האמא של הדילמות... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות
    מצטערת להרוס את הלוח הפורומי הכיפי של הגמד ענק אבל אני רוצה להתייעץ ומי אם לא איתכן...

21 תגובות
עמוד 1
  • תודה לחמך המקסים! כל כך מתחשב... ועם כל כך הרב. טאקט... איפה מוצאים אנשים כאלו היום...
    אני באופן אישי הייתי הולכת על הנוחה... אבל זו אני
    אם שתי העבודות הן לא חלום חייך אז זה היה השיקול שלי

• אני הייתי הולך עם הלב ועם הרצון של העבודה שאת כ"כ רוצה
    גם אני עובדת כחצי שעה מהבית שלי ומהמעון של אוראלי - ואני יוצאת חצי שעה מוקדם כדי לקחת אותו אני לא אשקר לך אני לחוצה בכבישים ועם מישהו שנייה התעכב ישר אני צופרת לו
    אני חושבת שתנסי את העבודה שאת כ"כ רוצה מקסימום יהיה לך קשה או שלא יהיה לך נוח תגידי לא מתאים לי אבל כדי לנסות אחרי זה תמיד תרגישי פספוס

שיהיה המון המון בהצלחה

• דילמה.... תראי, תלכי לראיון עבודה של המשרה שאת רוצה ותגידי להם כמו שאת כתב כאן, שאת חייבת לאסוף ילד מהגן וזה אומר שגג בשעה X את יוצאץ מעבודה. אם הם רוצים אותך, הם יבינו. אם לא, אז להתראות! יש עוד משרות.
    ואני למדתי מניסיון לא להתפשר על העבודה הראשונה שמצאים, כי בעבודה אנחנו מבלות את רוב שעות היום, אז חשוב מאוד שתואבי את מה שאת עושה
    אפליקציה לאנדרואיד של סרגלי הריון:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.romkuapps.tickers
  • גם ככה עושים לי טובה שנותנים לצאת בארבע
    נראה לי שפשוט נראה מה יהיה בריאיון מחר ונזרום
    אוף
    יואב יותר חשוב מהכל אבל אני ככ רוצה לעבוד כבר...

• אני לחלוטין הייתי הולכת לעבודה השנייה, זו שעד 15:00
    שעות נוספות זה קל במיוחד שיש ילדים, ועד שלוש לדעתי מספיק לך בעבודה ולו בגן... חמותך צודקת בקשר לשעות הארוכות של הפרידה.

גם אני עכשיו לגמריי מתפשרת על עבודה , העיקר שתהיה נוחה מבחינת שעות ושהקטנטנה שלי לא תהיה כל היום בלעדיי.

כמובן שזו בחירה שלך, אבל בעיניי הילד בעדיפות ראשונה ולכן עדיף כמה שפחות שעות....

• תראי זו דילמה לא פשוטה.
    זה לוותר על משהו.
    אני אישית החלטתי לוותר על הקריירה, ואני חוזרת הביתה בזמן לילדים.
    הסיבות שלי היו בעיקר כי אין לי ברירה ואף אחד לא יכול לעזור לי
    אם יש לך עזרה, אז תנצלי אותה, תלכי על זה תממשי את הפוטנציאל שלך, את מה שבא לך.
    אבל אם אין עזרה, אז אין לך ברירה אלא לוותר על העבודה היותר נחשקת.
    ולגבי להיפרג מיואב - תחשבי על זה ככה, את עושה את הכל בשבילו, גם כשאת משאירה אותו עם מישהו שהוא לא את. את יוצאת לעבודה בשביל שתוכלי לקנות בשבילו, לעשות בשבילו והכי חשוב לתת לו את הבסיס לעתיד טוב יותר.
  • כמה שזה לא פשוט וכמה שאני מבינה אותך
    אחת הסיבות שלא החלפתי משרה היא רק בגלל הנוחות שלי לעבוד במקום העבודה שאני כעת וכי הסכימו שאני אעבוד מ 8 עד 16 ואני מגיעה הבייתה ב 16.45 .
    ואני יודעת בוודאות שלמרות שאני מרוויחה פה לא רע אני יכולה להרוויח יותר אבל לא עם שעות עבודה נוחות.
    אני הייתי הולכת על שעות עבודה נוחות כדי לבלות יותר עם הקטן
    איתן ...בן מקסים שלנו...אפרוח קטן, נסיך מדהים שלנו ...אבא ואמא מתים עליך
  • בובה מבינה אותך בהתלבטות אבל גם אני היתי הולכת על השניה בגלל השעות

• אני מבינה לליבך ושזו עבודת חלומותייך (אם אפשר לקרוא לזה כך) ורוצה לשתף אותך:
    אני עובדת במקום עבודה שאני מאד מרוצה ממנו. שעות עבודה 08:00-15:30 (45 דק' - שעה לכל כיוון). אך מסתבר שיש גם פעם בשבוע שעובדים ערב 10:30-18:00, ז"א שאני מגיעה הביתה ב-19:00 כשבדר"כ עידו כבר ישן ויוצא שאני לא רואה אותו באותו היום בכלל (חוץ מזמן ההתארגנות בבוקר כשאני לוקחת אותו לגן).

יש לי עזרה באותו יום (בעלי או חמתי) אבל בכל זאת מתסכל העניין שאני פשוט לא רואה את הילד יום שלם. זה גם דבר שאת צריכה לחשוב עליו שאם את נשארת שעות נוספות, שבינתיים הילד עלול להירדם, את פשוט לא רואה אותו...

למזלי, עוד מעט יעזרו לי בעניין הזה ואני אעשה שעות ערב פעם בשבועיים במקום פעם בשבוע וגם אני מתנחמת בעובדה שנשארה לי חצי שנה עד שאצא לחופשת לידה.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה בכל מה שאת מחליטה ואם את לא סגורה על העבודה השניה (ונשמע כבר מההודעה איזה שהוא חוסר שלמות עם הנושא) תחכי שיבוא משהו יותר טוב.
  • דעתי האישית בלבד -
    כמו רוב הבנות
    כשיש ילדים קטנים, רצוי שתהיה עבודה נוחה, ומקום שמתחשבים בך.
    זה קצת בעייתי שכבר מראש אומרים לך שאת צריכה להישאר, ואין לך מטפלת צמודה או הורים צמודים שהילד חוזר אליהם ישירות וכו'.
    ככה גם אני פעלתי, וזה עלה לי בכמה אלפי ש"ח מצד אחד (לעבוד פחות שעות, עם תנאים פחות טובים - מרוויחים פחות, אין מה לעשות), אבל מצד שני אין לי מי שייאסוף את הילדה באופן קבוע, אלא רק עזרות מזדמנות מפעם-לפעם...
    זה גם היה ממלא אותי ייסורי מצפון אם לא הייתי מספיקה לחזור בזמן....

(וגם ככה, למרות הכל, עדיין יש ימים שאני נשארת אחרי 16:00 בעבודה, או עובדת מהבית או עונה למיילים מהבית, ככה שאפילו במצב הנוכחי, יש עוד מה לשפר........)

בהצלחה בדילמה
    ומי שצריך להחליט זו רק את........
  • תודה בנות

• היי, לי לעומת השאר אין עדיין ילדים אבל אני מסכימה עם הרוב. אני מניחה שאת מחפשת עבודה לטווח הרחוק כזו שתקנה לך שקט ובטחון כלכלי ומקצועי. בהתנגשות בין שיקולי קריירה לשיקולי משפחה מתנקזים המון לחץ ומעמסה נפשית מה שבטווח הרחוק נהיה יותר ויותר קשה להתמודד איתו, ואז שיקולים כמו שכר הופכים להיות לא רלוונטיים. מניסיוני האישי, שוב לא כאם לילדים, עזבתי עבודה מאוד נחשבת בתפקיד ניהולי ועם תנאים יוצאי דופן מכיוון שהרגשתי שהנתח שזה לוקח מחיי הפרטיים כבד מדי ובמשך הזמן הרגשתי חנוקה כל כך שכל יום הפך להיות פשוט בלתי נסבל. הייתי ממליצה לך עדיין כן לבדוק אפשרות לגמישות במסגרת העבודה שאת מעדיפה, ובמקביל- להתמקם על תנאי העבודה והשכר המוצעים לך בעבודה הנוחה. תגיעי ממקום של בטחון, ותגרמי להם לשווק לך את מקום העבודה שהם מציעים. בהצלחה!
  • טני עובדת אחת לשבוע עד כמעט שבע!
    ואני עושה כוננויות מהבית 3-4 ימים בחודש, זה יכול לכלול התעסקות בטלםונים כל הערב ואםילו יציאה למקרי חירום.
    לכי על העבודה שאת אוהבת בלב שלם, אם תהיי מאושרת תהיי שלמה בכל מובן,גם באמהות כך אני מאמינה.
    אנחנו לא בימים בהם האישה נשארת לגדל ילדים ושלא תטעי, בעלי כמעט ולא עוזר בכלל עם מאיה והוא גם עובדמשמרות. חוצמיזה שהיום עם יוקר המחייה נראה לי שלרב הצעירים אין הרבה ברירות
    אז את בסדר, אמא אוהבת ודואגת מעצם העובדה שאת מתלבטתבת
    בהצלחה בכל שתבחרי
  • דילמה ל פשוטה, אין ספק.....

יואב עדיין כזה פשוש...ומה, לא תרצי להביא לו עוד אחים ואחיות?

אני הייתי הולכת על העבודה הנוחה, זו אני. אמא זו העבודה הראשונה שלי, כל השאר זו תוספת....
    פייס: ortal_hori

• בהצלחה במה שלא תבחרי .. לא יודעת מה היית עושה במקומך..
  • אני עדיין הייתי הולכת לראיון עבודה השני ומציבה בפניהם את התנאים שלי
    לכי תדעי, אולי הרשמת ותרשימי אותם כל כך שהם יסכימו? שווה לנסות.
    ואם לא, אז עם כל הרצון הטוב כנראה שהייתי הולכת יותר לכיוון הנוחות והמשרה עם פחות השעות

• יוליה (ושאר הבנות)

קודם כל תודה
    נתתן לי פרספקטיבה טובה

אני הולכת כמובן לריאיון בכל מקרה (אמרתי לבחורה מכוח אדם שזה מה שאני יכולה לתת מבחינת שעות והיא בכל זאת התעקשה שאגיע לריאיון עם הבוס עצמו) אז אם יסכימו לתנאים שלי מה טוב, אם לא אתן את כל מה שיש לי בריאיון השני ואקווה שיקבלו אותי לשם ואוכל לעבוד בשעות נוחות יותר.

כבר עכשיו יואב בגן ואני אמורה להשאיר אותו היום עד שלוש
    כדי להרגיל אותו בהדרגה ולא בבום שהוא נשאר עד ארבע בערך
    ונורא קשה לי עם זה...

אבל אתן צודקות ובזמן שאתן אומרות לי לא להתפשר כבר קיבלתי עוד כמה טלפונים שאני מקווה שיצא מהם משהו...

תודה לכולכן על החיזוקים והמחשבות החיוביות

• וואי מוכר !!!
    הייתי בסרט הזה בדיוק לפני שנה וחצי
    אני בחרתי בעבודה עם השעות הרבות והמשכורת הגבוהה
    היום בדיעבד זו הייתה טעות
    הייתי צריכה לעשות המון ויתורים על מנת לעמוד בשעות הרבות של העבודה ובלחץ

היום אני יכולה להגיד לך שלא הייתי לוקחת עבודה כזו שוב
    אלא מעדיפה פחות כסף והעיקר לסיים ב-15:00

• אני גם בדילמות עכשיו.. כנראה מפטרים אותי מהעבודה בעקבות צמצומים ואני מחפשת משהו אחר..

נראה לי שהייתי הולכת על השעות היותר נוחות האמת

• שיהיה המון בהצלחה
  • לפי דעתי האישית כמובן,
    הייתי הולכת על העבודה הראשונה (כן, כן הפחות נוחה לכאורה)
    אפרט ואסביר:
    אני לא מכירה אותך אישית, אבל הצלחתי להבין ממך שאת רוצה עבודה מעניינת שתספק אותך
    לטווח הקצר ובאופן ראשוני, כל העבודות נראות אותו דבר, אבל ההתקדמות היא פונקציה של השקעה וכמובן שזה רק תלוי בך (ובמשפחה ומי שתומך בך כמובן)
    אני יכולה לומר לך בוודאות, שאם יש לך עזרה כעת, נצלי אותה והתקדמי עם הקריירה כמה שאת יכולה בשלב זה. תמיד יגיע השלב שאת כבר לא ממצה את עצמך בעבודה, שלא מעניין לך, שהאנשים בעבודה מעצבנים אותך... ועוד מיליון סיבות ... אז למה מראש לבחור עבודה פחות מאתגרת? למה מראש להספיד? בגלל השעות?
    שהרי גם בעבודה ה״נוחה״, אם תרצי להתקדם מתישהו לאחר שתרגישי מיצוי, תצטרכי לתת שעות העבודה ולהשקיע... אז למה את בונה על זה ששם בהכרח זה יהיה נוח יותר?
    את בחורה צעירה, נמרצת, אינטליגנטית, חכמה... אם את רוצה עבודה שתתאים לך לטווח הרחוק, אל תהססי לנסות כל עוד יש לך תמיכה מהסביבה.
    במקרה הגרוע, כאשר תבססי את עצמך בעבודה, תעשי שיחה עם הבוס שאת חייבת לצאת בזמן.
    אם את מספיק טובה, יאשרו לך (אולי גם השלמת שעות מהבית - מאוד נפוץ בימים אלו)
    אני אומרת - לכי לראיון עם רעל בעיניים ותתחילי שם. יהיה מה שיהיה רק אל תספידי מההתחלה
    אני שוב אומרת, אם חמתך, בעלך או כל אחד מוכן להתגייס כדי לסייע, נצלי זאת ומהר!!!
    כי אין לדעת מה יוליד יום, וכל הנסיבות יכולות להשתנות בבת אחת!!!
    בהצלחה!!!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה