מיכל של הדס דחוף!!! או מי שמבינה בעניין!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ב"ה

יש לך משפחתון נכון? כמה ילדים יש לך בנוסף לבת שלך? מאיזה שעה עד איזה שעה? וכמה את גובה כספית? בתכלס כמה רווח יוצא לך?? מה את מביאה לילדים ( ארוחות טחונות והם מביאים מטרנות,חיתולים וכו'... ??) מה בקשר לתיק איך פותחים? מס הכנסה? ביטוח לאומי???

אוף אני לא מבינה בנושא ואני ממש רוצה לנסות לפתוח משפחתון בבית,
    אני גרה בפ"ת!
    בקיצור HELP!!!!!

5 תגובות
עמוד 1
  • עד כמה שידוע לי ללא תעודת הוראה מותר לפתוח משפחתון עד חמישה ילדים- השאלה היא עד כמה אפשר להסתדר עם חמישה ילדים- זה לא קל - לי קשה עם שלושה פיצים בבית ולפעמים אני פשוט לא עומדת בקצב בגלל זה שלחתי את שמואל לגן ואשלח בקרוב גם את גליה.
    עם חמישה ילדים כבר חייבים לפתוח תיק עצמאי, צריך רואה חשבון ועוד....
    אני אישית לא הייתי שולחת את הילדים למשפחתון מתוך המקום של החשיבות החברתית- כי לפחות מבחינתי אני מעניקה להם הכול חוץ מחברה בגיל שלהם וגם אין שקיפות כי אין כמ אנשי צוות שיכולים לפקח זה על זה ולעלות על מחדלים כל מיני עשבים שוטים, כמו בכל מקצוע.
    בכל מקרה אם תשקלי בכל זאת לפתוח פעוטון אני מציעה לך את בעלי כרואה חשבון- הוא אחד הטובים שיש בשוק!!!

• בתור יועצת מס כמה דברים שחשוב לך לדעת
    1. את ממש לא צריכה רואה חשבון חבל על הכסף! את צריכה לפתוח תיק עוסק פטור
    את יכולה לעשות את זה לבד.
    הולכת למשרדי מ"ה ופותחת תיק יש באינטרנט טופס פתיחת תיק עוסק פטור וכו'... וישר פותחים לך גם במע"מ
    2. לגבי ביטוח לאומי את אמורה לשנות את הסטטוס שלך את מתקשרת לכוכבית 3050 ושם הם כבר יגידו לך בדיוק מה לעשות!!
    3. משפחתונים עובדים ב - 2 צורות או 6 ימים בשבוע מ 07 עד 16:00
    או 5 ימים בשבוע ( לא כולל יום שישי ) מ 07:30 ועד 16:30
    4.אם את עושה את זה דרך התמת יש להם דרגות ואם את פותחת לבד את יכולה לבקש כמה שמקובל באזור שלכם (אין לי מושג אני מירושלים).
    5. מהתמת יוצא שאת אמורה להרוויח בסביבות 8000-9000 ש"ח לחודש
    תורידו הוצאות בעיקר על אוכל משהו כמו 2000 ש"ח את נשארת עם רווח של 6000-7000 ש"ח ל -5 ילדים.
    6. את חייבת לאהוב ילדים מ-א-ו-ד ולהיות סבלנית כי זה באמת משהו מתיש.(במיוחד שזה לא הילדים שלך....)
    7. לגבי האוכל המטפלת של הבת שלי מביאה להם 4 פעמים בשבוע ארוחה בשרית (בשר טחון שניצילים עוף קציצות וכו'..) ופעם בשבוע דג. זה מה שמחיבים ממשרד התמת. בבוקר ארוחת בוקר רגילה (קרונפלקס ביצה עם לחם דיסות וכו') ועוד נישנושים בין הראוחות כמו פרות ירקות ביסקויטים ועוד.
    8. הבת שלי נמצאת במפשחתון מגיל חצי שנה ואני ממש ממש ממש מרוצה
    השנה יש לה מטפלת שמנהלת להם כמו גן הם 5 ילדים מעל גיל שנתים והיא כל יום חוזרת לי עם יצירות שירים ויש לנו אפילו מסית חנוכה עם האמאות אפילו שזה לא גן אמיתי.

בהצלחה!!!!
  • רק שכחתי לציין שבסוף השנה את צריכה להגיש דוח 1301 נקרא דוח אישי על הכנסות אפשר לבד אבל אולי עדיף פעם ראשונה לעשות את זה עם מנה"ח / יועצת מס/ רואה חשבון - מכולם מנה"ח הכי זולה בדר"כ.

ועוד משהו... כדאי לך לפתוח את התיק רק משנת 2013 וככה לא תצטרכי להגיש דוח על שנת 2012

שוב פול הצלחה
  • שיהיה בהצלחה
  • היי תמי
    רק עכשיו ראיתי
    אשתדל לענות על הכל
    אבל שתדעי לך שפשוט וקל - זה לא .
    זה כיף זה מתגמל זה ממלא את הלב .... אבל יש הקרבה .
    דבר 1. את בבית . על כל מה שמשתע מכך . את מדברת עם הקטנים כ-ל היום .
    דבר 2. את עם הילד שלך - ואת חייבת לעשות הפרדה ולראות אותו ככל הילדים
    דבר 3. להשקיע ! לתת מעצמך . לא להיות בייביביטר אלא ממש להשתדל , להגדיל ראש , ,לפתח אותם , לתווך וכד' .

אז ככה
    בכל עיר יש קריטריונים למספר הילדים במשפחתון אבל בעקרון לפי התמת החוק מרשה מטפלת אחת ל 6 תינוקות . אני לא ראיתי ולא הייתי שמה את הילדה שלי ב 1 ל6 לדעתי זה הרבה .
    אצלי יש את הבת שלי ועוד 2.. מחפשת עוד אחד וזהו כלומר 4! .

בשלב הראשון תראי אם יש לך מקום בבית ששם את יכולה להיות עם הילדים - בטיחותי כמובן .
    תראי אם יש מעונניינים, תתחילי לברר אצל חברות וכד' .

לגבי אוכל אצלי הם גדולים אז הם אוכלים אוכל של גדולים .
    יש בשרי כל יום עם תוספות וירקות . ובבוקר ארוחות מגוונות - כל יום משהו אחר
    אני מכירה גם מקומות צמחוניים וטבעוניים - הכל לפי דרישה .
    אם צריך לטחון - טוחנים כשהם ישנים שיהיה הכי טרי .

הולכת למס הכנסה , ביטוח לאומי ומעמ ומצהירה שאת עצמאית . צריכה לתת להם השערה של כמה תרוויחי בשנת מס אחת (ינואר עד דצמבר) ואז הם יגידו לך אם את צריכה לשלם מעמ וכד'.
    אצלי ברחובות מסהכנסה ומעמ היו ביחד אז זה היה מאד פשוט .

וכשזה משפחתון קטן לא צריך רואה חשבון בנתיים
    אבל כן מישהו שיסביר לך מה לעשות בסוף שנה וכד'.

כמובן שאת קובעת לעצמך את השעות והסכום
    אני למשל עובדת מ 7 ורבע עד 17:00 בלי יום שישי .

אה וכמובן הכי חשוב - אם החלטת
    חוזה! גם בין מכרים, חברים , משפחה .

שיהיה בהצלחה
    תחשבי על זה טוב
    כי בהתחלה לפעמים אין רווח ( חוץ מזה שהילד שלך איתך שזה רווח בפני עצמו)

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה