-
כמה מתפללים יש בבית כנסת?
ויש גם את המשפחה שלכם..
אולי הוא חושב שאתם משפחה ענקית..
ה 8 ק"ג עוגות היה נראה לי מוזר!!!
וה 2 בקבוקי יין, בקבוק שתייה חריפה.. מעבר למיץ ענבים לקידוש! שירגע...
-
היי פיתוש
-
בית הכנסת שלנו מאוד צעיר..
שבתות חתן עוד לא היו לנו אבל קידושים על לידות של בנות היו גם היו..
-
אצל ההורים שלי יש בית כנסת גדול - ואם אני חושבת עליהם - זו רשימה הגיונית......ככה עושים בקידושים שם
[email protected] img]
פייס: ortal_hori
-
כשעשינו את הברית של הבן שלי זה יצא בשמחת תורה ככה שעשינו בבית כנסת והרב של בית הכנסת היה המועל. היה מפוצץ (בית כנסת ענק) העוזר של הרב הביא לנו רשימה לא נורמלית של דברים כשבפועל לנו היו גג 20 איש והרשימה היתה ללפחות 100 אנשים. אז הסכמנו איתו שלנו יהיו שולחנות משלנו (הבאנו קייטרינג) ולשאר המתפללים יהיה את החמין של בית הכנסת והכיבוד שמראש הם תכננו. עם כל הכבוד אין לי כסף להזמין לכל כך הרבה אנשים.
-
לא הבנתי למה צריך לשאול אותו מה להביא
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
* מוהל
-
שתוציאי תמיד את הכסף רק לשמחות...
-
זה לא בשבילכם, זה בשביל בית הכנסת....
אתם תוציאו קצת למתפללים הקבועים, והשאר ייכנס למחסנים לארועים של המקום בלי קשר אליכם.
למה? ככה זה ברוב בתי הכנסת שחילונים באים לעשות ארועים....
-
טוב...
שיר, תודה. אבל נהוג שלכל בית כנסת יש את הרשימה שלו, לגבי מה להביא לארועים כמו שבתות עליה לתורה אחרי לידה, לבר מצווה, לחתן בחתונה, וכו'. זה לא נתון לשיקול דעת, אלא פשוט רשימה מובנית שכזו...
ETD, אין לי שום בעיה להוציא כסף לשמחות. גם לא לעצבונות. פשוט קצת הדהימו אותי הכמויות.
ענברו'ש, את צודקת, גם לי נראה ככה. בפרט כשהוא פירט כל כך לפי איזה כשרות לקנות, בדיוק מה הבד"צ והחתימה של איזה רב צריכה להיות על האריזות... (באמת שלא רוצה לומר כלום מעבר לזה. יש לי הרבה הרבה כבוד לדת, ואני בעצמי במקורותיי ממשפחה חרדית - שני סבי סביי היו רבנים. אבל יש דברים שמעוררים הרבה אנטגוניזם, ויפה שתיקה לחכמים).
בית הכנסת שלנו בינוני. לא גדול ולא קטן. אנחנו ישוב לא מאד ותיק, עם זאת, הישוב הגדול ביותר בתחומי מועצת עמק חפר. כבר יש והיו ארועים של בר מצווה ואני מתארת לעצמי שאלו היו פחות או יותר הכמויות. סתם עניין אותי איך זה אצל אחרים, בערים או בישובים פחות או יותר כמו שלנו...
פיתוש, כמו שכתבתי, אין לי שום כוונה להתווכח איתו או לעשות מה בא לי. אקנה, אביא, ושיהנו. זה הכל. גם לא מתכוונת לתת לו את התענוג של להתקטנן על הכמויות...
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
-
עוררת את סקרנותי ובדקתי בין השכנות, אז כולן אמרו שזה כמות סבירה (מתפללות ב4 בתי כנסת שונים ועשו קידושים לבריתות)
אבל הן אמרו די פה אחד:
לא צריך שתיה חריפה, לא צריך גם יין וגם מיץ ענבים. ואם את מביאה מלוחים אז פחות עוגות. ולא צריך סלטים וכו...
זה כמובן תלוי בגודל של בית הכנסת, את הרי עושה שם קידוש וכל המתפללים אמורים ל"חגוג" איתכם.
סתם שתדעי שזו לא דרישה רק ממכם (לינבר, כולן חרדיות
-
תודה על הברור, אמא ויותר!
-
לי דווקא נראה סביר ביותר.
כמובן תלוי בביכנ"ס ובמס' המתפללים, אבל זה בערך מה שמביאים.
ואגב אם לא היית שואלת אני חושבת שהוא לא היה אומר והיית מביאה מה שבא לך...
לא נראה לי בכלל קשור לחילונים. אני מבינה את התחושה, אבל באמת נראה שבמקרה הזה הוא היה תמים.
-
אה!! ושיהיה במזל טוב!!!
-
אה, ודרך אגב, אל תגיעו לשם במכוניות בשבת.....לא נעים
[email protected] img]
-
עזבי..תזרמי
רק להביא את זה לפני כניסת השבת
-
כמה מתפללים יש?
אצלנו אם עושים מביאים מה שרוצים
במקרה אבא שלי גבאי בית כנסת ...
]
-
תודה רינתי, את מחזקת אותי...
מקודם לא יכולתי יותר (אחרי הטל' הנוזף של
-
זה מה שעושים אצלנו...
זוקים ומחלקים סוכריות ...בבית הכנסת
ואח"כ נולכי הבית ושם עם המשפחה והאורחים עושים סעודה ארוחה
]
-
זה פשוט נשמע יותר כמו תרומה...ואם את רוצה אז אולי תגידי לרב שתביאי את זה בשבוע הבא שיהיה לך יותר קל..
ומייל מרב??? מגניב
-
אני חושבת שכן כדאי להביא משהו קטן לקידוש בבית כנסת....בעייני זו ברכה, בכל זאת הוא בר מצווה והגעתם לעלות לתורה אז לכבד את המקום והמתפללים
[email protected] img]
-
היו לנו כבר כמה עליות לתורה במשפחה ולא זכור לי שהביאו משהו לבית הכנסת. בטח שלא אוכל...מקסימום סוכריות ואולי יין לקידוש
ומה הקשר בין להביא אוכל לבין לכבד את המתפללים? מי אמר שהם לא מכבדים? המתפללים מגיעים בין אם יש שבת חתן ובין אם לא, נכון? ואם אין לי סכומים כאלה להוציא על כיבוד לאנשים שאני בכלל לא מכירה??
-
נראה לי מוגזם בהחלט !
לא נראה לי שכל מי שחוגג שם מביא כאלה כמויות...
אני מבינה אותך, גם אני לא הייתי מתווכחת.
אני יודעת שבבית הכנסת שלנו תמיד אומרים להביא לפי מספר האורחים שאנחנו מזמינים ולקחת בחשבון כיבוד על פי הבנתי למתפללים. כל אחד מביא לפי יכולתו וכוונתו. המצווה חשובה ולא להשביע את כולם...
-
אנחנו גם ישוב. ופה בשבתות חתן או בר מצוות וכד' עושים קידוש ברחבת ביהכנ"ס לכל הקהילה. זה כדי שכולם יוכלו להשתתף בשמחה כי מי שעושה אירוע באולם (כמו חתונה) לא מזמין את כל הישוב וקידוש כזה זו הזדמנות כן לשתף את כולם. בעייני זה נורא יפה לעומת מה שתמר חושבת
-
-
דתיות יקרות ואהובות שלי -
ככה זה אצלכן...
צולי - כשכל הישוה מגיע זה דבר אחד, לבקש להביא כמות כזו עבור 20-25 אורחים זה "קצת" מוגזם, וכמו שאמרתי לרינת בפרטי - זה כאילו תשלום על שמשתמשים בבית הכנסת, כן זה הכמויות שמבקשים ממשפחות חילוניות, יש גם בתי כנסת שמבקשים מיני דגים כבושים כאלה או אחרים וכד', במוצ"ש המשפחה לא מגיע ולא לוקחת אלא משאירה בבית הכנסת למתפללים הקבועים.
לא כל דבר צריך לקחת אישית...
ככה זה בקהילות שלכם וככה זה בקהילות אחרות....
-
מי לוקח אישי תרגעי