מהם היתרונות והחסרונות של אפידרול? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני אפילו לא יודעת מה זה אני רק יודעת שאמא שלי אמרה לי שאני ילד בלי זה

30 תגובות
עמוד 1
  • אפידורל זה קסם, זה אחד הדברים
    כשתהיי בתוך הצירים את תביני על מה אני מדברת
    היתרון הגדול שלו ברור, הוא מאלחש את הכאבים וגורם לך לא לצרוח ולדבר שטויות

• עוד 2 חסרונות שמפליא אותי ששכחתי אותם
    בצדקות ברגליים - כשהתנפחו לי האחיות הסבירו שזה כתוצאה מהאפידורל ומהנוזלים כמובן.
    הפעם נתנו לי מינון נמוך והבצדקות לא היו נוראיות.

ו... הלידה מואטת. התינוק יכול פתאום להיות ישנוני
    הגוף שלך ישנוני, לפעמים גם לא מרגישים איך לוחצים והלידה נתקעת
    (הכל קרה אצלי, ושוב, זה נורא תלוי בכל אחת)

אין ספק שללדת בלי זה עדיף
    אבל שוב... הכל תלוי בכוח סבל וברגע האמת.

• אפידורל זה נס

• אפידורל = ברכה

הוא מרדים את כל האזור את יכולה להתחיל לתפקד ולהבין מה קורה איתך ולהנות מכל רגע של הלידה עצמה !

לא היו לי שום כאבי גב...
    ובצקות היו לי מחודש 7 אז ככה שאני לא יודעת אם זה קשור לאפידורל

בהחלט מהאט את הקצב אבל מעולה

תתחילי בלי ותראי אם את מסוגלת ללדת בלי.
  • קודם כל מה זה אמא שלך אמרה שתהיה בלי!!
    זו ההחלטה שלך...

יש המון יתרונות והמון חסרונות.
    האפידורל משפיע על כל אחת ואחת בצורה שונה.
    יש כאלו שנהנות מלידה חסרת כאבים וחסרת תופעות לוואי ויש כאלו שלא מושפעות מהאפידורל או סובלות מתופאות לוואי אחרי.

תעשי בדיקה מול הרופא שלך, הוא ידע הכי טוב לתתלך תשובה.
    ההחלטה אמורה להיות שלך!

[
  • אני לא יכולה לדבר כי אני לא מבינה על איזה כאבים מדובר בלידה
    מצד אחד כולם מנפחים
    מצד שני יש כאלה שאומרים לי שזה כאבי מחזור
    סבבה תמיד הייתי סובלת מכאבי מחזור ביום הראשון בלי כדור בלי כלום יש לי כח סבל..
    אני מבינה שכל אישה הלידה שלה שונה והכאבים שונים אבל פעם אני שומעת הא לידה שטויות כמה שעות וזה עובר ומצד שני ניפוחים מפה ועד להודעה חדשה
    אני לא בלחץ מהלידה..אולי כי אני לא יודעת מה זה ואולי כי אני כלכך מחכה לנסיך שלי
    אולי שניהם ביחד אני אישית תמיד אוהבת להיות מוכנה לכל דבר בכלל זה אני שואלת בקשר לאפידורל
    אמא שלי אמרה לי שאני ילד בלי כי יש לנו שכנה שעברה כמה לידות עם אפידורל והיא סובלת עכשיו מבעיות גב רציניות ואמרו לה בדוק שזה מהזריקה..בגלל זה היא מפחדת מזה וזאת אמא היא תרצה רק את הטוב בשבילי אני יודעת..חוץ מזה שכל הגיסות שלי עברו לידות בלי אפידורל אז כנראה שזה לא כזה נורא..

• אהבתי את התשובות ששירה וחני נתנו לך כאן

• אני יכולה להגיד לך מנסון שלי:
    אני ילדתי בלי אפידורל. אני לא רציתי אפידורל.
    תבואי בראש פתוח, אל תשללי שום דבר. אם הכאבים בלתי נסבלים תבקשי אפידורל.

יש לי כוח סבל מאד גדול, ואני בן אדם שלא צועק, ועדיין בצירים צרחתי את נשמתי מבלי שום יכולת לשלוט על זה ולשתוק!!
    זה כואב, מאד כואב!! ממש לא כמו כאבי מחזור.
    אבל כל אחת מתמודדת עם זה אחרת.

הלידה של אמילי שלי היתה חוויה מדהימה, אני מאושרת מזה שהצלחתי להחזיק מעמד ללא האפידורל ולהרגיש את כל הלידה. אני מתפללת שגם הפעם אצליח ללדת ללא אפידורל ובואופן טבעי
  • נכון ליבי את צודקת..אבל תמיד טוב לדעת יתרונות וחסרונות..יש נזקים שאי אפשר לתקן וגם ככה יש לי בעיות גב

• תנסי בלי ואם תרגישי שזה ממש בלתי נסבל בשבילך אז תבקשי
    הכי טוב לבוא בראש פתוח ולזרום עם המצב חסר השליטה הזה במקסימום שליטה שאפשר
  • אגב אני קיבלתי אפידורל אחרי כמה שעות של צירים ..זו באמת הצלה.. עזבי שאחרכך נכנסתי בסוף לקיסרי חחח אבל אני זוכרת את ההרגשה העילאית ואת איך שמצרחות עברתי לחיוך מתוק ולצפייה בטלוויזיה עם התרגשות מהנסיך שבדרך..
    וברוך השם טפו טפו טפו אין לי שום בעיות בגב מזה..
  • אגב אני קיבלתי אפידורל אחרי כמה שעות של צירים ..זו באמת הצלה.. עזבי שאחרכך נכנסתי בסוף לקיסרי חחח אבל אני זוכרת את ההרגשה העילאית ואת איך שמצרחות עברתי לחיוך מתוק ולצפייה בטלוויזיה עם התרגשות מהנסיך שבדרך..
    וברוך השם טפו טפו טפו אין לי שום בעיות בגב מזה..
  • יתרונות וחסרונות ענו לך..
    האפידורל הוא החבר הכי טוב שלי
  • יתרונות האפידורל:

מאלחש את הכאב בצורה מדהימה ומשאיר אותך ערנית.
    נותן לך זמן לנוח ולאגור כוחות לקראת הלידה.

חסרונות האפידורל:

לפעמים מאלחש יותר מידיי ואז קשה להרגיש אם לוחצים ואיפה.
    לפעמים נשאר כאב גב שבא והולך באזור הזריקה.
    יכול לגרום לבצקות כתוצאה מעירוי הנוזלים וחוסר התזוזה במיטה.

אני חוויתי שתי לידות, הראשונה הייתה ארוכה, הצירים היו כואבים והתחננתי למרדים שיגיע, האפידורל עשה פלאים ונתן לי לנוח 6 שעות, מרגע שהפתיחה הייתה מלאה לא קיבלתי עוד אפידורל אז כן הרגשתי את צירי הלחץ אבל הכאב היה אחר והתמקדתי בללחוץ אז פחות חוויתי אותו ככואב.

בלידה השניה ישר ביקשתי אפידורל לפני שכאב יותר מידיי והיה מדהים!!!
    הפעם הגוף שלי הגיב אחרת, לא הרגשתי את הצירים אבל ככל שהצירים התחזקו והלידה התקרבה הרגשתי לחץ לעשות פיפי. ושוב מהרגע שהפתיחה מלאה הפסיקו את האפידורל והלידה עצמה היא ללא אלחוש - הפעם כאב יותר אבל 2 לחיצות והיא הייתה בחוץ.

תבואי בראש פתוח ברור, אבל אל תחששי לקחת אפידורל, לדעתי היתרונות עולים על החסרונות.
  • לי האפידורל עשה לידה פשוט מדהימה כיפית וחוויתית.
    אחרי זה כמה חודשים היה לי כאבי גב כשהיתי מתכופפת. אם את תקחי אז אל תחתלי שהוא על המיטה ואת מתכופפת אליו. כי את תתקעי המצב הזה חחח.
    אני באתי בראש פתוח ללידה. כששאלו אותי אם אני רוצה אפידורל אמרתי שאני עדין לא יודעת ורק כשהצירים התחזקו וממש כאב לי ביקשתי את האפידורל.
    לכי תדעי אולי הכח סבל שלך גדול.
    והלוואי ובכלל לא תספיקי לקבל אפידורל וישר יגידו לך " פתיחה 10 מותק אין זמן את יולדת"
  • נתנו לך את כל המידע אני רק אספר לך שבזמן הלחיצות אני צחקתי בטירוף!!! מהחדרים מסביב שמעו צרחות ואני התגלגלתי מצחוק... מיותר לציין שהייתי עם אפידורל, נכון?!
  • ואו מה עד כדי כך חיים קלים הא!!
    נונילה הלוואי זאת השאיפה שלי לסבול כמה שיותר בבית ולהגיע לבית החולים עם פתיחה של לידה..

• פתיחה של לידה זו פתיחה 10

• דבר ראשון, זאת לא אמא שלך שתסבול את הכאב, אז קצת הזוי שהיא מתערבת בהחלטה הזאת.
    בנוסף, אני רואה באפידורל סם קסם! לא פחות.. זה כמו ללכת לניתוח ולא לקבל הרדמה. זאת דעתי. ודבר אחרון, כתבת כמה פעמים שבנות "מנפחות". לא מבינה איך את יודעת שהן מנפחות? היית איתן שם?
    להיות 24 שעות עם זירוז וכאבי תופת עד שיהיה פתיחה 4 ואז ניתן לקבל אפידורל - זה מה שעבר עליי - אמת לאמיתה, בלי שום "ניפוח"
    כל אחת עם סף הכאב שלה וההחלטה שלה, אבל אין סיבה לקרוא לזה ניפוח

• בחיים לא שמעתי שכאבי לידה זה כמו כאבי מחזור
  • אני לא ממש יודעת מה החסרונות, שמעתי שזה יכול לגרום בעיות בגב, גם אם לא מיד לאחר הלידה.
    בערב הלידה היו לי צירים מטורפים. לא יכולתי לנשוווום !
    התחננתי לאפידורל וטוב שכך.
    לא הרגשתי כלוםםםם אחרי האפידורל!
    לא צירים.
    ולא לידה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ממליצה.

• ואמהות... תמיד ימליצו ללדת בלי זה חחחח
    גם אמא שלי לא רצתה שאקח אפידורל.. שתהיה לי בריאה אני לא מבינה איך היא עברה ככה 3 לידות !

• היתרון היחיד שזה מונע כאבים
    ויש לזה מלא חסרונות חלקם: כאבי גב, אי תחושה ברגליים, לידה ארוכה יותר, יותר סיכון לחתך חיץ וכו'...

ילדתי פעמיים ללא אפידורל ואני בהחלט חושבת שאפשר ומומלץ בלי! עשר דקות אחרי הלידה כבר עמדתי על הרגליים והלידות היו ממש קצרות (לידה ראשונה שעתיים לידה שנייה חצי שעה)
  • לי האפידורל לא עזר ועשו לי אותו פעמיים כי פעם אחת הוא חדר למקום הלא נכון
    והרדים לי חצי גוף שמאלי וממש לא את המקום שצריך להרדים.
    אחרי התיקון זה עדיין לא עבד והרגשתי טוב מאוד כל ציר וציר.
    מעבר לזה שאחרי זה היו לי כאבי גב במקום הדקירה משהו כמו חודשיים.
    לעומת זאת אני כן קמתי מוקדם יחסית אחרי הלידה, אחרי שעה וחצי
    ואחרי שהאחיות במחלקת יולדות ראו שאני עומדת בלי בעיה,
    הרשו לי כבר ללכת להתקלח, בליווי אחות אומנם אבל עדיין
  • נכון, היתרון היחיד הוא לידה בלי כאבי צירים. אבל אח"כ סובלים מהגב כל החיים

ההזרקה עצמה - מפחידה, צריכה להתקפל לתנוחת עובר, מזריקים לך לעמוד השדרה, אצלי פיספסו את הנקודה, זזתי בגלל הצירים ולא מצאו
    פייס: ortal_hori

• על האפידרול... יגידו לך מיליוני דעות לכאן ולכאן חסרונות יתרונות ומה שרק תרצי.. זה אישי לרגע הלידה ולכל אחת זה משפיע אחרת אם היא לוקחת .. ואם לא תקחי לא משנה הסיבה אז גם זה אפשרי..
    לי אמרו דקה את לא שורדת בלי אפידורל.. וילדתי בלי לא הספקתי כאב צעקתי אבל נגמר וזה שווה הכל
    העיקר שיהיה בקלות ובידיים מלאות
    ואגב שום קשר לכאבי מחזור גם אם היו לך את כאבי המחזור הכי כואבים שיש אני אחת שסבלה מזה לא דומה כואב כאב אחר שונה ועוצמתי ולחלק אף נסבל
  • היה לי כמו לאלינור- היה זירוז.
    כשלא היה אפשר לקבל עדיין אפידורל (וכל הנשים במחלקה ההורמונלית בקשו שיביאו לי כבר כי זה הפחיד אותן חחחח) קיבלתי קוקטיל (ממליצה בלי קשר לכלום את הדבר הממסטל הזה)
    לא היו לי בעיות בלשים אפידורל (כל החוליות שלי גם ככה בחוץ)
    לא היו תופעות כמו כאבי גב, לא סובלת עכשיו משום תופעת לוואי שלו.

בהריון חשבתי שאני אנסה בלי אפידורל...
    אבל מי ידע שאני אצטרך זירוז, והזירוז אצלי יהיה כואב?
    זה ישר מוריד את הסיכוי ללדת בלי אפידורל אני חושבת.
    בגלל מה שזה עושה בקצב ובכמות שזה עושה.

אז בגלל זה, אל תחשבי אל תנעלי על כלום, תבואי, תחווי , תרגישי
    ואז תחליטי....ואז אולי באמצע תשני את ההחלטה - גם יכול להיות....
  • אני יכולה להגיד שהמיתוסים הנפוצים סביב אי-לקיחת או לקיחת אפידורל לא בהכרח נכונים.
    אני ילדתי לידה ראשונה (ובינתיים היחידה עד כה...) בלי אפידורל, כי חששתי מכל התופעות.
    זה התחיל בירידת מים, נתנו לי זירוז (פיטוצין) ואז הגיע רגע שהתחלתי לצרוח כמו מטורפת. צרחתי וצווחתי, עד שכבר לא הצלחתי לשמוע את הצוות ולשתף פעולה. מרוב כאבים ביקשתי אפידורל, אבל עד שכבר נכנס המרדים כבר לא היתה אפשרות כי הגיע השלב הפעיל של הלידה.
    היו כמה רופאים וכמה מיילדות שלחצו לי על הבטן (כי אני כנראה לא הצלחתי ללחוץ מרוב כאבים), והאגרופים שלהם גרמו לי אחר כך לכמה חודשים של כאבים איומים בצלעות ובבית החזה.
    בסופו של התהליך משכו את התינוקת באמצעות וואקום, עם חתכים, קרעים, תפרים מרובים וכל מה שמתלווה לזה....אז בנוסף לכאבים של הצלעות, התווספו גם כאבי תפרים, וגם משום מה נתפסה לי חזק הכתף, ברמה שלא יכולתי לישון על אותו צד, למשך מספר חודשים, וגם הגב כאב לי, כנראה כתוצאה מכל המעמסה על הגוף...

דרך אגב, עד היום, כמעט 2.5 שנים אחרי עוד יש לי רגישות באזור של התפרים...

בימים שאחרי הלידה היו לי בצקות נוראיות כמעט בכל הגוף (בין היתר ברגליים - ככה שזה ממש כנראה לא קשור לאפידורל).

אז ככה שאף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה ואיך הלידה תתקדם, ומה יחליט הצוות הרפואי...

• מיצי

• תודה חמודה....

ובכל זאת - ברוך השם ברוך השם ברוך השם - אוהבת את הבת שלי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה