שאלה לאמהות שילדיהן עלו לכיתה א' השנה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    * אני מעוניינת לדעת איך זה עובד בכיתה א'...
    * האם אתן חושבות שאם יש המלצה להשאיר עוד שנה בגן להתחשב בה?
    * מה באמת צריכים לדעת כשעולים לכיתה א' ולא לפי מה שכתוב בכל מיני מקומות... (יש אתרים שכתוב בהם מה צריך לדעת, כאשר בפועל זה עובד אחרת)
    * על מה כדאי לעבוד באמת ולחזק?
    אני קצת מתלבטת לגביי הנושא הזה...
    אשמח לתגובות,
    איילת
13 תגובות
עמוד 1
  • הבן שלי צריך לעלות לכיתה א' בשנה הבאה אבל אני כבר יודעת איזה נושאים לחזק כי כבר עברנו את זה עם הגדול
    מספרים - לזהות ולכתוב
    סדר המספרים - איזה מספר בא אחרי מספר מסויים
    אותיות דפוס - לא חייב לדעת לכתוב אבל חובה לדעת לזהות
    סדר האותיות - לדעת איזה אות חסרה בסידרה של אותיות
    יעל
  • אני עונה בתור אמא שהשאירה את הבן שלה עוד שנה בגן חובה..

קודם כל- למה יש המלצה להשאיר?
    מבחינה רגשית או מבחינה לימודית?
    בכל מקרה, אם יש המלצה להשאיר, מומלץ להשאיר..
    שנה נוספת בגן חובה מיטיבה המון עם הילד..
    בתחילת שנה שאלתי את עצמי "מה עשיתי לילד.." ומיום ליום אני קולטת כמה זה עושה לו טוב.

בגן חובה ממש חשוב ללמוד- כמה הלימודים חשובים..
  • היי שוב,
    פיתוש:
    לפי מה שהבנתי זה מבחינה לימודית,
    אין לו טוסיק...
    הייתי באבחון בריפוי בעסוק, אמרו שיש פוטנציאל אבל פחד מכשלון. (של ליאם)
    אני ממש מתלבטת...
  • אני רואה גם שהוא קטן בגיל.
    נכון..?
    תתייעצי גם עם הגננת, וגם עם המרפאה בעיסוק..
    ואפשר לעשות לו גם אבחון בשלות, אנחנו עשינו את זה בשפ"ח של העירייה שלנו. (למרות שהיה לנו ברור שהוא צריך להישאר..)

חוצמזה שיש עוד זמן..
    חכי עד פסח ככה..
    "וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
  • היי
    לא חובה לדעת לכתוב מספרים.

לדעת את האותיות, לזהות אותן לשיים ואת הסדר.
    לדעת לכתוב את האותיות- מומלץ אבל לא חובה, לא נורא אם הוא לא יודע את כולם.
    לכתוב את שמו.

מספרים- להכיר אותם ואת הסדר, לזהות ולשיים.

-----------------------
    בעזרת ה' נעשה ונצליח :)

• מעין בע"ה תעלה לכתה א' בשנה"ל הבאה.
    אם יש המלצה להשאיר עוד שנה בגן- הייתי הולכת איתה, בעיני אין שום סיבה לרוץ בטח בשביל לשבת כמה שעות ביום בכתה עמוסת ילדים נוספים, ככל שמגיעים מוכנים יותר כך ייטב....
    באם יש המלצה - למה? על מה היא מבוססת? יש לעבוד על הדברים בגללם הומלץ להישאר עוד שנה בגן.
    מעבר לזה - אם הוא לא יעלה בשנה"ל הקרובה לכתה א' אפשר בשנה הבאה לרשום אותו לחוג כלשהו של הכנה לכתה א'...

• אני עוסקת בחינוך
    אם יש המלצה להשאיר בגן
    אז לא להתלבט
    להשאיר בגן

חשוב לבוא מוכנים לכיתה א בשלים מבחינה לימודית ורגשית

תבקשי אבחון מסודר ומפורט

• אומנם אמילי עוד לא בכיתה א', אבל כאן גן חובה הוא כמו כיתה א'
    אמילי היא בין הקטנים, רוב הילדים קרוב לגיל 6. והמליצו לי להשאיר אותה שנה נוספת.
    אני לא קיבלתי את ההמלצה, וזה יצא מוצלח!
    אבל לעומתה היה ילד נוסף שהמליצו להשאיר וההורים החליטו כן להעביר- אבל לפני כמה שבועות הוחלט להחזיר אותו לטרום חובה...הוא פשוט סבל.
    אז לדעתי- את יכולה לשמוע את כל הדיעות שלנו, של המורות, של הסבתות...אבל לצערנו זה קצת לקחת סיכון. לכאן או לשם אי אפשר לנבא בוודאות איך הוא יסתדר!
    אני הייתי די בחרדות עד השיחות עם המורות לפני חודש בערך...ואילו הילד שהעבירו אותו חזרה למטה אומנם היה לו קצת קשה בהתחלה (הוא היה נבוך) אבל אמא שלו אומרת שבאמת עכשיו יותר טוב לו!

• טוב אז בתור אמא שהילדים שלה בבית הספר אביאל כיתה ג' וליה כיתה א' אז:
    אצלי הם כן עלו בזמן לכיתה א' כי לא היה צורך להשאיר אותם אבל אצל חברותיי כן נשארו הילדים חלק מהם כן בגן ואם הומלץ להשאיר אז להשאיר לא משנה מה הסיבה לכיתה א' צריך להגיע מבחינה לימודית עם מודעות פנולוגית זיהוי אותיות, חילוק המילה להבהרות, צליל פותח צליל סוגר, זיהוי המספרים ועוד. צריך להגיע גם עם בשלות ריגשית אחרת זה מאוד מפריעה ללימודים ילד לא בשל לא יחול ללמוד זה מאוד קשה.

• היי
    אני מחכנת כתה א' כבר כמה שנים טובות...

• בעקרון אני חושבת שאם יש המלצה להשאיר, יש לברר על מה מבוססת ההמלצה.
    האם זו המלצה של הגננת בלבד? האם היא ערבה את הפסיכולוגית המלווה את הגן? האם נערכה תצפית על הילד? האם ההמלצה מגיעה עקב קושי בתכנים לימודיים (לימוד מספרים/אותיות/כתיבה/מניה, וכו')? עקב קושי רגשי (ילדותיות)? עקב קושי התנהגותי (חוסר עניין בלימוד בגן ומשיכה לתכנים צעירים יותר)?
    בקיצור, אני חושבת שהשאלה "האם אתן חושבות שאם יש המלצה להשאיר עוד שנה בגן להתחשב בה?" היא כללית מאד, וכך גם התשובה. נסי לברר יותר לגבי ההמלצה, וכך תדעי.
    גם התשובות לכל שאר השאלות ינבעו מהתשובה לשאלה הזו.
    הכי הרבה הצלחה!
  • תודה לכולן!
    VIL - את יכולה בבקשה לתת לי את המייל שלך?
    איילת
  • [email protected]

תנו חיוך, הכל לטובה!!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה