שיר (ADI) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני זוכרת שהכנת לא מזמן פריקסה. יש לך מתכון? מכינים רק לפי קילו קמח או שאפשר לחלק את כלהחומרים בחצי? קילו זה המון בשבילנו...
    רציתי להכין את זה בבוקר ולאכול בערב זה יהיה טוב או שזה משהו שצריך לאכול באותו רגע? סליחה על כמות השאלות בחיים לא הכנתי...........

4 תגובות
עמוד 1
  • אפשר להכין חצי קילו
    המתכון שלי הוא לקילו, אבל גם לחלק בחצי את כל החומרים יוצא טוב - ניסיתי

אפשר להכין בבוקר ולאכול בערב.
    בעיקר במזג אויר שכזה
    את המילוי עדיף לשים בערב...

הבעיה היא שרק עכשיו ראיתי את ההודעה והמתכון המדויק בבית...
    אם את ממש לחוצה על זה ארשום לך מהזיכרון, למרות שאני תמיד מעדיפה לתת מתכונים מדויקים...

חצי ק"ג קמח
    1 ביצה
    חצי כף מלח
    1 כף גדושה סוכר
    4 כפות שמן
    קצת פחות מחצי של שקית שמרית
    מים פושרים לפי הצורך
    אני עושה את הבצק רך מאוד ודביק (כך אמא שלי הייתה עושה) כי אז קל לו יותר לתפוח
    ואז לקראת ההכנה את מפזרת קצת יותר קמח לפי הצורך...

יש להתפיח פעמיים

ועכשיו לטיפ:
    את לוקחת כדור בצק משטחת אותו וקורצת ממנו עיגולים בעזרת כוס גדולה
    מקמחת כמה משטחים (עדיף על נייר אפיה) ומניחה את העיגולים ומכסה עם מגבת מטבח למשך 15 דקות בערך...

לאחר מכן מטגנים בשמן עמוק
    לוקחת עיגול בצק אחד (קצת תאריכי אותו שיהיה בצורת אליפסה - קל יותר למילוי)
    ומניחה בשמן ואז עם כף את זורקת עליו קצת שמן חם ורואה שהוא תופח ונהיה אוורירי...

לגבי המילוי אני מניחה שתסתדרי, אם לא עדכני אותי... בכיף

זה בגדול! בהצלחה!
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• בסוף לא הכנתי אבל אל דאגה אני זוממת על פריקסה כבר הרבה זמן.בחיים לא אכלתי... כמה יוצא מחצי קילו?
    (אם יש שינויים למכון מדויק ויש לך חשק אשמח)

דוקא אשמח לשמוע על מילויים...
  • קפיץ קפוץ
  • צולי,
    את לא יודעת כבר פעמיים כתבתי לך תגובה והיא נמחקה (לפני יומיים בערך) ומאז שכחתי מזה...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה