-
אה, אלה... תגידי, את רצינית?
-
מאמי, עושים ילד שלי כשאמא ואבא מוכנים לזה ולא בשביל לרצות אנשים זרים ואפילו לא בשביל ילד הגדול... כי אתם תקומו בלילות, אתם תבזבזו כסף, אתן תחנכו ולא אף אחד אחר
אפליקציה לאנדרואיד של סרגלי הריון:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.romkuapps.tickers
-
-
אחחחחחח אני לא יודעת מאיפה ממציאים את כל השטויות האלה
אתם תעשי עוד ילד כשתהיו שלמים עם ההחלטה ולא בגלל,
השטויות שאומרים לכם תתעלמי.
-
אני עם קרן.. אין לאן למהר.. במיוחד אם את לא מרגישה מוכנה עדיין.
גיל 30 זה עדיין גיל צעיר.. קחי את הזמ!
אני אביא ילד נוסף אך ורק שאני ארגיש בלב שלם שאני מוכנה לעבור שוב את הכל מהתחלה את כל הלילות הקשים והימים המעייפים, אבל בעיקר מתי שאני ארגיש שאני מסוגלת לחלק את האהבה העצומה שלי לבן שלי עם עוד מישהו.. ועוד כמה דברים שצריכים להסתדר עם הזמן
ולא נראה לי שזה יהיה בקרוב. חח
-
קודם כל יש לך 10 שנים
-
לא בכלל לא בגלל הגננת אלא בגלל שאני לא רוצה ילדה שחושבת שהכל שלה.
כרגע אוולין מאוד מפונקת, וקשה לי להחדיר לתוכה את ההבנה שלא הכל לפי בקשתה.
לגבי הגננת לא מתרגשת ממנה.םשוט התחלתי לחשוב על ההתנהגות של אוולין.
בתכנונים שלי ושל בעלי הפרש של כ4 שנים כמו ביני ובים אחותי ובינו ולבין אחיו.
ואחרי זה את ההבא לעשות אחרי שהשניים שקיימים כבר גדולים ועצמאיים לחלוטין.. בן זקונים:)
-
נכנסתי להריון רק כשבאמת הייתי מוכנה נפשית לעוד ילד ! ברגע ששחכתי איזה קשה זה לילות ללא שינה והנקה וגידול הילד והאנרגיות וכו'
גם לי אמרו הרבה דברים ומה שהיה לי להגיד שאני זו שאצטרך לגדל את הילד ואם הם רוצים הם יכולים להביא ילדים משלהם ולא לדחוף את האף שלהם לביציות שלי . אז ... תאמיני לי חיים יותר קלים וילדה פחות מפונקת לא יהיו לך מעוד ילד

-
סליחה כן, אבל הבת שלך לא תהיה לא-מפונקת בגלל שיהיה לה אח/ות.
היא תהיה לא-מפונקת אם תחנכו אותה לכך!!
סליחה, אבל הגיע הזמן שתגידו לאמא שלך (שהיא מאוד נחמדה כן?) שיש אוכל גם בבית, ולא צריך לאכול בחוץ, והיא יכולה לקנות לה מתנות אבל שתתן לה אותם בחגים ובמועדים מיוחדים, וכשהיא מרביצה לכעוס!
אמא שלך משפיעה על החינוך של הבת שלך ולא לטובה.
אם את רוצה שהיא לא תהיה מפונקת תחנכי אותה... תזמינו חברים הביתה שתצטרך להתחלק, תתנסו במקרים שבהם היא מבקשת משהו ולא מקבלת (משל בטיול בקניון היא לא תקבל את הבובה שראתה). ועוד...
זה בידיים שלכם וזה ממש לא קשור לעוד ילד..בסוף כשכן יהיו לכם 2 הם שניהם יהיו מפונקים.
וסליחה על החריפות בהודעה..
(ד"א סתם דוגמה אם עופרי משחקת עם משחק אחד וזורקת את כל החלקים על הרצפה אני פשוט לוקחת לה אותו.אפילו שהיא רק בת שנה..)
-----------------------
בעזרת ה' נעשה ונצליח :)
-
אממממ לא צריך להביא אח בשביל שאוולין "לא תיהייה מפונקת"
-
אני מאוד נוקשה איתה כדי לאזן את אמא שלי.
אמא ש/לי לא מקשיבה לי.
היא בטוחה שהיא שיא החינוך כי היא סייעת בגן ילדים ועבדה גם במעון ובכלל היא גידלה אותנו למופת.
היא אמנם עם הילדה רק 2 שעות ביום לפעמים קצת יותר. אבל זה מספיק כמובן.
כרגע עם העבודה הקיימת שלי אין לי אפשרות למשהו אחר.
אני חייבת עזרה שלה באיסוף של הילדה.
וזה לא משהו שישתנה בזמן הקרוב.
העבודה הבא שאחפש בטוח תהיה עבודה עד שעה 15:30 ובמרחק קצר יותר מהגן של הילדה..שאוכל לאסוף אותה מידי יום.
או לפחות רוב השבוע.
לגבי האוכל כבר אמרתי לה כמה פעמים..מעבר לזה שלא הכי בריא לאכול במקומות האלא כל הזמן, לא הכל טרי ובמיוחד לא השמן של הטיגון העמוק.
היא לא מקשיבה לי..אני פשוט כרגע עומדת כניצב בחינוך שאמא שלי נותנת ואני די חסרת אפשרויות בחירה פה.
לגבי הלכעוס עליה- כולם כועסים ואז היא רצה לסבתא שמחבקת אותה ומרחמת עליה.מסכנה.
למשל מרביצה לי עם בובה, לקחתי לה את הבובה, היא התחילה לבכות.
"הילדה לא צריכה לבכות" זה המסר שלה.
אני חושבת שהילדה צריכה לבכות לפעמים.
אצלי היא לא מקבלת הכל. רחוק רחוק מזה.
-
חחחחח מיצי.. לוז פנוי-הלוואי עלי:)
אפילו כשאני פה על המחשב אוולין יושבת לי על הראש ורודפת אחרי הכלב:)
אני לא מוכנה.
אני הייתי רוצה אם הייתה לי האפשרות הכלכלית בעיקר, עם השאר כבר הייתי מסתדרת.
-
כשאת באה לאסוף אותה מאמא, או אמא מחכה לכם בבית?
תמעיטו את המפגש הזה תלכו מהר. שלא יווצר מצב שהיא מרביצה לך עם הבובה וסבתא מחזירה שתמשיך להרביץ לך.
אם היא חופרת ונשארת אצלכם בבית עוד קצת, תחכי שהיא תלך, אל תיהיי באינטרקציה
כ"כ עם אוולין עד אז... תעשי כלים או משהו כזה..
-
אני אישית התחלתי להיות בשלה בשל גילי (כעת 38).
אילולי הייתי יותר צעירה,לא-הייתי חושבת על כך בכלל.
סיבה-שנייה: חברה לנעמה צמודה (אצלך הבן-דוד הוא ממש כמו האח-הצמוד,כך שזה לא-דחוף בעיני כעת לעשות מהר עוד אח/ות).
אני רואה כמה זה כייף כיום לעשות אחים-חברים,שתמיד יש לבכור עם מי לשחק,בייחוד כיום כשהרבה הורים מסתגרים עם ילדיהם בבית או שאינם פתוחים לקשרים-חברתיים לילדיהם (כשהייתי ילדה,כולם היו מתאספים בחוץ ואז זה לא היה כזה קריטי לעשות אחים כל-כך מהר).
לגבי ההשקעה בילד-ראשון: אין לזה סוף,תמיד זה לא-מספיק..לכן,אני אפילו לוקחת מטפלת לעיתים אחה"צ כדי לתת זמן-איכות נטו לנעמה.
בעיני את התחלת את ההשקעה בכישורי-עצמאות (חוסר-פינוק הכוונה),את מעודדת את ילדתך לעשות דברים לבד עם הבובות שלה וזה נפלא בעיני ואפילו אפשרי להתקדם ואחה"צ לבשל ביחד/לשטוף-כלים..לעשות הפעלות של איסוף-הצעצועים יחדיו..אם את שואלת אותי,חשוב לשדר לילד חום ואהבה והסמכות באה מתוך רוך ורכות ולא מתוך דידקטיות..כך הילד לומד להיות פרודוקטיבי ומועיל לעצמו ולחברה (למשל: מתלבש לבד וכו'..הפעלה שדורשת סבלנות,אך משתלמת כשמגיע האח-השני וכו').
הקטע המדהים,חמסה,זה שנעמה ממש בשלה לכך שיש לה אחות (שנתיים וחצי הבדל),גאה,שמחה,משחקת,אוהבת,עוזרת לי לטפל,שמה את עצמה לעיתים בצד,ע"מ שאתן מענה מיידי לשירה,אם ישנו צורך (ולילדתך ישנו את אותו האינסטינקט המדהים). כבר כעת יותר קל לי,כי נעמה משחקת עם שירה ולא נמצאת בפוקוס של הילד-הראשון.
-
אלה., זאת ממש לא סיבה להביא עוד ילד. זה יהיה נורא עבור כולכם אם הקרקע לא פורייה לזה.
ממש אומללות.
כמו שכתבו לך, צריך להשקיע בחינוך כדי שלא כל דבר יילקח כמובן מאליו.
למשל, להקפיד על תודה ובבקשה.
לא להיכנע לקפריזות
להציב גבולות, גם לאמא שלך. ברור שלא להבליג אם היא מכה את אמא שלך וכדומה
יש לך מספיק שנים להביא עוד ילדים ומהסיבות הנכונות..
-
בקרוב אצלנו
-
הבנות שמעליי נתנו לך מספיק עצות - תיישמי אותם.
אני את האמצעית הבאתי בגלל פשלה קטנה...היא ממש לא הית מתוכננת אבל יצאה מדהימה שחבל"ז. לקח לי קצת זמן לעכל את ההריון - אבל ברור שהשארתי
פייס: ortal_hori
-
קודם כל, לגבי הגננת, קל לומר לאחרים לעשות עוד ילד, הרי זה לא שהיא תגדל אותו ותתמסר כל כולה אליו.. גם לי הלקוחות בעבודה כל הזמן נדנדו לי איך שחזרתי מחופשת לידה שצריך כבר להתחיל לעשות את השני. נו, באמת!!!
אז אצלנו השיקול היה שעידו יהיה יותר גדול ויותר עצמאי כי היה לי מאד קשה לדמיין את עצמי צריכה להרים אותו על הידיים כשיש לי בטן של הריון וגם רציתי לעבור את גיל שנתיים "הקשה" והמחשבה שהובילה אותי היתה שאני רוצה שהוא יהיה מספיק "גדול" כדי להבין שכשאני אומר לו "עוד רגע כי אני מטפלת באחיו הקטן" אז שהוא יבין (או ינסה לפחות להבין).
אצלי ההפרש ביני לבין אחי הוא כמעט 5 שנים ואצל בעלי ההפרש הוא יותר גדול (ומוגזם לדעתי) ולכן חשבנו על הפרש של 4-5 שנים בין עידו לתינוק הבא...
תעשו מה שאתם מרגישים ואם אתם לא מוכנים, אז אתם לא מוכנים. נקודה! אל תתנו לאף אחד להשפיע כי זו המשפחה שלכם וזו ההחלטה שלכם בסופו של דבר מתי להרחיב אותה!!!
-
בהחלט צריכים לעבוד על החינוך.לא קל.במיוחד שגיל השנתיים הגיע.אבל מתמודדים עם מה שיש כמה שאפשר.
בנתיים התחילה קצת לאסוף אחריה צעצועים, תודה וסליחה עוד לא מילים שהיא יודעת להגיד.
אבל בהחלט זה משהו שמאוד חשוב לי שהילדה שלי תומר-משהו שאצלי בא באוטומט.
וגם לקום באוטובוס.
וגם להתנהג בכבוד למבוגרים.
בנתיים חשוב לי שלא תרביץ, שלא תחשוב שהכל מותר לה. ואני מראה לה את זה בכל דרך אפשרית.
-
מאמי אין קשר לפינוק ולעוד ילד
ודווקא אחרי שנולד לך ילד נוסף תמיד יש בך רצון לפנק את הגדולה כדי שלא תרגיש מקופחת
אז אם את לא מוכנה אל תעשי עוד ילד יש לך מספיק שנים כדי להביא עוד ילדים
-
חחחח אני ממש עם קרן
[/center]
-
מה גרם לי לרצות עוד ילד?
האהבה העצומה לרז
-
מה קשורה הגננת הזו ולמה היא נכנסת לך לרחם?????
חצופה!!
מוכנות לילד נוסף זה עניין שבא ממך ולא מאף אחד אחר (טוב... אולי לבעלול יש מילה...) אבל ממש לא הגננת!!!
-
מודה לא קראתי את כל התגובות, אז אם זה חוזר - סורי.
1. מה קשור הגננת?!?!
2. מפונקת - היא לא תפסיק להיות מפונקת כי יהיה לה אח או אחות - סבתא שלה מפנקת אותה מאד. ולא סטירות זה לא מראה על שמחה לפגוש אותה, זה מראה שהיא יודעת טוב מאד שהיא השולטת באיזור.
3. אם את לא מוכנה לעוד ילד אז כנראה שאת עדיין לא מוכנה לעוד ילד. יש לך זמן אל תדאגי
4. בהמשך לשאלתך איך החלטנו על עוד אחד - קודם כל, שנינו עובדים ומכניסים משכורות סבירות, יש לנו בית, ההורמונים שלי השתוללו ופינטזתי על עוד אחד מהשנייה שחתכו את חבל הטבור של אורי. אני היתי מוכנה ומאד רציתי עוד ילד.
גם בלידה של אמילי, בין הצירים כבר פינטזתי על לידה נוספת.
פוסטי "נעשתה" בהפתעה, אבל אנחנו בכל מקרה רצינו עוד ילד ובגלל זה שמחים מאד שהחלטנו להמשיך ולטפוח.
חלק מהשיקול בלהביא ילד היה כלכלי!! לצערי!
ושוב פעם לצערי - בגלל השיקול הכלכלי רוב הסיכויים שהבאסטה נסגרת אחרי הלידה של פוסטי -אלא אם הראלה תחליט שהיא סוף כל סוף מתקשרתי אלי.
[
-
יש לי שניים, שנולדו ומבלים את היום שלהם ביחד, צמודים אחד לשני 24 שעות ביממה.
ןעדיין איתי מפונק מאוד, ברגע שלא מקבל משהו ישר מתחיל לבכות ולצרוח. כמה פעמים כבר היו השטתחויות על הרצפה ודניאל שונה לגמרי.
זה רק מראה שעוד ילד לא בהכרח ישנה את העובדה שאוולין מפונקת.
אבל לגבי החינוך את חייבת לעשות שינוי. אני מבינה שאת תלויה באמא שלך אבל את חייבת להסביר לה שאולי היא הייתה גננת ואולי היא אשת חינוך מדהימה אבל לך לא מתאימה צורת חינוך כזו.
אצלי זה היה עם בעלי, שרואה את הילדים פעם בשבועיים וכל פעם ניסה לשבור לי את המילה, אז קודם כל העברתי לו סדנת חינוך.
אצלינו, הילדים נענשים אם הם רק חושבים על להרביץ (נלקח להם הצעצוע למשל, או שמשאירים אותו ככה, על הרצפה ולא מתייחסים אליו).
כמו אודליה, עם נזרקים צעצועים, הם נלקחים (אחרי הסבר למה ואיך כן צריך להתנהג), הם יודעים מצויין שצריך לסדר אחרי שעשו בלאגן.
אז כן, יש יתרון בזה שהם שניים, הם יודעים לחלוק, הכל! אבל זאת ממש לא הסיבה לעוד אח/אחות.
אני חושבת שאת חייבת שיחה עם אמא שלך. להיות אסרטיבית ולעמוד על שלך!
-
אמא שלי פותרת אותי בזלזול של "טוב , אני יודעת מה אני עושה"
מה שאני צריכה זה למצוא עבודה חדשה שתצמצם את מפגשים עם סבתא.
בעזרת השם בעבודה הבאה בהחלט אחפש משהו אחר. זה יקרה בקרוב.