אכזבה. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ואני כותבת את זה בעצב רב.
    אבל ראשית רציתי להודות לשושה המקסימה על הדברים שכתבת בשרשור שלי. תודה לך!
32 תגובות
עמוד 1

• אין לי כ"כ מה להוסיף

• תזכרי תמיד שהיוצא מן הכלל לא מעיד על הכלל....
    צר לי שהחוויה שעברת כזו היא, צר לי על הפגיעה הקשה באימך ובך

זה ממש ממש ממש לא משקף צורת התנהגות רווחת בקרב הציבור הדתי, לרוב יש הרבה יותר סבלנות וסובלנות

אני יכולה לספר לך שפרט לתקופה קצרה שבשן הקפיד שלא יגיעו אלינו בשבת ברכב,
    אורחים מגיעים אלינו בכל דרך העולה על רוחם, ואף לעיתים קרה ששכחו לכבות את הנייד והוא צילצל באמצע קידוש, ארוחה או כל דבר אחר
    קרה אף שהם בטעות כיבו את האור בשירותים וכל השבת "נאלצנו" לשבת בחושך בשירותים

מעולם, מעולם, מעולם לא התייחסתי לאורח בביתי כך.
    מעולם לא נתתי לאדם השונה ממני תחושה שהוא פחות ערך רק כי הוא שונה ממני

אני שולחת לך ולאמך המון המון

נ.ב. אני מקווה שכל הנושא הזה לא ייגרר לעניין של חילוניות נגד דתיות ולהיפך כאן בפורום...

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• שרוני
  • אני גם חושבת שבן אדם אחד לא מעיד על הכלל.......כמובן גם אני דתיה ,אבל מכירה המון אנשים דתיים וכן חילוניים שלא היו מתנהגים כך.....
    שמירת השבת מאוד חשובה לציבור הדתי וכן חילולה הוא קשה בעיננו....אבל,לא פחות חשוב מזה הוא "כבוד האדם".....אסור אסור אסור להלבין אדם בצייבור....לא מכירה את הרבנית שלכם אבל כשאני מסתכלת מחוץ לקופסא אני מבינה שזה שהיא לא נתנה לה להכנס עם תיק זה רק כי היא פחדה שיקרו תקריות כאלו וכן כי בד"כ נשים דתיות לא הולכות עם תיק בשבת...כי לשם מה?ארנק-אין,פלאפון-אין....מקסימום מגיעים עם תיק לילדים או נרתיק לאופנים ולמפתחות....והיא חששה שהיא נכנסת עם פלאפון ובלי שימת לב הוא פתוח......
    בקשר לרב-אני לא מכירה אותו אבל,בטוחה שאם הוא היה מודע לתוצאה הוא לא היה עושה את זה....לא כול אחד מאיתנו מנתהג בנעימות כלפי אחרים....זה קשור לאדם עצמו לטבעו ולמידותיו....נכון מאוד שאנחנו צריכים יותר להקפיד בהנהלות מול ציבור חילוני כלפינו ולא רק כדי שהוא יאהב אותנו ויכבד ויעריך אותנו(הדתיים)אלא גם כי זה מה שנדרש מכול אדם-להתנהג בנעימות-בכבוד וברגישות כלפי השני בלי קשר לדת ולמין....
    מקווה שהעברתי את מה שרציתי להגיד....
  • עצוב לי מאוד שזו היתה תגובתה
  • סליחה נרתיק למשקפיים
  • נמנעתי מלהגיב עד עכשיו כי יש לי דעות קיצוניות אבל ....
    מה שאני כן יכולה להגיד שאני לא הייתי עוברת על זה בשתיקה
    ואם מישהו היה משאיר את אמא שלי מחוץ לבית כנסת אוי אוי
    מה שאני הייתי עושה כתבה בעיתון יום למחרת !!!!
    למה מי היא בכלל שתעשה דבר כזה בעצם
    למה שמישהו ימנע ממישהו להיכנס למקום קדוש כמו בית כנסת

• ענברי, בדיוק מה שאמרת
    אף אחד לא צריך לקחת את זה לא אישית ולא ככלל...
    זה משהו אישית של שרון ואמה
    לא מצביע על אף אחד אחר....

אלי, תן בי את השלווה

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,

• וגנית - נראה לך שאני זוכרת מה עושה כל אורח?
    אין לי רצון או צורך לזכור את זה... אחרת זה יהפוך את זה ליותר משמעותי ממה שזה...

אלי, תן בי את השלווה

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,

• צר לי לשמוע וצר לי שכך את מרגישה ביום חגכם

• גם אני מאוכזבת לשמוע. מצטרפת לטלטול.
    אני ממש בהלם איך במקום לגרום לקירוב לבבות בתור דמות ציבורית שזה חלק מתפקידה היא עושה רק את ההיפך.

• לא רוצה להגיד אמרתי לכם.....אבל אמרתי לך לא לדבר איתה, נכון? והנה צדקתי

לא יצא מזה כלום, להפך. נפגעת עוד יותר

[email protected]

פייס: ortal_hori
  • יש כאן עניין של דרך ארץ וכבוד האדם, ולא עניין של חילוניים - דתיים...

מהרגע של הדרישה המוגזמת של משקאות ומזון (אני מקווה שאני לא מערבבת וזה באמת אותו בית כנסת) הייתה לי תחושה לא טובה...
    אבל את כיבדת את הדרישה, והם לא כיבדו אותך ואת אורחייך... כמה חבל

על כולנו מוטלת חובה בסיסית של אנושיות ומוסריות, ואחר כך כל השאר...
    חבל שיש שחושבים שלמען שמירה על כבוד אמונתם הם שוכחים לשמור על כבוד האדם...

זה בהחלט מאכזב.

אבל כל הכבוד לך שלא ויתרת ודיברת.
    עשית מה שיכלת. לפחות עכשיו את מבינה שמראש היה לך עסק עם אנשים לא כל כך נורמטיבים. ואני מדברת על אלו הספציפים ומתוך נסיבות המקרה בלבד כפי שהוצגו על ידך...

זו דעתי.

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• שרון
    צר לי ממש.
    אני רוצה לשלוח לך מייל,לאן לשלוח?
  • שרוני יקירתי
    כל כך כוואב לי לקרוא מה שאימך ואת עברתם
    ממש לא לעניין היתנהגות כזו
    וממש חבל שיש אנשים שמרחיקים במקום לקרב
    והרבנית מה אני אגיד לך .... עצוב לי לישמוע
    שקיים דברים כאלה

• אחת ויחידה, כן, ראשי התיבות של שמו הם י.ק.
    הוא חב"דניק ונולד בכפר חב"ד.
    תודה בנות, על תגובותיכן, זה מחזק אותי.
    חשוב לי רק להבהיר שוב:
    ברור לי שזו התנהגות שאינה משקפת, ואולי לכן הלכתי לדבר עם הרבנית בתקווה שאולי התבססה באיזשהו מקום על ידיעה שאקבל את מרב התמיכה להרגשתי - ואולי מאי קבלת התגובה לה ציפיתי נובעת האכזבה.
    בכל מקרה, ולמרות שזו התנהגות שאינה משקפת, איך אומרים?... מספיק תפוח רקוב אחד בשביל להבאיש שק שלם?...
    אני מקווה שמקרה זה לא ישנה את דעתי וחיבתי לדת שלנו, שדברים יפהפיים כה רבים יש בה, ושאותם אימצתי לחיקי בשמחה.
    אני יודעת ששנאת הזר והשונה ממך הם דברים שזרים לדת שלנו ושאותם היא מוקיעה, ומה אם לא ספור רות במקורות מוכיח את זה?...
    אבל - עדיין הייתה פה פגיעה אישית, וכשפוגעים בך אישית, קצת קשה להתנחם מספורה של רות המואביה...
    ואמי בהחלט נפגעה - ובצדק.

שושה יקירתי - בהחלט. לכאן: [email protected], רק לא מבטיחה שיהיה לי הזמן להסתכל במייל עוד היום...
    תודה בנות, אוהבת
  • שרון,שלחתי.תקראי כשיהיה לך זמן...

• אין לי מה להגיד
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• למרות שעברתי על ההודעות שוב ושוב לא מצאתי את השרשור שלך שכתבת מה היה המקרה....

בכל מקרה, מאוד מצער שזה היחס שקיבלתם ושאמא שלך לא זכתה לראות את נכדה עולה לתודה. אני יכולה רק לדמיין את גודל האכזבה שלכם
  • מצטרפת למאוכזבות..
  • גועל נפש של ממש!!!
    בהחלט בכל כלל יש יוצאים מהכלל, ואיך בדיוק היוצאים מהכלל האלה הפכו להיות שם לרב ולאשת הרב, הייתי מתסיסה את זה בכל מקומון, עיתון, ומה שלא, לא יכול לקרות דבר כזה שסבתא לא תזכה לצפות בנכדה עולה לתורה!!!
    זה לא הסלון של אשת הרב!!! אוף, ומצטערת אני את הדעות שלי אשמור לעצמי כי כל כך פוחדים פה לפתוח חזיתות ...אבל דעתי שונה מהדעות המתונות שנכבתו

אגב גם אני פעם התארחתי אצל חברים לארוחת שבת, הם עם כיפה סרוגה
    וכשעמדנו אני ונועם לצאת אחרי שנפרדנו אז רציתי להדליק את האור בחדר המדרגות ועשיתי את זה מתוך הבית שלהם במתג, אופס! אבל מה? מסתבר שזה לא היה המתג של המדרגות אלא של האור בכניסה לבית, אז הדלקתי להם אור! ואחכ מרוב הבושה אז גם כיביתי להם מהר, בקיצור חיללתי להם 3 פעמים את השבת שם, אוי ויי! בושה

• שוב תודה על הכל
  • אני יודעת שאת לא אדם שפותח חזיתות ואת מאוד אחראית למילים שלך, אבל !
    אני חושבת שיש לך כאן אחריות (אני לא מנסה להטיל עליך משהו...) כלפי כל הציבור דתי וחילוני כאחד. אני בטוחה שהרבנית הזאת לא משקפת את כל הציבור הדתי ולכן אני חושבת שהיא לא צריכה להיות בתפקידה או לפחות להינזף !
    אני במקומך הייתי פונה לרשויות, לרבנות או לא יודעת למי. מפרסמת עצומה בפייסבוק, תולה מודעות עם השתלשלות הדברים באזור בית הכנסת וכל מה שאפשר. אני יודעת שזה קיצוני, אבל מקרים כאלה מחזקים אצל האנשים האלה התנהגות מהסוג הזה.
    כשהייתי כלה צעירה ועוד הייתי טובלת במקווה מדי חודש, נתקלתי בבלנית מזלזלת שדיברה תמיד ב"אנחנו" ו"אתם" "אצלנו ו""אצלכם". התייחסה אליי באופן מזלזל, למרות שתמיד הגעתי מוכנה לפי כל הכללים, מצויידת בציוד האישי שלי ומושפלת ומרכינה ראש בגלל היחס שלה. היו שם בנות דתיות שהיא הייתה צריכה להסביר להם איך להתנהל ודברים שאני ידעתי וציפיתי והפתיע אותי שהן לא ידעו. ובכל זאת אני הפסקתי עם המנהג רק בגללה ועדיין מפריע לי שנכנעתי.
    אבל ! פניתי להנהלת המקווה, כתבתי לפניות הציבור ברבנות וגם השארתי מכתב אישי לבלנית עצמה ובו סיפרתי שבת ישראל זנחה מנהג חשוב בגלל ההתנהגות שלה !
    אני פשוט רותחת. אני יודעת שהדת שלנו יפה, אך אנשים לא יפים בעלי סמכויות מכערים אותה וגוזלים אותה מכלל הציבור שלא נוהג כמוהם !
  • נועה את כל כך צודקת

• נועה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה