מה עושים? אני ממש לא יודעת למי להצביע!!!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני פשוט אובדת עצות,
    אין מצב שלא אצביע בבחירות הקרובות,
    אבל אני לא יודעת למי.
    חלמתי על זה בלילה

36 תגובות
עמוד 1
  • גם לי אין מושג במי להצביע
  • עדיף לשים פתק לבן מאשר לא ללכת להצביע!!!

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• פתחתי פעם סקר כזה.....לא זוכרת איפה הוא עכשיו

אני מתלבטת בין יאיר לפיד לנפתלי בנט.

בזמן האחרון יצא לי לשמוע אותו (בנט) מדבר ואני ממש אוהבת את החשיבה שלו, ואת הדעות שלו. מצד שני יאיר לפיד תמיד הערכתי, ואני קראתי את המצע של המפלגה שלו, אני רוצה שיוון מלא בנטל וכלכלה נכונה
    פייס: ortal_hori

• הבעיה היא שהבחירה היא לא באדם אלא במפלגה,
    אז עם כל הכבוד לבנט המפלגה שלו על הפנים. ממש לא אהבתי את הרשימה.
    כך גם עם יאיר לפיד.
    לצערי פתק לבן הפכה לאופציה אפשרית מבחינתי

• אני מתלבטת בין שלי, מרצ לארץ חדשה
    אין לי מושג עדיין

• אורטל, בנט?? את רצינית?
    זו מפלגת ימין קיצונית!

• ימין קיצוני?קצת הגזמנו....

• מה רע בימין קיצוני? עדיף על שמאל קיצוני זה בטוח

• נפתלי בנט כל הזמן חוזר ואומר כמה הוא לא מפלגה סקטוריאלית.
    הוא היה אצלנו במושב לפני איזה שבועיים שלשה באיזה ערב. מישהו חשב פה שהוא מתקיל אותו בשאלה על איך לפשט אל הכלכלה ולעשות החיים פה פשוטים יותר. אז נפתלי אמר לו אתה רוצה שאני אפרט לך? ובמשך 10 דקות הוא פשוט פרס לו תכנית כלכלית איך תוך כמה חודשים אפשר ליצור פה תחרות שתוביל לאפשרות לזוגות צעירים לרכוש דירות. אני הפסקתי לעקוב אחרי כמה דקות
  • מעניין, אבל שוב, הוא לא לבד. הפתק שאשים הוא לא לאיש עצמו.
    תכלס מי שיתן את הטון במפלגה הזאת הם רבנים מסויימים שבעיקרון אני, דווקא כן כדתית לאומית, ממש לא בקטע שלהם...
  • שוב, ממליצה על הפייסבוק.
    תקראי מה האני מאמין שלהם.
    עד כמה שאני זוכרת איילת שקד לא איזה דוסית
  • פתק לבן= לא להצביע.
    זה קול פסול שלא נספר.
    לא הבנתי מה הקטע.

תעשו חושבים ותחליטו מי הכי מתאים לכן, על מי אתן הכי סומכות
    או לפחות- מי הרע במיעוטו.
    אבל תצביעו!!

אני מתלבטת קשות. ליכוד או בנט.
    גם לי קשה להצביע לבנט בגלל קולות הרבנים. וגם אני דתייה...

מיכל

• יש הבדל מהותי בין פתק לבן לבין לא להצביע.
    כשלא הולכים להצביע אז הקול בעצם מתחלק בין כול האפשרויות. כולם מקבלים ממנו, גם מפלגות שאני נגדם. לעומת זאת, כששמים פתק לבן אז הקול פסול, ובעל אמירה שאין אמון. המחאה הזאת נספרת ויש לה תיעוד.
  • לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין פתק לבן לבין לא להצביע אבל ניחא..
    אני באמת לא סומכת על אף אחד, כל אחד שמגיע לכיסא, טלפון אחד- שניים מברק אובמה והוא נהיה רכרוכית של ארה"ב..
    http://www.oogle.co.il/?friend=3580
  • עמית, עוצמה לישראל הם טיפה בים. בנוסף הם בעייני ממש רוח וצילצולים. פוליטיקאים ותיקים שאין לי בהם אמון. בעייני בנט מביא משהו צעיר וחדשני ואני נוטה להאמין לו. איך שהוא דיבר בזמן עמוד ענן ברשתות הזרות - כזה מנהיג אני רוצה! וככה אניר וצה שהוא יקשה על נתניהו. עוצמה לישראל לא תהיה בעלת אפשרות השפעה כ"כ חזקה על ראש הממשלה הבא גם אם את מאמינה במצע שלהם ומאמינה שהם ישנו משהו (שוב, בעייני הם סתם פטפטנים מהסוג שמבטיח הבטחות ואחרי הבחירות זורק אותך לרחוב)
    חוץ מזה שבנט מכיר את נתניהו כ"כ מקרוב.... לטוב ולרע. הרי הוא כבר שנים עובד איתו. מוצא חן בעייני שביבי מפחד ממנו... זה אומר שבנט הוא בדיוק מה שאני רוצה. כי ביבי יודע מה הוא שווה. אחרת לא היו מדברים בנט בנט בנט כ"כ הרבה בתקשורת. זו פעם ראשונה שאני מצביעה ממש מתוך אמונה שמשהו ישתנה. אני מאמינה בו. בפעמים הקודמות שהצבעתי זה היה מתוך הרע במיעוטו והפעם אני ממש מרגישה שזה מה שנכון בעייני. תחשבי על זה.

• עכשיו אני אגיב למה שפיתוש כתבה
    והופ הפורום יתעורר

• גם אני באותה בעיה. היום עשיתי את המצפן בחירות הזה שלפי 30 שאלות ממקם אותך פחות או יותר במפה הפוליטית ויצא לי קדימה עם שאול מופז! ואין סיכוי שאני אתן להם את הקול שלי. אז שוב אני אבודה. בתור חילונית גמורה לא נראה לי שאני אמצא אם עצמי עם בנט. אבל אני עם ראש פתוח ומוכנה לשקול...
    לא ביבי, לא שלי ולא ציפי יקבלו את הקול שלי. אולי יאיר...אבל משהו לא מריח לי טוב עדיין לגביו

מה עם דרך חדשה? הם יעברו בכלל את אחוז החסימה?
  • בגלל זה אני מתלבטת, כי אם אני מצביעה לעצמה לישראל אז הקול שלי די "הולך לאיבוד" למפלגה קטנה שלא תשפיע..
    כנראה שאהיה כמו כולם ובסוף אצביע בנט..

• אני כ"כ מנותקת מזה....
  • גולי נשמה, אין לי בכלל בעיה לשמוע דעות שמנוגדות לי.
    כל עוד זה בגדר הדיון הרגוע והלא פוגע ומכבד.
    אני מכבדת כל דעה, גם כשהיא בקצה השני שלי..
    לא מסכימה, לא מצדיקה, לא בוחרת..
    מודאגת מאוד לעתידה של המדינה שיש בתוכה ישראלים, יהודים שהולכים נגדה, זה כן.

אבל זכותו של כל אדם להאמין במה שבא לו ולבחור מה שבא לו!
    ונראה אותך מעוררת את הפורום.
  • פיתוש תרגישי חופשי להשתלט

• פיתוש תדעי לך שהדעות שלי ושלך שונות כל כך
    אבל מה? רק מקריאה פה אני ממש מחבבת אותך וחושבת שאת מדהימה
    והמשפחה שלך כל כך יפה

• לירונעם - ארץ חדשה זו תעלומה
    אם את הולכת לךי מה שקורה ברשתות החברתיות אז כן
    אני מתלבטת מצד אחד יש סיכוי שלא יעברו
    מצד שני נראה לי שזו הולכת להיות הפתעת הבחירות

• גולי אא לאהוב בן אדם עם דיעות ו או דרך חיים שונה משלך?
    וברור שפיתוש מהממת. וגם המשפחה שלה
  • לכל מי שמתלבטת
    http://www.electioncompass.org/

• איזה חמוד המצפן הזה! מבחינתו אני קרובה יותר ליאיר לפיד.....טוב כנראה שנחליט ביום הבחירות.

ולכל מי שלא מצביעה - או שוקלת לא ללכת:
    http://www.uru.org.il/cycles/5098eb8bc492d10200000024

לא להצביע זה לומר אני לא שייך לפה, לא אכפת לי מעתיד המדינה הזו, זה אקט של אדישות וחידלון וחבל!! מה אנחנו משדרים לילדים שלנו? אני אקח את הבנות איתי לקלפי

• אני גם לא סגורה סופית על מי להצביע...
    בכל מקרה אלך

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• ממש בלי חשק ובלי רצון, ורק בשביל לא לשים פתק ריק, ורק כי זה הרע במיעוטו - יאיר. וגם כי אני אוהבת את אשתו...
  • טוב אני מתחילה לאט לאט לחבב את ארץ חדשה יותר ויותר
    המפלגות הגדולות שכל שני וחמישי רבות ומשנות דעה וכן ישבו עם ביבי ולא...גן ילדים שלי יאיר ביבי ציפי

את הכוח צריך לתת למפלגות הקטנות שמייצגות את האדם ממעמד הביניים, את האדם שרוצה בשינויים המשפיעים על החיים שלו ביום יום, מחיר דיור, היכולת לבחור אם להנשא בנישואים אזרחיים או לא, החזרת הבעלות של המדינה למדינה ולא לתאגידים ולמליונרים, קיצוץ בשכר לכל היושבים בצמרת, במקום להעלות מחירים כל הזמן ולא להעלות את השכר לנו- למעמד הנמוך מהם ועוד ועוד

מצא חן בעיני
  • היי לירון,
    בגדול - אני גם שם.
    מפריע לי ב"ארץ חדשה" הנימה הפרנואידית של ראשיה שמתעקשים לספר על השחיתויות והמגע בפשע האמיתי של ראשי המדינה.
    אני חושבת שכשאתה חושב ומאמין במשהו, תלך עם זה עד הסוף, מכח המחשבה והאמונה החזקה שלך, ובלי צורך להיות פרנואיד ולהדביק בפרנויה שלך אנשים אחרים, כדי שילכו איתך.
    בזה הם קצת דומים לאלו שנגדם הם מטיפים, לא? הם הרי מדברים כל הזמן על שלטון הפחד והאימה שראשי המדינה זרעו וזורעים בציבור, כדי להנציח את המצב הבלתי נסבל כאן.
    הם לא "קצת" משתמשים באותה אסטרטגיה?.. (לפחות לפי הקמפיין האינטרנטי שלהם, אליו נחשפתי)

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

• אני גם פחות אהבתי את הקמפיין והסרטונים החצי "דוקומנטרים" שלהם
    לכן אמרתי נוטה לשם...אבל עוד לא שם

בגדול הם הכי קרובים בכל זאת למה שהייתי רוצה לשנות
  • באותה דילמה של פיתוש..
    מתלבטת בין בנט לעוצמה לישראל

כנראה שביום הבחירות כבר נחליט..

• שרון,לא הבנתי מה הבעייה עם ארץ חדשה
    באמת

• גולי, מתוך המצע האינטרנטי של ארץ חדשה:

"כשהשלטון רעד

יש סיבה שכבר שנים אנחנו לא חולמים. מישהו עובד נון-סטופ כדי שלא נפסיק לרעוד מפחד. עם, נא להכיר: שלטון. מה רוצה שלטון? שלטון.

אז איך שלטון שולט? טוב, אז יש כמה שיטות. בעולם, יש את השיטה הזו של תקווה, אבל זה מתאים לגויים האלה. פראיירים שאין לתאר. אנחנו, כידוע, לא. אז פה פותחה שיטה מיוחדת. לוקחים עם שלם, שממילא יש לו מספיק סיבות טובות לדאגה, ומפחידים אותו ככה טוב-טוב, עד שהוא הופך היסטרי תמידי.

למה? זה ברור. כדי שהעם לא ינג'ס. כי כשעם שלם על כדורים, הוא לא חולם. כשלא הוזים, לא נולדים הרצלים קטנים. כשלא נולדים הרצלים קטנים, המים לא זזים.

אבל ממה מפחיד השלטון? בגדול, מכל מה שזז. כל דבר זו סכנה קיומית. כל עניין יגרום לעוד מלחמת עולם. לקריסה. לסוף. פעם זה היה העניין הזה עם החמאסים. אחר כך זה היה העניין הזה עם הגיוס לכולם. שלשום זה היה העניין הזה עם הסודאנים. אתמול זה היה העניין הזה עם האיראנים. ומחרתיים זה יהיה העניין הזה עם יוון. וכשכל זה יגמר? כך זה יהיה העניין הזה עם... ביבי יודע מה.

איך נהפכנו לאידיוטים כאלה, שאנחנו מבוהלים מכל מה שזז?

למה אידיוטים? אנחנו פשוט בסטרס תמידי. וכשלחוצים, מבוהלים. וכשמבוהלים, מתגודדים מול האחר. כך פיתח השלטון אצלנו את המחלה הישראלית שנקראת שנאה. ימין שונא שמאל. חילונית שונאת דתייה. יהודי שונא ערבי. לבנה שונאת שחורה. דרום שונא צפון. וכולם שונאים את מדינת תל-אביב. העיקר שלא נהיה פנויים להתאחד מול השלטון.

הפכנו לשבטים-שבטים. סקטורים-סקטורים. איש את אחותו בולעים חיים בפיתה. מזללת אחים, שישליק על-הכיפאק. וחמוצים חופשי-חופשי. כך, לא נתגבש אף פעם לרוב. וכשאין רוב, השלטון הוא הרוב. וכשהמים עומדים, השלטון שולט ללא מיצרים. ומה נשאר מהחלום ההוא? זקן.

אז מה עושים?

אפשר, למשל, לרוץ להשיג דרכון זר. אפשר, למשל, להשתתף בספורט הלאומי ולהיכנס לדיכאון. בטח דיכאון. המצב חרבנא. למישהו יש פרוזאק? ציפרלקס? ד"ר רבינוביץ'? מי אמר אני ולא קיבל? ואפשר לבחור בחיים. ולחזור להיות רוב כמו בקיץ ההוא. הקיץ ההוא? זוכרים? הקיץ ההוא? ההוא? כשהיינו כולנו יחד? כשהחלטנו שסקטורים ושבטים וקבוצות זו ההמצאה של השלטון? שהחצרנות היא התרופה שלהם נגדנו? איזה קיץ. כמה שהשלטון פחד ורעד. רעד ועשה במכנסיים. במכנסיים."

אני ממש לא אוהבת שעושים לי את זה.
    להחדיר בבן אדם פחד כדי להוות קונטרה למישהו אחר שנוקט באותה השיטה, זה כבר מעבר לכוחותיי.
    "איך נהפכנו לאידיוטים כאלה, שאנחנו מבוהלים מכל מה שזז?" שואל המצע, ועונה:
    "ואפשר לבחור בחיים."
    הצביעו לנו! אנחנו החיים החדשים שלכם! אנחנו נגאל אתכם משלטון האימה הנוכחי!
    סליחה.
    עד כאן.
    אני מחשיבה את עצמי לקצת יותר אינטליגנטית מזה.
    ודרוש קצת יותר מססמאות חסרות תוכן שכאלה, בשביל לשכנע אותי לשים פתק בקלפי.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

• טוב שאתם בלחץ מכאלה שטויות...ממש לא מעניין אותי....אפחד לא ראוי שיצביעו לו....
    אבל אני הולכת להצביע וגם יודעת למי....
  • שרון אני לא מצליחה להבין מה הבעייה באמת

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה