היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
ראיתי שהעלו את הנושא כבר בעבר, אבל לא שאלו את השאלות שאני צריכה :-]
אז ככה, אני כרגע שבוע 33, הייתי מאושפזת לפני חודש[בשבוע 29+5] בערך בבית חולים בגלל היפרגליקמיה [רמות סוכר גבוהות בדם] בגלל כשל במשאבת אינסולין אני סכרתית סוג 1 כבר כמה שנים
אני עובדת בתור קופאית מה-10.10, ולפני כן היו לי הפסקות בין עבודות לעבודות של חודש-חודש וחצי, מאפריל בערך. עד אפריל עבדתי קבוע באותו מקום שנתיים.
עכשיו בבית חולים המליצו לי 2 דברים א. ללכת לרופא תעסוקתי כדי שינחה את המקום עבודה לתת לי גמישות בהפסקות,בדיקות סוכר וכו' ב. לבקש שמירת הריון אם זה לא יסתדר עם הרופא תעסוקתי.
הלכתי לאיזשהו רופא נשים כי שלי נמצא בחו"ל, ושאלתי אותו לגביי שמירה והוא אמר לי שהוא יכול לתת לי חופשת מחלה כל שבועיים, אבל לגבי השמירה שאני אלך לרופא תעסוקתי.
עכשיו אני שואלת ככה, האם רופא תעסוקתי יכול לתת שמירה? האם כל רופא נשים, הוא רופא נשים מומחה שיכול לתת שמירה? האם הייתי צריכה לעבוד רצוף כמה חודשים על מנת שבכלל יאשרו לי שמירה? מעבר לבעיות הסוכר הנוכחיות שגורמות לי להשתמש בהרבה אינסולין כדי לאזן אותו, שזה דיי מסתדר כרגע כי אני בבית, יש לי הרבה כאבי בטן ולחצים וצירונים כמעט כל יומיים, בין אם זה בבית, או אם אני יוצאת מהבית והכסא בעבודה ובקופה מאוד לא תורם לכאבי בטן האלו, ואין אפשרות לקבל כסא אחר כי הוא לא מתאים לעמדה.
אשמח לקצת שפיכת אור אם מישהי יודעת..
תודה ויום נעים :)
6 תגובות
עמוד 1
אני לא הכי מבינה בנושאים האלה כמו שצריך מקווה שאחרות אולי ידעו לענות בכל אופן שיהיה לך המון בריאות שימרי על עצמך ושמשיך קל ותקין בעה ובהצלחה עם כל הבירוקרטיה הזו
הרופא נותן ימי מחלה.. מרגע שיש 30 ימים רצוף צריך להגיש לביטוח לאומי בקשה שזו שמירת הריון. כמובן ככל שהרופא מפרט את חומרת המצב והצורך במנוחה כלכך ארוכה כך הסיכויים לקבל את השמירה גדלים
אצלי רופא תעסוקתי לא המליץ שמירה אלא נתן חודשיים מחלה בעקבות כך רןפא נשים המליץ שמירה ( אבל לא לפני שראה את המכתב של התעסוקתי)
כל מקרה לגופו כמובן ויכןל להיות שהתעסוקתי שלך כן ימליץ על שמירה בגלל מה שיש לך . אגב- גם אם את מתאשפזת שוב חו"ח בקשי מהרופאים שם שמירה.... העיקר תרגישי טוב
קודם כל את צריכה לצבור 30 ימי מחלה שאת יושבת בהם בבית ואז מגישה את הבקשה אני לא יודעת איך זה הולך.. אני היתי מאושפזת עשרות פעמים בעקבות דלקות בדרכי השתן חמורות בחודש שישי הרופאה העבירה אותי להיריון בסיכון גבוה למרפאה בבית חולים שם הרופא אמר לצאת לשמירת היריון ונתן לי חודש מחלה ואמר לתת לרופאה למלא טפסים. הדפסתי בקשה לשמירת היריון מהאתר של ביטוח לאומי,נתתי למעסיק למלא את קטגוריית הכספים ולאחר מכן הרופאה מילאתה את הטופס של שמירת היריון עד הלידה. הגשתי לביטוח לאומי וקיבלתי קוד אישי לטלפון שם עדכנו מה קורה.. במהלך החודש גם פיתחתי צירים פתיחה וקיצור צוואר רחם ואושפזתי,הוספתי גם את הטפסים האלה וקיבלתי אישור ותשלום רטרו אקטיבי על כל הזמן. שיהיה בהצלחה,תשמרי על עצמך וכמובן לידה קלה בהמשך;)
יש לי בנתיים חופש מחלה של שבוע ואני כל פעם יכולה לחדש אותו כל פים עוד שבוע אבל הבנתי שאזור לנצל אותם, לא להגיש למעסיק.
את הטפסים של המחלה צריך לצרף לטופס שמורידים מהאתר של ביטוח לאומי במידה והרופא מאשר שמירה? לאשפוז נוסף אני מאוד מקווה וגם נראה לי שאני לא אגיע למרות שאני עדיין לא מאוזנת 100% וגם לא 90%, והביקורת שנקבעה לי לבית חולים נדחתה בגלל השביתה שלא קשורה אליי כי אני לא מריכה אחיות בכלל! ואמרו שיצרו קשר לתור חדש ולא יצרו עדיין..
בקיצור אז אחרי שאני אהיה מחר אצל הרופא נשים שלי אני אקבל אולי קצת אור ואדע מה לעשות... אני מקווה. חח
תודה לכן בנתיים אני אעדכן
טוב אז ככה, חזרתי מהרופא, הוא מילא ת החלק שלו לגביי השמירה. שזה בעצם ר דף אחד בדף האחרון ה מבקשים לצרף מסמים רלוונטיים בהתאם לסיבה לשמירה. לי יש ממה שרשום שם רק מכתב שחרור + מעקב ערכי סוכר. אין לי מוניטורים שמראים על צירים כי הכל מתויק בבית חולים וגם ההתקפי צירים באים לא כשאני במנוחה ויושבת עם מוניטור...... עכשי בחלק השני שצריך למלא, לגביי המעסיק, רשום, אם לא עבדת ברציפות בשנה האחרונה אז צריך למלא העניין הוא, שלפני העבודה הנוכחית, עבדתי במקום זמני כחודש וחצי, ולפניו במועצה אזורית כעובדת זמנית תקופה קצרה, ורק לפני כן היה לי מקום קבוע של שנתיים.. איזה מעסיק צריך למלא שם?