סוגייה חיסונית/בריאותית שמעניינת אותי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כמה לדעתכן מספיקה כמות-הנקה,ע"מ שתינוק יהיה מחוסן לוירוסים ובייחוד בחורף?

מעניין האם קיימת טבלה: כמות חלב-אם בהתאמה למשקל/גובה וגיל התינוק?

אני שואלת כי אני באמת מניקה חלקית ביותר,כי אני לא ממש נחה וכו'..

10 תגובות
עמוד 1
  • אין טבלה מיוחד של כמות חלב אם על כמות נוגדנים.
    ברגע שאת מניקה אפילו חלקית ישנה העברה של נוגדנים.

חשוב שתביני שעיקר הנוגדנים שעוברים בחלב אם הם לא הנוגדנים ש"נלחמים" בוירוסים, אלא השבלונות לפיהם מערכת החיסונית בונה את "החיילים". וככה הרבה יותר פשוט ומהר למערכת החיסונית לבנות צבא של לוחמים, ברגע שיש זיהוי לחדירת מחלות.
    לכן גם אם את מניקה קצת זה עוזר מאד.
    [
  • מאמי קצת קשה לי עם זה שאת אומרת אם אין חלב אם התינוק חשוף להכול.
    זה גורם הרגשה לא נעימה לאמאות שלא יכולות להביא חלב אם.
    אני מבינה את ההרגשה שלך ואני מתה על הגישה שלך לגידול ילדים אני כל פעם קוראת תגובה שלך ומלאת התפעלות על הדרך שלך.
    פשוט המשפט המסוים צרם לי.

ואגב הילדות שלי אכלו מטרנה מהרגע הראשון וב"ה לא ראו רופא כמעט חוץ מתפרחת חיטולים מפחידה שהייתה להן כשהוציאו שיניים. ב"ה הן ילדות בריאות והן פוגשו ילדים אחרים שכן יוצאים מהבית אם זה אצל ההורים או בגינה.

אין לי ספק שחלב אם הוא המחסן הכי טוב בעולם אבל גם בלעדיו אפשר לגדול בריאים

• רצה לגן...

לבי,את פשוט אלופה, תודה על התשובה המקצועית והמעניינת (כמה שהניסוח פשוט,כך הוא יותר ברור ומועיל ויש לך את הכישרון לכך,לפשוט את הדברים).

חני,הורדתי את התחושה-האישית שלי כעת...אני פשוט אינסטנקטיבית דואגת לשירה.
    נעמה החלה גמילת לילה,אין לי די-חלב בלילה..שירה מתעוררת,אני עייפהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה
    אצלי התפרחות החלו לאחר גיל 4 וחצי חוד' אצל נעמה,כשהפסקתי להניקה.
    זה היה מדהים,כמה שהשתדלתי,רחצתי לאחר כל קקוש,הופיעו אדמומיות וכו'..
    וחוץ מזה,תהיי גאה בעצמך,גידלת תאומות מהרגע-הראשון,זה מיוחד ומדהים וכעת ברוך-השם,קוצרים את הפירות,כשרואים את החברות ביניהן.

• את פשוט מקסימה

• חני- זה סטטיסטיקה!! לא צריך לקחת את זה קשה.
    גם הנקה מקטינה את הסיכון למוות בעריסה, מה כל מי שאוכל תמל מת? לא
    כל מי שיונק לא מת בעריסה? לא. כי יש עוד משתנים, יש גם מוצץ, ומי שלא לוקח מוצץ מת בעריסה? לא. הכל סטטיסטיקה. לא צריך לקחת את זה אישית!
    את בטח לפני מחזור
  • מיצי מאמי אני עם גלולות

• במחקר שערכצי על שלושת האוצרות שלי
  • חני, אני ינקתי והייתי חולה המוווון
    אחי לא ינק וכמעט לא היה חולה

ככה שזה לא קשר לוגי...

• גולי גם אמא שלי נתנה רק מטרנה ואנחנו משפחה גדולה הרבה ילדים וב"ה היא לא בקרה הרבה אצל הרופא איתנו לא סבלנו ממחלות ילדים כמעט.
    אני לא זוכרת שהפסדתי לימודים בגלל מחלה

• ענו לך כבר אז נשאר לי רק לאחל המן בריאות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה