לגבי המדבקות,למרות שאני במשפחתון שלי לא נותנת ועושה איתם דברים אחרים,תנסי להדביק לה על גב כף היד את המדבקה,יותר קל להסיר משם את המדבקה וחווית ההצלחה קרובה יותר.
לגבי צבעים,אני נותנת צבעים עבים עם גוון חזק עם בריסטולים גדולים על הרצפה,יש לי במשפחתון בת שנה שכבר מצליחה לקשקש,כי הצבע עצמו גדול וכך גם המצע לציור,לא זז,לא צריכה להשאר בגבול הדף כי יש מספיק מקום.הם ממש לפעמים יושבים על הבריסטול ומקשקשים,או שוכבים על הרצפה,הם מאוד נהנים תנסי.
אני גם נותנת להם טוש-טוש,גואש בבקבוק קטן כמו טוש ועל זה הם בכלל חוגגים.
ובגלל שבגיל הזה זה באמת יותר להתנסות בחומר ולא ממש יצירה,אני קוראת לזה הגשת חומרים,ככה גם למטפלות וגם להורים ברור שהעיקר זה ההתנסות בחומר ולא התוצאות.
אני רוצה לשתף אותך במשהו,כשהבת האמצעית שלי הייתה בת שנתיים וחצי שלוש,היא הייתה בגן עם גננת שנחשבה מאוד משקיענית-הגן היה מתוקתק מבחינה ויזואלית,תמיד קישוטים מושקעים וכו',העבודות....הבת הגדולה שלי לא הייתה מביאה כאלו הבייתה.
אבל מה?זה בכלל לא היה לרמת הילדים....אני עבדתי באותו בגן בכיתה אחרת וכשהם היו ישנים הייתי רואה אותה יושבת ומכינה את העבודות שלהם....וכמובן שגם הרמה החינוכית שלה לא תאמה את הילדים.לא הייתה הקשבה באמת לילדים,שום חוש חינוכי....אולי מהמקום הזה גם הגבתי לך לכתחילה,כי היינו בגן שהיה כ"כ מושקע על פניו אבל תכל'ס הבת שלי לא קיבלה שם כמעט כלום מבחינת הרגלים(כמו לאסוף צעצועים),לקום לכיור לטול ידיים(בגלל שזה היה פשוט יותר היא הייתה מביאה להם קערה לשולחן ונוטלת שם),ועוד כל מיני כאלה...בדף קשר השבועי היא בקושי ידעה לענות על משהו ורוב הידע שלה היה באמת מהבית ומהשנה הקודמת,בה אני הייתי המטפלת שלה(רוב השירים למשל שהיא זכרה היו מהשנה הקודמת).ושתביני,היא ילדה סופר חכמה(לא כי אני אמא שלה,באמת)

בקיצור,בגנים צריך לבדוק את כל הרבדים,ובאמת באמת מה שניסיתי לומר מלכתחילה שגם במעון הכי מושקע קודם כל תבדקי שהגננת אכן מתאימה לתפיסה שלך איך את רוצה שיטפלו בילד שלך.
שבת שלום