התפתחות תקינה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,
    זו פעם ראשונה שאני כותבת כאן אבל קוראת באדיקות כמעט כל יום...
    אני בשבוע 34+2 בהריון בסיכון. אני סובלת מיתר לחץ דם וסכרת הריונית. כרגע מאוזנת עם דיאטה מאוד נוקשה...

הבנתי שמי שסובלת מסכרת הריונית יש סיכון שהעובר יהיה גדול אבל אצלי המצב הפוך העובר קטן... בגלל הסכרת אני עושה הערכת משקל בכל שבועיים והוא עד יום חמישי האחרו התאים לאחוזון 40, 39, 42 ופתאום בחמישי האחרון הייתה ירידה בעלייה והוא מתאים לאחוזון 29 בלבד. אני ממש חוששת שהוא אינו מתפתח כראוי ברחם בנוסף לזה גילו גם שיש ל מיעוט במי שפיר הAFI היה 7.4 ועכשיו אני כל יומיים בבדיקות בקופת החולים. האם הירידה באחוזון היא משמעותית? מישהי מכירה מצב דומה?
    אני ממש ממש ממש בלחץ ואני יודעת שזה לא בריא כרגע אבל זה ממש קשה לי לא להיות לחוצה.
    אשמח לשמוע מה דעתכן.
13 תגובות
עמוד 1
  • מקפיצה לך
    אני לא מבינה בסכרת הריון

• אני לא מבינה אבל יכולה לשלוח לך המון
  • איו לי מושג תתיעצי עם דק ערן
  • אני לא ממש מבינה בסכרת הריונית, אבל זה שהעובר קטן - זה לא נורא

גם הגדולה שלי היתה תמיד באחוזון נמוך לשבוע שלה, יכול להיות שטעו הערכה הראשונית של השבועות.

בכל מקרה - יעשו לך מעקבים עד שבוע 36 לדעתי, ומקסימון אח"כ יילדו.

שיהיה לך בהצלחה וברוכה הבאה לפורום
    פייס: ortal_hori

• לפני 5 שנים היתי במצב דומה לשלך. היתה לי סוכרת הריונית שהיתה מאוזנת ע"י דיאטה נוקשה, היתי במעקב של אחות בסיכון גבוה, פעם בשבוע עשיתי אולטרסאונד, והתינוק שלי היה קטן, לא זוכרת את אחוזון אבל היה קטן משהו כמו ב3-4 שבועות מהנורמה. בשבוע 35-36 אשיפזו אותי למעקב, עשו לי מלא בדיקות (לא כואב, מרגיעה אותך), עשו בדיקות זרימות דם, מוניטורים-3 פעמים ביום, בשבוע 36 רצו לעשות לי זירוז, כי ילד לא התפתח כמו שצריך, בטן היתה קטנה, גם רגליים ולא זוכרת מה עוד, אבל הראש היה מפותח בהתאם לשבוע של הריון!!!!!! מבחינת כמות המים היתה לי תקינה ולא היתה שום סכנה לתינוק ואני חתמתי על סירוב זירוז, לא רצתי לעשות שום זירוז אלא לחכות לצירים רגילים או לירידת המים אבל.... הגעתי לשבוע 40+5 ולא קרה דבר, התינוק בזמן הזה, משבוע 36 ועד שבוע 40 עלה במשקל ועלה מאוד יפה, התפתח עוד קצת, כלומר איברים שלו גדלו, עדיין היו קטנים לשבוע של הריון. בשלב הזה כבר היתי מאוד עייפה נפשית מרופאים, מכול הבדיקות, מזל שזה היה רהיון ראשון ולא היו לי עוד ילדים בבית לטפל בהם, אז הסכמתי לזירוז בשבוע 40+5. מתן נולד אומנם קטן במשקל 2560 אבל ילד בריא, מקסים!!! החודש הוא יהיה בן 5. כך שנכון שהוא נולד קטן, אבל השלים את החסר נורא מהר ועלה יפה מאוד במשקל והיום הוא ילד רגיל לחלוטין כמו כול ילדים בגילו!! מה שכן, הרופאים אמרו שגם בהריונות הבאים תהיה לי סוכרת הריונית ואני אחרי 3 הריונוות ובאף אחד מהם לא היתה לי סוכרת, מה שכן באף אחד מהם לא הגעתי ללידה רגילה אלא ע"י זירוז, ילדים שלי פשוט לא רצו לצאת ממני, כי כולם נולדו קטנים ולכולם היה מספיק מקום בבטן.
    המון הצלחה!!! כול מה שרופאים אומרים לקחת בערבון, לכי עם אינטואציה שלך, הרופאים הם יותר מלחיצים
  • גם לי היה עובר קטן
    נולד קטן
    עדיין באחוזון נמוך
    אבל מתפתח מדהים, מדהים,מדהים
    אוכל טוב והילד הכי מדהים שיש
    מאחלת לך כזה ילד
    החא אמנם קצת קטן אבל 555 גדל מיום ליום ואוכל מעולה!!!

מבחינת העובר. הגודל שלו לא קשור להתפתחות
    אם ראו את הכל בסקירה והמוח מתפתח טוב
    אין מה לדאוג. זה כמו להגיד אם ילד רזה אז זה מצביע על בעייה שכלית. אין קשר
    זה כמו שיש אנשים שמנים ורזים אותו דבר לגבי עוברים
    אני למשל רזה וקטנה (אם יש דבר כזה אחוזון של מבוגרים בטח הייתי הכי למטה חחחחח)
    והתפתחתי מצוין

• אני חושבת שכן צריך להתיעץ עם רופא פרטי טוב(יש החזרים מהקופה) תינוק שמפסיק להתפתח זה לא טוב..וצריך לדעת מה עושים הלאה האם לזרז או להשאיר..לכי עם האיטואציה אבל שמעי חוות דעת מקצועית...
  • היי בנות,
    סורי על הדיליי,
    תודה לכולן על המענה אני ממש מקווה שהמצב ישתפר נכון לעכשיו עשינו עוד הערכת משקל ושוב יש עלייה ממש קטנה במשקל וכל הערכים קטנים ביחס לשבוע ההיריון אני ממש לחוצה כי הרופאה שלי לא הצליחה להגיע ביום חמישי למרפאה בגלל השלג ורק דיברתי איתה בטלפון והיא לא ראתה את הנתונים מול העיניים והיא אמרה לי שנקבע שוב לחמישי הקרוב ואז נקבל החלטה.
    אני ממש חוששת מזה שהוא לא מקבל את כל מה שהוא צריך שם ושאם לא נפעל אני עלולה למצוא את עצמי מתחרטת על זה...
    אני כבר חודש עם המחשבה הזו שמשהו לא בסדר...
    התייעצתי עם ד"ר ערן והוא חושב שיש שבירה של אחוזונים ושצריך מעקב מאוד מאוד צמוד כדי להחליט מתי המועד הכי נכון ללידה. הבעיה היא שהרופאה שלי נמצאת רק בימי חמישי ואני מפחדת שעד יום חמישי חס וחלילה יכולה להיות הרעה במצב.
    אני סתם היסטרית?
  • מקווה שהכל יהיה בסדר
  • אין לך מול מי לעשות מעקב חוץ מהרופאה? אחות מעקב הריון? מוקד של קופת החולים?
    אני לא מבינה בסכרת הריונית אבל מכלול הנתונים - שהוא ירד באחוזונים ושיש לך מיעוט מי שפיר מצריכים לדעתי בדיקות תכופות ומקיפות יותר.

בהצלחה

• לדעתי צריכים להעביר אותך למרפאה /ביהח למעקב של הריון בסיכון שם יתנו מענה מדוקדק יותר ומהיר יותר מאשר הרופאה שלך לדעתי גשי למוקד/ אחיות ותדברי איתם רק טוב
  • איזה שבוע את?
    איך אתם נראים פיזית? זה הכל גנטי...
    הבן שלי היה קטן בבטן ורק בשבוע 39 קבלתי זירוז
    הרופא שלי אנר שמה שחשוב לבדוק זה את הזרימות (בדיקת דופלר עוברי)
    הכי הרבה יזרזו אותך..תנסי להיות רגועה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה