קניית בית - איך זה עובד? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • במידה ואני מעוניינת לקנות בית ואין לי מספיק הון עצמי בצד.

האם ניתן לקבל משכנתא? הבנתי שבבנק טפחות נותנים 90% מהמחיר של הבית שרוצים לקנות.

ובכלל איך ניתן לדעת כמה הם מוכנים לתת? אני מאוד רוצה לקנות בית ולא להשכיר. נמאס כבר.

מה צריך לעשות? לקבוע פגישה? או שאפשר להגיע בלי לקבוע פגישה?

תובנות?

11 תגובות
עמוד 1
  • מזרחי טפחות ואף בנק לא נותנים 90%

יש דבר כזה שנקרא EMI . צריך לבדוק קודם עם סוכן שלהם אם את בכלל זכאית למימון כלשהוא.
    לאחר מכן צריך לקבוע פגישה עם הבנק (אחרי שEMI אישרו עקרונית שאת בכלל זכאית למשכנתא) ולעשות סקר שוק. אנחנו עברנו חמישה בנקים עד שמזרחי טפחות נתנו לנו הצעה הכי טובה (אחרי התמקחות כמו בבזאר טורקי- זה עובד!!)

ובסוף חתמנו שם.

החדשות הרעות לצערי זה שאם אין לך שום הון עצמי
    הסיכוי לקנות הוא אפסי ביותר. אנחנו היינו על סף שכירות שוב
    אבל ההורים של בעלי נתנו לנו סכום ראשוני כדי לקנות בסוף.

• בובה
  • אחותי הלכה וביררה היא ובעלה בעצמם ואמרו להם שהם זכאים רק ל800 אלף שקל לקניית בית וזה בלי שיש להם הון עצמי.

בגלל זה אני שואלת.

ראיתי בית מעלף בבניין חדש על סך 760 אלף שקל ואני מאוד רוצה לקנות שיהיה לי בית ולשכור אותם לדיירים.

• אני ובעלי גם הלכנו ביום שישי לבנק מזרחי טפחות והם נותנים 70% מימון..... לא 90%.........

• מה שלא יהיה רק תוודאי שגובה ההחזר הכולל של המשכנתא לא עולה על 30% מההכנסה שלכם!!!!
    הרבה מאד זוגות עושים את הטעות הפטאלית של דמי החזר בגובה 50% ויותר, זה פשוט אסון!!
    מספיק שתהיה ירידה קלה בהכנסה, ואתם לא תצליחו לגמור את החודש.

תקפידו על זה. בלי התאבדויות!

בהצלחה!

• גם לי מבאס לשלם שכירות, אבל אין לנו הון עצמי (מה שהיה - נגמר, אני סטודנטית ולא עובדת כבר שנתיים וחצי) אז אם היינו רוצים לקנות עכשיו זה היה לגמרי לא משתלם.

האסטרטגיה שלי: לחכות בסבלנות. המצב היום לא משהו, הדירות יקרות. אין מה למהר.
    אני אמשיך בשכירות עד שאסיים ללמוד - בטוח. ורק אחר כך, כשאני אתחיל להכניס קצת כסף, נחשוב מתי זה זמן טוב לקחת משכנתה (ולא ל-20 שנה!) בצורה חכמה, ובלי למוטט אותנו כלכלית.

כל זה בגלל מה שקרה עם ההורים שלי, שהעיקר קנו דירה ואז לא ישנו בלילה בגלל המצב הכלכלי. לא מתאים לי לחיות בפחד. אני אתחייב למשכנתה כשיתאים לי ולא אהרוס לעצמי את הבריאות.

זו דעתי, אבל אם את בכל זאת מתעקשת לא לחכות אז רק EMI יסכימו לדון על אפשרות של 90% מימון.

בהצלחה!

• לנו היה הון עצמי של 75 אחוזים מהנכס- אבל כדי לחסוך כמה שיותר בתשלומי ריביות ביקרנו (או טלפונית) ברוב הבנקים הקיימים והתחלנו (יותר נכון בעלי עשה את העבודה השחורה הזו) מיקוח של הצטרפות לחשבון בבנקים האלו בתמורה לריבית ללא הלוואה ואכן קיבלנו את האפשרות הזו משני בנקים וזה אפילו כולל פטורים מרוב העמלות שם שגם זה חיסכון בפני עצמו.
    מכל בנק קיבלנו 50 אלף שקל הלוואה לשלוש שנים אחד על השם של בעלי כהטבה לרואה חשבון ואחד על שמי כהטבה לסטודנט. לקחנו רק ריבית צמודה למדד והתמקחנו המון על האחוז ההתחלתי של הפריים- תדאגו שההצעה תהיה באחוז נמוך יותר עוד חשוב שתנסו לפי ההכנסות לצמצם כמה שיותר את משך המשכנתה- אנחנו לקחנו לשמונה שנים. כבר שנתיים וחצי אנחנו קצת דחוקים בכסף מכיוון שהמשכנתה וההלוואות הגיעו לשישה וחצי אלף שקלים - אבל עוד מספר חודשים זה נגמר וחסכנו מעצמינו ריביות מיותרות ועם בית ששווה היום מיליון וחצי שקלים.

• לא הכל וודאי יש מקומות שלא נותנים 90% מימון ויש מקומות שגם אם מסכימים לתת אולי לזוגות מסויימים לא ייתנו..

זה פרוצדורה לא נחמדה כ"כ, תהליך ארוך ומתיש!!
    אבל שווה!

חשוב שיהיו משכורות משני הצדדים, לך ולבעלך, תקבעי פגישה עם יועץ/ת משכנתאות והיא תסביר לך על התהליך הארוך ותתן לך הנחיות מה להביא לפגישה הבאה ואז עם כל המסמכים היועץ שולח לממונים על ההחלטה אם תוכלו לקחת משכנתא או לא ואת בנתיים מחכה לתשובה, במידה וכן בע"ה ואני ממליצה לך להתחיל כבר מעכשיו לפני הפגישת ייעוץ לחפש בית לקניה ולבוא אליה כבר עם הנתונים של הבית שזה- מחיר, חדרים ומטר מרובע אבל אם לא מצאת תגדירי סכום שאתם רוצים להשקיע בקניית הבית..

בהצלחה!
  • במקרה הזה אני זו שעשתה את העבודה השחורה
    ההורים של בעלי נתנו 175000
    אנחנו חסכנו בדם יזע ודמעות 185000
    משכנתא 500000

ההחזר שלנו 4100
    ל10 שנים ואז הסכום יורד משמעותית

תשמעי אני התחלתי בזה שמצאתי דירה
    אחר כך פניתי למספר בנקים
    טפחות , הפועלים , לאומי ודיסקונט
    ובדקתי כמה הריביות
    התייעצתי עם ידיד שלי שקנה דירה לא מזמן

הבנק הנבחר - טפחות
    אחלה בנק ואפשר להוריד אותם בריביות
    זה שוק !!!

אחרי שיש אישור עקרוני למשכנתא
    אפשר לחתום חוזה ...
    אפשר גם לחתום לפני בתנאי שיהיה אישור עקרוני
    אם סירבו לכם למשכנתא אז החוזה מתבטל

כמעט רכשנו בית חדש והיינו צריכים emi
    אבל ברוך ה׳ הבנו שלא נעמוד בהחזרים כאלו
    ובטח לא נשבעד את עצמנו בשביל 4 קירות !

את צריכה להבין שבית חדש יש בו גם הוצאות
    מה שלא רשום בחוזה
    כמו נקודות חשמל תוספות למטבח ועוד...

אל תתחילו בגדול , תתחילו בקטן
    כמונו קנינו בית ישן ( 23 שנה )
    שיפצנו סוף הדרך
    היום הבית אחרי שיפוץ עולה 110000
    קנינו ב860000 ...

אם את צריכה עזרה בריביות דברי איתי גם כן
    נשיקות

• אני יודעת, לפי מה שהיה אצלנו (טפחות): מי שצריך לקחת משכנתא מעל 65%-70%
    יכול או להחתים 2 ערבים, או שיש חברת ביטוח EMI, שאז משלמים עוד איזו תוספת של החזר והם ערבים במידה שאת לא עומדת בהתחייבויות...

בהצלחה
  • הכל מתחיל מהון עצמי. השאלה כמה יש לכם..
    בתור אחת שגם לקחה משכנתא במזרחי טפחות (אחרי שעשיתי בירור בכל הבנקים כמובן), אני מציעה לך לגשת לנציג להראות לו את הנתונים שלך ואת המצב שלכם וביחד תתאימו את המסלול המתאים לכם ביותר, כך זה גם היה אצלנו, הכי חשוב בסופו של דבר זה לקחת משכנתא שאפשר לעמוד בה ולחיות בצדה.
    שיהיה בהצלחה

אתי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה