מישהי מבינה בהסדרי חוב לביטוח לאומי? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בס"ד

היום בבוקר חיכתה לי הפתעה צלצלתי למוקד של ביטוח לאומי והודיעו לי שלבעלי יש חוב של 14 אלף ש"ח מכתב יצא אלינו בתאריך 7.2 , החוב לכאורה על שנים של חוסר עבודה מ1999 עד 2008(עזבו שיש שנים שהוא כן עבד ויש לי תלושי שכר כהוכחה ) גם משנים אלו
    אנחנו מקבלים הבטחת הכנסה משנת 2007 עד היום ,ועל זה אנחנו חיים יחד עם סיוע בשכר דירה , הלכתי לביטוח לאומי אצלנו פה בעיר ,והוצאתי את המכתב כי הוא עדיין לא הגיע בדואר, וכתוב שם שאם עד ה10.03 אני ישלם 7204 ש"ח אפשר גם בתשלומים עד 12 אז את השאר אני לא צריכה לשלם . השאלות הן כאלה
    יש אפשרות להוריד מהחוב (חוק התישנות ? מה ניזכרו עכשיו ואם יש לו חוב 14 שנה על סמך מה הם שילמו לי כל השנים הבטחת הכנסה ) האם זה יכול לפגוע לי בקיצבת ההבטחת הכנסה ? וכמובן אם אני חייבת לשלם יש אפשרות לפרוס את זה ליותר תשלומים ? אם יש מישהי שמבינה בזה אשמח לכל עזרה אפשרית תודה מראש

4 תגובות
עמוד 1
  • הי לילו,

ביטוח לאומי יכל לדרוש את כל הכספים האלו אחורה, מה שכן זה את יכלה לבקש מהם להוריד את הריביות וההצמדות.
    יש בביטוח לאומי שירות לקבלת רשימה של כל המעסיקים שהיו לבעלך לאורך כל השנים- כך ניתן לראות מתי הוא עבד ומתי לא- תילחמו על כל חודש.

אפשר ביותר תשלומים- תלכי לשם ותגיעי להסדר, יכל להיות שבסופו של יום הם יפחיתו 200 ש"ח כל חודש מההבטחת הכנסה.

בהצלחה
  • עד כמה שידוע לי יש חוק התיישנות של 7 שנים (אי אפשר לדרוש כסף על משהו שהיה לפני יותר מ7 שנים)
    כנראה שבגלל זה הם מורידים לך חצי מהסכום "כאילו" בתנאי שתשלמי עד 10.3
    ניסית לשבת אצל נציגה בביטוח לאומי? אולי מישהו בדרגה ניהולית יותר, בטוח אפשר לקבל אישור חריג ליותר תשלומים. אבל צריך לבקש במיוחד
  • גם לבעלי היה והם מקזזים מהכסף ילדים
  • תגישי אליהם ותדברי איתם ותנסי לראות איך באים לקראתכם אפשר יותר מ12 תשלומים.. וכן הם יכולים לדרוש יותר מ7 שנים אחורה לצערנו החוק כנראה לא תופס אותם אבל אם תראי נכונות לשלם ולהיות בסדר יהיה לך אוזן קשבת בהצלחה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה