סקר-*מעורבות*הבעל בגידול הילדים-תיקון ניסוח והסבר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • רציתי לדעת איך זה אצל האחרות - הבעל תומך בכל החלטה שלך וזורם? או שיש לו החלטות משלו שהוא מיישם מבלי לשתף אותך, להתייעץ ולבדוק מה בדיוק את, אחת שנמצאת עם התינוק/ת רוב הזמן, עושה במקרה כזה?
    יש לי משקע כבד על הלב בנושא, אני מנה לראות האם יש אור בקצה המנהרה...
10 תגובות
עמוד 1
  • בגדול בעלי נמצא עם הילדה רוב הזמן
    (עכשיו זו תקופה חריגה שאני בבית לומדת למבחנים שלי)

הוא מחליט על הדברים היומיומיים
    מתי ארוחת ערב,
    מתי מקלחת
    מה אוכלים
    האם יוצאים לגן שעשועים...

עם זאת, אנחנו תמיד מחליטים יחד על הדברים החשובים כגון:
    חינוך והקניית הרגלים
    על מה מוציאים כסף (עגלה, צעצועים, בגדים)
    הנקה - כן/לא כמה זמן
    הצבת גבולות
    גזירת שיער
  • קצת קשה לי עם הביטוי "התערבות הבעל", למה שזו תהיה רק התערבות ולא מעורבות?!
    הרי שנינו תכננו, שנינו עשינו

• מפני שאני איתה רוב היום והבעלול מגיע מאוחר מאוד
    אני זו שמחליטה בכל
    למט דברים ממש חשובים כגון חינוך ושות שמחליטים ביחד
    הבעלול נותן לי יד חופשית
  • מחיליטים ביחד לגבי הוצאות כספיות וכו'
    אני איתה רוב היום בד"כ אז החלטות של מה לאכול / מה להלביש וכו' זה רק אני

• ג'ף

• שותף פעיל בגידול הילדה .. לא רק מתערב או לא מתערב .
    זה נכון שבגיל שהיא ינקה אז היא היתה יותר בידיים שלי ואני החלטתי לפי הבכי מתי היא רעבה , מתי מקלחת , מתי נכון להוציא אותה בחוץ אבל שום דבר לא לבד
    לפעמים הייתי אומרת :"אתה חושב שהיא רעבה?" ,"אתה חושב שכדאי מקלחת עכשיו?"
    בקשר לחינוך אני נותנת יותר את הטון כי אני באה מהתחום הזה ויודעת איך לפעול מניסיון , מסדנאות, ממאמרים שראיתי כך שאני מסבירה לו והוא מפנים ועושה ...
    ולא מפריע לו... אם יש משהו שהוא חושב אחרת הוא יאמר לי ווואללה לפעמים יש הגיון .... אז מנסים את הדרך שלו ....

וכן , לא הכל מושלםםםם
    לפעמים הוא עושה דברים ששגויים בעיני
    כמו להשתולל ולהעיף אותה באויר כמה דקות אחרי האוכל
    או לנשק אותה בפה הרבה /או למעוך לה משהו ולהעביר לה מהפה שלו .....
    כל אחד והשריטות שלו

• אוכל הוא יונק.. יש ויכוח קל כאשר לעיתים הוא נותן שאוב על הבקבוק שממנו נותנים.. אני קניתי את המגלה עם הפטמה המיוחדת שלהם ונימי קשה לו עם זה בעיקר כי זה בקבוק והוא לא מקבל על בסיס קבוע ואבי רוצה לתת לו מה טומי טיפי כי זה קל יותר... אבל בנושא הזה התעקשתי

וביגוד.. כל עוד הוא מלביש בהתאם למז״א.. שיהיה גם כתום עם נקודות ירוקות מצידי אם זה מה שעושה לו טוב...

הרגלי שינה מוצץ וכו׳ שזה מה שרלוונטי אצלנו דיברנו על זה והחלטנו יחד
    סדר יום טקס שינה וכו הוא זורם אם מה שאני אומרת כי אני איתו רוב היום וכבר הספקתי להבין מה יותר נעים לנימי .. ולמה יש לו סבלנות אבל האמת כל עוד נימי רגוע והמשחק מתאים להכנסה לשינה( לא מתחיל לקפוץ איתו ולשיר) אני לא מתערבת..

• מבינה אותך.
    גם אני עם ליאמי רוב היום וועדיין סהר רצה להיות מעורב ב=ה=כ=ל. גם הוא אומר ש"יש לו 50% בהחלטות", היה מציק לו אם למשל הייתי מעלה לליאם את המנה בלי להתייעץ איתו.
    דיברתי איתו על העניין, סיכמנו שיתן לי להחליט דברים כי אני יודעת מה נכון לליאם.
    היום הוא פחות מתערב ומבין שאם החלטתי לשנות משהו אז כנראה שיש סיבה..

דברי איתו גם את, זה יעזור

• טוב- אז אצלנו אני מחליטה בנוגע לה-כ-ל.

אני לא מדברת על הצד הטכני, שבו ברור שאני "מחליטה". ולמה במרכאות? כי אין פה עניין של החלטה. אני פשוט איתם כל היום, הוא חוזר מאוחר מהעבודה, אז ברור שאם אני המבוגר היחיד בבית- אני זו שאחליט... ממש לא נראה הגיוני ואפילו קצת מגוחך שאתייעץ איתו אם להלביש לילד עוד שכבה או להטעים אותו במשהו חדש... הוא היה אפילו חושב שזה נודניקי מצידי. בערב כשהוא חוזר אני יושבת ומספרת לו.

בעניינים מהותיים- חינוך, הצבת גבולות, גנים- אנחנו מדברים ומתייעצים- אבל אני חייבת לומר שה"סיי" הוא שלי. בעלי ב 99.9% מהמקרים זורם איתי. הוא נורא סומך עלי בקטע של חינוך הילדים ומאמין שאני יודעת הכי טוב מה טוב עבורם.

האמת- נורא טוב לי שזה כך!!
  • מה זה אומר הדבר הזה?
    פייס: ortal_hori

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה