שואלת בשביל חברה- הריון עם לחץ דם גבוה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות!!
    אני שואלת עבור חברה- שחושבת בתקופה הזאת ךהתחיל לעבוד על הריון ראשון
    הבעיה היא שהיא סובלת מלחץ דם גבוה- והרופא אמר לה שהיא תצטרך לעבור הריון במעקב של מרפאה להריון בסיכון.

מישהי עברה הריון כזה?
    יש המלצות על רופא במרכז (רשל"צ) שמטפל ספציפית בזה? כי הרופא שלה כרגע לא ממש מתרגש או מנסה לענות לה על שאלות לגבי שלב הכניסה להריון.
    ושאלה נוספת- היא מתכננת בעוד חודשיים- שלושה לטוס לארה"ב לטיול של 3 שבועות- השאלה אם מותר לטוס בהריון, עם לחץ דם גבוה?

בקיצור מי שיכולה להפנות למקורות מידע או רופא טוב או שעברה את זה בעצמה, אשמח לתובנות

6 תגובות
עמוד 1
  • הי.
    קודם כל לגבי הטיסה - לא עדיף לדחות את הכניסה להריון?
    הרי חודשי ההריון הראשונים מלווים בעייפות ובחילות ומלא מלא פיפי, לא עדיף לדחות את ההריון?
    ובקשר להריון עצמו -תלוי באיזה קופ"ח היא, יש מרפאות אפשר לגגל על "הריון בסיכון מרפאות"
    אבל מאחר ועדיין אין לה ילדים והריונות סביר להניח שידברו איתה רק לאחר שתיכנס להריון.
    מה היא רוצה לדעת? אצל כל אחת זה אחרת אמל כל אחת בכל הריון זה אחרת, לכל רופא יש דרישות אחרות, ממליצה שתחזור מארה"ב תיכנס להריון ואז תתחיל לבדוק כי המעקב עצמו בד"כ הוא מפגש פעם בחודש או פעם בשבועיים (בנוסף לכל הבדיקות השגרתיות) עם רופא שמתמחה או בטיפת חלב, אבל באמת שאי אפשר לומר לה מראש מה זה ידרוש, מאוד תלוי באיך הגוף שלה יגיב....
    וזו סיבה נוספת מצויינת להתחיל לעבוד על הריון רק כשהיא חוזרת מחו"ל....
    בהצלחה.

• תודה ענברוש

• מצטרפת לענבר ומוסיפה- במיוחד שזה הריון ראשון מתוכנן והיא לא יודעת עדיין פחות או יותר איך הגוף שלה מתנהג בהריונות. לא שזה מהווה כלל אבל לפעמים יותר רגועים אם יודעים שאין היסטוריה מיוחדת או קשה בהריונות קודמים.

זה פרט לעובדה שבחודשים הראשונים יותר בעייתי ליסוע כי הסיכון להפלות בשליש ראשון גבוה יותר. ושוב, היא לא מכירה את הגוף שלה בהריון.

וגם כיף לבלות ולהנות ולאכול מה שרוצים ורק אח"כ להתחיל עם כל ההגבלות (סושי, מעושנים (לקס ושות'), קפה חזק, קולה, ואני לא יודעת מה עוד..)
    ואם הרופא לא היה עונה לי לשאלות אני חושבת שהייתי מחליפה אותו ומהר. בטח במקרים מיוחדים.
    הדבר שהכי מפריע לי זה שאני צריכה לחלוב מידע או תשובות מהרופא.
    אני צריכה רופא סימפטי שלא יהיה לחוץ מדי אבל בטח שגם לא אדיש. אדישות יכולה להציא אותי מדעתי וממבחינתי אם הרופא לא מסכים לענות כמו שצריך הוא מתנשא או קצר רוח, ושני הטיפוסים אינם מתאימים לי בתפקיד רגיש כזה.

שיהיה לה בהצלחה

• בהריון של רוני הייתי עם לח"ד גבולי, עד טרימסטר 3, שזה כבר היה גבוה, והתחלתי מעקב ביחידה להריון בסיכון גבוה.(בהפניית הרופא המטפל)
    זה אומר ביקור כל שבועיים,,בדיקת אחות,בדיקת מוניטור,us,בדיקת שתן ומעקב רופא. אחרי שבועיים הוציאו אותי לשמירה,ובסוף עברתי זירוז בשבוע 38...

לא הייתי טסה במצב כזה

אבל השאלה לגבי כניסה להריון צריכה להיות מול רופא בתחום,ולאו דווקא רופא הנשים.
    אולי כדאי לאזן תרופתית לפני ההריון.
  • תודה על התגובות בנות!
    מ ו מ- מה שבעצם את אומרת זה שרופא שמטפל בלחץ דם הגבוה הוא זה שצריך לענות לגבי הכניסה להריון? או קי, לא חשבתי על זה ככה.
    אני אעביר לה הלאה את מה שכתבתן.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה