחום כזה בקו לעובד
    תפני אליה אני גם אשלח לה סמס שתדבר איתך
    אולי היא תוכל לעזור

• תודה בנות
  • טניה איך אפשר למצוא אותך בפייס או במייל?
    אני אשלח לך בפרטי את הנייד של דנה

• אני מבינה לליבכם כי גם את בעלי פיטרו מהעבודה ביום חמישי האחרון.
    זה שפיטרו אותו בצורה כזו נשמע לי לא חוקי בעליל, ובמיוחד התנאים שהיו לו:
    1. עם ותק של 4 שנים, המעסיק חייב לתת הודעה מוקדמת של חודש, ז"א או שימשיך לעבוד עוד חודש, או לתת שכר של עוד חודש. זה עפ"י חוק.
    2. דבר נוסף, עפ"י חוק יש לערוך לעובד "שימוע" טרם הודעת הפיטורים כדי לשמוע את הצד שלו. במקרה של בעלי פיטרו אותו עקב צמצומים, אז אמרו לו שאין להם שום טענות, אבל על פי חוק הם חייבים לערוך שימוע.
    3. בכל מקרה של פיטורים של עובד מעל שנה, מגיעים לו פיצויים וכן מכתב פיטורים מכיוון שללא מכתב הוא גם לא יכול לדרוש דמי אבטלה.

לגבי התנאים:
    1. דמי הבראה, חופשה שנתית, חופשת מחלה הם תנאים המוגדרים על פי חוק.

אי לכך, כמובן שאתם רשאים לתבוע את המעסיק (ורצוי מאד שתעשו זאת). כמה זמן זה ייקח? אין לדעת. אך בתי המשפט לעבודה הם בדר"כ נוטים לטובת העובד ומגיעים לו כפי שציינתי לעיל: שכר של החודש הנוכחי שעבד (כי גם לא ניתן לפטר עובד בדיעבד ומבלי שידע על כך), דמי הודעה מוקדמת בגובה של משכורת חודש, תשלום עבור יתרת ימי חופשה שנצברו לו, דמי הבראה על כל התקופה כולל ריבית עבור הלנת דמי הבראה.

תהיו חזקים. ומאחלת לכם הצלחה במציאת מקום עבודה חדשה ואל תוותרו כי הקבלנים ידועים כנצלנים, אך הם לא יכולים לעבור על החוק
  • גלי אני בפייס: טניה הה
    תודה
  • אם את רוצה פני אליי בפרטי ואנחה אותך

[email protected]

• אחוה שלחתי לך מייל
    תודה
  • תנסי לפנות ל״שכר מצווה״ אולי הם יוכלו לעזור

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה