התלבטות..צריכה עזרה!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות אשמח לעצות בקשר לאפידורל..עוד חודש וחצי בערך אני צריכה ללדת. .ועולה בי המחשבה אם כדאי לקחת אפידורל או פשוט ללדת בלי משככי כאבים..שמעתי שאפידורל יכול להאיט את הלידה ובנוסף שזאת זריקה עם סיכון..אני ממש מבולבלת...וזאת החלטה שאני צריכה להחליט ברגע שאני מגיעה לבית החולים..זאת לידה ראשונה ואין לי מושג בכל המתרחש ...חייבת עזרה
16 תגובות
עמוד 1
  • כשהייתי עם צירים שגרמו לי לטפס על הקירות - לא היססתי לרגע לגבי האפידורל!
    ממליצה בחום!

• הצעה שלי
    תבואי עם ראש פתוח
    אם הכאב בלתי נסבל תבקשי את הזריקה
    אם את יכולה לסבול את הכאב - אז תזרמי ללא האפידורל.

מנסיון שלי - ילדתי ללא אפידורל, חוויה מדהימה, כאבי תופת (אבל לא זוכרת אותם בכלל), כעבור שעתיים היתי נינג'ה על הרגליים רצתי למקלחת ואח"כ לתינוקייה... אז לידה ללא אפידורל אפשרית.

ב"ה גם הפעם מתכוונת ללדת ללא אפידורל (להחזיק אצבעות שגם הפעם זו תהיה לידה טבעית
  • מתוקה

כל אישה בישראל לוקחת אפידרול. יש מיילדות יש רופאים ויש השגחה צמודה.

ככה שאת לא צריכה לדאוג.

בלידה של נועם סבלתי מצירים 4 שעות... עד שהגעתי לפתיחה של 3.5 נשברתי וביקשתי אפידרול. זה עולם אחר זה עולם של אושר. חח

אבל.... ילדתי בסוף בלי אפדירול. ברגע של לחיצות הפסיקו לי את המנה וילדתי בלי... הרגשתי כל ציר וכל ציר...

שאני חושבת שבאמת חבל שלקחתי. אבל מצד שני כשאני מסתכלת על זה זה נתן לי כוחות לנוח לקראת מה שהלך להיות.

אני אישית אומרת קודם שיהיו לך צירים ותראי כמה כוח סבל יש לך ואם את יכולה למשוך עד הסוף וללדת טבעי בלי אפדירול... זאת החלטה שלך.

• אני בדעה של ליבי תבואי בראש פתוח ותזרמי עם הלידה
    גם אני ילדתי לידה ראשונה בלי אפידורל - אז זה כן אפשרי
    שיהיה בהצחלה בקלות והכי חושב בידיים מלאות

• ילדתי בלי אפידורל
  • אז ככה ....בגלל שאני הייתי בטוחה שיש לי סף כאב גבוהה תכננתי בלי אפידורל !
    בהתחלה הצירים היו נראים לי כמו כאלה שאעמוד בהם כשזה התחזק כמובן שכבר לא היה אכפת לי וביקשתי אפידורל כי לא עמדתי בכאב.
    בנוגע להאטה...אצלי הייתה תקועה פתיחה של 3 שמבשך שעות רבות - כ 15-16 שעות נראה לי ! אבל שמעתי שזה לא בהכרח אצל כולן כך.
    לגבי הסיכון .......כל דבר הוא סיכון בחיים, הלידה עצמה היא גם סיכון כמובן שעדיף להימנע ממה שאפשר ולכן ממליצה לך שאם את מסוגלת תמנעי
    איתן ...בן מקסים שלנו...אפרוח קטן, נסיך מדהים שלנו ...אבא ואמא מתים עליך
  • גם אני בדעה של ליבי.

אני ילדתי עם אפידורל ופחדתי פחד מוות מהזריקה...

זה באמת מאט את הלידה ולכן כדאי להחליט רק על המקום כשאת כבר בתוך העניין...
  • תגיעי לרגע ורק אז תחליטי.
    אם זה יהיה נסבל אז אולי תוכלי ללדת בלי

• ב"ה

אני בעד מה שהבנות אמרו.
    את הראשון - ילדתי עם אפידורל- לקח 10 שעות בערך.
    את השני ילדתי בלי אפידורל, לא כי לא רציתי כבר עשו לי הכנה אלא כי הייתי עם פתיחה גדולה מידי ולכן כאב לי נורא אבל הלידה הייתה תוך שעה בערך, ובנוסף יצאתי ללא קרעים וללא תפרים אז התאוששתי מהר.

תזרמי עם זה, אם תוכלי בלי עדיף כי כך יהיה לך יותר כוח ללחיצות ( כשאת עם השפעת אפידורל את מרגישה חולשה ברגליים )

אצל הגדול לא הייתי מסוגלת ללחוץ ולכן עשו לי וואקום והיה לי התאוששות קשה.

ב"הצלחה!!

• תחליטי על המקום
  • לי אפידורל לא עיקב בכלום

• תודה בנות..אחרי העצות אני מרגישה יותר טוב..ומקווה שיהיה טוב בע"ה:)
  • אני לא הרגשתי שמשהו התעכב
    אחרי 40 דקות לחיצות היא היתה בחוץ
    שזה נחשב מעט .

אפידורללל זה חלוםםם
    אין ספק שאני ארצה שוב ב "ה

אבללל תמיד צריך להיות מוכנים שמא לא מספיקים או המרדים במקום אחר
    ואין ברירה . לקחת נשימה ולעבור את זה כמו גדולות
    עם כל החשש ןהכאב - המון נשים בוחרות ככה - טבעי

• מיכל!!!!!!!!!!!! 40 דקות לחיצות זה כלום?
    טוב אז אני לא יודעת איפה אני חיה

• דבר ראשון:

המיתוס: אפידורל מעכב לידה

המציאות: ד"ר שכטר: "זה תלוי בלידה. במקרים מסוימים, אפידורל באמת מעכב לידה אבל במקרים רבים אחרים, הוא דווקא מזרז, במיוחד אם הוא לא ניתן בשלב מוקדם מדי."

אירית אלטר אבני מסכימה:"אפידורל אינו תמיד נחוץ ובמקרים רבים, עדיף לא לקחת אותו. אבל אחרי לידות ארוכות, מתישות וכואבות, אפידורל עשוי לזרז את הלידה. אישה הנתונה במתח מפרישה הרבה אדרנלין שידוע כחומר מעכב לידה. כאשר היא נרגעת כתוצאה משיכוך הכאבים, היא מייצרת יותר אוקסיטוצין – הורמון שמזרז את הלידה."
    http://www.mako.co.il/ninemonth-pregnancy/relationship/Article-d0aa4c8fdffbf21006.htm

דבר שני- זה כ"כ שונה מלידה ללידה שזו פשוט טעות לקבל החלטה כזאת על סמך חוויה של בן אדם אחד או עשר.
    תחליטי לפי ההרגשה שלך, ההשקפה שלך ותקאי קצת מאמרים מקצועיים בנושא.

כל היתר- על כל דבר שכתבו לך אפשר למצוא מישהי שתגיד בדיוק בדיוק ההפך.

גילוי נאות- אני ממש ממש בעד אפידורל.

מיכל

• מה שירגיש לך כמו שכתבו בואי בראש פתוח זה אפשרי ללדת בלי בגדול העיקר שיהיה בהצלחה ובידיים מלאות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה