צול-צול - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שבוע טוב, מה שלומך?
    בפורום השני פתחתי שרשור על "איך לעודד תינוקת ללכת", וסיון (לולי שבלולי) הסבה את תשומת ליבי לכך שאת פיזיוטרפיסתית.
    אשמח אפ תוכלי לענות לי על שאלה...
    הבת שלי בת שנה ו3 אוטוטו, הולכת רק עם תמיכה ב2 הידיים ולא תמיד עם שיווי משקל, נעמדת לבד עם תמיכה של שולחן או קיר אבל לא לבד, והולכת לאורך שולחן או קיר...
    ויש לה גמישות יתר.

בשבת היא נעמדה מספר פעמים לבד למשך כמה שניות, אבל היא עשתה את זה רק על המיטה. ולא על הרצפה. מה זה אומר?

בשרשור בפורום השני הסבו את תשומת ליבי לכך שבגלל שיש לה גמישות יתר יכול להיות שנעליים דווקא יעזור לה. מה את חושבת?
    האם לקנות לה נעליים (לאחר ייעוץ עם אורטופד) או להניח לה?

יש לך טיפים כיצד לעודד הליכה ולהעלות ביטחון?

תודה!

-----------------------
    בעזרת ה' נעשה ונצליח :)

6 תגובות
עמוד 1
  • אני לא פיזיאוטרפיסטית, אבל היינו עם אביגיל באותו הסרט.
    גם לה הייתה גמישות יתר וגם לה היו בעיות עם עמידה והליכה.
    אכן בפיזיאוטרפיה המליצו לנו כן לשים לה נעליים. נעליים גבוהות שתומכות בקרסול.
    אתם מטופלים אצל פיזיאוטרפיסט?
    אולי כדאי לקחת הפניה

• תודה על התגובה.
    אנחנו במעקב במכון להתפתחות הילד, אבל אמרו לנו לחזור בגיל שנה וחצי.
    לדעתך לקבוע תור לאורטופד? צריך הפניה בשביל זה?
    אני לא בטוחה שהרופא יתן לה

• גם שקד שלי התחיל ללכת רק בגיל שנה ו-4 חודשים בגלל גמישות יתר...
    למה שהרופא לא יתן הפניה? זכותך להתייעץ עם אורטופד!

מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • שימי לב שהגבתי גם בשרשור שלך בתמיכה.
    אני חושבת שאת קצת מגזימה בלחץ שלך. אם התיעצת עם איש מקצוע שראה את הילדה ואמר לך לחזור בגיל שנה וחצי זה מה שמן הראוי שתעשי. לא צריך להיות היפוכונדר. מה שאני אגיד לך פה הוא לעשות מה שהם אמרו לך. לאבחן דרך פורום בלי לראות את הילדה זה לא מקצועי ולא נכון. הבן שלי כרגע בן שנה וחודש רחוק שנות אור מללכת. נו אז? אז אני אחכה בסבלנות.
    הילדה שלך מרחק נגיעה מהליכה. כל הטיפים שיש לי לתת לך זה לשחרררררררררר. לתת לה להתנסות בתנועה ועוד דברים דומים שכתבתי לך שם. אבל למענך ולמען הילדה שחררי את הלחץ. את תתקלי הרבה בחיים בנקודות כאלה שיגרמו לך ללחץ ואת תהיי חייבת לשחרר. זה לא נכון להלחיץ זה רק גורם להפך.

זו דעתי
  • יש לי שני שמות משתמש שמשום מה השם הזה תמיד קופץ לי כשאני נכנסת מהמחשב בבית. אבל שחר המלך=צול-צול...
  • לא פיזוטרפיסטית אבל- מדריכת תנועה לגיל הרך,
    עובדת עם 15 קבוצות ילדים בכל שבוע בגנים פרטיים בגילאים הקטנים (שנה עד ארבע) אז יש לי איזשהו נקודת הסתכלות רחבה על התפתחות בגיל הזה.
    ואכן כפי ששחר המלך אמרה לפני גיל שנה וחצי לא מטפלים.
    מה שכן חשוב שתדעי- כדי לא להלחץ- שהיום זה לא כמו פעם, לא מסתכלים על נקודות ציון צרות כמו- הוא הולך? הוא יושב? הוא מתהפך? אלא- על הסה"כ,
    אם הוא לא הולך אבל- מתקדם על ידי זה שמחזיק במשהו, מתקדם יפה על 6, מצליח להתגלגל על הריצפה יפה מצד לצד וכו'- אז זה רק עניין של זמן- יש שילוב של תכונות שצריך כדי להצליח ללכת- גם חוזק, גם שיווי משקל, גם קאורדינציה- רק כשכל הדברים בשלים הילד מצליח ללכת.
    צריך סבלנות מצד אחד- ומודעות מהצד השני, אבל את זה נראה לי שיש לך
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה