למקומות, היכון, רוץ! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי לכולן,
    "זלגתי" הנה מהפורום השכן של "מנסים להיכנס להריון".
    איך נתחיל? בעלי והסיפור המשפחתי שלו! תסמונת גנטית דומיננטית אצלו, אוטיזם ופיגור אצל אחותו. בעקבות המלצת גנטיקאי אנחנו הולכים על PGD ישר.
    היום הגשתי בקשה ל- PGD באיכילוב לקופת חולים מאוחדת ואני מפחדת... צירפתי את שני האבחונים, גם מהרופאה שעוקבת אחר מצבו של בעלי וגם מהגנטיקאי באיכילוב. כל בר-דעת ייאשר לנו PGD, שכן מה שיש לו היא מחלה מעצבנת בעלת סימנים קליניים מסכני חיים, וזה עוד לפני שנדבר על הסיכון לאוטיזם. אבל בכל זאת... מה אם הם לא ייאשרו? מה עוד אני צריכה לעשות? ואם ייאשרו לנו, אבל לא באיכילוב? אני לא אעמוד בעוד כמה חודשים מייסרים, שוב בירור גנטי, שוב נסיעות, שוב המתנה. ואנשי המכון הגנטי באיכילוב ממש נותנים שירות מעולה ואני נהנית לעבוד איתם (נהנית, מילה נחמדה, הא?).

האמת היא שאני מפחדת. בחלומות הכי גרועים שלי לא חשבתי שאלה הסיכונים שאצטרך להתמודד איתם. חשבתי שנכנסים למיטה, עושים "פרטייה" וגמרנו. מה קשור טיפולים? ומה קשורה ועדה? מישהו צריך בעצם לתת לי רישיון להיות אמא?

לרוב אני אופטימית. אתמול באתי לאיכילוב לקחת את המכתב שהם הכינו לי לקופת החולים, ובדרך למכון הגנטי דמיינתי איך אני מחזיקה יד לילדון החמוד (והמתולתל!!!) שיהיה לי, כשאני לוקחת אותו לבקר את מי שעזר לו לבוא לעולם בריא, שלם ושמח. הרבה פעמים אני מנסה לעודד את עצמי עם מחשבות על התוצר הסופי. לא מתה על הדרך, אבל בשביל לתת לקטנצ'יק את זכות הבחירה בחייו - אני אספוג הכל. מגיע לו שאעשה את הכל בשבילו.

מישהי יכולה בבקשה לתרום לי מנסיונה עם קופ"ח מאוחדת? למישהי ידוע מי יושב בוועדה?

תודה רבה,
    שטיחפודית.
4 תגובות
עמוד 1
  • אין לי הרבה ניסיון בתחום אבל שיהיה לכם בהצלחה! אני אוהבת את הגישה שלך, הקלילות וההומור שאת מצליחה לשמור עם כל הקושי.. בתקווה לבשורות טובות!
  • יכולה קצת לשתף אותך מסיפור של חברה, לא יודעת בדיוק איזה קופ"ח היא.
    היא עושה טיפולים באיכילוב על אותה בעיה, ואצלה עד שבנו לא "תוכנית" טיפולים לקח 3 חודשים, זה לא משהו קל ופשוט, חייבים לבדוק כל זרע וזרע שהם מכניסים לביציות שלך, לכן זה יכול להיות תהליך מייגע...
  • בובה אני בטוחה שיאשרו לכם והכול יהיה בסדר
  • תודה לכולכן על התגובות :-))
    רק כדי ליצור "סביבת עבודה" במעבדה צריך כמה חודשים, והאמת שמתאים לי לגשת לטיפולים אחרי ה-15 במרץ כי אני מתאמנת לחצי מרתון ועם כל הכבוד לילדים - יש לי עוד מה לעשות לפני שאני עושה אותם. אמיתי! אחרת הם יצטרכו להיכנס לעגלה בשש בבוקר ולבוא איתי לרוץ (לכו תסמכו על בעלי, ישן כמו פגר. הילד המסכן יכול לדבר ללמפה).
    היום בדיוק הוסמכתי למדריכת כושר מטעם מכון וינגייט ואני ממש ממש מבסוטית. למדתי 9 חודשים, והרגע הכי קשה בכל העסק היה לעשות את מבחן היכולת. אבל בלידה כמו בלידה: צועקים, דוחפים וזה נגמר - ואז יש תוצר סופי מופלא. אמרתי לחברה שלי ש"ילדתי" והיא לא הבינה מה אני רוצה מהחיים שלה, אחרי שאתמול ייללתי על "נפלאות" הבירוק-רע-טיה של המאוחדת.
    אין סיבה שלא ייאשרו לי. להיפך! מערכת הבריאות בישראל צריכה לשמוח עד אין קץ שאני מוכנה לעבור טיפולים כדי לא ללדת ילד שעלול להעמיס עליה עם כל הבדיקות וטפסי 17 ועניינים. ממש שטיחפודית אומות העולם....
    אין ברירה אלא לקחת את הנושא בקלות ולצחוק על מה שרק אפשר. כמו למשל, פרסמתי בפייסבוק שלי שהייתי השבוע באיכילוב יותר ממה שהייתי בו כל חיי ומסיבות טובות, וישר כל שוחרי טובתי ורחמי התחילו לשאול אם אני בהריון. זה היה משעשע :-)
    ולסיום - חברה משותפת של בעלי ושלי חלמה שיש לנו תינוקת עם תלתלים (שרואים באולטרסאונד!) ואני מוחה: רוצה בן. אחרת עם מי אני אשחק ואשתולל? ושלא תחשבו שאני לא אגיד את זה לפרופסור לפני ה- PGD. מ'כפת לי לנסות. מקסימום הוא באמת יעשה את זה ;-)

שלכן,
    שטיחפודית.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה