הערכת משקל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני בשבוע 35+6, היריון בסיכון, סובלת מיתר לחץ דם וסכרת היריון לאחרונה התגלה גם מיעוט יחסי של מי שפיר בדיקה אחרונה AFI 8.4.
    מאחר ויש לי סכרת הריונית בהוראת הרופאה אני מבצעת הערכת משקל כל שבועיים:
    שבוע 31+5 העובר שקל 1781 גרם
    שבוע 33+5 העובר שקל 2068 גרם
    ובשבוע 35+5 העובר שקל 2341 גרם
    יש לציין כי הBPD והירך ב2 הערכות הראשונות היו מתאימות לשבוע + מהשבוע שלי ואילו הבטן תמיד הייתה קטנה יותר בהתחלה ב5 ימים פחות מהשבוע שלי לאחר מכן בשבוע+5 ימים פחות ובהערכה האחרונה בשבועיים+5 ימים פחות כלומר יש האטה בגדילה וניתן לראות את זה גם לפי הירידה באחוזונים.בנוסף, ניתן לראות בהערכה האחרונה שפתאום גם אורך הירך מתאים פתאום לשבוע שלי ולא מתקדם יותר והBPD מתאים פתאום לשבוע אחד פחות ממה שאני.
    אני מאוד חוששת שהעובר לא מתפתח כראוי ויש האטה בהתפתחות למרות העליה ההולכת ופוחתת במשקל.
    מה היית ממליץ לעשות? האם יש מקום לדאגה?
    תודה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

לגבי הערכת המשקל - אכן יש מגמת שבירה באחוזונים, זה דורש מעקב וניטור.
    כיוון שאת במעקב הריון בסיכון, זה המקום המתאים לשם כך.

לגבי שאר המדידות - ללא המספרים עצמם אינני יכול להתייחס.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה