נועה.כ. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כנראה שזה לא כאב רק שלך..
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4312410,00.html

אני ב"ה לא נתקלתי ביחס מזלזל,
    אבל את מוזמנת למחות על כך ולבקש את היחס הראוי!!
8 תגובות
עמוד 1
  • היי
    כאחת שכל חודש הולכת למקווה אף פעם לא הרגשתי יחס מזלזל ההפך הבלניות מאוד נחמדות והמקווה תמיד נקי ומסודר והמים תמיד נעים להיכנס.
    אני אישית הולכת למקווה כי בעלי מאוד רוצה שאני אלך לא בגלל שאני מתלהבת ללכת אבל בסדר הולכת ובסך הכל הכללי נחמד.

• גם אני לא!!
    אבל כנראה שזה תלוי במקומות ובבלניות..
    עובדה שהיה כנס על זה.

ואני לא נגד המקווה, אני מאוד מאוד מאוד בעד!
    אני נגד יחס מזלזל בכל מקום ציבורי, ובכל מקום, לכל אדם בכלל!!
    פשוט במקומות ציבוריים יש לנו הזכות לדרוש כבוד.. כאנשים פרטיים, זו בעיה אישית של כל אחד.
    "וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
  • שמחה בשבילכן.

לצערי חוויתי חוויות מזעזעות באזור שלנו

[email protected]

פייס: ortal_hori
  • גם אני בתור דתיה-חרדית הולכת למקווה כמובן....לא נתקלתי ביחס מזלזל מצד שני יכול להיות שלא היה כזה כי יצאו מנקודת הנחה שאני יודעת ועושה הכול ומצד שני באות הבחורות החילוניות יורת שיכול להיות שאותן יותר מתשאלים.....
    אני בעד לא לתת יחס מזלזל כשם שאין לתת יחס מזלזל אצל רופא....בחדר לידה וכו'.....
    חווית המקווה-אמורה להשאר בגדר חוויה...ולא בגדר סיוט...בקשר לצורת המקווה ונקיונו ...אנחנו מספיק בחורות חכמות בשביל לבדוק ולראות מה טוב לנו ולאן לא כדאי ללכת כי לא נעים לנו...בדרך כלל בכול עיר יש מס' רב של מקוואות ואני מאמינה שלפחות אחד מהם יהיה טוב לשימוש ...למשל אצלנו בשכונה יש 2 מקוואות אחד יותר יפה ,נעים,קטן,אינטימי וחדש...והשני אומנם נקי אבל יותר ישן,יותר המוני וכו'.
    אני עשיתי את הבחירה שלי ובחרתי בחדש יותר וכן אני נהנת מיחס הבלניות.....
    צריך לזכור שלכול עניין המקווה וטהרה יש הלכות מפורשות ומי שרוצה להיות טהורה לגמרי צריכה לעשות את כול הנאמר...(אם היא מאמינה בכך....)זה לא נעים פתאום להזכר ברגע האחרון ששכחתי לעשות משהו ולכן אני מנועה מלטבול..אבל מי שבאה לעשות את הטבילה לשם הטבילה ולא רק לשם החוויה צריכה לדעת שזה התהליך.........לרוב הבלניות שואלות את השאלות מאוד בנחמדיות....
    לדעתי אסור לשתוק...אבל אין גם הרבה מה לדבר....לא טוב לך לכי למקום אחר.....
    כול העניין הזה של "האסור לשתוק" מגיע מכיוון הגאווה הנשית.....שלא יחשבו שאנחנו פחותות.....לא????
    ובאמת אנחנו לא.....
  • פיתוש-כל מילה
    לבלניות שלא מתייחסות כראוי יש למצוא את הדרך להעיר.
    כבלנית לשעבר אני יודעת גם שיש נשים שממש מחפשות מה לא בסדר....פעם הגיעה אלי טובלת דתיה מעיר אחרת שמאוד מאוד הפריע לה העובדה שדיקדקתי איתה בפרטים,שאלתי את כל השאלות ושבדקתי לה את הציפורניים-כמו שבלנית אמורה לעשות....
    מצד שני הייתה לי טובלת לא שומרת תורה ומצוות ששאלתי בעדינות לגב גזירת ציפורניים,והיא בכלל לא ידעה שצריך לגזור לגמרי(רק קיצרה קצת),היא הייתה ממש בצער ולא הפסיקה לשאול למה אף בלנית לא אמרה לה אף פעם ולמה הן חושבות שאם היא לא דתיה היא לא רוצה לקיים את המצווה כמו שצריך....

נעה,אני חושבת שאם באמת היית טובלת מתוך אהבה למצווה הזו,תמצאי מקווה אחר ותלכי,אל תוותרי

• לא התכוונתי לשאלות שהן שואלות. להיפך, זה דווקא נראה לי לגיטימי ואני אפילו שואלת כדי לודא בגלל שאני לא בחורה דתיה והמידע שקיבלתי בהדרכת הכלות היה כללי מאוד. את המצווה הזאת אימצתי כי אהבתי את הרעיון הכללי ואת החשיבות שלה למשפחה ולעם ישראל בכלל.
    אתן דוגמאות, כשסיימתי ליטול ידיים היא מיד אמרה "לא לדבר, אצלנו זה ברור שלא מדברים, אתן בטח לא מכירות את הכללים". מפריע לי ה"אצלנו" ו"אתן. לדעתי, כשבחורה חילונית מגיעה למקווה, זו הזדמנות לתת לה להרגיש שייכות למען האחדות ולא לבדל אותנו. המקווה דווקא מאוד מסודר ונקי ולכן נסעתי 25 דקות כל פעם למרות שזה רחוק מהבית שלי. כשבאתי בימי שישי, היא תמיד אמרה " אצלנו לא נוגעים בכסף בשבת, גם אם אתם רגילים אז לא כאן". למרות שזה היה ברור לי. כשהיא בדקה את הציפורניים אז היא אמרה משהו כמו, יופי, אין לך בנייה או משהו כזה. אתן אוהבות את זה, אצלנו זה לא נהוג. ובכלל, אף פעם לא חייכה או היתה נחמדה, ובחורה צעירה שהגיעה בחצאית היתה מאופרת לגמרי וכשהיא שאלה אותה אם היא צריכה מסיר איפור היא ענתה שלא. אז היא אמרה לה "את יודעת שצריך לנקות את האיפור לגמרי, גם מהעיניים ?" והיא ממש לא הבינה על מה היא מדברת, אז היא נתנה הסבר מפורט על כללי החציצה והיתה נחמדה ואדיבה פתאום. ותמיד, אבל תמיד שאלה אם אני גם שומרת נגיעה כל הימים ואמרה "טוב, הלוואי שהמצווה שלך תתקבל". למה שלא תתקבל ? כי אני חילונית ? בקיצור, הרגשתי לא רצויה, ולזה התכוונתי. להתארח בבית זר כשאת לא רצוייה שם, זה לא נעים. אז בטח ובטח שלא להתקלח שם ולהסתובב מול המארחים כשאת ערומה לגמרי..
  • אוווחחחח!!
    חצופה ממש..
    איזה ריחוק היא גורמת, מה זה "אצלנו..."?!?!?
    איך היא ידעה שאת חילונייה בכלל?? יש גם נשים דתיות שלא הולכות עם כיסוי ראש והולכות עם מכנסיים..
    מי יכול להבדיל בכלל??
    וואי, עצבנת אותי עכשיו..

אני ממש בטוחה שאת יכולה להתלונן עליה..
    אבל בעצם אולי לא כדאי ואני לא אמשיך לפתוח פה פה..
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה