"לעזור"... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לא מבינה את הסגנון דיבור הזה של:

אנשים ששואלים: "בעלך עוזר לך?"
    או בכלל החצי שאומר: "אני אצא מוקדם מהעבודה כדי לעזור לך"
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

16 תגובות
עמוד 1
  • גם לי אומרים לפעמים "יש לך עזרה", "אין לך עזרה" - לאו דווקא אליי, אלא באופן כללי, שיוצאים מנקודת הנחה שלי צריך לעזור.

יודעת מה? לא אכפת לי! שיעזרו לי!! כן, אני צריכה עזרה ואין מי שעוזר - אז מה עוזר לי לשבת ולקטר?
    פייס: ortal_hori

• למה זה בכלל צריך להיות "עזרה"??

מה, זה רק הבית שלי?
    אלו לא הילדים שלו גם?

בקיצור,
    מה שכתבת
  • שונאת את הביטוי הזה...

אני תמיד מתקנת ואומרת שהוא מתחלק איתי במטלות המשפחתיות... המטלות המשפחתיות הן של שנינו ברגע שהקמנו את התא המשפחתי שלנו

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• אני גם לא אוהבת ותמיד מעירה על זה אם אני שומעת משפטים כאלה
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
  • האמת שאף פעם לא חשבתי על זה....

אני אתחיל לשים לב
  • אף פעם לא חשבתי על זה
  • לצערי הרב לא רלוונטי אלי בכלל, אם כי במצבך אני יכולה להבין שזה דבר מעצבן.
    בעלי מרוויח פי 2 ממני, ולכן אני בפירוש רואה את התפקיד של ניהול הבית כחלק שאני צריכה להיות אחראית לו יותר ממנו
    זה לא אומר שכשאני עמוסה בעבודה שהוא לא ירים סמרטוט מצד שני לנקות,
    אבל כל עוד אני מרוויחה חצי ממנו, ובוחרת להגיע הביתה בארבע ולא בשמונה -
    זה הדיל.
    עדיין- לדעתי אני מרוויחה בגדול!
  • גם אותי זה באמת מרגיז!
    ותאמיני לי .. לפעמים אנחנו עובדות יותר קשה מהבעלים שלנו..

• גם אני שונאת את ההגדרה הזו, הוא לא "עוזר" הוא מעולם לא "עזר" הוא חלק ושותף מלא בבית עם הבנות ובחיינו המשותפים.

• אוהו!
    שנתחיל??? כי חבל.. אני בקריזה היום
  • תשמעי , אני לא עובדת מחוץ לבית וזאת בעצם העבודה שלי
  • כמה מוכר, בהתחלה הייתי מתקנת אבל כבר התייאשתי...
  • אני הרבה פעמים חושבת על זה.
    אני רואה את זה כחלק מנושא גדול יותר- הסוגייה של "שחרור האשה".
    לדעתי פעם המצב שלנו היה יותר טוב, ותסלחנה לי כל הפמיניסטיות.
    בניגוד לעבר כיום אנחנו לוקחות חלק ניכר בפרנסה, ולכן אנחנו גם צריכות לתחזק את הבית וגם לעבוד קשה מחוצה לו.
    מי שלא עובדת- מרגישה רגשות מצפון על זה שאינה עוזרת בפרנסה ואינה "מגשימה את עצמה".
    מי שכן עובדת- מרגישה רגשות מצפון שהיא לא מספיק עם הילדים.
    אז בעצם, מה הרווחנו מכל העסק????
    לא פלא שעדיין אומרים "לעזור", כי התפקיד בבית עדיין נופל על האישה. החברה חייבת להבין שיש כיום איזון בין בני הזוג, האישה תהיה משוחררת רק כשגם התנאי הזה יתממש. עד אז, כן, צריך שיעזרו לה - כי לא פשוט לג'נגל בין שני העולמות.
  • בייבי' בדיוק באתי לענות כשקראתי את מה שכתבת.
    את צודקת!
    בגלל זה, ממש לא אכפת לי איך יקראו לזה (אחרים, ועוד יותר - הוא), כל עוד זה נעשה.
    אם המטלות נעשות, מצדי שיפיץ בעיר שהוא מתפקד כ"שפחה" בבית...
  • בייבי בום - זה בדיוק מה שאחותי הגדולה אמרה לי שבוע שעבר שעם כל נושא הפימנסטיות אנחנו הנשים עשינו לעצמנו רק נזק ואני מסכימה עם זה .
    בסוף הפכנו ל"חמורות" (רובנו....) הכי גדולות
  • בעלי עובד מחוץ לבית ואני עובדת בבית (עקרת בית)... התפקידים שלנו די מוגדרים (לא שישבנו ועשינו רשימה, אלא זה יצא כך כמובן מאליו).
    אבל- ברור שאם פעם אחת הוא יעשה כלים, אז הוא עושה את זה למען הבית, אבל מצד שני זה נחשב לעזרה כי הוא חסך לי את העבודה הזאת...

מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה