סכר ביוכימי וחלבון עוברי לא תקינים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר שלום,

אני היום בשבוע 17+ 1
    בבדיקת סקר ביוכימי 1 יצאה לי PAPA-A נמוכה 0.03
    בעקבות כך הפנו אותי לבדיקת מי שפיר.

אתמול בבוקר עשיתי את בדיקת מי השפיר וכן ביקשתי בדיקת fish ל 5 הכרומוזומים המומלצים (13,18,21,x, y)
    ב"ה היום הגיעו התוצאות וכל 5 הכרומוזומים תקינים!
    במקביל הגיעו היום התוצאות של החלבון העוברי (שעשיתי ביום א')
    בבדיקת החלבון העוברי ההורמון hcg יצא גבוה 18

מעבר לpapa-a ולhcg, כל הפרמטרים האחרים יצאו תקינים. בנוסף כל הבדיקות (שקיפות עורפית, סקירת מערכות מוקדמת ואולטרסאונדים) יצאו תקינות לחלוטין.

(דבר נוסף שהדאיג אותי- בדיקור המי שפיר הרופא בדק את אורך עצם הירך והיא התאימה לשבוע 16 ולא לשבוע 17, לאחר מכן בדק את היקף הראש שהתאים לשבוע 17)

לאור כל הנ"ל, ומאחר ובדיקת מי השפיר יצאה תקינה ב"ה,
    האם תוצאות אלו יכולים להעיד על בעיה אחרת או על מצב של סיכון שיכול ליצור בעיות בהמשך ההריון? (בעובר או בשיליה?)

האם יש לך המלצות כל שהם?
    (כמובן שאחזור גם לייעוץ הגנטי להמשך המלצות)
    תודה מראש על תשובתך!
    רחלי
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

כן, זה יכול להעיד על בעיות בשלייה
    נדרש מעקב של הריון בסיכון גבוה

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה