בדיקת מי שפיר לעשות או לעשות?? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לאחר התייעצות עם אחותי הגדולה על בדיקת מי השפיר, הדילמה הפכה להיות יותר קשה! כך שהיא לא עזרה לי בכלל. היא עשתה בשני ההריונות שלה את בדיקת מי השפיר למרות שכל הבדיקות היו תקינות והיא לפני גיל 35 ( הבנתי שהריון בגיל הזה מחייב בדיקת מי שפיר) ההחלטה הייתה לבצע את הבדיקה למרות כל הסיכונים הכרוכים בה כי זה אפשרי! אפשר לדעת יותר ואולי זה שווה את הסיכון ואולי לא היא בעצמה אפילו לא בטוחה למרות שהחליטה לעבור את הבדיקה.

אני בדילמה קשה! אז למנוסות ממני מה אתן מציעות, כדאי לקחת סיכון???
    עוד לא עשיתי סקירת מערכות ואני מקווה שהכל ישאר בסדר כמו שהיה עד עכשיו מבחינת הבדיקות, אחרת לא תישאר הדילמה מן הסתם:/

Liri27
8 תגובות
עמוד 1
  • אם את מתחת לגיל 35 וכל הבדיקות יצאו תקינות (שקיפות, חלבון עוברי, בשיקות דם וכו׳) אז לא הייתי עושה.
    מכל גיל 35 הייתי עושה רק מי שפיר בלי כל שאר הבדיקות כי לא צריך...
    בכל מקרה, תתיעצי גם עם רופאת נשים.
    בהצלחה
  • השקיפות+ חלבון עוברי זו סטטיטיקה של אחת לכמה תינוקות שתלדי יש סיכוי לתסמונת...
    לדוגמא אצלי היה 1:11000 .. והרופא שלי ( התייעצתי עם 3 רק בשביל הראש השקט) אבל הרופא המטפל הקבוע אמר לי כך... ״הסיכון להפלה בעקבות הבדיקה יותר גבוה מהסיכוי לתסמונת.... עכשיו תחשבי מה את רוצה לעשות... ״

מכוון שכ״ל שאר הבדיקות שלי היו תקינות לא עשיתי מי שפיר.
    הבחירה היא שלך.

• אני לא יודעת בת כמה את אולי כדאי שתחכי לסקירה,
    ואז תחליטי..
    בכל מקרה כדאי שגם תתייעצי עם הרופא.
    אני עשיתי בהריון הראשון הבדיקה לא כזו מפחידה כמו שמספרים.
    מאחלת לך המשך הריון תקין
  • אני מצרפת לך לכאן מאמר על מי שפיר, אולי אם תקראי קצת זה יענה על תשובות ויעזור לך לקבל החלטה.. בהצלחה
    מי שפיר
  • תודה על העצות בנות.
    אני חושבת שעזרתן לי להגיע להחלטה:)
    בכל אופן עוד שבוע יש לי סקירת מערכות מוקדמת וההחלטה הסופית תהיה לאחר הבדיקה

שיהיה לכן יום מקסים:)

Liri27
  • מאחלת לך שהכל יהיה תקין
  • תודה.

Liri27
  • זו בדיקה פולשנית, מסוכנת, יקרה ואם הכל תקין, היא ממש, אבל ממש, מיותרת!!!!

הסיכוי להפיל אחרי בדיקת מי שפיר 1:300. קחי את זה בחשבון.
    כמו שמישהי כתבה כאן סיכון לתסמונת דאון 1:10 או 11 אלף, ממש לא מצדיקים לעבור את הבדיקה הזו.
    מה גם, שגם הבדיקה הזו לא נותנת לך תשובה ש-100% הכל בסדר. חוץ מתסמונת דאון יש מחלות גנטיות/כרומוזומליות אחרות, שהבדיקה לא יודעת לשלול בוודאות.
    וכך תמצאי את עצמך נבדקת בעוד ועוד בדיקות מיותרות ובשביל מה? בשביל וודאות של 100%? לא תקבלי.
    יש דברים, שהם יותר חזקים מאיתנו. אין לנו שליטה על הכל.
    מקווה שזה עוזר לך להחליט...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה