דיקור מי שפיר בשל גיל, כן או לא??? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנות יקרות, האם יש כאן מישהי מעל גיל 35 שלקחה על עצמה לא לבצע דיקור מי שפיר למרות ההמלצה הגורפת של משרד בבריאות????? אני בדילמה, כבר עברתי את הדיקור בשני הריונות קודמים והפעם ממש לא בא לי, אני כבר בשבוע 18, מבחינתי זה הריון אחרון וממש לא בא לי לסכן אותו.
23 תגובות
עמוד 1
  • אני בת 35. הרופאה שלי אמרה לי שזה מיותר אם כל התוצאות היו טובות וזה מה שהיה. אני מניחה שהייתי עושה אותו דבר גם בעתיד. כל אחת וההחלטות שלה. בת כמה את?

[email protected]
    פייס: ortal_hori

• בול מה שמתוקונת כתבה
    shira

• היי מתוקונת אני זקנת הפורום!!! בת 41!!! הריון ראשון בגיל 37 שני ב38 ועכשיו הפינלה!
  • מצויין!
    אני כעת בת 38 וגם אני אשמח כשתתאים השעה,להתחיל בנסיון שוב בע"ה.

אני מאמינה באמונה-שלימה,שהכל טוב,כשהגוף יכול להיקלט,להחזיק היריון ברוגע,זוהי אמונתי בבורא-עולם.
    אני עושה בדיקות כדי להעריך את המצב ותו לא,לא אעשה בדיקות פולשניות רק בשל הת.ז שלי.
    shira

• קיבלת כבר תשובה אני לא יודעת מה הייתי עושה במצבך
    סהכ בת 28
    [/center]
  • אוי תודה איזה כיף לשמוע שאני לא יחידה בדעתי, הבעיה שאני מאוד מושפעת מלחץ חברתי וכל מי ששואל לשלומי, שואל בטבעיות מתי מי שפיר או אצל מי, כאילו שזה לא נורמלי שאני לא רוצה לעשות, ובמצבי ההורמונלי ממילא, זה רק מערער אותי יותר. תודה בנות חיזקתן אותי
  • אם כל הבדיקות תקינות, אני לא הייתי עושה בדיקת מי שפיר.

זו בדיקה חודרנית, מסוכנת שהסיכון שלה להפלה גבוה ולא מוצדק במקרה שאין אינדיקציה לכך שמשהו לא בסדר.
    בכל מקרה, גם אם עושים את הבדיקה אין וודאות של 100% שהכל תקין והכל בסדר ויש עוד הרבה דברים שיכולים להשתבש למרות הבדיקה, אז כמו שאמרתי, אם אין אינדיקציה לכך שמשהו לא בסדר, מה הטעם לבצע אותה?

• אני כן עשיתי בגלל הגיל.
    מה זה קשור שזה הריון אחרון?
    בניגוד גמור למה ש dkny כתבה:
    הסיכון להפלה מאוד נמוך בזמננו בגלל כל הקידמה (בעבר היה יותר סיכון).
    הסכנה לתסמונת דאון בגיל הזה הרבה יותר גבוהה!
    התוצאה היא 100% ואף בדיקה אחרת לא מדויקת יותר!!!!
    דבר אחרון, ההחלטה צריכה להיות שלך בלבד ולא סקר בין הבנות בפורום כי מי שיצטרך לשאת בתוצאה זו רק את.

• אני עשיתי בגלל הגיל (35)
    הבדיקה לא ממש נעימה, די כואבת למעשה, אבל לא נוראית.

בהריון הקודם הייתי ממש בחרדה שלא עשיתי והתייסרתי ולכן הפעם לא היה לי ספק שאעשה.

עשיתי אצל פרופ' ליפיץ שאמור להיות שם דבר בתחום זה.
    בהצלחה רבה בכל מקרה

• אני בת 37
    ואם התוצאות של שהקיפות והסיקרה תקינות אני לא הייתי עושה
    שיהיה המון הצלחה
  • קיבלת המלצות ומה שלא תבחרי ההחלטה היא צריכה להיות שלך ובכל אופן המון בהצלחה שימשיך קל ותקין
  • בשרשור אחר שפתחת שאלת מה קורה בחו"ל. אני בארה"ב וכאן ההמלצה היא 35 ומעלה לעשות דיקור מי שפיר.
    בהריון האחרון עשיתי לא מפאת גיל אלא מכיוון שמצאו משהו אצל העובר.
    בגדול, נראה לי שאעשה גם בהריון הבא (שיבוא ממש בקרוב אני מקווה
  • גיסתי בת 42 ילדה לפני שנתיים ולא עשתה מי שפיר כי הכל היה תקין

לפי דעתי אם הכל תקין אין מורך זאת סתם בדיקה מסוכנת

"כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן"
  • היי!

אני בדיוק במצב שלך. ואני מתלבטת מה לעשות? אני ממש מתייסרת מהעניין.

עשית גם חלבון עוברי? אצלי הבעיה שעשיתי חלבון עוברי ובאופן טבעי ככל שהגיל מבוגר יותר הסיכוי שהבדיקה הזו תהיה בסדר הוא די נמוך. מראש הגיל מעלה את הסיכון . הבדיקה סטטיסטית ואי אפשר להסתמך עליה. קיבלתי את התוצאה עכשיו וזה יצא נמוך והוסבר לי שזה לא לא נורמלי יש את הסיפור של הגיל שמעלה את הסיכון מאוד. המליצו לי לעשות דיקור. אבל אני לא שלמה לפי התוצאות של סקירת מערכות ושקיפות הכל תקין. .
  • בוקר טוב,
    היריון ראשון בגיל 36, אפשר לומר שממש הפחידו אותי על מנת שאעשה את הבדיקה (אך ורק בגלל הגיל) למרות שהתוצאות של שאר הבדיקות והסקירות היו מצויינות.
    בבדיקה התגלה "ממצא חריג" שאף אחד מהמומחים לא ידע להסביר ובשבוע 24 המליצו לי לעשות הפלה.
    החלטתי ללכת עם הבטן שלי וברוך השם נולד לי בן בריא, שלם ומושלם

יש גבול למידע שהמומחים בתחומם יודעים לעבד ולהבין ויש גבול למידע שהם צריכים לתת להריוניות, על כמה מיקרים של תוצאות לא תקינות במי שפיר שמעת ולבסוף התינוק נולד בריא? המון!!
    אם שאר המדדים תקינים ואם יש לך כבר ילדים שברוך השם הכל בסדר איתם והפרמטר היחיד לבדיקה הוא גיל אז הייתי חושבת 20 פעמים ולא פעמיים.
    ולחשוב שכמעט הפלתי בגלל המכון הגנטי
    שיהיה לך המשך היריון תקין וקל.
  • ב"ה

אני חושבת שכל אחת עושה מה שטוב לה!!
    אני אישית רק חושבת על הבדיקה ומתה מפחד!!!!
    בהריון של חגי הייתה לי זכאות לבדיקה ולא בשל גיל ( אני בת 27) בגלל איזשהו ממצא ולא הסכמתי בשום פנים ואופן לבדיקה!!!
    ולכן אצלי אם יקרה שמצב שאלד בטווח גילאים כאלו לא יבוא בחשבון שאעשה!!

• אני שואלת שאלה אחרת - בלי לקרוא תגובות של בנות אחרות כי אין לי זמן כרגע
  • בנות יקרות החלטנו הבעלול ואני להמתין לתוצאות התבחין המשולב ולעשות רק אם חלילה יהיה צורך, לולקה( זה השם?) צמררת אותי לחלוטין וכל הכבוד שהלכת עם תחושת הבטן שלך. זה דורש אומץ רב!!!! אגם אני מה זה מבינה אותך, למרות החלטתי אני לא מפסיקה להתייסר. וסיוון, לאור סיפורים כמו של לולקה אני באמת לא יודעת מה התשובה לשאלתך
  • וואוו לולקה הרגת אותי
    פייס: ortal_hori

• בנות יקרות החלטנו הבעלול ואני להמתין לתוצאות התבחין המשולב ולעשות רק אם חלילה יהיה צורך, לולקה( זה השם?) צמררת אותי לחלוטין וכל הכבוד שהלכת עם תחושת הבטן שלך. זה דורש אומץ רב!!!! אגם אני מה זה מבינה אותך, למרות החלטתי אני לא מפסיקה להתייסר. וסיוון, לאור סיפורים כמו של לולקה אני באמת לא יודעת מה התשובה לשאלתך
  • טוטילה, הסיכון הרשמי להפלה בגלל בדיקת מי שפיר עומדת היום על 1:800 (בערך) ובמדינת ישראל, כל מטופלת חותמת על הסכמה לדיקור שבה נאמר כי שיעור ההפלות עקב הדיקור הוא 0.5% ( 1:200 ).

הסכנה לתסמונת דאון בגיל הזה היא אכן גבוהה, אבל כמו שאמרתי, יש בדיקות קודמות כמו שקיפות עורפית והתבחין המשולש שמורידות את הסיכון ל-1:10,000 ולפעמים אפילו יותר.

אם אין שום אינדיקציה לכך שמשהו לא בסדר, לדעתי (וזו דעתי בלבד), אין טעם לבצע את הבדיקה.
    אבל כל אחת רשאית לחשוב אחרת.

• רציתי רק לומר שאפו על הגיל ועל הכוחות!
    שיהיה קל ותקין

• שירה את חמודה!!!! הלוואי והייתי מתחילה הרבה קודם אבל לא יצא..... לא נורא, לפחות תפסתי לי בעלול צעיר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה