דעתכן? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • טוב , אתן יודעות שהדס לא אכלנית גדולה ... ואנחנו נפגשים עם דיאטנית מידי חודש למשקל ולטיפים / עצות וכד' .
    יש כאלו ברות ביצוע ויש כאלה שממש לא מעצם היותה בגן (שלי) ששם יש סדר גן קבוע ...
    כך שלמשל לתת לה מאכל כל שעה וחצי שעתיים - אין מצב
    אבל להוסיף לה דברים שמנים לאוכל- את זה אני עושה ומזל שאני איתה כי לא בכל גן היו ממלאים אחר דרישותיי ...

עכשיו הדילמה היא
    שהדיאטנית אמרה לי לתת לה מטרנה אחרי א. צהריים ו לפני השנצ.
    עכשיו - אני לא ניסיתי עד עכשיו כי אני חוששת מזה שהיא תתרגל לקבל את הבקבוק ואז בכללל היא לא תאכל אוכל אמיתי ... ואני הכי הכי הכי מייעצת לאמהות לא לתת בקבוק אם הן רוצות שיאכלו כי הילדים מבינים לאט לאט שוואלה - אני לא אוכל - אני מקבל בקבוק ... וזה מוכחחחח! שמפסיקים בקבוק - הילד פתאום אוכל !
    אז אני בכלללל לא רוצה להתחיל עם זה..

ואל תגידו לי " לא מבינה , לא תקשר "
    מבינה , תקשר , ותתרגל!

אז מה עולה על מה
    הלהשמין אותה ? או הלא להרגיל אותה?
    מה הייתן עושות במצבי?

22 תגובות
עמוד 1
  • יש מטרנה ביג אולי זה? אולי בכוס מעבר?

• זה השוקו הזה ?
    ואז בעצם זה כאילו לשתות ולא לאכול?

• מטרנה ביג מגיל שנתיים וחצי

• אה אוף אז לא

• לא הייתי מביאה לה מטרנה.
    (לכי תדעי, אולי הדיאטנית מקבלת תמלוגים על כל קופסת מטרנה חחח)

תכלס- יש לה חסרים או אין לה חסרים?
    שמן רזה זה עיניין שולי ולא חשוב, לא חשוב כמה מלאים תאי השומן. חשוב מה יש בדם.
    (אני אומרת את זה בתור ילדה שכל חייה בתת משקל שכל הזמן היה עלי יחס בגלל זה, וחוץ ממראה חיצוני זה לא עושה כלום!)
  • גם הבן שלי לא אכן גדול הוא בן שנתיים.
    גם אנחנו במעקב דיאטנית. הוא קיבל פעמיים ביום פדיאשור שהוא שותה מכוס מעבר. אם הוא לא היה שותה את זה הוא בקושי היה מקבל קלוריות.
    הדס שלך בת שנה וחצי לא הייתי גומלת אותה עדיין מבקבוק אם היא לא אכלנית, מה שכן תתני לה את הבקבוק ממש לפני שנת צהריים לפחות חצי שעה הפרדה בין ארוחת צהריים לשנת צהריים או את יכולה לתת לה את הבקבוק כשהיא מתעורר משנת הצהריים.
    אני גם חשבתי שהבן שלי לא אוכל טוב בגלל הבקבוק וזה הסתבר לי כלא נכון יש ילדים שמטבעם לא אכלנים טובים (הבכור שלי למשל גורס ובולס הכול כל דבר ירקות כוסמת מלבי

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
  • מה לגבי דייסה עם כפית?
    צריך רק לחייך!
  • בתור מישהי שמכירה את הבת שלך מקרוב, רואה אותה כל יום, אני יכולה להגיד לך שנכון, היא רזה, אבל היא פרופורציונאלית לגובה שלה.

והיא גם נראית מאוד חיונית, לא חולה, לא חיוורת וכו'...
    לכן מה שאני הייתי עושה זה מקסימום מביאה לה את הדייסה של מטרנה בכפית, או אפילו מסמיכה את הבקבוק של לפני השינה (אם היא עטד אוכלת אותו) ב3 כפות גדושות של דייסה.
    אני לא חושבת שיש מה להתרגש מעבר...כמובן שאני לא רופאה.

אולי תעשי לה בדיקת דם כדי לוודא שלא חסר לה כלום ואז תהיי רגועה יותר?

• עשיתי לה בדיקת דם לפני כחודש ואף אחד לא טרח להתקשר ולהגיד שהן יצאו שגויות
    ואני לא רוצה לדקור אותה שובב
    להערכתי לא חסר לה כלום
    היא פשוט לא אוכלת מספיק כדי להעלות בצורה תקינה במשקל .

היא שותה בקבוק עם דייסה בבוקר ( 240 לאחרונה) שזה עולה די ביוקר כי אז היא לא אוכלת א. בוקר כמו שצריך ..אבל הדיאטנית אמרה שזה עדיף
    ובקבוק דייסה לפני השינה ( בין 90-180)

פלפלת - אני לא רוצה לתת לה אחרי השנצ בקבוק כי אז היא תיהיה שונה מכולם .
    כולם בשולחן אוכלים כריך והיא תשתה בקבוק על הפוף??!? והיא עוד מתה על חברת השולחן ( היא הראשונה שהולכת לשןלחן " לאכול")
    ומה שהתכוונתי ל " אל תתנו בקבוק והילד יאכל" התכוונתי לילדים אכלנים באופן כללי רק רגילים לבקבוק וההורים לא מבינים למה הם לא אוכלים טוב ארוחה מסויימת .. כי הם פשוט ציפו לבקבוק ..
    ברור שילדים לא אכלנים - תפסיקי להם בקבוק - זה לא יזיז .. הם ישבעו מהביס 2 שאכלו .
    ולכן הדילמה שלי - האם בכלל להתחיל את הבקבוק כי אז זה אולי ימנע ממנה לאכול לגמריייי...

מה זאת אומרת דייסה בכפית? איך נותנים? מים? חלב?

• אני התחלתי לתת לאמילי לפני השינה דייסנ על בסיס חלב רגיל, לא סימילאק.

אני שמה 240 חלב ו3 כפות של דייסה, ככה היא יוצאת ממש סמיכה.

את יכולה לעשות בדיוק אותו דבר, רק לתת בכפית ולא בבקבוק.

או להמשיך לתת את הבסיס כסימילאק, אולי הוא יותר משמין, אבל שוב, בכפית....

• אבל רגע
    אולי היא סתם רזה? אולי מספיק לה קצת אוכל?
    אני הייתי ככה
    אני עדיין ככה חחחח
    לדעתי כל עוד היא שומרת על האחוזון שלה
    ואין לה חוסרים
    תניחי לה
    תדאגי שאוכלת דברים מזינים...

• ?? ??? ???? ??????
    ?? ???? ???? ??? ?????????.

?'? ?'?
    ?????? ???? ?????
    ??? ?? ???? ????? ??? ??? ???? ??? ????? ?????
    ?? ?? ?? ???? ????? ?? ?????- ?? ??? ?? ??????..

• מיכלי, סימני שאלה......

• אני לא חושבת שזה נכון להוסיף לה עוד בקבוק
    כי בסופו של דבר היא כן תצטרך להיגמל מזה ואז מה?? איזה תחליף תתני לה
    אני בתור ילדה הייתי מאוד בעייתית אמא שלי אמרה לי שהיו מצבים שפשוט לא הייתי אוכלת
    3 ימים רצופים
    [/center]
  • וואי ענבללל היתי מתה ממךךךך ..
    אבל יאמר לזכותי שאני פחות היסטרית מפעם ... כי היא באמת מתפתחת יפה מכל המבחינות חוץ ממשקל .

מה שכתבתי מקודם :
    זה שהיא עולה בהתמדה רק שזה מתחת לכל האחוזונים.
    וכך היה גם אבא שלה שהיה קטן ( אפילו אושפז כמה פעמים) אז אולי זה בגנים?
    וגני אותך שאלתי :
    הכוונה לתת בכפית היא רק בעצם לתת לה עוד אוכל ולא שתראה את זה כשתייה מבקבוק כן? כי הכל אותו הדבר - מטרנה + דייסה נניח 60 - ולתת בכפית ?

• כן מיכלי בדיוק...
    לא ליצור את התלות ביניקה מבקבוק..

• מיכלושית תראי על החבילה של הדייסה כתוב לך מאחורה איך לתת בכפית
    יש הוראות הכנה לבקבוק ולאכילה בכפית
    את כמירה את האתר של ניקי ב? יש שם מלא מתכונים
    כולל מתכון לדייסה

• טוב זה יהיה קשה . לא נראה לי שאצליח לתת לה ככה... זה רק שכולם ישנו .... מה שאומר שהיא תישן אחרי כולם , הרבה אחרי כולם כי לוקח לה הרבה זמן להירדם

טוב תודה
    אחשוב על זה

יש פה כמה שיקולים

• הנושא הזה מאוד מוכר לי...

אז ככה:
    המלצתי: את רוצה להשמין אותה קצת? תקני שקדיה, ממרח שקדים מושלם. תשימי לה 2 כפיות בכל בקבוק (מטרנה עם דייסה) ותערבבי היטב. זה נהיה הרבה יותר טעים, מזין ומשמין.

בנוסף תני לה ממרחים בריאים ושמנים על לחם: ממרח חלבה, ממרח שקדים + סילאן

פדיאשור.... זה הפתרון בשבילכן. הפדיאשור שוקולד ממש כמו שוקו, תתני בכוס מעבר או כוס עם קש וככה היא לא תשתה מבקבוק...

וזהו נראה לי
  • קראתי הכל.אורטל אמרה בדיוק מה שרציתי לכתוב.

גם האמצעית שלי היתה כזו, עד גיל שלוש בערך.

יש ילדים כאלו!!! שאוכלים טוב ולא מתאימים לאחוזונים שלהם!!!

אני לא הייתי מוסיפה עוד בקבוק. זה מיותר לחלוטין!!! ואת צודקת - יהרוס הרגלים בריאים וחבל.

כן הייתי מחפשת איך להעשיר לה את האוכל שהיא אוכלת במשך היום, לגוון לה במאכלים עתירים (לא סוכר או שומן אלא חלבון), נותנת בין הארוחות חטיפי בריאות או פירות. נותנת לה יותר דברים שהיא אוהבת לאכול. חבל להרוס הרגלי אכילה בריאים!!! את עושה בסדר גמור
    פייס: ortal_hori

• עכשיו קראתי באחת התגובות שלך שהיא עולה יפה רק שהיא לא באחוזון.
    אם היא עולה במשקל וגובהת אז באמת אולי אין טעם להוסיף עוד בקבוק.
    אצלי הוא שובר עקומות גובה ומשקל (כלומר היה באחוזון מסוים ואז הפסיק לגבוה כמו שצריך וירד במשקל שזה ממש לא תקין, יצא שבמשך חצי שנה גבה רק סנטימטר אחד ובקושי העלה במשקל)
    אם היא עולה יפה וגובהת והעניין הוא שיש לה אחוזון משלה קבוע ( יש גם אחוזונים 2 ו1 הם פשוט לא רשומים בטבלאות) אז היא פשוט קומפקטית

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
  • מיכלי

מקפיצה בשבילך שתראי את התגובות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה