מבקשת התייעצות עם בנות "המגזר" הרוסי :-) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב בנות,

ההתייעצות שלי היא בנוגע לגן.

אנחנו התחלנו לחפש לנועה גן ומתלבטים אם להכניס לגן דובר רוסית או עברית. בבית אנחנו מדברים איתה רוסית אבל את הטלויזיה היא רואה רק בעברית ונראה שהיא מבינה גם וגם.

ההתלבטות שלי נובעת מזה שבשלב כלשהוא היא תעבור נניח לגן עיריה או חובה ואז תצטרך פתאום להתמודד עם השפה. נכון שעד אז היא כבר תדע קצת אבל עדיין אני חוששת להכניס אותה להלם מזה שהיא לא מבינה כל כך מה רוצים ממנה.

אז מצד אחד אפשר להכניס לגן עיברי (למרות שאני חוששת שגם שפ עכשיו היא לא תבין הכל אבל היא קטנטונת אז לא יקח לה הרבה זמן להתרגל) אבל אז החשש הוא שהיא לא תדבר רוסית ואני רוצה לשמור לה על השפה הנוספת לפחות דיבור.

מצד שני אפשר להכניס לגן רוסי אבל אני חוששת מהלם בעתיד כשכבר תהיה גדולה כפי שכתבתי למעלה.

איפה שמתן את הילדים שלכן באיזה גן והאיזה גיל?
    איך הם התמודדו עם שפה כזו או אחרת?
    מה תוכלו לייעץ לנו לעשות?

תדה מראש ויום נפלא לכולן!
8 תגובות
עמוד 1
  • טוב אני לא מהמגזר בכלל
    אבל כל חיי אני סובבת רוסים

• שימי בגן רוסי.
    אם יש לה "גישה" לעברית זה מצויין
    אז יהיה לה את הבסיס לעברית.
    בגן העירייה, ההתחלה תהיה לה קצת קשה אבל תוך חודש היא תשלוט בעברית.
    וככה היא תדע 2 שפות פרפקט.

ובקיצר אני בעד גן רוסי

[
  • אוי, כתבתי לך מגילה, והכל היה סימני שאלה
    אפליקציה לאנדרואיד של סרגלי הריון:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.romkuapps.tickers
  • אני גם חושבת שכדאי לך לשלוח את נועה לגן רוסי.
    היא מוקפת בשפה העברית, שבכל מקרה, תהיה השפה הראשונה שלה.
    בגילאים הצעירים קל מאד לקלוט שפות. אם את רוצה להטמיע בה את השפה הרוסית (שבדיעבד היא רק תרוויח מזה), אני הייתי מקיפה אותה בשפה כמה שניתן.
    גם בגן.

היא תודה לך על זה אח"כ...
  • לי יש מצב דומה לשלך.

אנחנו מדברים עם אמלי בבית רק רוסית, אבל מצאנו את הגן הכי טוב בעולם, והוא דובר עברית.

כמובן שעניין השפה בסדר העדיפויות בא אחרי החום והאהבה והפינוקים של הגן, אז בלי לחשוב הכנסתי אותה לגן דובר עברית.

אני בטוחה שהיא מבינה היום את שתי השפות.

יש דברים שהיא יודעת בעברית, למשל "איך עושה נמר", היא יודעת רק בעברית ואם אני אגיד לה ברוסית היא לא תבין.

יש דברים שהיא יודעת בשתי השפות, ויש דברים שרק בשפה אחת.

אני חושבת שאם מקפידים ו"מתעקשים" אז היא תדע הכל.

• תודה בנות זה גם מה שבעלי אומר ואני התלבטתי אבל חיזקתן אותי בעיצותיכן!

וג'ני את צודקת לגמרי פשוט ראיתי שני גנים שאהבתי ואחד רוסי השני עברי
  • אני לא יודעת כיצד ואיך מתנהלים גנים "רוסיים", באיזה שפה ילדים מדברים במהלך היום, מה התכנים שהם לומדים, למרות שאין יותר מדי תכנים בגיל הזה, אבל עדיין התחלה של דברים, חגים, שירים וכו'.ילדים שלי נכנסו ותינוקת תכנס למשפחתון ישראלי בגיל שנה ואני לשניה לא חשבתי על גן רוסי, כי בעיני רוסית הם ילמדו בבית מאיתנו ומסבתא וסבא , כמובן אם נתמיד איתם לדבר רוסית ועברית תקינה נכונה אך ורק בגן. אבל עדיין אני חושבת שאם כן להכניס את ילד לגן רוסי אז רק עד גיל 2-3 ולא יותר, לבן שלי יש ילד בגן, גן חובה, שעד עכשיו היה בגן רוסי ונכנס לגן חובה ופשוט לא דובר עברית, וראיתי עד כמה קשה לו. בהצלחה!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה