היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
מאיזה גיל ממליצים במדינתכם על בדיקת מי שפיר? ( גיל בלבד, ללא ממצאים בבדיקות מקדימות)
11 תגובות
עמוד 1
אני חיה בפינלנד ולא ידוע לי על גיל מסויים שבו דורשים את זה עקב גיל. אני יודעת שיש דרישה להמסת סוכר אבל לא יותר מזה. אם את רוצה אני יכולה לברר ביום שני מול האחות מעקב הריון שלי.
תרין מעניין באמת,איך הגעת לפינלנד?:) יש לך שורשים? איך הכרתם? ומאיפה מקור השם שלך.
תרין אני אודה לך מאוד, מעניין אותי מה מומלץ במדינות אחרות, ממש לא בא לי לעבור את הדיקור הזה רק בגלל גיל ( וחס וחלילה בטח לא בגלל משהו אחר) אבל לקחת סיכון רק בגלל שבמדינה נקבע קריטריון כלשהו נראה לי מיותר.
היי, אני גרה בניו יורק וממליצים מגיל 35
אני יתקשר מחר וישאל ויתן לך תשובה.
אלה - בעלי הוא פיני אז עברתי בעיקבותיו לכאן. השורשים שלי זה פולין ורומניה
ביררתי - אין חיוב אבל החל מגיל 30 בודקים יותר לעומק היסטוריה משפחתית משקל ועוד פרמטרים אם יש חשד מחייבים לעשות בדיקת דם ולפיה מחליטים על דיקור או לא (כמובן שהרופא מחליט) הם לא מחייבים לבצע בדיקת דם לבדיקת דאון סינדרום אבל ממליצים בכל הריון כי הפרמטרים משתנים בכל גיל. כל הריון ניבדק לגופו וכך גם ההחלטות.
כל הכבוד לפינלנד!
זה המקום לציין ששם המערכת הבריאותית הציבורית טובה הרבה יותר מזו שלנו ושל האמריקאים - שהרבה פעמים מונעים מ(איך לא?) מניעים כלכליים גרידא ופחות דאגה לשלום האם והעובר.
על יותר טובה זה תלוי איך מסתכלים. הרפואה הפרטית באמת טובה פה אבל הציבורית לא ממש טובה מה עוד שתמיד יש חיוב על חדר מיון גם אם יש הפניה (אבל לא במחירים של הארץ) התשלום שם יהיה לפי הטיפול. ברפואה הציבורית פה אין תורים זמינים בכלל אם את צריכה רופא את הולכת למרפאה ולוקחת מס' וממתינה לאחות אם זה רק לצורך ימי מחלה היא נותנת שלושה ימים ואם זה משהו מעבר היא נותנת תור לרופא - ממש כמו מסדר חולים בצבא. את משלמת על כל פעם 14.95 יורו אבל אחרי מס' פעמים זה בחינם עד סוף השנה. אבל בכל נושא הטיפול עצמו בחולים זה הרבה יותר טוב מבארץ. ואין כמו ללדת שם פשוט כיף!!
בשוודיה כמו בפינלנד
כאן יש את הבדיקת דם לגילוי בעיות בכרומוזום, הבנתי שזה 99% אחוז מדויק.. יש את זה בישראל?