עצובה כל כך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • נשקלנו עכשיו בטיפת חלב
    תהל ירדה במשקל
    ירדה באחוזון

24 תגובות
עמוד 1
  • קודם כל תמ״ל הוא לא בהכרח הפתרון...
    אם זה רפלוקס הוא עוד יותר יכביד...
    אם זה כידי לבחון כמות את יכולה לשאוב ולתת .. אני עשיתי את זה בשבוע+ בהתחלה כי הוא ירד המון במשקל .. יותר מ ה 10% ...

• שירוש, אולי תנסי לאכול דברים עם הרבה שומן? אגוזים, שקדים, חמאה וכו'?

• לגבי ריפלוקס, עברנו את הסיוט הזה גם. האמת לא זוכרת באיזה גיל, בכמה חודשים הוא התחיל לפלוט אבל הוא לא ינק אלא שתה מטרנה. תנסי לשאוב וכך תדעי כמה היא אוכלת.
    תנסי להציע לה בקבוק בפרקי זמן קצרים, כול שעה נניח, אם היא יונקת 5 דקות ופולטת אז יש מצב שבעוד כשעה תהיה רעבה שוב. בגיל יותר מאוחר, 3 חודשים וקצת את יכולה להוסיף את הדייסה לחלב שלך או לתמ"ל על מנת להכביד על החלב שישב לה יותר טוב בקיבה ובינתיים תנסי להעשיר את המזון שלך, שיהיה יותר שומני, עשיר על מנת שחלב יהיה יותר שומני

והמלצה הכי טובה לדבר עם רופא ילדים או עם רופא בטיפת חלב
    בהצלחה
  • נסי לשאוב ולתת בבקבוק ככה תוכלי לעקוב אחר כמויות האוכל שלה

• מאמוש אני גם חושבת שאולי תנסי לשאוב ולתת לה וככה תעקבי..
    בהצלחה

• היא לא מוכנה לקחת בקבוק
    סתם שאבתי 100 עכשיו
    כמעט נחנקה לי
    בכתה עד שנתתי לינוק ולא עזבה אותי
    ממש טרפה.

אני אנסה שוב
    ואניק כל שעה וחצי בעזרת ה'

הפחד הכי גדול שלי חוזר על עצמו
    גם עם נהוראי ועכשיו עם תהל.
    אני חייבת להירגע.

• מאמי אני מבינה שחשוב לך מאוד להניק ושאת נותנת את כולך להנקה נטו...

את צריכה להתחיל להרגיל אותה לבקבוקים.
    שאבי ושמרי במקרר ושימי קצת כל פעם בבקבוק ותלמדי אותה להתרגל לבקבוק.
    ואז תמשיכי בהנקה אבל נסי להרגיל לבקבוק בכדי לעקוב אחריה יותר טוב....

• שאלה ראשונה -נשקלה באותו משקל?
    שאלה שניה -הייתה לה מחלה בזמן אחרון ? צינון למשל ללא חום או משהו שהקשה עליה לאכול ?
    שאלה שלישית- היא עושה קולות כשהיא אוכלת? מין ציקצוק ,מוציאה את הלשון כמו שצריך מהפה ? כשהיא בוכה איפה את רואה את הממברנה הזו שהלשון מחוברת בעזרתה -קרוב יותר לחניכיים או יותר לריצפת ההפה?
    שאלה רביעית- למה ישר תמ"ל אפשר להניק יותר כמו שאת בעצמך יודעת שזה הפיתרון -והוא לא בבקבוק -אין צורך -את לא צריכה להשתעבד לשאיבות ...לא לבקרה ולא לשום דבר ...
    כמה בדיוק היא ירדה במשקל ולאיזה אחוזון היא ירדה . כמה שקלה פעם שעברה ולפני כמה זמן .
    פליטות שלה -אז חשוב שאחרי ההנקה תניחי אותה כמה שיותר במאונך לא על הבטן ולא שכיבה -תני לאוכל לרדת . בדרך כלל גם אם זה ריפלוקס אז הוא עובר וגם יש לזה טיפול ולא תמיד חייבים להפסיק להניק -יש גם שיפור כשמתחילים מוצקים .
    בכל מקרה ממליצה לך בחום להזמין יועצת הנקה אליך הביתה או אפילו ללכתעם הילדה לאיזה מרכז שיש בו יועצת טובה ולקבל עזרה .
    אל תלחצי הכל אפשר לתקן ואל תספדי את ההנקה תרם זמנה
  • היא שבעה?? נוחה?? יציאות תקינות?פיפי?? אם היא רגועה וחייכנית לא הייתי מתרגשת יותר מדי...
    פייס: ortal_hori

• מאמי תנסי להרגיל אותה מעט לבקבוקים גם אם היא מסרבת
    אולי תנסי בקבוק אחר?ל טומי טיפי למשל יש בקבוק עם פיטמה בצורה של הפיטמה המקורית של האמא
    [/center]
  • אל תקשיבי לכל מה שהאחיות בטיפת חלב אומרות

ואת זה רופא ילדים אמר לי.

בחיסון של 4 חד׳ האחות (לא האחות טיפת חלב הקבועה

שלי) לא הפסיקה לרדת עלי. היא גם אמרה שהנקה

כנראה לא מספיקה לחני ורצתה שאני אשאב ואוסיף

3 כפות קורנפלור לכל 180 חלב שאוב

• אנסה לענות על הכל
    אני פשוט עוזרת למתן בעבודה כי הוא יכול לנהוג

קודם כל אנחנו משתמשים בטומי טיפי :-)
    היציאות אולי לא כמותיות אבל ישנן, כל הנקה שניה בערך
    במשך היום היא לא רגועה וכבר שאלתי בעבר אם זה אמור להיות כך
    אם אני מציעה היא תמיד לוקחת, תמיד נדמה לי שהיא רעבה
    נשקלה במשקלים של ט"ח חלב - לא באותו אחד צפציפי
    לא היה משהו חריג, רק הפטרייה בלשון שאגב עדיין לא עברה.
    כן היא משמיעה צקצוקים כאלה
    ויונקת עם הלשון (היא תופסת היטב ויונקת בקצב מצויין)
    בקשר למונח הלשון אני צריכה לבדוק

• קודם כל שולחת מלאאאאא

• שירונת מתוקתי
    ראשית אני עם הבנות
    תשאבי ותתני בבקבוק כך תראי בדיוק כמה היא אוכלת וגם תוכלי להגדיל לה הכמויות לפי הצורך.
    וכן פליטות גורמות לירידה במשקל
    לי אחת הבנות גם היתה פולטת המון והיא גם נולדה קטנה 2 ק"ג אז המליצו לי תת לה כל שעה וחצי 20 CC ולאט לאט להגדיל וכך עשיתיוב"ה היא התחילה לעלות במשקל וזה הסתדר
    ובלי קשר אם היא פולטת אני מציעה לך בהשכבה להניח לה את הראש לצד
    כלומר להשכיב על הגב עם ראש הצידה

• שירה מתוקה, איפה הירידה בדיוק?
    מ3900 ל4600
    היא עלתה700 גר זה מעולה555
    את יודעת גם מאיה ירדה לאחוזון 10 עלתה בחודשיים 400 גר
    שזה מעט של המעט ובטיפת חלב אמרו לי להפסיק הנקה

• שוב אני עונה לך ממלטה!

• קודם כל 700 גרם זה יפה מאוד זה סביב 25 גרם ליום.... הרופאת ילדים שלי אמרה לי שסביב 20 גרם ליום זה מינימום ואז בודקים למה ורק אז מתחילים לייעץ על תוספות...

בקשר לכל המאכלים השומניים... אני מצטערת לנפץ אשליות אבל אין לזה קשר חלב האם נוצר דרך מערכת הדם שלנו ולא דרך מערכת העיכול ולכן חשוב ת**** מאוזנת ולוודא שאין לך חוסרים ( בדיקת דם פשוטה - כימיה) הם יעזרו אם חסר לך משהו

אבל ממליצה לך בחום כפי שקרן רשמה הנקה מצד אחד אני מציעה אחרי גרעפסים/החלפה צד שני הוא לוקח לעיתים רחוקות.. כך היא מגיעה גם לחלב בעל ההרכב השומני יותר ולא רק לחלב המרווה

שיהיה בתאבון!!!

• סליחה תיקון טעות
    בדקתי עכשיו בפינקס שלנו
    עלתה בחודש מ-3800 ל-4260
    זכרתי משהו בנידון עם ה-20 גרם ליום שלא עלתה.
    האחות אמרה שאפילו לא 600 גר' לחודש
    וזה נכון.

• אבל ש עלייה של כמעט חצי קילו, שתפסק עם הנבואות השחורות שלה
    פייס: ortal_hori

• תקשיבי הסיבה לעליה לא מספקת לדעתה של האחות יכולה להיות אותה פיטריה בלשון !זה מציק ולא נעים -טפלי בציצי שלך וגם בפיטריה -הייתי גם בודקת את הלשון שלה אצל רופא שמומחה בלשון קשורה זו גם יכולה להיות סיבה בגיל הזה לעליה קטנה יותר -כי יש כבר איזון בחלב אצלך ולא כמו בחודשים הראשונים שהוא היה יותר מהדרישות שלה וגם היה פשוט נשפך לה לפה . ויועצת הנקה בהחלט יכולה לעזור גם במקרים כאלה - לתת לך הסברים ואוי תנוחות שהכי כדאי לך להניק בהן -אגב ההרכב של החלב משתנה אורך כל ההנקה ככה שחלב אחורי קידמי וו' זה רק אחת מהגישות -אין משהו נכון או לא נכון בהנקה ...שירה חשוב שתביני שהילדה שלך לא יורדת ולא נעליים היא עולה במשקל -אבל לא לפי טבלאות של טיפת חלב זה הכל - תחפשי טבלאות של אירגון WHO לתינוקות יונקים ותעקבי שם מה אומרת העליה שלה . מבחינת האחות הילדה שברה אחוזונים ולפי הפרוטוקול היא חייבת להגיד לך את כל הבלה בלה - פעם הבא תבקשי להשקל באותו משקל בדיוק!!!! יכול להיות הבדל של 100 גר שלמים שזה המון בגיל הזה ! והכי חשוב בלי לחץ הכל בסדר ושום דבר הוא לא סוף העולם .הכל יהיה טוב . יש יציאות -ותניקי על כל פיפס כמו שאת יודעת שאת רוצה לעשות ...להחזיק אותה במאונך שלא תפלוט ישר הכל ולבדוק את הפיטריה והלשון הקשורה שאולי יש לה .
    הכל יהיה בסדר
  • כבר אמרתי לך אתמול הכל אז בינתיים קבלי

"וַיָּקֶם, אֶת-הָעַמֻּדִים, לְאֻלָם, הַהֵיכָל; וַיָּקֶם אֶת-הָעַמּוּד הַיְמָנִי, וַיִּקְרָא אֶת-שְׁמוֹ יָכִין, וַיָּקֶם אֶת-הָעַמּוּד הַשְּׂמָאלִי, וַיִּקְרָא אֶת-שְׁמוֹ בֹּעַז." (מלכים א', פרק ז)

"ולנעמי מידע (מודע) לאישה, איש גבור חיל--ממשפחת, אלימלך: ושמו, בעז" (מגילת רות פרק ב')
  • בנות אתן מהממות
    תודה רבהרבה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה