אפידורל ובעיות גב - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות, ככל שהזמן מתקרב אני חושבת על האפשרויות שלפניי.
    בהיריון הזה סבלתי המוון מכאבי גב ועצבים בגב ומפחדת לקחת אפידןרל. אולי לא ישפיע? אולי יעשה נזק לגב? גם ככה הגב רגיש ןכבר היו מקרים...

מה אתן חושבות?

7 תגובות
עמוד 1
  • אני לקחתי פעמיים בשתי הלידות הראשונות ודפקתי לעצמי את הגב
    פייס: ortal_hori

• לי אין כלום טפו טפו טפו

• בעיני לא לקחת אפידורל זה מזוכיזם מהסוג הטהור..
    זה כמו לעבור ניתוח ללא שום אלחוש בעיני.. למה?????

סיפרתי כבר בכמה הזדמנויות כאן, שבעודי סובלת מצירים (אחרי פיטוצין...) התלוצצתי עם רופאיי (עם המרדים שהחזיק את המחט של האפידורל) ואמרתי לו שגם אם הוא היה צריך להכניס לי את המחט הזאת לתוך העין - כרגעהייתי נותנת לו את ברכתי

• קודם כל את לא יכולה לצפות איך תרגישי
    חברה טובה שלי למשל לא רצתה אפידורל בשומפנים ואופן
    סיפרה לי שבפתיחה 7 צרחה את נשמתה וקיבלה.
    רק בלידה עצמה תוכלי להחליט אם את מסוגלת או לא

בכל אופן לי בלידה ראשונה האפידורל היה נוראי מבחינת תופעות לוואי
    כאבי גב, רגישות, זרמים וכאלה
    אבל בלידה השנייה בלי עין הרע שום כלום.

זה מאוד תלוי בין הלידות...
    ושוב, אין כמו לידה טבעית אורגינל
    אם תצליחי לסחוב בלי מה טוב, ואם לא תהיי מוכנה מראש לאופציה

בהצלחה!

• אם יש לך משהו ספציפי בגב, תמיד טוב להתיעץ עם אורטופד שמבין..
    לי אישית לא היו בכלל כאבים אחרי האפידורל, ואפילו סימן כחול לא היה לי ממנו.
    היה רק סימן מהזריקת אילחוש שמביאים לפני שמחדירים אפידורל , אז שם כאב לי. מהאפידורל כלום.
  • לפני מספר שנים אני עברתי תאונת דרכים די קשה והיה לי שבר בעמוד השדרה ולפני לידה ראשונה (ואני אחרי 3 לידות), נפגשתי עם אורטופד בבית חולים, שבדק אותי, עבר על תיק רפואי שלי לאחר תאונה,ואמר שאין בעיה לעשות אפידורל ואכן 2 לידות עברתי עם אפידורל ולידה אחד ילדתי ללא. כך שאפשרי ללדת גם בלי אפידורל, אבל תמיד יש לך אפשרות לדבר עם רופא מומחה, אורטופד שידע להמליץ לך.
    ובאמת לא חושבת שצריך לנבא את העתיד ולחשוב שיהיה נזק ושיפיע לא טוב, תנסי לחשוב חיובי
  • אני לא יודעת אך עשיתי את זה אבל את 2 הלידות שלי ילדתי בלי אפידורל
    באותו רגע חשבתי שאני מתה עכשיו אני הכי שמחה ביעולם

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה