סקר- סילבסטר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז לקראת 2013...
68 תגובות
עמוד 1
  • מצחיקה....טוב שהאמנת....
  • וואי זוכרות את באג 2000??
    אני מרגישה זקנה!!!

• גם אני לא חוגגת את הסילבסטר - אולי אני אתנשק עם בעלי חחחח
    אף פעם לא חגגתי את הסילבסטר גם ברווקות -
    גם אני זוכרת את שנת 2000 שעשו מזה חגיגות והיה סביב זה יותר מידי רעש

• חחחחחחחחחחחח יולי איזה מתוקה את!!!!
    אז העולם לא קרס

• לא חגגתי מעולם ולא חוגגת גם היום

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• שם בדוי
    נראה לך שמישהי חוגגת פנ
    ב12 בלילה או שישנים או שמתהלכים בבית ומתחננים לגוזל שירדם כבר

• גולי עזבי חוגגים או לא,

עצם המחשבה על "חגיגה" שזה כמו יום השואה?!
    כדאי שיירד האסימון

• אנחנו לא יוצאים
    גם הכל מפוצץ והמחירים במסעדות לא שפויים..
  • שואה? אל תגזימי
    חוץ מזה שמה שכתבת היסטורית זה לא נכון
    הוא נחשב אמנם למפיץ נצרות כי הוא שיכנע את אחד מהקיסרים הרומים להתנצר
    זה היה חלק מתהליך של הפיכת האמפריה הרומית לנוצרית
    הוא לא רדף יהודים יותר מאחרים. באותה תקופה הכנסייה הקתולית הייתה רודפת כל מי שלא השתייך אליה
    הוא לא נחשב לקדוש נוצרי גדול במיוחד היה לו סתם מזל
    אז לא צריך להגזים ולהשוות לשואה

• לא חגגתי אף פעם... וגם היום לא חוגגת...
    נשיקה מבעלי כל לילה קורה
  • גולי חמודה, ההסטוריה של הסילבסטר כתובה לי מול העיניים ברגע זה ומה שרשמתי הוא אחד לאחד, ויש לי גם רשימת מקרים שחגגו הנוצרים ביום הזה ואת כמות הרצח שרצחו יהודים דווקא ביום הזה!

ואת יודעת מה, אם אני מתווכחת עם יהודיה על נושא כזה, זה עצוב ועדיף שאני בכללללל לא אביע את מה שאני חושבת.

הדברים כתובים למי שמבינה עניין לא למי שמנסה לקטלג ולהקטין ראש.
    ואני מעדיפה שלא תעני לי על זה כי אין לי טעם להתווכח איתך כמו שכתבתי.
  • מה כתוב לך ואיפה? תואר שלם עשיתי בהיסטוריה ולא הוכח שיש קשר
    יום אחרי הסילבסטר זה יום הולדתו של ישו ובגלל זה היו מספר מקרים של פרעות
    תעשי גוגל ותחפשי את פרופ׳ דיוויד כץ מאונ׳ תל אביב הוא מתמחה בנושא

• גלי אמרתי לך שאני לא אגיב לך בכלל!
    מה יש לי להווכח איתך

סליחה על השאלה אבל את יהודיה?!
    או שיש לך צד אחר במשפחה כי ככה זה נשמע.

• בלי קשר להיסטוריה, אני יכולה להגיד לך שגם היום ברוסיה יש מקומות שלא כדאי להסתובב בהם ביום כיהודי הזה וההנחיות לקהילות היהודיות שם הן להשאר בבתים בשעות הערב ואת זה אני אומרת מניסיון אישי
  • don24
    האנטישמיות היתה ועודנה לצערנו...

• תרשו לי לתקן אתכן אבל גם היהודים שנהגו לחגוג ביום 31.12 הם לא חגגו את יום הולדתו של סילבסטר!!!!!!!!!!!!! הם חגגו תחילתה של שנה אזרחית חדשה נטו!!!!!!!!!!!!!!!

אני חגגתי ברווקותי (הכוונה לארוחת ערב משפחתית) וחוגגת עד היום (היום ספציפית לא כי חצי מהמשפחה בהתחייבויות קודמות). אבל חייבת לציין כי רק כשעליתי לארץ בגיל 15 נודע לי שמקשרים את חגיגת שנה אזרחית חדשה לסילבסטר!!!!!!!!!!

בחיים לא ידעתי מי הוא אז ברור שלא חגגתי את הולדתו!!!

אני חוגגת נטו את תחילתה של שנה אזרחית חדשה.
  • האמת שלדעתי אם יהודי יוצא לחגוג את היום הזה אז הוא חוגג את השנה החדשה ולא את הסילבסטר כמו שעושים בשאר העולם ולכן לא רואה בכך פסול.

לעיניינו, אני היום באירוע משפחתי
    לא יצא לי עד היום לצאת ולחגוג..
  • תראי אם אלו הכוונות זה לא נורא, הנורא הוא שאנשים קוראים לזה "חגיגת הסילבסטר" ולא חגיגית שנה אזרחית!

וחוץ מזה שגם על חגיגת שנה אזרחית יש לי מה לאמר כי בשבילינו זה אמצע שנה, תחילת שנה זה ראש השנה אבל את זה אני באמת לא הולכת לפתוח כאן.

ג'ני את אולי קוראת לזה חגיגת שנה אזרחית, תאמיני לי שתצאי לרחובות תשמעי את כולם אומרים "היום חוגגים את הסילבסטר

• לא חוגגת.
    לא חגגתי בישראל אף פעם.
    כשהינו גרים בליטא אז הינו חוגגים - אבל מצד שני היתי ילדה בת 9 אז איזה כבר חגיגות אפשר לעשות. חחחחח

הכי זכור לי זה שנת 2000, כי סגרתי שבת בבסיס. היתי בקורס בתחילת השירות הצבאי שלי ואחד החיילים (הוא היה בקורס קצינים) רדף אחרי וניסה לנשק אותי, אז נעלתי את עצמי בשירותים של הבנות החל מ 11 בלילה.
    אח"כ מסתבר שהמניאקים עשו הגרלה מי ינסה לנשק אותי בחצות והוא זכה. חחחח

כמובן שלקחתי את זה בתור מחמאה (היתי כוסית על בצב"א
  • טוב אז ככה !!!
    אני לא חוגגת סילבסטר !!! אני מסרבת לקרוא לזה ככה בכלל, מבחינתי זו שנה אזרחית חדשה ...אני עדיין לא מבינה למה קוראים לזה סילבסטר בארץ.
    ברווקות כן היינו חוגגים כל החברים, היינו יוצאים מבלים או עושים אצל מישהו בבית ערב כיף ואוכל
    מבחינתי זה סתם סיבה למסיבה !
    הערב אני ובעלי בבית, לא חוגגים!

האמת לא זוכרת ערב ספציפי ! ואני די שונאת לצאת בחג הזה למקומות ציבוריים כי זה טרוף!!
    איתן ...בן מקסים שלנו...אפרוח קטן, נסיך מדהים שלנו ...אבא ואמא מתים עליך
  • חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ליבי את קורעתתתת
  • גם בשאר העולם חוגגים את השנה האזרחית החדשה
    צריך להבין משהו
    בנצרות נהוג לתת לכל קדוש נוצרי שמת יום על שמו
    לסילבסטר הזה היה ממש מזל

• הלן תקראי את התגובה הראשונה שלי

• שם בדוי 1 - לא אכפת לי איך אחרים קוראים לזה
  • שם בדוי, אני ממש מצטערת אבל עד כמה אנשים יכולים להיות חשוכים?!
    תצאו מהבועה הזאת שלכם, מי חוגג את הסילבסטר?! מי אשם שעברית שפה כ"כ דלה שלא מצאו לזה שם אחר חוץ מהסלבסטר?!
    חוגגים שנה חדשה!!! בכל העולם!!! זה שבארץ השנה החדשה בספטמבר זה לא אומר שככה זה נכון. יש עוד הרבה דברים מעוותים בארץ.

אז אני תמיד חגגתי את הקריסמס ואחגוג גם בהמשך. השנה, ספציפית נשארים בבית כי זה אמצע השבוע ולא מצאנו סידור לילדים.
    אבל יש לי עץ אשוח מהמם ומקושט בבית, אני מבשלת ארוחה חגיגית ויהיה ערב ולילה כיפיים.

• ויקי,

אין כאן עניין של חשוכים, פרמיטיביות או קידמה, כשאנשים אומרים שם של אדם שהיה רע ליהודים ותסלחי לי גולי אבל זה לא ממש משנה אם האג'נדה שלו היתה ספיציפית נגד יהודים או נגד כל מה שנוגד את האמונה שלו, וגם לא העובדה שהיו רעים ואכזריים יותר ממנו, ואמרים חוגגים סילבסטר זה צורם אז שם בדוי בסך הכל הסבירה להם מה המשמעות.

זכותה של כל אחת כאן לחגוג כל חג או יום שבו היא מאמינה או חפצה ועל כך אין ויכוח, אני כיהודיה דתי'ה לא חוגגת את השנה האזרחית משום שהיא לא מסמלית עבורי דבר מלבד שינוי ספרות. שכל אחת תעשה כרצונה
  • דון, תסתכלי איך היא הסבירה את זה, תראי באיזה כתב היא רשמה את זה!
    תראי איזו התנפלות על גלי, עוד שניה והיא תקרא לה נאצית!

כל אחת מאיתנו ילדה גדולה וזכותה לחגווג מה שהיא רוצה. הפרימיטיביות נובעת מהעיוורון שלנו לקבל את האחר.
    ומה תגידו שיקראו לזה שנה חדשה ולא סילבסטר?!

• don24 כל מילה בסלע!

• אז לא סילבסטר ולא נעליים
    הסקר צריך להיות מי מדמיינת לעצמה שבחצות היא עוד תהיה ערה?
    שתהיה לנו שנה אזרחית חדשה מלאה בבשורות טובות ובישועות והקב"ה יזכה אותנו בהפתעות ורק בדברים טובים
  • וויקי לצערי כבר דנו קצת על נושא יהדות וראיתי את תגובתך לעניין לכן דעתך תשאר איתנה לצד הלא מאמין ביהדות ובמקרה כזה כמו עם גלי אין על מה לדבר.

וכן אם אדם מנסה לצדד את הנצרות האנטישמית הוא כמו סוג של אנטישמי אבל בימים של היום נקרא לזה "שמאלני" "יפה נפש"

• ג'ני

• קודם כל באמת לא ברור לי למה בארץ הדביקו ליום הזה את השם "סילבסטר"
    שמעתי עליו לראשונה בגיל 13 בערך כשהתחלתי להיות יותר מודעת חברתית
  • לא מכירה אישית את מר סילבסטר.גם ת'אמת לא מענין אותי השטויות שלו.
    לצערנו יש המון אנשים בעלי השפעה אשר לא אוהבים את היהודים ומה לעשות גם דורשים להשמידנו בכל הכוח.

בישראל (וגם בשאר העולם פרט לנוצרים האדוקים מאד) לא חוגגים לכבוד הסילבסטר, חוגגים את תחילתה של השנה החדשה. כמו שאצלנו ביהדות חוגגים את ראש השנה. פשוט קוראים לזה ככה. רובם גם לא יודעים מי היה סילבסטר.

רוב ההתנהלות שלנו היא לפי לוח השנה הגרגוריאני, אז מי שרוצה לחגוג את השינוי בתאריך למה לא? אין כאן שום הלל לכבוד מר סילבסטר (שכבר איננו בין החיים המון המון שנים!!!)

חלק מזה זה מסורת, לדוגמא ויקי נולדה במדינה אחרת, כך גם אני. שם חגגנו את תחילת השנה החדשה (ברוסית ממש ככה קוראים לזה "שנה חדשה", לא חג לכבוד סילבסטר ולא נעליים) והחגיגה היתה מדהימה, עם מתנות ועץ אשוח והמון מסיבות.

וסתם משפט למחשבה:
    פעם אחרונה שמישהו ניסה להשמיד את העם היהודי הקמנו מדינה. תארו לכם מה יקרה אם מישהו ינסה עוד פעם.
  • שם בדוי1 - פרוספקטים בעלי אופי תעמולתי אפשר למצוא על כל נושא שבעולם.
    עם כל הרצון הטוב, מי את שתגידי לאחרים על מה ולמה הם מציינים בחגיגות את ערב השנה החדשה?!
    ערכת מחקר אנתרופולוגי מעמיק על שורשיה ומוצאה (ומכאן גם המסורת) של כל מי שהגיבה לך?
    עשית מחקר כלשהו בכלל בשביל להסיק משהו על הקשר בין סילבסטר לבין ערב השנה החדשה או שאת בוחרת לצטט מילה במילה פרוספקט של תעמולן כזה או אחר?

אגב, בתור אחת שמתיימרת להיות נאורה ועם ראש פתוח, ההכללות שלך של "חיה בסרט" וכו' מעיד עלייך את ההפך הגמור.

וגילוי נאות - אני מאמינה בה' וגאה בהיותי יהודיה ועדיין מציינת את ערב השנה החדשה וזה לא סותר אחד את השני.

• ליבוש יש כבר מי שמנסה, שליט איראן אחמדיניג'אהד **** שמו וזכרו!!!

ומה יקרה הפעם? מקווה שיבוא כבר המשיח לפני שהוא יספיק להשמיד

• יוליה לפי המשפט האחרון שלך הבנתי שלא הבנת מילה ממה שאמרתי.

תקראי שוב את הוויכוח שלנו ותביני שהכעס שלי הוא על אלה שחוגגים סילבסטר
    מי שחוגג שנה חדשה וזמן איכות עם המשפחה שיבושם לו ויהנה למה לא?!

אבל הצעירים של היום קוראים לחגיגות ראש השנה חגיגות הסילבסטר
    ולא סתם, יש קשר בין הדברים כי באמת בתאריך הזה מר סילבסרטר **** שמו
    עמל וטרח להרג רב של יהודים בכמה וכמה מקרים ובכל שנה היה פורגרום של רצח יהודים בתאריך הזה!

והשאר מה שכתבתי.. אז עכשיו תביני למה התכוונתי יקירתי.

וממש לא ציטטתי מפרוספקט, קצת רקע יהודי.

• שם בדוי,
    את ממש חצופה, אין לך שום זכות לכנות אותי או מישהי אחרת אנטישמית רק כי אני לא מסכימה עם השטויות שאת כותבת.
    וכן, אני לא מאמינה באלוהים ואין לי זיקה לדת אבל זה ממש לא הופך אותי לסוג ב' כמו שזה משתמע מדברייך.
    ולידיעתך, אני ממש רחוקה מלהיות שמאלנית "יפת נפש".
    אולי אם תפתחו קצת את העיניים ולא תלכו עיוור אחרי הדת תגלו דברים אחרים.

• אההה ועוד דבר יוליה חחחחחח

מי אמר ואך הגעת למסקנה שאני "מתיימרת להיות נאורה ועם ראש פתוח"??
    ערכת מחקר אישית עלי והגעת למסקנה שאני מתיימרת להיות עם ראש פתוח??

לא אז צר לי יקירתי אני ממש לא מתיימרת להיות עם ראש פתוח!
    אני עם ראש שהולך אחר האמת במלוא מובן המילה לא פתוח ולא סגור

ומה היא האמת? כל אחד ודעתו.

אבל בבקשה אל תחליטי בשבילי שאני מתיימרת להיות עם ראש פתוח - תודה!

וסה"כ ג'ול (יוליה) אני מאוד אוהבת את התגובות שלך, בבקשה בואי לא נתחיל גם סוג של דיסטנס כל אחת פה לקחה את הדברים שאמרתי בצורה כזו או אחרת, היחידה שהבינה את כוונתי זו דון

יאללה נסיים יפה עם הענייין אוקי?

• וויקוש אם היינו מדברות פנים מול פנים היית שומעת שלא כיניתי אותך לשניה אנטישמית!

אני פשוט לא מבינה איך אני מתווכחת עם בנות יהודיות טהורות על אדם עלוב נפש שכלל לא נקרא אדם!

ואם את לא מאמינה זאת דעתך וראית שלא התווכחתי יתך בנושא ולא הכללתי אותך לסוג ב' להזכירך בשרשור מתנת לידה דברת איתי בשיא הכיף אם לא שמת לב זאת הייתי אני! ואני מדברת איתך באופן רגיל לחלוטין!
    את ממש לא סוג ב' יהודיה טהורה לכל דבר ובשביל גם אחות

• וויקי אני קוראת שוב מה שכתבת בפעם השניה ומבינה שאת מכנה את הדברים שכתבתי שטויות????

אז זאת באמת חוצפה מצידך כי אני לא כיניתי שום דבר שכתבת שטויות ואת מה שחשבתי שמרתי לעצמי וכיבדתי אותך, תכבדי גם את אותי ולא תקראי למה שאני כותבת שטויות א' מיתוך כבוד הדדי וב' כי הם ממממש לא שטויות!
  • השרשור הזה ממש מעצבן אותי
    איתן ...בן מקסים שלנו...אפרוח קטן, נסיך מדהים שלנו ...אבא ואמא מתים עליך
  • שם בדוי1 - אני לא מתכוונת להתווכח איתך או לקרוא שוב את הדברים שרשמת כי זה בזבוז זמן.
    מעבר לזה שזו לא השיחה הראשונה שבה את אומרת משהו מסוים בצורה מסוימת וכשקבוצת בנות נפגעת ממך או מגיבה לך בחזרה
    את מיד יוצאת להתגוננות וטוענת שדברייך סולפו או לא הובנו כראוי ובכלל התכוונת לג' ולא לב'.
    ככה שאין לי כוח להכנס לסאגה הזאת של לנסות להבין למה התכוונת כשרשמת א' ב' ג'.
    שיהיו לך חיים טובים ובהצלחה.

• כן יוליה כי דרך פורום לא מבינים מה הכוונות של הדברים שנאמרים מאחורי המסך
    חוץ מזה תגידי את בכלל יודעת על מה הוויכוח פה?? לא קראת את כל מה שכתבתי רשמתי על הסילבסטר לא רשמתי על אף אחת דבר אישי!!! מי שתקף על דברים מאוד ברורים היתה גלי שניסתה לצדד את סילבסטר!! לא חוזרת מדברי ולו לרגע כמו שאמרתי הדברים שלי הם מילה בסלע כמו רוב ההודעות שלי כאן ואת לא עובקת אחרי כל הודעה שלי נכון??

אז תקראי בבקשה שרשורים אחרים שלי שהתגובות שלהם הם רק

• דון, אנחנו אומרים סילבסטר
    ובכל העולם קוראים לזה ערב השנה החדשה
    ואת זה חוגגים
    אף אחד לא חוגג לסליבסטר הזה יום הולדת
    כל העניין הוא שהשם סתם נדבק ליום הזה
    ומבחינה היסטורית מה לעשות ניו פה אי דיוקים
    הוא לא צרור כמו שעשו ממנו. מה לעשות יש מיתוס ויש מציאות
    וכמובן שהמעשים של הכנסייה הם איומים אבל מה הקשר ללצאת למסיבה או מסעדה??
    וההשוואה של שם בדוי לשואה זו זילות השואה
    וגם הרמז שאני לא יהודיה
    את יודעת כששאלו את רבי עקיבא מהי כל התורה על רגל אחת
    מה הוא ענה? ״ואהבת לרעך כמוך׳״
    ואני בכלל לא יוצאת היום
    ואלו שכן עושים את זה בשביל הכייף ולא בגלל שלאיזה סילבסטר חסר חשיבות
    יש יום הולדת (ואגב, גם יום הולדת אין לו אבל לא משנה)

• טוב הדיון הזה ממש יצא מפרופורציה.

כל העניין הי'ה באי הדיוק על השם שחוגגים. ברור וידוע שאם מישהי חוגגת חג כזה או אחר זה לא הופך אותה ללא יהודיה או לאנטישמית. ביליתי חצי שנה מחיי בשליחות במוסקבה אז אני האחרונה שאשפוט מישהי שבאה ממקום שבו נהוג לחגוג משהו ועם מסורות מסויימות בעיקר בגלל שזה כמעט החג היחיד שחגגו בזמן הקומוניזם. ולכן גם אמרתי שכל אחת תעשה כרצונה, לא ממקום של לשפוט בכלל, ואת זה הדת היפה שלנו לימדה אותי לא לשפוט אדם אחר שלא מגיע מאותו מקום שאני הגעתי אז הדת ממש לא עיוורה את עיני או גרמה לי לשפוט אנשים אחרים.

וויקי אני זוכרת שסיפרת על התפקיד של בעלך, של הקשיים של לגור בדרום ואת דעותייך וברור לחלוטין שאת ממש לא שמאלנית.
  • דון

• וואו.... זה היה אמור להיות שרשור קליל כזה
  • בשנת 2000 היה הסילבסטר שחגגתי בו הכי הרבה
    סתם כי היתה סיבה למסיבה וכי הרבה מהחברה שלנו הגיעו לגיל 18 וגם היה אלכוהול
    היינו במסיבה פרטית בבית של מישהו ובשעה 12 בדיוק בום החשמל קפץ הכל כבוי חושך מצריים צרחות אימה
    אחד מהחברה הקפיץ את הפקק בחוץ חחחחחחחח
    יש דברים שלא שוכחים לעולם....

ולענייננו אני לא חוגגת וכל השנים ניצלתי את הסיבה למסיבה. היום אשב לי בביתי הקט נהנית משעות השקט והולכת לישון מספיק מוקדם כדי להיות מסוגלת ללכת לעבודה מחר חחחח

זקנהההההה

• מתאספים אצל אמא שלי לארוחת ערב
    מתחלקים במתנות וכרטיסי ברכה שכתוב עליהם 2013 שמח.
    אחכ אח של אמא מתקשר מחול לאחל לכולם שנה חדשה שמחה (אין לו את הפריבילגיה להשתמש בשני לוחות שנה... )
    ברקע יהיה תקוע הערוץ הרוסי הראשון עם תוכן מטופש לחלוטין שאף אחד לא יקשיב לו.
    ואז נלך הבייתה. וזה יגמר לפני 12 אפילו.
    למחרת אני שואלת את כולם איך העוגיות (כי אפיתי להם עוגיות)
    נזמין את חמתי לתה בשביל להביא גם לה מתנה
    אולי נלך גם לאבא של בעלי להביא לו מתנה...
    בוריננננגגגגגג

לפני שהפכתי לאמא היה אותו דבר רק עם חברים וכמובן שהרבה יותר כיף.

הכי זכור לי 2006. למה? כי סתם הוא היחיד שממש זכור
68 תגובות
עמוד 1
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה