הצלת חיי התאומים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ברצוני להציג אתר אגרות קודש שבו יש סיפור מדהים על איך שניצלו חיי התאומים בזכות פנייתה של אמא לרבי באמצאות אגרות קודש. אנו רואים במוחש שאיפהשנכנסים למבוי סתום בדרך הטבע תמיד יש אפשרות של פטרון בדרך הרוחנית. הרופאים המליצו על הפלה אבל האשה התעקשה להמשיך בהריונה וכך ניצלו חיי התאומים. יש עוד הרבה מקרים של הישואות בזכות פנייתם של האנשים לאגרות.תמיד שווה לנסות כתובת האתר http://www.igrot.co.il

י
43 תגובות
עמוד 1

• סחטיין על ה"פטרון", אבל עם כל הכבוד - קאט דה בולשיט.

כל הסיפורים שלכם מורכבים מחצאי אמיתות והוצאת דברים מהקשרם.

אני מעדיפה להתייעץ עם עוגיית מזל.

• ״פטרון״?
  • קרן
  • קרןןןןןןןן
    איתן הקטן שלנו אתה הדבר הכי טוב, הכי מושלם והכי מדהים שקרה לנו בחיים.
    מודה כל יום לאל שיש לי אוצר כזה.

• איך חב"ד תמיד מנסים בכל מקום ובכל דרך אפשרית להחדיר את ה"כת" שלהם.......
    הורג אותייייייי............

• חחחח קרן עוגית מזל הרגת אותי

• לא טרחתי אפילו לפתוח את הלינק.............
  • קרן- אני איתך
  • ענק קרן

• אחת ויחידה אני איתך
    [/center]
  • בס"ד

הלוואי שהייתה אהבת ישראל לכולם כמו חב"ד והכנסת אורחים אני צריכה ללמוד מהם
    הם ממש לא כת , הם אנשים מקסימים שמוסרים נפש בכל חור בעולם למען עם ישראל
    ואני לא חבדניקית , ודרך אגב הרבי מלובביץ היה צדיק יסוד עולם , וגם אם בנות פה חושבות או מרגישות אחרת יש צורה יותר נאותה לומר את הדברים או הדעות יש פה המון בחורות דתיות ואני בתוכן בכל מקרה שיהיה בשורות טובות לכולכן והכל באהבה גדולה

• חבל שאתן ישר קוטלות.....אני דווקא מכירה את הסיפור הזה של אגרות הקודש באופן אישי, פעם אחת ניסיתי אותו בעצמי על איזה משהו...קורה דווקא עבד
    פייס: ortal_hori

• אורטל מתוקונת
  • Lialo-
    להקשיב לרופאים כאילו הם אלוהים שלא טועים זו טעות מאוד חמורה
    לפני כמה שבועות היה בחדשות סיפור על רופא ממכבי שלא עשה סקירת מערכות כמו שצריך ולא התריע על בעיית לב חמורה מאוד!! התינוק נולד נאבק בסבל רב ומת!!!!!
    וכמה מקרים היו שרופאים אמרו לעשות הפלה כי ככה וככה, ואותם אנשים הלכו לרב שאמר לא לעשות הפלה ואכן התינוק נולד בריא!!!!! אפילו בלי רב, שמעתי על סיפורים כאלה של רופאים שאמרו הפלה- האישה לא עשתה ונולד תינוק בריא!!
    שרלטנים יש בכל תחום!! בכל מגדר, מגזר ובכל דת. על רופאים אני בטוח לא שמה את מבטחי!
    עשיתי העמסת סוכר 50 שיצאה גבוהה- הרופא ישר התקשר אלי בלחץ, שאני חייבת ללכת למרכז סכרת, והתינוק יכול לסבול מככה וככה והלחיץ אותי! עשיתי השבוע העמסת סוכר 100 וברוך השם כל הערכים יצאו תקינים!!! אז כן, רופאים סתם מכניסים לסרטים הרבה פעמים

זה עניין של אמונה,

אני לא דתיה אבל מאוד מאמינה באלוהים, אחרי כמעט שנתיים שלא הצלחתי להכנס להריון, הלכתי לרב שבירך אותי ואמר שאבוא לבשר לו בשורות טובות בעוד 9 חודשים...
    לא עברו אפילו שבועיים מאז שהייתי אצלו וגיליתי שאני בהריון!!!

• קודם כל, העמסת סוכר של 50 גרם היא בדיקת סקר! זה לא אומר שיש לך סוכרת, רק שאת בסיכון גבוה. לכן שולחים אותך לבדיקה של 100 גרם גלוקוז כדי לבדוק אם יש סוכרת או לא. זה שלא הבנת מה מהות הבדיקות שאת עוברת לא אומר שגם הרופא לא יודע מה הוא עושה. לפני שאת מתלהמת, למה שלא תקראי קצת שתביני על מה הויכוח?

חוץ מזה, "סיפורים", או בשמם המדוייק: "שמועות", תמיד לוקים באי-דיוקים על סף השקרים. יש בדיקות עם אחוז של טעות ויש דרכים לוודא כל אבחנה עד הסוף. לאחר שהוכח בדיקור מי שפיר שיש איזושהי תסמונת - סמכי עלי, היא שם. שום רב או משחק עם ספר משיחי לא ישנו את גורל העובר.

בטח כל האבחנות ה"וודאיות" של עובר פגום שלא הסתיימו בהפלה והתבררו כלא נכונות היו רק *בדיקות סקר*, והיה צורך להמשיך לבדיקות מדוייקות יותר לפני שמחליטים על הפלה, רק שהזוג ה"נאור" החליט לפנות לרב, איש ללא כל השכלה רלוונטית, בדומה להם עצמם.

אני מתה על כל הגאונים האלה שמשמיצים את הרפואה והמדע בשם אמונות חסרות בסיס ועוד ממציאים עלק-הוכחות, שהם אפילו לא מבינים ולא יודעים מה מקורן.

מספיק להתנהג כמו המון משולהב ולנפנף בקילשונים שלכם כל פעם שהמדע מפריע לכם לתרבות ההוקוס פוקוס שלכם. תפקחו את העיניים ותבדקו את העובדות. אם אתם כל כך בטוחים שאתם צודקים אז אין לכם ממה לפחד.
    אלא אם כן....... .

• קרן, כבר אמרתי לך לאחרונה שאני אוהבת אותך?
  • קרן - סתם ככה לידיעתך בכל עניין רפואי הרבי אמר להתייעץ עם רופא
    ואם היה ספק בנוגע למשהו הרבי אמר לפנות לחוות דעת נוספת ככה שממש לא משמיצים את הרפואה. הסיבה שאנחנו לא עושים בדיקות היא לא כי לא מאמינים בהן אלא כי בכל מקרה אין כוונה להפיל, אלא אם כן זה מסכן את האם.

מעבר לכל זה זכותכן להאמין או להאמין כרצונכן אבל תגובות מזלזלות בכל אדם מאמין או לקרוא לדת תרבות "הוקוס פוקוס" לא מכבדות לא את הכותב ולא את האדם עליו הוא מדבר. יש דרכים להביע את דעתך גם בלי לזלזל באמונה של אדם אחר
  • קרן אני לא יצאתי נגדך או נגד מה שכתבת בשום שלב ולא היה לי עניין בכך אחרת כבר מזמן הייתי מגיבה על התגובה שלך
    ולידיעתך אני קראתי בהחלט מספיק על בדיקות העמסת סוכר, והפאונטה היתה שהרופא התקשר בלחץ מטורף(!!!) וחרץ את הדין על סמך תוצאות בדיקה שכפי שאמרת היא רק סקר! ולראיה בבדיקה המלאה הכל יצא תקין.

אני שונאת הכללות נקודה. זו הסיבה שהגבתי על ההודעה של lailo
    רופאים לא צודקים במאה אחוז כמו שרבנים לא צודקים במאה אחוז
    שרלטנים שלא יודעים את העבודה שלהם נמצא בכל תחום בחיים

ולהגיד שכולם הם כאלה... זה מה שיצר שנאה ליהודים ואובדן שאין צורך לתאר
  • Lailo
    בשום שלב לא אמרתי שאני לא עושה בדיקות רפואיות. אלא שלא אקבל בעיניים עצומות כל מה שרופא אומר
    חברה שלי עשתה סיטי בראש, הרופא אמר לה שיש לה סרטן במוח!! היא ליכתה כמה חודשים לנורולוג מומחה שאמר שאותו רופא קודם הוא אדיוט! שהנקודות הלבנות בסיטי זה דבר טבעי שיש לכל אחד!!!
    אבא שלי קיבל כדורים מדללי דם שצריך לבדוק כל שבוע בדיקת דם והרופא היה נותן לו מרשם לשלושה חודשים כל פעם מבלי להפנות אותו לבדיקות. כשהוא נפטר הרופא בבית חולים אמר שידוע שהתרופה הזו היא פצצת זמן מתקתקת!!! ושיש טיפולים טובים יותר ללחץ דם !! (רק שהם יקרים יותר לקופת חולים)
    כשלמדתי מדעי בעלי חיים, אחד המרצים סיפר על לקוחה שלו שמגדלת חתולים הרבה שנים והיה לה טוקסופלזמוזיס עוד הרבה לפני ההריון, הרופא טען שאין, היא חייבת הפלה כי התינוק יוולד בלי מוח, המרצה שהוא וטרינר עשרות שנים אמר לה לא לעשות הפלה ולראיה נולד תינוק בריא!
    רופא הפוריות שהייתי אצלו טען שאם לא בייצתי תוך 14-16 ימים מהמחזור אז אני כבר לא אבייץ, כשהפסקתי עם כל הטיפולים בייצתי ונכנסתי להריון 3 חודשים אחרי המחזור האחרון!!

אז אם את קוראת לזה סיפורי סבתא ושאני מאמינה לאגדות ושוב מכלילה מבלי לדעת יותר מדי... אז לבריאות
    רופאים הם בני אדם ! ועושים טעויות ככל בני האדם !
    ושוב אני לא דתיה בכלל, תגידי על רב כזה או אחר שהוא סתם ולא משהו מתוך נסיון והכרות אז לא יהיה אכפת לי, להכליל את כולם בשנאה זה מגעיל אותי (לא משנה כלפי איזה מגזר תהיה ההכללה)

• רופאים לפעמים טועים, וזה בגלל שהם בני אדם. הם מודעים לכך ומומלץ לקבל חוות דעת שניה בכל מקרה של ספק, והרופא מחוייב לעזור לך לקבל אותה. רופאים ככלל אינם שרלטנים. רופא עושה כמיטב יכולתו לתת מענה ולא יוצא לו כלום מלשקר למטופל.

רבנים, לעומת זאת, הם בילי אינטרס "למכור" לאנשים אמונה בדרך שלהם. לפעמים הרב מוסרי ובאמת מנסה לעזור ולפעמים הוא סתם "באבא" שמנסה למכור עוד כמה קמעות ובקבוקי שמן/יין "מבורכים" תמורת סכום סמלי בדמות הוראת קבע לישיבה שבראשה הוא עומד.

שוב, בלי הכללות. האם איפשהו אמרתי שכולם כאלה? לא. אז אין לך ממה להיעלב. הסיבה שיהודים היו שנואים בכל ההיסטוריה היא שהם חייבים תמיד להבדיל את עצמם מהגויים: לא לאכול איתם, לא להתחתן איתם, לא להתלבש כמוהם וכד'. המטרה של ההבדלות הזו היא למנוע התבוללות, והמטרה הושגה. יש עם יהודי למרות הכל. אבל באיזה מחיר? אם שונאים יהודים זה לא בגלל המדע וההתכחשות של אנשים כמוני ל"אמת היחידה", אלא בגלל כל מה שיהודים עושים שהוא חייב תמיד להיות שונה מכולם בעולם, למטרה שהיא: להיות שונים מכולם. כשמישהו מתנהג כאילו כל העולם הוא האוייב שלו, זו נבואה שמגשימה את עצמה. אני לא רומזת, חלילה, ש"מגיע לנו" כל מה שעשו לנו משחר ההיסטוריה, לא לחבב מישהו זה לגיטימי אבל רצח עם זו חייתיות שהשטן לא ברא, אבל אני מבינה מאיפה התחילה השנאה. ואל תגידי לי שלא מטיפים לילדים חרדים שחילונים הם חסרי מוסר וחינוך וגויים הם אנשים בזויים ומלוכלכים כי הייתי שם ושמעתי במו אוזני ביותר מהזדמנות אחת. ראית לאחרונה את סיפורי הקומיקס בעלוני שבת? שמת לב שהגויים בסיפור תמיד מכוערים ושיכורים? נשמע לך מוכר להכליל ככה על ציבור שלם?

• טוב לא היה לי סבלנות וזמן לקרוא את כל התגובות
    אבל .......פאולה עדיף שהרופא ילחיץ אותך ויפנה אותך לבדיקות נוספות מאשר שישאר אדיש.....אני מרימה את הכובע בפני הרופאים האלה שמאוד יסודיים, בודקים טוב ושולחים בדחיפות לבדיקות אם משהו נראה לא תקין.
    רב הוא רב ורופא זה רופא.......אני אישית נגד לחיות באמונה עיוורת רק בגלל שהרב אמר, נכון שרופאים טועים, הם בני אדם ולעיתי הם פשוט לא מספיק יסודיים ולא בודקים כראוי ולכן יש אפשרות ללכת תמיד לעוד חוות דעת.
    אני חילונית לחלוטין ומאמינה שאלוהים בדרך שלי, ואני כן מאמינה שללכת לרב לקבל ברכה זה דבר טוב אבל לעצום עיינים על מה שאמר הרופא, בלי ללכת לעוד חוות דעת רפואיות ולהסתמך רק על דעתו של הרב לדעתי בלשון עדינה ביותר זו טעות !!!!!
    לא מדובר רק על הפלה ....מדובר על מיקרים בהם ניתן לתת טיפול כלשהו לפני שהילד נולד על מנת לשפר את המצב והאמונה העיוורת כשרב אומר שהכל יהיה בסדר גורמת לנזקים בלתי הפיכים אחר כך!

• קרן, עליך לא אמרתי שהכללת, להיפך קראתי את התגובה שלך כבר לפני כמה ימים צחקקתי מתגובתך השנונה והמשכתי הלאה
    לא טרחתי בכלל להכנס לפרסום שלהם ואין לי מושג מי הרב הזה בכלל, מאמינה שאלה שבאמת עוזרים לא עושים את כל הפרסומים האלה בכלל
    צרמה לי התגובה של להילו...
  • הלן
    אני לגמרי באותה דעה כמוך,
    אני חילונית שלא מסכימה על כל מה שהרבנים אומרים שהדרך, כן מאמינה באלוהים ובלקבל ברכה מרב פעם ב...
    מסכימה שהרופא תפקידו לבדוק ולהנחות, אבל הוא ממש היה בלחץ! במקום להסביר שיש סיכון לסכרת ואחרי שנעשה בדיקה שניה נטפל בהתאם. מראש הוא כבר רצה שאלך למרכז לסכרת

• בנות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    לא לריב!!!!!
    יש כאן דעות לכאן ולכאון.
    והדעות מושתות כול אחת על סגנון החיים שהיא חיה בו......על מה שהיא מאמינה בו.
    אני אומנם דתיה אז כמובן דעותיי שונות משל הרבה מכם.
    אבל לסיכום:
    1.שוםם רב נורמלי לא יגיד לא לשמוע לרופאים ושהם מדברים שטויות כול רב כשהוא אומר משהו הוא מבקש/דורש לברר שוב פעם עם הרופא מה היתה כוונתו באמת/על סמך מה הוא קבע אותה ואם יש צורך הרב שולח לחוות דעת נוספת.רב שלא למד רפואה לא יגיד משהו שהוא לא יודע ומי שכן יגיד הוא לא "רב " בעיני.
    2.מה שכן-בציבור הדתי-לא מפילים.אא"כ יש סיכון לאם.
    נכון,הצדק עימכם זו גזרה קשה שאי אפשר לעמוד בה-ילד חולה.אבל זו הדעה(ולא משנה למה עכשיו כדי שלא יפתח נושא חדש)
    אני מאחלת לכולנו שלא נצטרך לעמוד בניסיון קשה מעין זה.
    3. אני אישית מכירה סיפור של משפחה שהאם היתה בהריון והרפא אמר לאמא "יוולד לך ילד מפלצת"(מזעז נכון?) והאמא כנהוג בציבור שלנו הלכה להוועץ ברופא(בכול מקרה למרות שההוראה הברורה היא לא להפיל בכ"א נלוות אליה הוראה ללכת להוועץ ברב ולמסור לו את כול הנתונים ולראות מה הוא מייעץ הלאה) הרב (כמו שאמרתי "רב ":") בדק את הנתונים(לא לבד0הוא לא רופא הוא בדק אותם יחד עם מה שהרפוא כתב...)וכשחשב שזה לא נראה לו שלח את האישה לרופא מומחה בתחום.והרופא השני אמר-לא היה ולא נברא.הילד נולד בריא ושלם ולסיום פיקנטי0לא מפלצת ילד יפה תואר ויפה מראה.פרח שמזל שלא וויתרו עליו.....
    4.אין רופאים שרלטנים.
    יש רופאים שהדעה שלהם,אמונה,דת שונה משל אחרים והם מעבירים דרך חוות דעת הרפואית שלהם את דעותיהם.
    יש רופאים שמאמינים שאם יש בעיה הכי קטנה שיש שנראית לא צריך לבדוק תמיד לעומק ויאללה להפלה(כי הם לא רואים שום בעיה בהפלה) ולא תמיד זה נכון.
    5.ליאלו-אין לי מושג על סמך מה את כותבת את דברייך-אם זה מסיפור אמיתי ששמעת?שרופא אמר שהילד לא יוולד חולה והוא נולד?
    יש לברר.האם באמת הרב אמר כזה דבר?אולי הוא אמר שאסור להפיל על אף שהילד יולד חולה ?
    6.יש גם רבנים שרלטנים-קרן אני איתך.
  • פאולה יקירה אני מבינה מה שאת אומרת
    אני פשוט מציינת שעדיף רופא לחוץ ברמה כזאת למרות שזה לא נעים ומלחיץ מאשר רופא אדיש !
    ולצערי אני פוגשת הרבה מאוד מיקרים של רופאים רשלנים ואדישים

• ETD

• האחריות היא בידיכן!

רופא, כמו שקרן ו ETD אמרו לא שרלטן, הוא יכול לא לשים לב לכל מיני דברים, יכול להיות פולני יתר על המידה.
    אבל בשביל לחיות ולהיות בריאים צריך- מודעות!! וזהו!!
    גם מחקרים מראים, שחולה\מטופל שיודע מה בידיוק הוא בודק בבדיקה, למה בידיוק את זה, מה התוצאות, איך זה מתפרש, למה דווקא טיפול כזה ולא אחר ומה ההבדל ומה תופעות הלוואי- סיכוי להבראה של אלף אחוז.
    ו0 אחוז תלונות!!!!!! (כי אם הטיפול לא ממש מצליח החולה מבין למה, אין לו כעס על הרופא\רב)

מנגד, אפשר לשמוע מה מותר ומה אסור בהריון לאכול, לדוגמא, בלי לדעת מה הסיבה! האם זה אפקט מצטבר, או מספיק חד פעמי בשביל להכנס לסיכון. (צריך ידע גם לדעת מה פירוש המילה סיכון, לא הרבה יודעים מסתבר)
    אז מה זה עוזר לאותה אישה, רק לשמוע מה אומרים ומה מספרים בלי להבין? לא עוזר! וכמה פעמים פה בפורום מפריכים מיתוסים שוברי שיאים?

וביהדות, לא בכתות חרדיות חשוכות או קומץ של כל מיני זרמים אחרים, יודעים במפורש
    שצריך להיות מודע וחכם למה שעושים!!!! אסור להיות פתי.
    ורוב הסיפורים שאני שמעתי שהם מנוסח "הרב הציל את העובר שהיה בריא"
    זה רק כי אמרו שהוא חולה בקטע סטטיסטי! נו אז מה הקטע? (כמו שETD אמרה, לרבנים חשוב מאוד מה הרופא אמר בידיוק!)
    מרגיעים ומסבירים! באיזה דרך? מה שעושה לאנשים טוב. האנשים לא רוצים לשמוע
    מדעים, אז הולכים לרב שמבין מדעים בלי לדעת. בסדר. אותו דבר רק בעקיפין.

ויש הרבה דתיים ולא דתיים (בסטטיסטיקה שלי, אין הבדל...חוסר הידע העצום יש בשני המגזרים) שלא מפעילים מוח יותר מידי
    ואז מופתעים מכל מיני "חשבנו שיהיה ככה ובסוף היה אחרת" כמו שקרן הסבירה, עם בדיקות סקר... כל הבדיקות בהריון כמעט זה בדיקות סקר! לכן הרבה פעמים
    בדיקות סקר, זה בדיקות סרק
  • מבחינתי זה לא ריב...
  • איש איש באמונתו יחיה...
  • קרן את יודעת שאני אוהבת אותך ומכבדת אותך
    אבל אני לא חושבת שאת צריכה לזלזל בדת כיוון שיש נשים רבות דתיות/מסורתיות
    שעלולות להיפגע מדברייך...
    אני אומנם לא ״דתייה גמורה״ אמא שלי לעומת זאת כן וגם אחותי והיא מאוד
    מתחברת לרב מילובביץ דרכה למדתי להכיר אותו והוא פשוט היה אדם מדהים
    טוב לב ודואג לכל עם ישראל באופן שווה דתיים וחילוניים
    אני לא שומרת שבת ולא הולכת עם כיסוי ראש לא מאמינה בכל הרבנים
    בייחוד אם הם מושחתים אבל להגיד שהגת היא הוקוס פוקוס צר לי לאכזב אותך אבל את טועה
    אני יכולה לספר לך באופן אישי שהבבא סאלי הופיע לי מספר פעמים בחלומות הדריך אותי
    לעשות דברים מסויימים אפילו הזהיר אותי לגבי הלידה של תאיר לא ייחסתי לחלום חשיבות
    כי אני לא תמיד נוטה להתייחס לחלומות והנבואה התגשמה! איך תסבירי את זה?
    אי אפשר להסביר את מכירה רק את הצדדים החולניים של הדת אנשים שלא באמת ״דתיים״ את צריכה להכיר את העולם הזה ממש בשביל להבין עד כמה קיימים שם נשמות טובות שסה״כ רוצים לעזור לעם מעודדים לאהבת חינם דוחים שנאת חינם אוהבים כל נפש כפי שהיא
    אגב כל רב שהלכתי אליו מבקש תמיד להתייעץ עם רופא למשל בצום כיפור הרופא לא אישר לי לצום
    הלכתי לרב שהיתר לי לא לצום כיוון שאלה המלצות הרופא
    מקווה שלא נפגעת ממני הכל באהבה
    [/center]
  • אבל לקרן יש פטור מיוחד, עקב טראומות ילדות מהנושא

• מיציל'ה -

• להביע דעה מותר ורצוי רק השאלה באילו מילים בוחרים כדי להביע אותה
    וכל עוד התגובה לא באה לזלזל בצד השני אלא להביע את דעתך היא גם מתקבלת יותר

ואנשים שמחפשים להסביר למה קורים דברים רעים ולתרץ זאת בהתנהגות של אדם הם בורים גמורים אף אחד לא יכול לתת סיבה לדברים האלו, או מבין בזה.

• ברור שאת יכולה להביע דעה אבל מצד שני לא לזלזל גי יש כאן
    נשים שהן חבדניקיות וזה מעליב אותן
    אני תמיד משתדלת לא לפגוע באך אחד בייחוד כאן בפורום
    כולן כאן הן חלק ממני חילוניות דתיות קיצוניות שמאלניות
    לא משנה!! לגבי החולי נפש את לא מבינה כמה אני שונאת את אלה שלובשות
    שאל על הפנים זה ממש לא לפי הדת אגב גם נטורי קרתא הם סוג של דת אבל משלהם
    זה לא באמת דת את בטח יודעת יותר טוב ממני כי גדלת בסביבה דתית
    אמא שלי חזרה בתשובה אח״כ אז כפי שאת יוגעת הדת שלנו נגד כפייה נגד שנאה
    יש כל כך הרבה יופי בדת שלנו שאני גאה להיות יהודייה ומשתדלת להעביר לבת שלי
    כל מיני ערכים (למשל נטילת ידיים בבוקר היא כבר מזכירה לי מפשילה שרוולים
    [/center]
  • כן
    יש לי משהו נגד חבד
    ואני אומרת את זה בראש גלי ובלי בושה. לא חלילה את האנשים בחב"ד. אלא את הדרך עצמה.
    יש לי המון מה לכתוב על זה.... אני פשוט לא יודעת ככ מאיפה להתחיל
    בואי נגיד ככה שאני לא המצאתי את המושג שחבד זה "הכת הכי קרובה ליהדות", מדובר שמושג שהרב ש"ך הזכיר אותו
    הדרך של לעשות (מגדול עולם וצדיק חלילה אני לא מורידה לרגע מערכו) מבשר ודם שנפטר מלך המשיח - זה משהו שהוא סותר כל יסוד הכי בסיסי ביהדות, ולהזכיר לכולן, אנחנו גם משפחה חרדית.
    אני לא שונאת אנשים, חבדניקים הם אנשים מ-דה-י-מ-ים!!!! אבל הדרך מעוותת.
    וכן, זה סוג של עיוות. וכל מה שתלווה עם זה - לדוגמא האיגרות.

• עד עכשיו רק עברתי על התגובות כי לא רציתי להיכנס לוויכוח הזה
    אבל יש לי כמה דברים לומר
    אחות של אמא שלי היא חבדניקית, מתונה, עם חצי כיסוי ראש וללא פאה
    מורה בבית ספר ממלכתי לא דתי, שני בניה הגדולים משרתים בצהל הקטנים לומדים בישיבה תיכונית עם כל לימודי הליבה
    מדובר באנשים מאד נעימים ולא זכור לי שאי פעם נתקלתי בחבדניק/ית שניסו לכפות עלי משהו
    להפך ביקנעם כשהגעתי לעיר מיד פנו אלי מחבד אחרי הלידה והציעו עזרה בכל מה שצריך מבישול לשבת ועד טיטולים או ארגזי גרבר

מה הנקודה שלי
    קרן, אני מתה עליך ועל השנינות שלך ואת מזכירה לי את בעלי המהנדס שמבחינתו הכל קשקוש אחד גדול
    אבל יש עניין של כבוד הדדי
    בעלי לא אוכל כשר לא שומר כלום מכלום ומאמין שרבנים הם שטות גמורה
    אבל הוא מכבד אותי כשאני לא מבשלת בשבת
    ואוכלת כשר
    ואני לא אומרת להורים שלו שיפרידו בשר מחלב בשבילי בסכום בבית שלהם כמו שיש אצלי בבית הפרדה
    אני לגמרי מבינה את הדחייה שלך מהדת
    אבל יש אנשים שזה עוגן בשבילם

תאמיני לי שאני לא הכי אוהבת את כל השרלטנים האלו שמבטיחים ישועות
    כי כשאחותי בת חודשיים גססה בפגיה ורב או סתם אברך אני לא זוכרת
    אמר לו שאם ישלם 2000 ש״ח היא תבריא ממש התרחקתי מכל מה שקשור לדת

אבל
    יש ויש
    בכל מקום
    ומותר לך להגיד מה שאת חושבת על חרדים
    רק דעי שלמילים יש משקל בשני הצדדים

אבל חוצמזה אני מתה עליך ועל זה שאת אשת מדע נמרצת
    את מזכירה לי את בעלי המהנדס :)

[/center]
  • שחכתי לציין שזו תגובה לאחת ויחידה ולילו29
    אני ממש לא רוצה שזה ישמע כאילו אני אומרת משו נגדכן - - ממש לא
    וד"א, לכולם יש אהבת ישראל לא רק לחב"ד.
    הלוואי והיה לנו יותר
    אבל....... יש דברים שמבחינת ציבור מסויים בתוך הדתיים או החרדים (ואנחנו בתוכם) זה קו אדום, בורדו.
    וכן, אני מכירה הרבה חבדניקים שתמונה של הרב ש"ך , לא ישימו בחיים בבית שלהם

בשורות טובות
  • טלי אני חושבת שהבעיה נובעת מכך שיש הרבה זרמים
    וכל אחד משתייך לזרם מסויים אני לא דתייה אבל לוקחת חלק בכל זרם
    למשל אני נורא אוהבת את הנחמנים את שמחת החיים שלהם חבד עוזרים
    ליהודים בכל העולם הדתיים התורנים מאוד ציונים וכו וכו מכל זרם יש משהו או שניים שמושך אותי
    היחידים שאני שונאת וחושבת שיש לסלק אותם מהמדינה (בכלל מהיקום) הם נטורי קרתא
    [/center]
  • או קיי
    בכל אופן
    קראתי שמישי כתבה פה "כפייה דתית"
    מה הקשר?
    אף אחד לא כופה על אף אחד לעשות משהו.
    הדרך שמישו חושב שבן מת (במקרה הזה באמת רב גדול וענק שבענקים) הוא חי, באישזהו אופן או באיזשהו סוג של נבואה או ספר, זה דבר שלא מתקבל על הדעת
    ואני בטוחה שהרב הצדיק הזה מתהפך בקברו אם הוא יודע מה הולך בחוץ ומה עשו ממנו. כי הוא ממש לא התכוון שזה יהיה ככה, אני בטוחה

• טלי-אני מבינה למה את מתכוונת כי גם אני מוגדרת חרדית אבל לא חבדניקית..
    אבל,את בטח יודעת שגם בחב"ד יש כול מיני סוגים....יש את המשיחיים שבטוחים שהרבי מלובביץ חי ונושם לידנו ולא בטוח על סמך מה ויש את הרגילים......נכון יש להם כול מיני הלכות שלא כמו ההלכות אצל הציבור החרדי הכללי.....אבל,לדעתי זה לא המקום בכלל להסביר עד כמה חבד-היא "כת" ושאפילו הרב שך היה אומר כך.....
    לפחות ביננו -בין הציבור החרדי צריכה להיות אחדות ואם יראו אותנו מאוחדים אז גם ירצו מבחוץ להתקרב ליהדות.....
    אני חונכתי וגדלתי בבית חרדי למהדרין.
    אבא שלא נולד בארץ אך שירת בצבא.עובד.היסוד עליו גדלנו הוא-לכבד לכבד לכבד כול אדם באשר הוא......לא לזלזל באחרים.....ח"ו.לדעת את היסודות שחונכנו עליהם ולא לחשוב שבגלל שמישהו אחר עושה אחרת זה הוא הגרוע ואנחנו הטובים....אלא הוא פשוט חונך אחרת.....
    את מדברת פה בכלליות על קומץ אנשים שאולי אפילו אני ירחיק ויקרא חהם"לא נורמלים" והכול ציבור יש כאלו לא נורמלים....כמו האנשים שאמרו לאמא של קרן ללבוש "שאל" גם הם לא נורמלים.......כמו החרדים מבית שמש שירקו על ילדה.....גם הם לא נורמליו כמו נטורי קרתא שחברים של אחמינגד גם הם לא נורמלים.......אבל כול אלא ועוד אחרים הם לא הכלל הם רק מיעוט מהכלל....
    הדת שלנו כ"כ יפה כ"כ אמיתית -מטרתה לאחד את הלבבות ולגרום באמון ולא ח"ו.....
    "אדרבא תן בליבנו שנראה כול אחד מעלת חברנו ,ולא חסרונותיו...ושנכבד כול אחד את חברו בדרך הישר ורהצוי מלפנייך......"
    וכשיש אחדות למטה יש גם אחדות למעלה........
  • ד.א ברצוני לכבד אאת הבמה שניתנה לי ולספר סיפור אמיתי שקרה לחברה של המשפחה .
    בסיפור זה אני רוצה להראות לכולם ששום רופא הוא לא שרלטן-אין מציאות כזו בעולם.....חובה חובה חובה להקשיב לרופאים....רק להם ד' נתן רשות לרפא.....אבל,כמו בהרבה דברים בחיים גם הדעות שלנו יכולות להשפיע על הייעוץ הרפואי וכו' אבל זה ח"ו לא סותר את זה שמסתובבים ביננו רופאים שהם פשוט מלאכים,מצילי חיים ומביאים חיים ורק להם תודתנו נתונהץ.....
    מדובר על חברה של המשפחה ולהם 11 ילדים......יפיפים ומטופחים אחד אחד....האמא בחורה יפת תואר(לדעתי יכולה לקבל את צואר מלכת היופי יותר מאלו אתמול) גבוה רזה ,חתיכה,אמא למופת אישה למופת ,אשת חייל אמיתית שלא רואים כול יום כזאת.....
    עברה 11 לידות....אחת אחרי השניה.....
    והילדים כמו שאמרתי מטופחים ,מושקעים ובלי קשר גם יפים מאוד......
    הרופא של אותה אישה -מנהל מחלקה בית חולים מפורסם במרכז הארץ-רופא מכובד מומחה בתחומו הציל מליוני הריונות ......לאחר הלידה ה6 של האישה כול פעם שהיא היתה מגיעה אליו עם הריון חדש היה מגחך לאישה ואמור משפטים בנוסח "כמה את צריכה לא מספיק לך....?" "את בסוף תתמוטטי תאבדי את כול היופי שלך...." היו מקרים של בדיקה לא תקינה שנעשתה בתחילת ההריון מיד היה אומר לה "עזבי את בהתחלה,אף אחד לא ידע תפילי אל תקחי את הסיכון יש לך כבר בבית ____ ילדים"
    תבינו למרות כול המשפטים האישה לא עזבה את הרופא הנ"ל כי מדובר באמת ברופא טוב ולא שרלטן(אני לא מאמינה שיש רופאים שהם שרלטנים אולי אולי אולי קומץ קטן...) אבל,מה לעשות שדעותיו,הלך חייו,היסודות עליהם גדל שונים משלה ....
    לאחר הלידה ה11 האישה הגיעה לביקור במרפאה-בסיום הבדיקה היא אומרת לרופא "דוקטור חכה דקה" היא יוצאת החוצה ומכניסה לחדר המרפאה את כול 11 ילדיה שחיכו בחוץ....."דוקטור על איזה מהם היית מוותר????".
    חזק.

• לא זה לא אמיתי.

ממש לא התכוונתי לכל זה

קרן הביקורת בתגובה שלי לא הייתה מופנית כלפייך בכלל. אין לי בעיה אם אנשים שלא מכירים או לא מאמינים או לא מעוניינים ללכת בדרך מסוימת. איש באמונתו יחיה.
    את אדם שנון ואני מאמינה שתגובות בסגנון הזה נשלחות ממך גם ביום יום :) אז לא נעלבתי :) אגב גם אני ככה.

כן הייתה לי בעיה גדולה עם טלי שהכלילה את כל הציבור שלי!! כולל אותי בתוכם, בגלל שנאה כללית של המגזר שממנו היא באה (מהמשפט הראשון הייתה לי הרגשה שלמגזר הזה היא משתייכת). מדובר במגזר שרודף את חב"ד באופן כללי ומתבטא נגדו כבר יותר ממאתיים שנה. לכן לא הופתעתי פה. רק התאכזבתי שהיא מצאה לעצמה את המקום הזה שהוא הכי לא מגזרי שיכול להיות- והשמיצה ציבור שלם בגלל מה שאיזה רב אמר.

אוקיי, אז אם כבר הקפצתי את ההודעה שוב, דבר שאני לא אוהבת לעשות- אז כבר נפרט לך טלי כמה דברים:
    1. סתם לידע הרב ש"ך יצא בערך נגד רב שני.
    2. ועוד לידע- הרבי מליובאוויטש על אף האמירות המזלזלות הפומביות, בחיים!!! לא יצא נגדו חזרה, ואף לא הרשה להתבטא נגד אף אדם מישראל בנוכחותו.
    3. לחב"ד אין ספר הלכות משלהם. יש את אלו שלא עומדים בגדר ההלכה ואת זה יש בכל מקום.
    4. לאף אדם אין זכות לכנות אף אחד בשם חבר כת. ובטח לא לכנות בשם זה קבוצה שלמה.
    5. יש המונים מגדולי הליטאים שלומדים מספרי חב"ד, הולכים בדרכה- דרך הפנימיות השמחה ואהבת ישראל. וכן גם כאלו שהפכו לחב"דניקים ופעם היו ליטאים. אין אדם שנולד וגדל חב"די והפך לליטאי!
    6. הרבי תמיד אמר לעשות כעצת רופא מבין, וכשהיו 2 רופאים עם דעות חלוקות אמר לשאול רופא שלישי ידיד. אף פעם לא שלל את הרפואה. לפעמים כן התרחשו ניסים מעל לחוקי הרפואה הרגילים.
    7. כיום רואים שהליטאים מחקים את סיפורי הניסים, הברכות, וחלוקת הקמעות יפה יפה, אז לפני שאת יוצאת כנגד, תבדקי מי מחלק קמעות ויין של הרבנית קנייבסקי, יין של קנייבסקי וכו.

ואהבת ישראל יש לא רק לחב"ד? יפה, צודקת, רק שפה הוכחת בדיוק הפוך. שנאה עיוורת למגזר שלם.

עם כל הכבוד לליטאים- תורה תורה תורה תורה תורה- לא שווה כלום!!! אבל כלום!!!! אם אין אהבה לכל אחד מישראל באשר הוא. (כמו שנאמר- "האומר אין לי אלא תורה- גם תורה אין בו")

ענבל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה