מזה עורק טבורי בודד? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • חזרתי מקודם מסקירת מערכות מאוחרת והרופא אמר לי שיש לי עורק טבורי בודד ואני מופנת לאקו לב עוברים למשהי פעם היה כזה דבר?
    זה מסכן את העובר?
    הבנתי שזה משהו שקשור לחבל טבור עזרה... בבקשה..
3 תגובות
עמוד 1

• זה לא נורא, סך הכל אמורים להיות שני עורקים ווריד אחד, ואצלך יש עורק אחד ווריד אחד. זה לא מפריע לכשעצמו, אבל הרופא שלך כנראה רוצה לשלול איזשהו מום בלב (לפעמים כשזה קורה אז יש עוד משהו לא רגיל בעובר, אבל לא בהכרח) ולכן את נשלחת לאקו. זו בדיקה פשוטה ובסופה תדעי אם הכל בסדר או שצריך לעשות עוד בירור.

• בהריון הקודם בסקירה המוקדמת ראו 3 עורקים במקום 2 ועשיתי אקו לב וגם סקירה מורחבת, התברר שהרופא הראשון פשוט לא ראה טוב... היו לי 2 עורקים...
    לחברה שלי ראו בסקירה 6 אצבעות ביד של העובר וגם חשדו שיש משהו היא הלכה לפרטי והוא הראה להם שאם מטים את המקל של האולטרסאונד רואים עוד אצבע...
    בקיצור אולי זאת טעות, אני מקוה בשבילך

]
  • היי מרים,
    גם לעובר שלי יש שני צינורות בחבל הטבור במקום 3 אז קודם כל את לא לבד!
    מסתבר שזה לא נדיר (תודה לאל) אלא 1%-2% לכל מאה הריונות. הסיכוי שלדבר הזה מתלווים מומים נוספים הם 10%-30% אבל זה משאיר לנו 70%-90% שזה רק חבל טבור עם שני צינורות ועובר בריא לחלוטין. אני גיליתי את זה בסקירה המוקדמת והרופא שלי הסביר לי שהמומים האפשריים זה משהו בכליות או בלב אז הוא בדק לי את הכליות של העובר וגם עשה אקו לב והכל תקין ולכן אני לא מודאגת (כמה שאפשר). תזכרי שרוב הסיכויים (90%) שהעובר בריא! ולכן חשוב לעשות אקו לב וגם מעקב גדילה החל משבוע 28, ככה המליצו לי. כי לפעמים התינוק יכול להיות קצת יותר קטן בגלל שבמקום לקבל את כל הדברים דרך 3 מקורות (ווריד אחד+ 2 עורקים) הוא מקבל דרך שניים. דבר מאוד חשוב שהמליץ לי הרופא שעשה לי את הסקירה זה לעשות את הסקירה השנייה (המורחבת) אצל מומחה ולא סתם אצל מישהו דרך הקופה.
    מקווה שהרגעתי אותך קצת ובהצלחה!!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה