ביטחון עצמי אצל ילדים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • למישהי יש טיפים איך להעלות לילד את הביטחון העצמי?
    איך לגרום לו להיות דעתן ולא ביישן?
    להיות בטוח בעצמו ולאהוב את עצמו?
    רז ילדה נורא שקטה וביישנית ואני רוצה שהיא תהיה יותר פלפלית, אני כל הזמן מחזקת אותה ומעודדת אותה על דברים שהיא עושה, מפרגנת לה בלי סוף. הייתי רוצה לדעת מה עוד אני יכולה לעשות כדי לגרום לה למודעות עצמית גבוה.
    טיפים יתקבלו בברכה
    יום מקסים

12 תגובות
עמוד 1
  • בת כמה היא.אני לא ממש מבינה בסרגלים אם היא בת 12 חודשים או שנים

• את נוהגת כמו שצריך.
    תמשיכי לתת לה פידבקים חיוביים על כל דבר טוב שהיא עושה , תזכירי לה שוב ושוב כמה שהיא ילדה טובה חכמה ויפה - אבל גם לא יותר מדי כי זה גם יכול לפעמים להוריד לילד את הבטחון..
    אני דווקא אוהבת ילדים ביישנים ולדעתי כל עוד היא יודעת לעמוד על שלה ועל מה שהיא רוצה זה מספיק טוב
  • את לא יכולה לשנות אותה...ביישנית/פלפלית זה עניין של אופי.
    במה היא ביישנית?
    את יכולה אולי לעזור לה בקטע החברותי..
    בקשר לביטחון העצמי, הכי חשוב לדאוג קודם לא להוריד אותו: למשל כשהיא מטפסת על כיסא לא לצעוק "רזזז את תפלייייי" אלא להגיד לה "תרדי את עלולה ליפול". כי התגובה הראשונה מורידה לה את הביטחון בעצמה. בסוף היא תפחד לעלות על הכיסא.
    בנוסף כשהיא נופלת ומקבלת מכה לא להגיד "אויייי מסכנההה " וכו כי את יוצרת תלות. להגיד "רז קיבלה מכה? לא נורא, כואב לך? קחי נשיקה" וזהו.

חוץ מזה, המוןןןןןןן המוןןןןןןןןןןן חיזוקים חיוביים. כמה שיותר!!!! כל דבר פצפון שהיא עושה! גמרת את כל הצלחת? כל הכבוד!! אספת את המשחקים? כל הכבוד!!!! קפצת ממדרגה? כל הכבוד!!!!
    והמון משפטים כמו: איזה ילדה גדולה את!!!! איזה התנהגות טובה!! איך את מסדרת יפה!!! איך ציירת יפה!! את ככ מוכשרת!!! איזה כישרון יש לך!!! עשית לבד?! איזה ילדה גדולה!!!!

כמה שיותר התלהבות מכל דבר, שיחזקו לה את הביטחון העצמי ובסוף היא תוכל להגיד לעצמה כמה היא מעולה :))

אפשר גם מידי פעם (וממש לא בדרך קבע) להביא איזה צ'ופר קטן על הבגרות שהיא מפגינה וכו'.

• כמו שענו לך להמשיך לחזק אותך מתי שרק אפשר וזה בסדר שתהייה ביישנית אבל שתדע לעמוד על שלה האמת אין לי עוד רעיונות זה גם מהש אני עושה ממה שאני יודעת ונראה לי שגם לי יש אחת כזו בבית הזמן יעשה את שלו רק טוב
  • אני תמיד מחמיאה לה ומפרגנת לה על כל פעולה שהיא עושה

• קודם כל אני חושבת שאת לא צריכה לצאת מגידרך על כל פיפס שלה. אם היא הרימה 2 חתיכות לגו אל תשבחי אותה כאילו מי ישמע מה היא עשתה כי היא יודעת שזה לא בצדק, הרי היא עושה דברים יותר גדולים בדרך כלל אז הערך של החיזוקים שלך ירד. תשבחי הרבה אבל בפרופורציה למה שהיא עשתה.

חוץ מזה שמעתי (וקיבלתי על עצמי לעשות גם) שלא אומרים לילד שהוא מצייר מדהים וכו' אלא משבחים את עצם העובדה שהוא מצייר: "איזה יופי שאתה מצייר" כדי שלא ירגיש לחץ להיות הואן-גוך הבא ויהפוך לפרפקציוניסט ברמה שהוא קורע ציורים שלא נראים לו מושלמים.

אני מציעה שתדברי איתה בשפה בוגרת כמו לשווה (מבחינת המלל, לא תינוקי), תתני לה לבחור בין שתי אפשרויות של בגדים, אוכל, בילוי... שתרגיש חשובה.

חוץ מזה תזכרי שיש אנשים עם ערך עצמי גבוה וטוב ובכל זאת הם שקטים יותר, וזה בסדר.

• היא לא מברברת עם זרים?

שלי מדבר (וחופר) ומרגיש חופשי ליד אנשים שהוא מכיר...
    אפילו סתם חברים שמגיעים פעם ב..לבעלי, זה נחשב מכיר.
    תלוי כנראה גם במה שהם משדרים, כי עם הרופאת התפתחות הוא ברוגז לגמריי.
    מי שהוא לא מכיר הוא בוחן אותו בהתחלה... בוהה בו עם פרצוף רציני על גבול הכזה:
  • חייבת לחזק את דברי קרן
    להוסיף ולומר
    שההיפך, אותם האנשים השקטים והמופנמים
    הם בעלי הביטחון הגבוה ביותר.

הם יודעים מה יש להם ביד
    הם לא צריכים למשוך תשומת לב בשביל זה.

וביישנות זה אכן אופי

• אני רואה שכבר ענו לך מספיק עצות טובות
    פייס: ortal_hori

• טוב אז ככה-
    היא בגן
    היום עשיתי עליה תצפית קטנה לראות איך היא מתנהגת עם הסביבה המוכרת והכל 555555 היה בסדר. היא התנהגה למופת, שרה והשתתפה בריכוז (בקטנה לא עפה עליה שם במחרוזות

• לפעמים בנים משתוללים זה ממש פראי אדם, והכי חכם זה לזוז הצידה
  • תודה לכל הטיפים שנכתבו לקחתי גם לעצמי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה