-
רוצה להקפיד, מאוד רוצה..
כל כך מסכימה עם הפרסומות של עדן טבע מרקט, לא סובלת צבעי מאכל, מונוסודיום גלוטומט ושאר מרעין בישין....
אבל הכל כל כך יקר במקומות האלה.. כאילו זה סופר לעשירים
http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
-
לא הולכת למקומות כאלה, אבל כן משתדלת להקפיד:
בודקת שאין צבעי מאכל,
לא מכניסה הביתה בשום אופן מונוסודיום גלוטמט (אגב, הביסלי הצהוב בטעם בצל מככב אצלנו, הוא הביסלי היחיד שאין בו מונוסודיום גלוטמט).
משתדלת שהילדים יאכלו ירקות.
פיתוש- לא צריך לשבור תוכנית חיסכון. פשוט לא להתפתות בסופר לדברים מזיקים. נגיד לבחור באבקת מרק ללא תוספת חומרים במקום באבקה המזיקה, לבחור בחטיפים אפויים על פני מטוגנים....וכו'.....
קל להגיד קשה לעשות
-
הילדים שלי בקושי אוכלים ירקות,
חטיפים אפויים- בקושי אוכלים אצלנו חטיפים.. אחה"צ זה בעיקר פירות..
מקסימום זה באמת בייגלה, במבה..
אני מקפידה בדברים ומסתכלת..
אבל מסתכלת גם על המחיר.
אני מקפידה לקרוא את המרכיבים..
http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
-
כמו שאמרת זאת שריטה יקרה ...
יש לי מודעות לצערי אין לי תקציב ..
ביסלי אני לא קונה
-
אין לי כסף לדברים האלו, סורי
פייס: ortal_hori
-
לי יש כוונה.. זה נחשב?
-
לא מתחברת לחנויות כאלה
אבל מצד שני מקפידה...
שזה אומר,
בודקת שאין צבעי מאכל,
אבל אם הילד חזר עם סוכריה קטנה מהגן זה לא אסון מבחינתי...
קונה תבלינים ומזון בכלל בלי מונוסודיום גלוטומט
הילדים שלי שותים רק מים...
אבל אני בכיף מכניסה שניצל מוכן, בורקסים, פיצות וכאלה (קראת לפני כן רכיבים וכאלה) הביתה...
לא מכינה כל יום
אבל פעם ב... בהחלט שכן!
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
אני קונה בחנויות אורגניות באופן קבוע ביצים ועוף, אבל לא בגלל הקפדה על הבריאות, אלא בגלל שהעופות סבלו פחות. הבריאות זה בונוס.
-
אגב, זה באמת נורא יקר. בגלל זה אני מבשלת עוף רק פעם בשבוע (לשבת), וזה לא קשה לנו, כי פעם הייתי צמחונית ולא אכלנו עוף בכלל.
-
לא מדברות אלי החנויות האלה
אנשים שעושים כסף על חשבון הבריאות שלנו הם אנשים רעים (יצרני המזון הנל)
אני כן מקפידה על מוצרים דלי סוכר ולקטוז כי אני סכרתית ולא יזיק לכולם גם פחות סוכר
משתמשת בסוכר חום
קמח מלא חצי חצי
יש את הפתיתים החצי חצי
וצר לי אם יצרום למישהו מה שאגיד אבל נראה לי מה זה לא אמיתי איך שכל אחתץ מצטדקת שאין לה בכלל חטיפים וממתקים בבית והילדים מנשנשים פירות יבשים וכו
אז סורי.יש לי חטיפים, אמנם אפויים אבל יש.יש שוקולד וגם סוכריות
והילדים שלי מאוד אוהבים פירות אבל לפעמים מבקשים חטיף.אין בזה שום דבר רע , הכל במידה זה בסדר.
-
לירון דוקא חשבתי שאת בקטע. לא יודעת למה
-
צול, לא מתאים לך
-
אצלנו יש חנות כזו שהכל בה אורגני, והכל כל כך יפה!
את לא יכולה ללכת שם בלי להזיל ריר על התצוגה של העופות (לפעמים אני ממש מדמיינת אותם רוקדים
-
אצלנו אין אבקת מרק בכלל, וקמח מלא רוב הזמן.
פירות וירקות אוכלים אצלנו בסיטונאות, ארוחות מסודרות של חלבון פחמימה ירק.
שוקולד בד"כ זה שוקולד חרובים, וגם השוקו הוא של חרובים, אבל מצד שני כל בוקר הן מקבלות דובון או שוקולד מתוק (ויטמין C) ויש חטיפים, ומתוקים בשבת וגם עוגות עם מרגרינה.
אם הייתי יכולה כלכלית, הייתי קונה יותר דברים מהחנויות טבע, אבל לא מורידה לגמרי את השטויות.
-
אני מאוד משתדלת לקרוא את הרכיבים,
חוץ ממסטיקים וסוכריות על מקל משתדלת לא להגביל ולפעמים אפילו לנסות,
כי אח"כ מחוץ לבית פשוט מתנפלים על זה כי זה לא בר השגה.
מכניסה הבייתה גם שניצלים של מאמא עוף, גם נקניקיות (אוכלים אחת לשבוע) משתדלת מאוד להכין אוכל טרי, לא נותנת פעמיים ביום מנה בשרית (בודקת שאכן אכלו בגן במנת המהריים), מנסה לגוון במוצרי חלב, פירות ירקות וכו'...
אני מאוד מתחברת לחנויות האלה והן תמיד עושות חשק, אבל תמיד יש הרגשה כזו כאילו הכול הונאה אחת גדולה ושקר גדול יותר.
לא נראה לי הגיוני שהפלפל שם והמלפפון טובים יותר ובריאים יותר מסופר רגיל.
הגבינות נראות לי בדיוק אותו הדבר ואחרי כל התחקירים שמראים לנו וכל הכתבות שנחשפים אליהן (הכתבה של בשר אדום, שהאורגני הוא כנראה לא באמת אורגני, והטרי ביותר - בשר סוס בלזניה ואכלו בשר חמור) קורים הרבה דברים בעייני מתחת לפני השטח שבעצם עושים קופה על חשבונינו.
לסיכום,
אני עושה קניות איפה שנוח לי בכיס ומשתדלת שם לברור את הדברים הטובים ביותר.
-
נגה גם פה אלו המחירים
-
אני לא כ"כ מתחברת לאוכל אורגני ,אבל חטיף אצלנו זה פעם ב..מסטיקים וסוכריות גם לא..יש לי שריטה עם אוכל טרי ,שניצלים רק טרי ורק באותו יום..
אני מבשלת כמעט כל יום..אפילו פתיתים ואורז אני עושה בסיר קטן ומה נשאר נזרק,,שרוטה
-
צולי, פירות יבשים כאלו עלולים לגרום לצואה רכה (לא שזה רע, אבל כדאי לדעת). הם גם מלאים בסוכר, אמנם טבעי, אבל נראה לי שיש לזה את אותו האפקט של ההעמסה על הלבלב.
מה שכן - משמשים מיובשים עשירים בברזל
-
את בטוחה? כי הם היו עם טעם תפל כזה ובכלל לא הרגיש לי שהם ממותקים. גם הצבע שלהם חום ולא הכי מעורר תאבון....
-
לא כל כך מתחברת לזה ולא ממש מאמינה בזה
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
-
אני מאוד רוצה להקפיד אני כל הזמן אומרת שאני רוצה לעבור לדברים מקמח מלא להתחיל קצת לעשות שינוי בבית....
אני רוצה לעשות את הצעד הזה אבל עדיין לא עשיתי
לגבי אוכל אורגני הוא מאוד מאוד יקר וקשה לי כרגע תקציבית לעמוד בזה
-
לא בטוחה בכלל. אף פעם לא טעמתי את האורגנים.
-
אין ספק שהחנויות האלו נראות מגרות, לנו הן לא מתאימות לא מבחינת הכשרים ולא מבחינת תקציב...
אני מקפידה על אבקת מרק בלי מונוסודיום גלוטומט, ובכלל משתדלת כמעט לא להשתמש. מרגרינה לא נכנסת אלינו הביתה, הפסקנו להשתמש בבצק עלים ועברנו לפילו.
אוכל מכינה כל יום, יש לנו חטיפים אפויים, השמנמנים שלי אוהבים כל מה שמתוק אז אני משתדלת להכין הרבה עוגות ועוגיות לבד אבל יש גם ופלים ופתי בר וכמובן שוקולד..