סקר - איך הילד/ה שלכם מגיבים כשילד אחר מכה אותם? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • איך הילד שלכם מגיב כשילד אחר מכה אותו?
    איך אתן מגיבות אם אתן בסביבה ורואות את המכה שחטף?
    במצב שבו האמא של הילד המכה גם היא בסביבה איך אתן מגיבות?

ומענה לסיטואציה יותר ספציפית - אם היה מדובר במסיבת כיתה שכל ההורים וכל הילדים נמצאים וישי 2 ילדים שידועים כילדים שובבים שמכים, אחד מאותם ילדים מכה מספר ילדים וגם את הילד שלכן בזמן שאמא שלו מודעת למעשה וכול שאר הורי הגן נמצאים ורואים את המעשה, איך הייתן מגיבות?

יצא ארוך

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
15 תגובות
עמוד 1
  • שאלה שאלתית ...
    אם זה ביניהם (בין נדב ליאיר ) הם בוכים צורחים ומחזירים אחד לשני ...
    אם זה ילד אחר הם נורא נעלבים , קוראים לילד "חוצפן" (מפיהם זה נשמע כמו קללה) ורצים בבכי אליי .
    היתה לי סיטואציה אחת שילד שובב מהגן היכה אותם בחניה בזמן שאני מדברת עם האמא (היא בוועד) האמא העמידה אותו במקומו במיידי (בעיני הגישה שלה קצת רכה מדי אבל מי אני שאתערב ..
  • הבנות שלי מחזירות כשמכים אותן, למרות שגם את זה אני לא אוהבת...
    אני משתדלת לתת להן להגיב בעצמן, אלא אם זה ממש משהו קיצוני
    אם האמא בסביבה, סביר להניח שאם זה היה משהו חד פעמי לא הייתי אומרת כלום, אבל אם זה משהו שחוזר על עצמו, הייתי ניגשת אליה

אם זה היה מתרחש במסיבת גן, הייתי מצפה מהגננת לגשת לילד ולטפל בעניין ובמידת הצורך שתעשה את השיקול מתי לגשת לאמא לערב גם אותה, לא הייתי יוזמת בעצמי שיחה עם האמא בנוגע לעניין הזה.

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• כתבתי מגילה ושכחתי לענות

• הבן שלי לא יודע להחזיר שמרימים עליו יד, לפי דעתי הוא פשוט פוחד

• gb מרץ - האמא ההיא סתם ישבה לא עשתה כלום וניסתה להתחמק מקשר עין עם ההורים האחרים.

מיסי - הוא בחוג אבל עדיין הוא נורא רגיש לעניין המכות.

אני תמיד מתלבטת בסיטואציות האלה האם בכלל לומר משהוא לאמא או לילד כשהאמא נמצאת או פשוט לחזק את הבן שלי כשזה קורה....

[url=http://www.freeglittergraphics.com]

• הבנים שלי מחזירים למי שמרביץ להם
    במקרה שהיה אצלכם אני הייתי מעירה לילד שהרביץ לבן שלי ואם האמא שלו היתה מדברת
  • הבן שלי יעלב וממש ממש לא בהכרח שיחזיר,
    אבל אם אני שם , ומעניין לי את התח..שגם אמא שלו שם
    אני מיד אקום ואגיד שאני לא מסכימה להכות אותו!
    (זה בתנאי שהאמא ההיא לא מתערבת ...כי ילדים מכים לפעמים, קורה, אבל יש אמהות נורמליות שמיד קמות להפסיק את זה אז בסדר...)
  • אני עם פנינה. אני מיד מגיבה כשאני רואה כזה דבר, גם אצל ילדים אחרים שאני לא מכירה......לא מסוגלת לראות אלימות

[email protected]

פייס: ortal_hori
  • חוקית,אסור לך לפנות לילד מתחת לגיל 16...אלא אם את מכירה כי
    מדובר בשכן או חבר/ה...

אני מרחיקה את הילדים שלי .
    בגלל שליאור שנה שנייה אכל מכות מילד חרא גדול ושמן ...
    בהתחלה פניתי למורה,
    אחר כך למנהלת
    אחר כך לאמא.
    כשראיתי שאלו לא מועילים,ניגשתי למשרד החינוך בעיר והתרעתי רגע לפני
    פניה למשרד החינוך בירושלים.

אם זה מקרה חד פעמי מחליקים,מרחיקים את הילד שלנו מהילד ההוא.
    אם מדובר כמו אצלנו שליאור שנתיים כמעט אוכל מהילד ההוא מכות,
    יש לו הוראה מפורשת מאיתנו כשהוא מקבל-להחזיר!
    זכותו המלאה והחוקית להגן על עצמו.
    הילד שלי לא שק איגרוף של אף ילד .

ואל תשכחו שילד בן 4 וילד בן 7+ בבצפר זה דבר אחר ושונה לגמרי!!!!!
    ככל שהם גדלים הם אכזריים יותר....
  • מיכל- ממש מפחיד לשמוע שכבר בגיל של ליאור יש תופעות של ביריונות בבתי הספר, ועוד יותר גרוע שאין לבית הספר את הכלים להתמודד עם זה.

מתוקונת ופנינה - באותה סיטואציה לא ראיתי לנכון להתערב ולומר משהוא לאמא כי היא נראתה ממש אבודה הילד החטיף שם לכמה ילדים המסיבה כמעט התחילה וכל ההורים כבר היו במקומותיהם לגשת אליה ולהעיר היה מבחינתי הלבנת פניה ברבים והעדפתי להבליג, אבל לאור התגובות שלכן לא אבליג בפעם הבאה ובהחלט אדבר איתה.

[url=http://www.freeglittergraphics.com]

• האמת במצבים כאלה אני ממש כועסת ...הרגשתי את הכעס גם עכשיו אחרי שסיפרת את זה . איתמר כמו הבן שלך (ואני זוכרת את השם ) לא מכה ומאוד נחמד עם כולם , אבל היה לו בגן ילד -הבן של הגננת -חבר הכי טוב שלו מאז שהוא נכנס לגן -שפשוט היה מחטיף לו בלי סוף -ואני פשוט לא ידעתי על זה ,אף פעם לא טרחו לי לספר מה מתרחש בינו לבין הילד הזה , רק בשנה אחרונה שלו בגן נודע לי כל מה שאירע וזה זיעזע אותי ברמות קשות , תמיד לימדתי את הילד שלי פשוט להתרחק לא להחזיר ,פשוט ללכת למבוגר האחראי ... בגן כשהילד הזה החטיף לו בפעם המליון (והוא חבר שלו שמשחק איתו יום יום ) הסעיית אמרה לאיתמר תחזיר לו - הוא לא החזיר כמובן ! סיפרו לי שזה מה שאמרו לו ושהוא לא החזיר ואני שאלתי את הילד שלי למה לא החזרת לו ?! כעסתי נורא בתוך תוכי !!! לא על איתמר כמובן ... המלאך שלי ענה לי :" אני לא רציתי שיכאב לו כמו שכאב לי " אני בכיתי , בלי ההורמונים של הריון פשוט בכיתי ! אבל מאז אני כמו לביאה ! אין מצב שמישהו מעיז לתת מכה לבן שלי , וגם אין מצב שאיתמר לא יקבל הנחיה לא להחזיר ! שיחזיר !!!! זה פשוט ג'ונגל שהחזק הוא השורד וזה מה יש ,השכל עובד אחרי זה לא בגיל הזה . וחוץ מזה איתמר לא אצן גדול אז גם להתרחק לא יעזור לו .... עכשיו יש לאיתמר בגן החדש גם ילד שכל הזמן שולח ידיים והוא גם חבר טוב שלו וגם שכן ...אני ואמא שלו ביחסים טובים וגם אם לא היה ככה , כל פעם שאותו ילד מעיז להרביץ לבן שלי גם אם זה ליד אמא שלו אני לא מתביישת ופשוט פונה לאותו ילד ואומרת לו בקול מאוד תקיף שלבן שלי אף אחד לא ירביץ ושאני לא מרשה לו לגעת באיתמר ! ובבית אני מסבירה לאיתמר שאם מרביצים לו ואין מבוגר אחראי לידו אז להחזיר ואם יש מישהו לומר לו על המתרחש אז דבר ראשון לפנות למישהו מבוגר .
  • תודה על התגובות המושקעות

• בדרך כלל שקד היה הילד המכה עד לפני כשנה (בגלל הקשיים האישיים שלו), ואני כמובן ממש לא הייתי אדישה!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • הבת שלי ממש נעלבת אם מישהו נותן לה מכה
    ברוב הפעמים היא תבכה ותרוץ למי שנמצא איתה להגנה אם אני שם אז כמובן אלי ואם לא אז לגננת.

גם אצלנו במסיבת חנוכה הבת שלי לקחה כדור וילד בא וחטף לה, זה היה לפני שאמא של אותו ילד הגיע ומכיוון והוא לא הכה אותה רציתי לתת לה להסתדר בעצמה. אם הייתי רואה שהוא מרביץ לה הייתי מעירה לו בצורה יפה שלא עושים ככה, אם אמא שלו שם ולא מתערבת הייתי עושה את אותו הדבר.

• שניהם באים אליי בוכים..
    אם אני באיזור הם לא מעיזים להחזיר!
    הגננת של שילה אומרת שלפעמים הוא מחזיר..

אני לא יכולה לסבול מצב כזה שההורים נמצאים ומרחפים באוויר!
    שבוע שעבר היינו במפגש לש ילדי הבית כנסת שלנו, וילד אחד, בן איזה שנתיים פשוט עמד והרביץ, נתן מכות לאמונה, ולעוד ילדות קטנות..
    אני מחפשת איפה ההורים שלו.. ואני רואה שרק אבא שלו נמצא, עם 3 ילדים והוא מדבר בפלאפון!!
    וכמה שקראתי לו שיעצור שניה את השיחה ויקח את הבן שלו מאיתנו.. הוא שמע אותי, ולא עצר לרגע!
    חשבתי שאני הולכת להשתגע עליו!!

אם האמא מודעת למעשה ולא עושה כלום, לא נותר דבר חוץ מלהתחרפן..
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה