התלבטות קשה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הבן שלי בן שנה וחודש ונמצא אצל מטפלת מגיל חצי שנה שהיא בת דודה של אמא שלי. אני מרגישה שהוא יותר יתפתח אם אכניס אותו לגן באמצע שנה נניח באפריל ולא אחכה עד ספטמבר לתחילת שנה. אמא שלי לא מסכימה וטוענת שבגן יש מחלות ואין לי מה למהר להכניס לפני ספטמבר. מה אתן חושבות??
18 תגובות
עמוד 1
  • השאלה כמה המעבר הזה ישפיע על הילד, יטלטל לו את השגרה.
    אם את מרוצה מהטיפול עכשיו, והדבר היחיד שחסר לו זה חברה, תשאירי אותו איפשהו ותקפידי לצאת כשאפשר לגן שעשועים ולג'ימבורי ולמקומות עם ילדים.

אם את רואה שהוא ממש לא מתפתח בצורה שאת מרוצה ממנה, שיש הרבה דברים שהוא לא עושה, שהמטפלת לא משקיעה בו יותר מידי ולא מלמדת אותו דברים חדשים, ואם את חושבת שהמעבר לגן רק יעזור לו ויעודד אותו להתפתח והוא רק יפרח שם- תעבירי.

מה שאמא שלך אומרת לגבי המחלות נכון, אבל באפריל זה כבר תחילת האביב ככה שיש הרבה פחות מחלות...

-----------------------
    בעזרת ה' נעשה ונצליח :)

• נכון היא צודקת בגן יש יותר מחלות...בלי ספק יותר ילדים-יותר חידקים =יותר מחלות....
    אבל,אבל גדול-ילדים מתחסנים ככה אני חושבת...נכון שיש ילדין יותר רגישים ואז כדי לחכות עוד קצת שיהיו יותר גדולים ומחוסנים-למרות שהמשוואה הזו לא תמיד נכונה.......
    אבל,ילדים רגילים לא רגישים מידי לא אמורים לחלות בגן יותר מידי..בהתחלה אולי תיהיה תקופה קשה ואח"כ יהיה בסדר.....צריך לבדוק שמדובר בגן-מעון טוב שהוא נקי ....לבוא לראות איך המטפלות מטפלות,לשאול הורים וכו....
    אני גם שמתי את הילדים שלי בגיל הזה פחות ו יותר ולא התחרטתי בכלל..הם פרחו שם ,למדו,שמחו,והשתלבו חברתית מה שאין תמיד אצל מטפלת בקיצור -אני בעד
    אבל,בלי אחריות על עניין המחלות שוב פעם לכול אחד יש את הרגישיות שלו....
  • אני העברתי את הבן שלי באמצע שנה ממשפחתון של 5 ילדים אצל חמותי למעון של 18 ילדים
    בהתחלה היה לו קשה אבל עכשיו ברוך ה' בהרבה יותר טוב לו
    עשיתי את המעבר רק כי אני צריכה ללדת כל רגע ובחופשת הלידה שלי יהיה לי קשה לעשות נסיעה של חצי שעה לכל כיוון בשביל להשים אותו במשפחתון

השאלה עם תעבירי אותו למעון - :בספטמבר תשאירי אותו באותו מעון או שגם תעבירי אותו למקום חדש?

• אני אעביר אותו למעון חדש שנמצא ליד הבית שלנו ועכשיו אין מקום להכניס באמצע שנה
  • אם אין מקום להכניס אז אין התלבטות, לא? המחלות זה הרבה עניין של גיל! את הגדולה שלי הכנסתי בגיל 11 חודש והיו שבועות שלמים שהיא היתה חולה!! זרקנו כסף לפח ממש ככה. לעומת זאת את האמצעית שלי הכנסתי בגיל שנה ושמונה לגן וטפו טפו בקושי חטפה משהו וזה אחלה גיל להכניס. אני לא הייתי ממהרת!!! בכלל לא. מניסיון
    פייס: ortal_hori

• אורטל אני ממש לא מסכימה בקשר לגיל אין לזה שום קשר
    יש לי גן פרטי בבעלותי ואמה שלי מגיל חודש נמצאת איתי כאן והיא 55555 לא היתה חולה וכך גם עוד ילדים שהכניסו אותם בגיל ממש צעיר
    ויש ילדים שנכנסים בגיל שנה וחצי שנתיים וחולים כל שבוע במשהו אחר
    לדעתי זה קשור במערכת החיסון של כל ילד לגופו
    ואני כל כך בעד להכניס ילדים למסגרת אם ילדים אחרים בגיל צעיר כי אני רואה כמה מתפתחים בצורה מדהימה

• לפי מה שהבנתי את רוצה להוציא מהמטפלת
    להעביר מאפריל למעון אחד
    ואז להעביר בספטמבר למעון שני ... נכון ?
    לפי ראות עיני ( יש לי פעוטון טרי טרי ותואר ראשון בחינוך לגיל הרך)
    לא כדאי לך לעשות זאת .
    אני תמיד בעד חברה , וילדים בני גילו כדי ללנוד חיקוי סבלנות משחק חברתי במשך הזמן וכד'
    אך להעביר אותו כלכך הרבה פעמים לא נראה לי כדאי . בשבילו.
    מילא היה מקום בגן שאת רוצה בספטמבר אז מילא

אבל אם זה שוב להעביר
    לדעתי לא כדאי

וליאורה צודקת במאה אחוז
    הכל תלוי במע' החיסון

• מיכל אני חושבת שהיא רוצה להעביר עכשיו ושישאר במסגרת הזו גם בשנה הבאה
    או שהבנתי בצורה לא נכונה?

• היא כתבה שהיא תעביר אותו למקום אחר ליד הבית
    וכרגע אין מקום

ואם אין מקום לשם עכשיו
    אז היא לא היתה פותחת הודעה
    כי הדילמה שלה האם להעביר עכשיו למקום אחר עכשיו ולא לחכות

ככה הבנתי

• בעיניי הרבה יותר חשוב בגיל הזה יחס אישי מכל התפתחות ותקשורת עם עוד 20 תינוקות פעוטות . זה בונה לו את הביטחון שלו -אני בדעה להשאיר אצל המטפלת ורק בספטמבר להעביר גן -אני בטוחה שאת יכולה ללכת לגינה איתו אחרי שעה 4-5 יש מלא ילדודס בשעות האלה בגינות ציבוריות ושם הוא ילמד כל מה שאת חושבת שהוא לא לומדת עם המטפלת -וכל השאר את יכולה לעשות בבית לצייר-להדביק -לאפות-סתם להנות .
  • טוב אז אם ככה אני חושבת שעזבו להעביר עכשיו תחכי לספטמבר ואז
    וכמו שהציעו לך תקחי אותו לגן שעשועים או לגימבורי כדי שיהיה בסביבת ילדים

• הבן שלי בן שמונה חודשים והוא עם אמא שלי כרגע ואני רוצה מאוד למשוך כמה שיותר
    זה נכון בגן יש מלא מחלות לילד עד גיל 3 אין מערכת חיסונית והוא חולה שוב ושוב ושוב ושוב !
    איתן הקטן שלנו אתה הדבר הכי טוב, הכי מושלם והכי מדהים שקרה לנו בחיים.
    מודה כל יום לאל שיש לי אוצר כזה.

• ליאורה כל אחת ודעתה מותק.אני הבעתי את שלי וזו זכותי,את לא צריכה לתקוף.

• אה ועוד משהו שכחתי, יש הבדל משמעותי מבחינת מחלות!!! בוודאות

• בהצלחה במה שלא תבחרי
  • אורטל מה בדיוק במה שכתבתי נתן לך הרגשה של תקיפה?
    כתבת שככל שהילד גדול כך מערכת החיסון יותר מפותחת ויהיה חולה פחות
    אז זה לא מדויק יש ילדים שיושבים בבית עד גן עירייה וחולים כל שבוע ויש ילדים בני 3 חודשים שנכנסים למסגרת ובקושי חולים לכן זה קשור במערכת חיסון כל ילד לגופו
    את אומרת שאת נגד להכניס למסגרת ואני אומרת שאני בעד מה לתקוף בזה?
    בגלל שאני עובדת בתחום הזה אני רואה את ההבדלים אז כששואלים אותי מה אני ממליצה אז אני ממליצה להכניס למסגרת
    אז ממש לא רציתי לתקוף רק כתבתי את דעתי

• ליאורה

• זה הכל תלוי במערכת החיסונית.
    את עדן הכנסתי למעון בגיל 5.5 חודשים והיא הייתה חולה אחרי שבוע אבל עדן היתה מאוד רגישה באותה תקופה.
    את אגם הכנסתי למעון בגיל 4.5 חודשים והיא לא הייתה חולה בהתחלה בכלל.
    אבל אין מה לעשות. ילדים חולים ומדביקים אחד את השני.
    אני חושבת שלהכניס את הילד כמה שיותר מוקדם למסגרת של מעון מאוד עוזר להתפתחות המוטורית והחברתית שלו.
    וחוץ מזה לא משנה באיזה גיל מכניסים את הילד למסגרת, הוא יידבק במחלות.
    בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה