ימי הולדת בימי שישי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני לא מצליחה להבין,כמעט כל שבוע מחדש, למה עושים ימי הולדת בימי שישי אחה"צ.
    בעיני שישיבת אלו ימי משפחה, לא אוהבת להזמין חברים לבנות בימים האל, לא אוהבת שמזמינים אותן, תנו לנוח מכל הריצות של כל השבוע.
    נכון, אפשר לא ללכת, אבל חוויות משותפות יוצרות יחד וגיבוש ואני לא יכולה לקחת להן את זה....
    לא אוהבת את הז'אנר הזה, גם לא של שבתות....
    נראה כאילו הורם מחפשים את הדרך לא להיות יחד עם הילדים גם ביום ו3/4 שיש בסופ"ש, לא מאפשרים את המנוחה, את הרגיעה, יודעות מה? אפילו את ארוחת ערב שבת המשפחתית או ארוחת הצהריים בשבת - כי הילדים אוכלים כבר ביומולדת ולא בא להם לשבת סביב השולחן... ובאמת שלא מעטות המשפחות שאלו להם הימים היחידים בהם יושבים כולם יחד....

15 תגובות
עמוד 1
  • יש לזה גם צד שני - באמצע השבוע אני צריכה לבוא עם 2 ילדים ולרדוף אחרי איתמר כל המסיבה, בעוד שבימי שישי שבת אני יכולה לבוא ברגוע רק עם יונתן (לאיתמר מן הסתם עוד אין מסיבות אחה"צ)

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • אני לא חושבת שזו התחמקות מבילוי עם ההורים
    אני חגגתי לעידן את שני הימי הולדת הראשונים שלו בשישי אחה"צ מתוך מחשבה שזה בטח יותר נוח, לי לא משנה- אני חיפשתי שלאחרים יהיה נוח וקל יותר להגיע, לרוב אנשים לא עובדים יום שישי אז אם את מזמינה ליום הולדת בשישי בחמש זה כביכול אמור להיות אחרי מנוחת צהריים
    חוץ מזה היה תקוע לי מהילדות שימי הולדת חוגגים בימי שישי
  • ימי שישי הם קצת תקועים כאלה נכון אבל לא לכולם נוח לחגוג לילד באמצע השבוע .. אילוצי משפחה חוגים עבודה וכו'....
    לי כעיקרון אין בעיה שיש יום הולדת ביום שישי דווקא באמצע שבוע יותר קשה לי כי צריך למצוא סידור לדור

• אצלנו דווקא רוב המסיבות היו באמצע שבוע ואותי זה ביאס כי תמיד הייתי עם שניהם לבד

בימי שישי לנו זה הכי נוח כי אז זה תירוץ לא להגיע לארוחת שישי
  • מסכימה עם הבנות שמעליי. אני בעד בימי שישי ושבת
    פייס: ortal_hori

• מוזר, אני לא מכירה את התופעה בכלל!!
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
  • תראי אני בהחלט יכולה להבין ולהסכים איתך
    אבל אני גם מבינה את הצד השני
    בתור אחת שעובדת משרהמלאה - בשביל לעשות יום הולדת באמצע שבוע אני חייבת לקחת יום חופש ולא לכולם זה אפשרי

• אצלנו אף אחד לא עושה בשישי, כנראה בגלל שכולם שומרי שבת.
    בכל מקרה, עניין המשרה המלאה לא משחק פה תפקיד לדעתי.
    יום הולדת יש פעם בשנה, אפשר לצאת שעה וחצי שעתיים לפני הזמן באותו היום.
    ובתור אורחים- אכן נשמע שיותר נוח, אבל שוב, כשומרי שבת שצריכים להיות מוכנים בחמש לקראת כניסת שבת, אין בכלל מה לדבר על שישי חורפי כאופציה ליומולדת....
  • אנחנו אוכלים אוכלים לעיתים קרובות ארוחת ערב בליל שבת אצל חמי וחמתי שהם שומרי שבת (בשעון חורף) או אצל הורי שגרים בצפון ואז נוסעים לשבת שלמה והן מפספסות, אבל לדעתי יש חשיבות גדולה מאוד מאוד לארוחת ערב ביום שישי בערב, זה יום שישי!
    שאלה לחילוניות - אין אצלכם ארוחה חגיגית יותר בימי שישי בערב? משפחתית יותר?
    זה לא חסר לכן בימים שיש ימי הולדת? לא מתלבשים חגיגי יותר? לא מדליקים נרות? אין אוירת שבת?
    לי נורא מקלקל...
    אני גם לא צריכה הפעלה בשבת בבוקר, יש לנו כ"כ מעט שבתות שאנחנו יכולים לעשות מה שבא לנו בערך 1 לארבע אני רוצה בשבתות כאלה ללכת באופן משפחתי ולא בימי הולדת לילדי הגנים.....
    הקטע שכל אחד חוגג אומנם יומולדת רק פעם בשנה אבל כשמצרפים את ילדי שני הגנים הגענו ל60 ילדים בערך.... נכון שלא כולם חוגגים ונכון שלא כולם חוגגים בשבת אבל עלי זה תיק ומצד שני לא פייר אם לא מגיעים לילד שיש לו יומולדת....

• כפי שאת רואה זה ממש פיפטי-פיפטי...
    כל אחד והטעם שלו...
    אצלנו זה לרוב בימי ראשון ובשעה 12.30

• חחחחחחח נגה לקח לי כמה שניות להבין למה קיבינימט ימי ראשון בבוקר
  • לא נתקלתי בתופעה, ואני מוכרחה לציין "לצערי"...

לי דווקא היה הרבה יותר נוח יומולדת בשישי אחה"צ
    כי באמצע השבוע זה לרוב "נופל" עליי
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אותי זה דווקא ממש מעצבן שעושים באמצע שבוע!
    לי אין מי שישמור על התינוקת באמצע שבוע ואז אני צריכה לגרור אותה ליום הולדת וזה ממש מעצבן
    מעדיפה פי אלף שאני או בעלי הולכים בנחת עם הגדולה לבד.... כולם יותר נהנים.
    וגם אצלינו ארוחת שישי זה חשוב- לא מוותרים על זה וזה קורה גם אחרי יום הולדת.... אולי היא באמת פחות אוכלת, אז מה? כולנו יושבים יחד וזה מה שחשוב
  • נוגעעע
    פייס: ortal_hori

• אני גם מצטרפת לבנות. אצלנו אין את זה כי אנחנו דתיים אבל זה נשמע כ"כ הגיוני...

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה