נושא שנוי במחלוקת-דעתכן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
14 תגובות
עמוד 1

• האישה בכתבה בורה, לא מתבססת על מידע אמין ואובייקטיבי. לכל עמותה עם אג'נדה יהיה רק מידע שתומך בעמדות שלה.

התחלואה הצטמצמה לכמעט 0 בהרבה מחלות קטלניות בזכות החיסונים וכל מי שחושבת שהיא גילתה את אמריקה וזועקת שהמלך הוא עירום צריכה לזכור שרבים וחכמים ממנה בהרבה נשענו על מחקרים (מדעיים, אובייקטיביים. לא "מכורים" של עמותות) בטרם החליטו אילו חיסונים להכניס לסל.

ברור שיש מיעוט מזערי שעלול לסבול מתופעות לוואי, כמו בכל דבר. אבל הוחלט לאחר מחשבה מרובה שהיעילות לכל פרט ובמיוחד לאוכלוסיה כולה עולה על הסיכון.

לגבי אפקט העדר, זה מגן על הלא מחוסנים במדינה הזו, אבל אם יצאו למקום עם מערכת בריאות פחות טובה הם עלולים לחלות במחלות מזעזעות שמזמן נמחקו מהעולם המערבי.

אני מעריכה הורים חושבים ששואלים "למה?", אבל צריך לדעת גם את מי לשאול.

• אני אהבתי טוקבקט אחד שאומר הכל - זה מה שקורה שכל אחד חושב שהוא רופא
    פייס: ortal_hori

• קרן. ומה עם זה שהיא אמרה שילדים ניהיו נכים מהחיסון?
    היו שם כמה תגובות שכתבו שהילד שלהל לא הולך או פיתח אלרגיה חריפה וניצל בנס וכו.
    זה ממש הלחיץ אותי!

אני כמובן מחסנת. אבל גמלי עולות הרבה שאלות. כמו למשל למה צריך לחסן נגד אבעבועות. אני קיבלתי אבעבועות. למה שהבת שלי לא תקבל?

• הקישור בין חיסונים לנכויות לא הוכח, וגם אם היה מקרה כזה הוא לא רגיל. סיבוכים של המחלות שמפניהן אנחנו מחסנים הרבה יותר גרועים.
    מחסנים החל מהימים הראשונים לאחר הלידה, אז לא ברור לי איך אפשר לבודד בכלל נכות מסיבות אחרות להשפעה של חיסון. עובדה שאת כמעט כולם מחסנים וזו לא תופעה נרחבת מספיק בשביל שיהיה אפשר להתחשב בה בהקשר הזה.

אבעבועות רוח זה מאוד לא נעים, גם בלי סיבוכים. אני זוכרת את עצמי כשהייתי קטנה, מסתכלת מהחלון על הילדים בשכונה משחקים ואני לא יכולה להצטרף, גירד לי נורא, המשחה הסריחה, וההורים שלי הזהירו אותי שאם אגרד יישאר לי חור (יש לאמא שלי אחד על המצח). למה לעבור את זה אם לא מוכרחים? במיוחד שמי שחולה אחרי גיל הילדות הוא ממש בסיכון לסיבוכים רציניים, וזה ממש מיותר.

יש אפשרות נדירה ביותר של היווצרות שוק אנפילקטי מיד לאחר החיסון, מה שיכול להוביל למוות ללא טיפול, אבל בדיוק בשביל זה יש מזרק אדרנלין בכל חדר אחיות לשימוש האחות במצב חירום. זה כמעט לא קורה, אבל למקרה שחס ושלום יש תגובה שלילית מיד מזריקים והכל בסדר. זה לא יכול לקרות אחרי זמן ממושך, זאת אומרת שאם עשיתם חיסון והמתנתם קצת במרפאה והכל בסדר, הסיכון הנדיר הזה מאחוריכם. אין מה לחשוש מזה ברמה שלא מחסנים בגלל זה.

חיסונים הם אחת המתנות של העידן המודרני. לפני 50 ו-100 שנה, לא כזה מזמן, היה עולם אחר, ותאמיני לי שאת לא רוצה לחזור לשם.

• לא קראתי את מה שפירסמת סליחה אני קצרה בזמן..
    אבל כן בדעה של קרן ..
    ויותר מזה ביררתי על חיסון של גיל שנה שעליו יש ממש דעה שלילית
    אז הסבירה לנו האחות בטיפת חלב
    שאין שום הוכחה שיש קשר בין זה לבין מה שעלול להתפתח חלילה אצל הבייבי אחכ
    מקשרים את זה אחד לשני כי בגיל שנה בדרכ זה הגיל שמתחיל להיות אצל ילדים מסוימים רגרסיה בהתנהגות גם אם היה הכל תקין לפני כן
    כשהיום בבדיקת התפתחות של גיל 9 ח' יש רופאי התפתחות שמאבחנים את הבעיה
    ויש סיפורים על ילד בן 3 שעבר את הכל והיה נורמלי לחלוטין יותר נכון הצליח להתעלות על כךל מה שבדקו ואז שלא נדע כן אבל בגיל 3 חלה לו רגרסיה לא נעימה במצבו...
    לפי לדעתי יש יותר תועלת מנזק במיוחד שזה לא מוכח
    רק בשורות טובות
    מקווה שלא סירבלתי

• תודה על התגובות!
    אני מסכימה איתכן! באמת אפשר לראות שהתחלואה בדור שלנו ירדה משמעותית. את יכולה לשמוע המון אנשים שחלו במחלות מוזרות ואף לא עלינו נפטרו מהן וכיום אין כמעט מחלות כאלה.

• בדיוק היום היה לנו שיעור על זיהומים בילודים ...
    מה אני אגיד לכם אחרי שביקרתי במחלקת ילדים לכמה שבועות במסגרת הימודים שלי -ראיתי ילדים עם שעלת !!! שעלת!!! כן כן מחלה שמורה כבר להעלם מן העולם רק שיש הורים שלא מחסנים ובמדינה שלנו כידוע לכן יש מהגרים לא חוקיים שאותם אף אחד לא חיסן -אז יש חצבת ויש שעלת ויש עוד מלא דברים לא נעימים שכבר שכחנו מה הם ...אבעבועות רוח -אז רק לידע כללי זה יכול לעשות נזק אדיר לילד אם זה מסתבך כמו אנצפליטיס למשל מחלה לא ממש נעימה הייתי אומרת ...ומה עם דלקת קרום המוח ששוב בעליה כי ההורים לא מחסנים בפרבנר או בגלל חיידק אינפלואנזה שגם הוא בחיסונים -ודלקת כזו יכולה להשאיר תינוק עם נכויות קשות ...אלו עובדות בשטח לא הפחדה ש שום טיפת חלב או איזה רופא - ילדים מתים נקודה ! תמיד אנחנו יכולים להגיד לנו זה לא יקרה -זה יקרה אולי שם רחוק אבל לא אצלינו לכן לט נחסן בשביל מה עד ש....וסלחו לי על הדרמתיות אבל כן גם אנחנו יכולים לסבול מהתפרצויות של מחלות כי לא כולם מחוסנים 100% -אני למשל התחסנתי נגד אדמת אבל לצערי הגוף שלי החליט שאין לו רון לפתח מספיק נוגדנים ...לכן אם יהיה איזה ילד שלא התחסן ואמא שלו החליטה שככה עדיף והוא נדבק באדמת גם אני יכולה להדבק בגלל זה ...ואתן יודעות מה השלכות של זה בהריון
  • שטויות במיץ!!!!!!!!!
    אני חושבת וזו דעתי האישית......... שהיא פשוט חסרת אחריות.. וסליחה מראש לכל האמהות שקוראות את זה כרגע ולא מחסנות את הילדיהם

יש לי בת דודה ממש קרובה, היינו בקשר כל החיים, ממש חברות נפלאה (עד היום)
    שהיא לא חיסנה את בתה הבכורה, לא זוכרת למה בדיוק
    והיא נידבקה מזה וסבלה מאוד!!!!!
    ועד היום יש לה צלקות מזה בפנים.. לא זוכרת מה זה היה.. לפני 6-7 שנים

ואין קשר בין זה שהילדה לא חולה להין זה שהיא לא חיסנה אותה

זה פשוט מרתיח אותי
  • מילה במילה מילה במילה במילה עם מאיה

• אם הייתן יודעות שיש בגן של הילד שלכן ילד לא מחוסן הייתן מעבירות את הילד שלכן גן
    זה נשמע שאלה קצת מזעזכת כאילו הילד מצורע חס ושלום אבל זו לא כוונתי. כי ילד לאמחוסן כמו שכתבתן חשוף למחלות. ויכול להדביק ?
  • צריך לעשות להורים כאלו סיור בבית חולים...
    חיסון דומה קצת לחגורת בטיחות- חובה לחגור כי הוכח שהיא מגינה ושומרת במקרה של תאונה!!! אבל יש מקרים נדירים בהם החגורה מסכנת חיים כאשר במקרה של תאונה אם קורה שהרכב עולה באש והחגורה נתקעה ואי אפשר להחלץ ממנה אז היא בעצם ״מסוכנת״ אז מה? לא נחגור?
    איך זה שמי שלא חוגר מקבל קנס ואין קנס למי שלא מחסן. הוא מסכן את עצמו ואת החברה  
  • האישה פשוט מקשקשת קשקושים ומנסה להיות "אמא מתקדמת" כי היא עושה משהו שנחשב לחדשני ופורץ דרך- לא מחסנת את ילדיה... חוסר אחריות משווע
  • גם אני עם קרן ומאיה.
    הדבר היחיד שאני כן עושה לגבי החיסונים זה מפצלת כשמדובר בכמות גדולה של חיסונים בפעם אחת.
    את החיסונים של גיל שנה העדפתי לפצל ולעשות בשני מועדים שונים כדי פחות להעמיס על המערכת החיסונית.
    מעבר לזה לדעתי היתרונות בהחלט עולים על החסרונות ומי שבוחר לא לחסן את הילדים מסיבות של התייפייפות נפש פשוט עושה עוול לילדיו ולסביבה שבה הם גדלים.
    המחלות שמפניהן מחסנים זה לא הצטננות קלילה שחולפת כעבור שבוע-שבועיים...
    הסיבוכים של שעלת או של אבעבועות רוח יכולים ללוות אדם גם שנים רבות אחר כך...

• כפכף!!!!!!!!!!!!!!!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה