מי שזוכרת אותי ומי שלא- כיתה א' עזרה - הריון ולידה
היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
המון זמן לא הייתי פה מסיבות שונות, אז מי שזוכרת ומי שלא אני פונה אליכם לעצה.... בני הקטן רום אמור לעלות שנה הבאה לגן חובה לפי חתך הגיל, חסרים לו כשבועיים על מנת להיות זכאי לעלות לכיתה א'. הוא ילד בוגר מאוד ועצמאי ודעתינו כהורים שהוא יותר ממוכן לעלות. הבעיה היא שהגננת והפסיכולוגית של הגן לא מסכימות וממליצות להשאיר אותו בכל זאת שנה נוספת בגן. קצב ההתפתחות שלו כ"כ מהיר שלדעתינו זה עוול להשאיר אותו ונעשה הכל כדי שהוא יעלה לבית ספר. הרי אם היה גדול בגיל כרונותוגי בשבועיים כלל לא היתה בעיה, זה לא שביקשנו להקפיץ לכיתה ב'... אני יודעת שיש פה כמה בנות שהן מורות ובכלל אשמח לשמוע אם אתן מכירות מקרים דומים שהצליחו או יודעות למי ניתן לפנות ומה לעשות.... האם ניתן לעשות חינוך ביתי גם בגן חובה? אני מתוסכלת וכועסת ברמות והחלטנו שהוא לא הולך לגן עד הודעה חדשה . בבקשה אל תנסו לשכנע עם טענות של -עדיף עוד שנה שיהיה יותר בוגר.... תודה,
אחות מחלקת ילודים מדריכת הנקה
12 תגובות
עמוד 1
הי. מה שלומך? (כועסת, אני יודעת
תודה לינבר, הוא כעת נחשב בטרום חובה ולא בחובה ולכן זה עדיין חוקי....
הגננת הוא גננת שנה ראשונה שלה והיא מאוחד לא החלטית לפי הרושם שלי וחסרת נסיון וביטחון. הפסיכולוגית שנפגשתי איתה גם נראתה מאוד צעירה וללא הרבה נסיון, הוא נמצא בגן ללא צהרון רק עד 2 לא יודעת כמה היא מצליחה באמת להתרשם ממנו בשעות אלה והפסיכולוגית עצמה היתה בצפיה איתו שעה בלבד...
אתם צריכים לפנות לאבחון מסודר ע"מ שהוא יוכל לעלות לכתה א'.
אם את חושבת שהוא מתאים לעלות לכיתה א' תפני לשירות הפסיכולוגי של העייריה תבקשי לעשות לילד מבדק לכיתה א' עושים לילד סדרה של מבחנים רגשים פיזיולוגים ושות' ואחרי המבחנים אומרים אם הילד יכול לעות לכיתה א. פסיכולוגית על סמך צפיה לא יכולה להחליט את זה!!!!
אבל את חייבת לעשות את זה עכשיו כי ההרשמות עכשיו
שלום לך!!!!!
מה שלומך? חוץ ממה שכתבת...
לינבר נתנה לך תשובה מצויינת...
אלי, תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם האומץ לשנות את אשר ביכולתי והתבונה להבחין בין השניים
אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל) לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)
אני בדיוק עוברת את התהליך עם אביגיל. אבל אביגיל לומדת השנה בחובה, אז היא עוברת את כל התוכנית של החובה. את צריכה לעשות אבחון אצל פסיכולוג ילדים. אצלינו לא עושים איבחונים להקפצה דרך השירות הפסיכולוגי, אז עושים בפרטי. שזה אותם פסיכולוגים, רק בתשלום. אצלינו בסביבות 1500 שקל פלוס מינוס. אחרי האיבחון (פגישה אחת איתכם בלי הילד, טפסים שהגננת ממלאה, פגישה אחת עם הילד ופגישת סיכום). הפסיכולוג נותן את ההמלצה שלו - להקפיץ או לא להקפיץ. עם ההמלצה הזו את מגיעה לפסיכולוג הגן. והוא זה שנותן את האישור הסופי, איתו את מגיעה למשרד החינוך ורושמת את הילד.
אבל אצלי יש המלצה של הגננת, אז הטפסים שהיא תמלא יהיו ״לטובתינו״. וגם הפסיכולוג של הגן ממליץ, אז ברגע שיהיה איבחון רשמי - הוא בטוח יאשר. אצלך אין לא את זה ולא את זה. אז יכול להיות שתהיה לך בעיה להשלים את התהליך. כי את זקוקה בסופו של דבר, אמנם בצורה עקיפה, אבל גם להמלצת גננת וגם לאישור הפסיכולוג. אולי לא כדאי לך בכל זאת להתחיל כי זה קצת טרטור לילד ובסוף אם הוא עובר את כל ״המבחנים״ אבל בכל זאת לא עולה ל-א׳, זו תהיה אכזבה ותחושת כשלון עבורו על לא עוול בכפו.
וואווו איפה נעלמת, תגיידי? זוכרת שהתראינו כשלינוי נולדה? היא כבר בת ארבע, חגגנו לה השבוע פייס: ortal_hori
אני מבינה אותך ואת הכעס שלך ולצערי אין לי עצה בשבילך בנושא, אבל מאמי חבל שהילד יסבול בגלל זה. תשלחי אותו לגן ותמשיכי להלחם ולהתיעץ. אל ״תשתמשי״ בו בשביל להשיג את המטרה. הוא צריך שיגרה וחיי חברה... זו דעתי למרות שלא ביקשת
ראשית, אנחנו כהורים אמנם מכירים את הילד שלנו הכי טוב, אבל לעיתים אנחנו לא מספיק אובייקטיבים וייתכן והצוות המקצועי אשר רואה אותו לא מעט שעות (6 שעות כל יום זה בהחלט מספיק זמן לגננת על מנת להכיר את הילד טוב מאוד) רואה דברים שאנחנו לא תמיד רואים, מה גם שיש להם קבוצת ביקורת שניתן להשוות אליה (שאר הילדים בגן).
זה לא מספיק שילד הוא בוגר ועצמאי, יש עוד פרמטרים נוספים ועל כן יש לעבור את האבחון כפי ששולי ציינה.
אני עובדת עם ילדים בטרום חובה ואני חייבת להגיד לך שהלמידה בחובה היא שונה לגמרי וברמה אחרת לגמרי. גם את הילדים הבוגרים שלי לא הייתי שוקלת להעלות שנה הבאה לכיתה א'.
אני אמנם לא מכירה את רום (ואמרת שלא ננסה לשכנע) אבל לאן אתם ממהרים?
אגב, הקטנה שלי פספסה את השנתון ביומיים!! לא שבועיים.... (הכל לטובה)
היי גליו'ש מה שלומך?? כמונו כמוכם... לי אמרו שצריך לעשות איבחון פסיכולוגי פרטי... אם האיבחון יראה שיש מצב לעלות שהילד מוכן וכו', יעלו אותו... שאלת את הפסיכולוגית והגננת מדוע לא כדאי שהוא יעלה?
תנו חיוך, הכל לטובה!!!!
אני חייבת להוסיף שכאשת מקצוע אני יכולה להצביע על כל ילד במדינת ולומר אם הוא מוכן לכתה א' או לא. על הילד שלי אני לא מסוגלת לומר מפחד שאני אגרום לו עוול עם ההחלטה לכאן או לכאן...
תנו חיוך, הכל לטובה!!!!
בקצרה, אם הוא עכשיו בטרום חובה וחתך הגיל אומר גן חובה הוא לא יעלה לכיתה א.
וגן חובה זו חובת הגעה על בסיס יומי אם תחליטי עם הום סקולינג זו בעיה כי בארץ זה לא קיים.