לימוד אותיות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני קצת מודאגת.
    בפורים הילד יהיה בן 6, והתחלתי לשבת איתו עם חוברות ללימוד אותיות לקראת כיתה א'. הבעיה שהוא לא מצליח לקלוט.
    הוא שוכח כל פעם מחדש מה שלימדתי, אני חוזרת שוב ושוב על אותם דברים, ויש לי תחושה שזה גדול עליו.
    זה לא שכלום לא נכנס, הוא בכל זאת מבין ומזהה כמה אותיות, אבל אני מרגישה שמאוד קשה לו.
    בזמנו גם ללמוד לספור לקח לו זמן, אבל בסוף הוא הבין והצליח.
    אולי יש לו איזה דיסלקציה או משהו? איך יודעים אם זו בעיה או שזה משהו רגיל והוא רק צריך להתפתח?
    יש לציין שאני ובעלי ממש לא דיסלקטים, אנחנו אוהבים ללמוד, שנינו סיימנו אוניברסיטה בהצטיינות, כך שאין פה איזה עניין תורשתי...

מה אתן אומרות?
10 תגובות
עמוד 1
  • תשאלי את הגננת,
    אולי הם התחילו ללוד משהו בגן כבר וכדאי שתלכי לפי הדרך שהגננת מלמדת,
    כשי שלא יהיה לו בלאגן. אני חושבת שבכל גן חובה מתחילים ללמוד אותיות.
    לנו יש מנוי לאתר- הסוד של מיה ויש שם הרבה על אותיות.
    יש הרבה חוברות עבודה שזה בא בכיף.. בצביעה, במשחק.
    אפשר להכין משחק הזיכרון על אותיות,

צריך פשוט לחשוף הרבה, ולשיים את האותיות כל פעם,
    כמו שמלמדים צבעים, אז כל היום אומרים-ה"המגבת אדומה" "הצלחת הירוקה"
    אז בכל מקום שרואים כתוב אפשר לבקש ממנו שיגיד מה האות הראשונה,
    או- איזו אות בכל הכתוב הוא מזהה.. (כשי שלא יתבאס אם הוא לא מכיר את האות הראשונה..)
  • תודה פיתוש, חלק ממה שכתבת אני כבר מיישמת, וחוצמזה העלית רעיונות נוספים שאנסה אותם.
    הגננת באמת עובדת על זה בגן, הוא מביא הביתה דפי עבודה שהוא עשה בגן, הוא מספר על דברים שלמד שם...
    אבל אני מרגישה שיש לו בעיה לקלוט, כלומר, שיש בעיה מעבר לנושא של אותיות. כמו שכתבתי, זה קרה לו גם עם ספירה עד 10, ועכשיו כשאת מזכירה צבעים אז אני חושבת שגם זה היה לו קשה בזמנו. כאילו לוקח לו המון זמן להבין דברים חדשים.
    מצד שני יש לו יכולות מדהימות שנראות לי ממש נדירות, למשל, יש לו זיכרון מעולה לפרטים. הוא זוכר דברים שקרו עד לפרט הכי קטן שלהם, גם אם עבר המון זמן.
    הוא זוכר אנשים בצורה מדהימה, אירועים, התרחשויות. בשבת למשל הוצאתי שקית מהמגירה והוא אמר לי: "הי אמא, בשקית הזאת סבתא נתנה לנו פעם תמונות", וזה נכון, זו היתה שקית של חנות פוטו, בלי שום ציור אלא רק עם כיתוב....
    מאיזה גיל עושים אבחון? כדאי לעשות לו? או שאני סתם היסטרית?
  • עם איזו חוברת את עובדת?

את פתוחה לרעיונות נוספים של יותר משחק?

• א. יכול להיות שיש לו דיסלקציה כלשהי
    ב. תמיד להורה-ילד יהיה קשה יותר ללמוד וללמד, יכול להיות שהוא מרגיש את הלחץ ממך....
    ג. יש חוגים של מוכנות לכתה א' אם מרגיש לך שיש לו קושי כלשהו את יכולה לרשום אותו.

• מה אומרת הגננת?

אני הייתי שואלת אותה על מה הם עובדים בגן ואיך הוא משתלב
    מתייעצת אם כדאי לעבוד איתו בבית או שפעילות הגן מספקת.

יכול להיות שבלי לשים לב את מלחיצה אותו והוא מתבלבל... לעת עתה הייתי מניחה לו. אני גם ילידת פורים (אימי הייתה גננת) ועליתי בגיל 6 וחצי לכיתה א מבלי לדעת לזהות אות אחת.
    וברוך השם
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• היי , התאומים שלי יהיו בני 6 בפסח.

מה שאני עשיתי זה להתחיל מזיהוי האותיות בשמם, אח"כ עברנו לאותיות בשמות שלנו ההורים, הסבים והסבתות , הדודים והדודות וכו'.
    אני עובדת איתם בחוברות אבל בעיקר בדרך של משחק: משחק הזכרון של אותיות, פאזל אותיות , משחקי אותיות בקופסא וכו'.
    דבר נוסף בכל פעם שיש לבן משפחה / חבר יום הולדת הם כותבים ברכה ע"י העתקה שאני כתבתי (מה שביקשו שאכתוב) ואז אנחנו בזמן העתקה משיימים את האותיות.
  • מזכירה לי את מוריה גם היא לא שלטה בזיהוי האותיות
    היום היא בכיתה א' שולטת מצויין
  • תישמעי גם למוריה היה עד לפניי כמה חודשיים קשה
    ממש היתי מלמדת אותה ופשוט היא לא היתה קולטת
    קיבלתי קלפים מעולים !!! של אותיות
    קלף אחד עם אות רגילה
    והקלף השני על אותו אות רק בתוספת של ציור לאות
    למשל א מצויירת כאוירון
    ב - ברז
    ג - מגלשה
    ד - דחליל
    ו -וופל
    וכו' ....
    וממש האות מצויירת בציור
    וככה משחקים מישחק הזיכרון
    והילד קולט את הציור וזוכר ע"י המילה הראשונה את האות
    זה ממש עזר למוריה תוך כמה חודשים היא קלטה את רוב האותיות
    זה בא ביחד עם חוברת הסבר
    אם תירצי טלפון להשיג את זה תגידי לי
    זה ממש דבר מעולה
    בחוברת כתוב גם המחשה כיצד להמחיש על כל אות גם שלילד
    יהיה כייף
  • תודה לכן, לקחתי כל מה שאמרתן לתשומת ליבי.

• תראי יכול להיות שחוברות העבודה הן לא הדרך הטובה ביותר ללימוד עבור הילד הספציפי שלך.
    תנסי ללמד בדרכים אחרות יכול להיות שהחוש המפותח שלו הוא קליטה ויזואלית יש את הקלטת "אותיות מצחיקות" היא מעולה הילדים שלי ממש נהנים ממנה

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה