סיפור הלידה המאכזב/מזעזע שלי- בי"ח לניאדו - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן,
    אני רוצה לספר לכן בקצרה יחסית את סיפור הלידה שלי בבי"ח לניאדו בנתניה כדי שמי שחושבת ללכת ללדת שם- שתחשוב פעמיים...
    ילדתי את בתי לפני כחודשיים. הגעתי עם בעלי בלילה למיון יולדות בלניאדו כשהתחילו לי צירים כל 6 דקות בשבוע 40. בדקו אותי, ראו שאין פתיחה או משהו שמקדם לידה והחליטו לאשפז ולתת זירוז בגלל לחץ דם גבוה+ שבוע מיתקדם. ואז התחיל הסיפור:
    אושפזתי במחלקת נשים ושם קיבלה את פנינו אחות אחראית בשם שלומית שהיחס שלה מההתחלה ועד הסוף היה מ-ז-ע-ז-ע! בגלל אותה אחות ילדתי ללא בעלי לצידי ובחדר מיון במקום בחדר לידה.
    התקבלתי על ידי אותה אחות בשעה 3 לפנות בוקר כאשר היא אוכלת לנו מול הפרצוף בהפגנתיות(הייתה איתה אחות נוספת) וכששאלתי אם אני יכולה לקבל פטידין להרגכה היא אמרה שהייתי צריכה לשאול במיון. בסוף היא התקשרה למיון בעצמה לשאול בחוסר רצון מופגן. מילא זה. בעלי הלך הביתה לישון כמה שעות כי הרופאה במיון אמרה שהזרוז לוקח המון זמן ואין סיכוי ללידה בקרוב. גם אם הוא היה נישאר אז זה לא היה איתי בחדר שהיה עמוס מעל למקובל אלא באיזו מיטה/כיסא(אם היה פנוי) במיסדרון. לא ראינו צורך בהישארותו. בשעה 04.00 לפנות בוקר בערך קראתי לאותה אחות ואמרתי לה שהצירים מתגברים ושתיקרא לרופאה שתיבדוק אותי. היא אמרה שאין צורך ויש עוד זמן... השלב הבא שקראתי לה היה כעבור שעה, ואז התברר שאני בעיצומה של הלידה, הייתה לי ירידת מים בשרותים וצירי לחץ. הזעיקו את הרופאה וטרם היא הגיעה הורידו אותי למיון בכיסא גלגלים. ועכשיו העניין העיקרי: ביקשתי מאותה אחות שלומית לצלצל לבעלי כי הוא לא כאן(הבית שלנו במרחק 5 דקות נסיעה מביה"ח). היא אמרה שתיתקשר- ולא התקשרה. ילדתי לבד, לא הספיקו לתת לי אפידורל, והתקשרתי בעצמי לבעלי לאחר שילדתי. מיותר לציין כמה התאכזבנו. וזה בקצרה :-)
    שלחתי לבי"ח מכתב תלונה, תשובתם הייתה מטייחת ולא רלוונטית ישירות לטענות שהעליתי במיכתב. מי שרוצה אשמח לשלוח לה למייל את המיכתב שלי ומיכתב התשובה שלהם.
    לסיכום: מי שחשבה ללדת בלניאדו שתחשוב שוב. יש סיכוי שהיא תלד לבד.
6 תגובות
עמוד 1
  • שלום ברוכה הבאה לפורום.

אני חושבת שזה שהחלטתם שבעלך ייסע הביתה (כי לפי מה שהבנתי הם רצו לתת לך זירוז ואמרו שזה יקח זמן כי זה לא פועל מהר)) זו הסיבה היחידה שילדת לבד.
    אני פשוט לא ככ רואה קשר בין האחות - להתנהלות שלה - לבין זה שילדת לבד...
    הית לך לידה מהירה מאוד (הלוואי על כל בנות ישראל ככה:)
    אף אחד לא היה מעיז להגיד לבעלך לא להיות איתך, גם את זה היה במזדרון.

בכל אופן ממש סיפור לא נעים

הצלחות
  • היי טלי,
    בדיעבד, היה עדיף שבעלי לא היה נוסע הביתה, נכון שזו הייתה טעות. אבל אם האחות הייתה מיתקשרת אליו כפי שביקשתי הוא היה מספיק להגיע מהבית ולהיות איתי בלידה. כפי שציינתי, אנחנו גרים מרחק של 5 דקות מבית החולים. לצורך העניין, גם אם הוא היה ישן במסדרון, אני בספק אם היא הייתה קוראת לו.

קרן.
  • לא נעים בכלל למרות שלדעתי זה לא קשור לבית חולים עצמו במקרה הזה
    אלא להתנהלות של אחות ספציפית... ובכל בית חולים יש מגוון אחיות
    טובות יותר וטובות פחות כך שבעיניי זה לא מדגם מייצג...
    לגבי בעלך והעובדה שהלך הביתה זה גם לדעתי טעות בשיקול דעת
    לא רק של הרופאה אלא גם שלכם...
    גם הלידה שלי התארכה הרבה זמן כמעט 24 שעות מרגע ירידת המים
    אבל בעלי היה לצדי כל אותו הזמן והאפשרות שיסע הביתה לא באה בחשבון בכלל...
    הצוות הרפואי בסופו של דבר יכול רק לשער מתי הלידה תקרה בפועל
    אבל אף אחד לא יכול לנבא במדויק מתי ואיך זה יקרה...

בכל מקרה, מה שהיה היה, העיקר שיצאת בידיים מלאות ויש לכם נסיכה קטנה
    תגדלו אותה בנחת
  • שלום לך,

קודם כל- מזל טוב
    בריאות אושר ונחת.

דבר שני-
    התנהגות האחות נשמעת מרגיזה ביותר
    זה שהיא לא התקשרה לבעלך זה לא לעניין בכלל

אבל בתכל'ס האמיתי- בעלך לא היה צריך ללכת הביתה.
    בנושאים כאלו חשובים לא סומכים על אף אחד או על אף אחות או על שום "ניבוי רפואי" להתרחשות הלידה. סומכים רק על עצמכם. ואם היה חשוב לשניכם עד כדי כך שהוא יהיה- אז הוא לא היה צריך ללכת.

שבת שלום
  • ברוך-השם,ילדת בשעה-טובה

• מזל טוב והעיקר שכולם בריאים ושלמים והכל בסדר!

לעניין האחר אני דווקא לא מסכימה עם הבנת!

שיקול דעת לא נכון כביכול שהבעל ילך הביתה לא קשור כי מלכתחילה האחות נתנה להבין שיש עוד המון זמן ולמה שישן במסדרון?

אני לא הייתי משחררת את בעלי אבל היא עשתה שיקול אחר ומותר לה אבל היחס הגועלי כפי שתואר הוא פשוט בלתי נתפס ולא קשור להחלטה כזו או אחרת של בני הזוג
    זה שקיבלת מכתב כסתכ גם היה ברור! איזה בית חולים לא יעמוד מאחורי העובדים שלו?

בע"ה פעם הבאה תהיי מתקנת!

ועכשיו פשוט תהני מהקטנטונת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה