סקר לשבת - מעניין אותי לדעת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כיצד המשפחה שלכם ושל הבעל (הורים בעיקר) מתייחסים לטיפול בילד .
    יותר על האמא , על שניהם או על האבא(פחחחחח)

נראה לי שמוזר ל 2 הצדדים לקבל את זה שבעלי עוזר מאד , מטפל , מחנך , מעורב וכד' .
    הכל מבקשים ממנני בהתחלה - ראבקקקקק הנה אבא שלה לידההההה!
    אפילו אמא שלי פעם אחת פתחה עיניים כשהוא נסע איתה לאחיו לשישבת ןאני נשארתי לישון בכיףףףףףף היא לא הבינה איך זה לא להיפך ..... שאני איתה לבד סופשים .
    מה אנחנו בשנות ה 40????? צאו מזההההה
    הוא יכול לחתל אותה גם לבדדדדדד למה הכל אני? וזה גם מצד המשפחה שלו .... "מיכל נראה לי היא עשתה קקי ....."
    אז אני עונה
    "אה הנה אבא שלה יחליף לה"
    ווהם בשוקקקק
    ובעלי בכיףףףףףףףף

שלא תבינו אין פה ניצוללל יש פה הדדיות

אז איך אצלכן?

22 תגובות
עמוד 1
  • הבייבי שלנו עוד לא נולד אבל אני מניחה שבעלי יעשה הכל ויהיה מעורב לחלוטין בגידול ובחינוך שלו. מי שלא נאה לו שיקפוץ
  • אצלנו זה לא ככה הכל עלי, כדי שבעלי יעזור הוא זקוק לדירבון
    אמא שלי דווקא מעודדת אותו לעזור
    אנחנו לא כל כך בקשר עם הצד שלו רק עם אבא שלו.

אני בעד שהגבר יעזור ולמה שמישהו יחשוב שזה ניצול?
    שניכם ההורים שלה.

• תמיד אומרים לי ואני מפנה לאבא
    אומרת הנה אבא שלה פה
    הוא יעשה וכאלו
    אנחנו בשיתוף מלא
    אבל אני עושה יותר

• אני ״חינכתי״ אותו מההתחלה דהוא מעורב במאה אחוז
    זה גם הילד שלו
    אם הייתי רוצה ילד לבד הייתי הולכת לבנק הזרע
    אבל בחרתי להתחתן ולהביא ילד ביחד
    ואני שונאת ששואלים אם הוא עוזר
    סליחה? למה הוא צריך לעזור?? זו שותפות, נזו הדדיות, זה ביחד!

• בעלי שותף מלא בהכל, מאכיל, מחתל, מקלח, בקיצור יודע לעשות הכל
    ההורים שלי דווקא מאוד מעריכים, ההורים של בעלי
  • גם מתן מעורב מאוד, הם יודעים את זה
    ועכשיו בגלל ההריון יותר מבקשים ממנו פחות ממני

• בנותתתת השאלה היא איך ההורים שלכן והחמים מתייחסים לנושאאא
    ולא איך הבעל עוזר או לא .....
    עכשיו תגיבו שובבבבב מי שלא הבינה

• ההורים שלי מרוצים מהמצב
    חמי וחמותי

• אני בטוחה שההורים שלי מאד מרוצים
    אבל האינסטינקט הראשןני שלהם הוא שקודם כל אני צריכה לטפלל בילדה

• בעלי מאוד מעורב ועוזר וההורים שלו מקבלים את זה כמובן מאליו הוא מגיע מבית כזה שהאבא עושה הכל, עד היום הוא עושה לנו בייבי סיטר לילדים גם בלי אשתו..... אמא שלי לעומת זאת לפעמים מעירה לי ... את קצת מגזימה, הוא עייף, שלא יתייאש ..... מה זה השטויות האלו???? אולי אני אתייאש??? הרי אני נמצאת איתם רוב הזמן לא הוא, אבל אמא שלי חיה עם אבי שהיה הכי לא מעורב בעולם בעול גידול הילדים, אז כנראה שככה זה , איפה שגדלת ככה אתה ממשיך לחשוב.
  • בעלי יודע ועושה הכל.

מהצד שלי- לא מגיבים לזה בכלל, כי זה פשוט מובן לכולם מאליו שככה צריך להיות, אז אין איזה מחיאות כפיים והתרגשות. הילד שלי כשם שהוא שלו. זו חובתו כשם שזו חובתי.

מהצד שלו- זה לא שעושים פרצוף או משהו, ממש לא, אבל נורא מעריכים את זה שהוא עושה, (לא ברור לי למה) ואם יש איזה מצב שיש לילד פיפי והוא רוצה להחליף וההורים שלו איתנו- אז חמתי מיד תקפוץ ותחליף במקומו. זה מגיע מהמקום שהגברים לא צריכים לעשות כלום בבית, אלא רק לעבוד בחוץ (גישת מרוקו העתיקה...)
  • ציטוט:
    פורסם במקור על-ידי michali_pa

בנותתתת השאלה היא איך ההורים שלכן והחמים מתייחסים לנושאאא
    ולא איך הבעל עוזר או לא .....
    עכשיו תגיבו שובבבבב מי שלא הבינה

[/center]

חחחחחחח יא עצבנית

• לצערי המאוד גדול המשפחה של בעלי טיפה פרימיטיבים.
    מבחינתם האישה תפקידה בבית ובגידול הילדים והבעל עובד ומפרנס וכאן הסתיימו מחוייבותיו.
    אז זהו שלא!!!!
    לא אשקר- אני עושה 90% בבית ועם הבנות, אבל בעלי עוזר!
    בעלי יודע לעשות הכל ( למרות שגדל וחונך לא לעדות כלום), בשנה הראשונה בעלי היה מקלח את רז כי פחדתי, כמובן אני הייתי איתו, הוא קצת עשה פוזות בלהלחיף קקי אבל גם על זה הוא התגבר.
    חמתי פונה רקקקקקק אליי

• בעלול כמובן שותף מלא.
    בשישבתים אמא שלו די מרחמת עליו כשהוא עושה.... לא ברור למה

• מהרגע-הראשון בעלי שותף בהכל!

כשאנחנו אצל הוריו בסופש"ים,הם די עיקמו את הפרצוף,שהוא ה-אחראי על נעמה וגם נעמה התרגלה בעיקר לפנות אליו (כך סיכמנו מלכתחילה,אני באמצע-השבוע המובילה והוא בסופש"ים המוביל,מכורך-הנסיבות,שהוא עובד).

צודקת,הם די חושבים שאני לא-עושה מספיק

• מיכל סקר מעולה!
    את יודעת לא מזמן אמא שלי שאלה את חמתי - תגידי למה הוא לא עוזר לה?! הוא רואה כמה קשה לה אז למה הוא לא עוזר?? אז היא אמרה לנ לאאא מה פתאווםםם הוא מאווווווד עסוק. אז אמא שלי שאלה אותה במה עסוק? אז היא נתקעה בלי מילים ואמרה אמממ.. בלקחת את האוטו למוסך.. וחוץ מזה הוא משלם גן.
    חחח אמא שלי הייתה המומה.. אני פחות. וגם ממני כמובן מבקשים הכל כי מבחינתם ככה זה. אבל אני זורמת וקוצרת את הפירות.. הילד אוהב אותי וקשור אליי הכי הרבה מכולם.

אבל מצד שני אני לא יודעת אם מותר לי לכעוס על המצב.. כי בחודשים הראשונים הוא אפשר להגיד כמעט לבד גידל אותו. עד שאמא שלו החליטה לילה אחד להתערב ומאז הוא ממש לא מעורב כמעט בכלום..
  • מיכל סקר מעולה!
    את יודעת לא מזמן אמא שלי שאלה את חמתי - תגידי למה הוא לא עוזר לה?! הוא רואה כמה קשה לה אז למה הוא לא עוזר?? אז היא אמרה לנ לאאא מה פתאווםםם הוא מאווווווד עסוק. אז אמא שלי שאלה אותה במה עסוק? אז היא נתקעה בלי מילים ואמרה אמממ.. בלקחת את האוטו למוסך.. וחוץ מזה הוא משלם גן.
    חחח אמא שלי הייתה המומה.. אני פחות. וגם ממני כמובן מבקשים הכל כי מבחינתם ככה זה. אבל אני זורמת וקוצרת את הפירות.. הילד אוהב אותי וקשור אליי הכי הרבה מכולם.

אבל מצד שני אני לא יודעת אם מותר לי לכעוס על המצב.. כי בחודשים הראשונים הוא אפשר להגיד כמעט לבד גידל אותו. עד שאמא שלו החליטה לילה אחד להתערב ומאז הוא ממש לא מעורב כמעט בכלום..
  • לבעלי יש קצת בעיה שעם אני אומרת לו לעשות משהוא
    אז הוא מתעצבן..הוא אומר תמיד שהוא יודע מה לעשות בעצמו
  • אצלינו זה הדדיות.
    אמא שלו בכללי אישה כזאת פשוטה, לא נכנסת לתפקידים. לא מעניין אותה. אצליהם במשפחה כשבעלי היה קטן סבתא שלו הייתה איתו המון, ולקראת בית ספר
    אבא שלו היה מפקח על הכל, כולל אסיפות הורים וכאלה...ישב איתו על דברים. (כבר אמרתי שזה לא מעניין את אמא שלו? חחח)
    אז עכשיו אבא שלו "מעביר לו ידע" ומצפה ממנו להיות כמוהו.
    וכשאמא שלו שואלת משהו על הילד היא מפנה את השאלה אלינו. נגיד "למה אתם לא.."
    ולא למשל "למה היא לא\אתה לא". לא מגדירה תפקידים.

אמא שלי היא ממש לא ברורה, כי או שאני כל הזמן צריכה להגיד לה,
    כשהיא מבקשת ממני משהו, "בעלי...בעלי יעשה, זה בעלי עשה כבר, טוב אני אגיד לו. מה הבעיה? הוא ישכיב אותו, הוא בבית. לא רוצה לעשות את זה, הוא יעשה"
    או שפתאום אני שומעת ממנה "תני לבעלך!! למה את עושה את זה!!? "
    וזה כל הזמן מתחלף...היא קצת מתוסבכת. אז אני לא יודעת מה היחס שלה .
    אני אסכם ככה: נע בין דאגה מתוך ניסיון העבר לבין קנאה עזה
  • טוב, אני עדיין לא יכולה לענות לסקר הזה מהצד של האמא אבל אני יכולה להגיד לך שכשהאחיינית שלי עושה משהו אני אומרת לאחי ולא לגיסתי. או שאני פשוט מחליפה לה. לא צריכה את ההורים שלה בשביל זה.
  • אצלי באופן מפתיע זה הפוך

אמא שלי שהיא מרוקאית עתיקה פונה ישר אליי
    היא מאוד שמחה בזה שבעלי שותף בהכל
    אבל באינסטינקט קודם אני

אצלי בעלי שבא מבית אשכנזי טהור שבו הגבר הוא לא שיח סעודי
    פונים למי שנמצא באיזור
    אם בעלי- אז לבעלי
    אם אני- אז אליי

אני דווקא לא חושבת שצריך להעלב מזה
    המחשבה שלהם היא כזאת בגלל שככה הם גדלו
    פעם לא היה מקובל בכלל שאבא מעורב כל כך בחיי הילדים
    זה היה התפקיד של האמא יותר
    אותנו ההורים גידלו פעם ולכן האינסטינקט שלהם שונה
    זה לא בהכרח מכוונה רעה...

בכל אופן מה שחשוב זה שאת תציגי בפני בעלך את העמדה שלך\אתם הרי מנהלים בית יחד
    לא את וההורים או החמים....

• ההורים שלי מפחדים על בעלי שלא יעבוד חלילה קשה מידי(אל תדאגו הוא לא)
    ההורים של בעלי אנחנו לא בקשר..
    ובסהכ אנו משתדלים לעשות יחד אני עושה יותר והוא הרבה זקוק להכוונה אבל יש השתדלות כשצריך כמעט כל הזמן
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה