שאלה על ברית מילה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • רק עכשיו התעמקתי בתהליך הזה
    ורציתי לשאול מי שיודעת על הכלים שהמוהל משתמש, זה כלים חד פעמיים או רב פעמיים?
    ואם רב פעמיים איך מנקים אותם?
    ועל תהליך מציצת הדם, זה משהו שכל המוהלים עושים?

12 תגובות
עמוד 1
  • אנחנו הלכנו על מוהל שהוא גם רופא
    קנינו ערכה חד פעמי דרכו
    אם הוא משתמש ברב פעמי תשאלי אותו איך הוא מחטא... אני מניחה בחומר חיטוי סטרילי כמו של חדרי ניתוח אבל העדפתי את החד פעמי שלא יהיו טעויות...

ואין לי מווושג מה זה ההליך שציינת..
    הוא בא נתן הזרקת הרדמה מקומית חתך שם תחבושת וזהו. ונימי היה שיכור ומאושר בשאר הערב...

• היה לנו רופא מוהל, אז איכשהו לא חשבנו בכלל באיזה כלים עושים את זה.
    שאלתי את בעלי והוא לא זוכר על הכלים.

לגבי מציצת דם
  • אז ככה
    הכלים הם רב פעמיים אבל עוברים תהליך של חיטוי וסטרליזציה (כמו כלים של חדרי ניתוח)
    ולא כל רב עושה מציצה תלוי מי הרב ומה את מבקשת

אנחנו לקחנו את הרב הכי טוב וביקשנו ממנו שיעשה את כל מה שצריך כמו שצריך שלילד לא יהיו בעיות עם הברית בעתיד
    "אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא..."
  • הסכין הוא חד פעמי והמוהל השאיר לנו אותו אחרי הברית.
    המוהל שלנו לא מצץ את הדם...
  • לא מבינה
    רק משמעות צריך להזהר ממציצת הדם אני אחרי הסיפורים ששמעתי עדייף שלא
    בהצלחה
  • תודה לבנות שהגיבו
    אני מעוניינת לקחת את המוהל אורן יוסף מירושלים
    מישהי מכירה אותו?
    יודעת אים הוא עושה את הקטע של הדם

• שלי אני לקחתי אותו בברית של הבן שלי אוראל ואני מתכוונת בעז"ה לקחת אותו גם הפעם - הוא עשה ל2 אחיינים שלי את הברית ל2 בני דודים שלי ולכל הבנים של החברות שלי
    בקיצור הוא ממש מומלץ הוא יסודי
    ממה שאני זוכרת הוא כן מוצץ את הדם ולגבי הכלים לא שאלתי אותו
    תתקשרי לאישתו ותשאלי את כל השאלות
    שיהיה בהצלחה ובקלות

• סליחה על הבורות (יש לי בנות ואין לי אחים אלא רק אחיות)

מציצת דם?!?!?!
    כמו סצנה מהסרט ״דמדומים״?!?!?!?!?!

הסבר, מישהי?

• היי JEFF אז ככה
    בברית המילה יש שלושה חלקים, הסרת הערלה, הסרת הקרום הדק שמתחת לערלה ומציצה שזה הוצאת הדם מאיזור המילה שבחלק הזה המוהל בעזרת המציצה יוצר וואקום וזה שלב חשוב כדי שלא יווצר נמק.

• יסמין יש לך את הטלפון של אישתו?

• לגבי המציצת דם, כמו שכתבה שלי יש חלק בברית שנקרא הקזת דם. והוא משמעותי לקיום המצווה, מעבר לעניין הבריאותי שציינה לגבי הנמק. בן דוד שלי לצורך העניין נולד ללא עורלה ( אומרים מהול?) בכל מקרה אז ב״ברית״ שלו עשו חתך קטן רק בשביל ההקזה. אגב, היום רוב הרבנים כבר לא מוצצים את הדם עם הפה ומבינים את הצורך בסטריליות, יש מכשיר כזה שהוא סוג של משאבה שעושה את הפעולה הזו והרוב שואלים את ההורים מה הם מעדיפים שיעשה. זה נראה לי לגיטימי. אני לצורך העניין גם לא הייתי מוכנה שהוא יעשה את זה עם הפה.
  • הכלים שהמוהל שלנו השתמש הם רב פעמיים
    הוא משתמש בחומרי חיטוי חזקים ומנקה טוב טוב לאחר ולפני כל ברית.

מציצת הדם זה לפי המנהג.
    המוהל שלנו עשה את זה בעצמו אבל הוא לא באמת מוצץ דם, הוא שם בפה שלו ויורק את זה.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה