קשה לי.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
26 תגובות
עמוד 1
  • סליחההההה ??????
    מה זאת אומרת שרים עליו שירים ???
    ואם הגננת שלו כ"כ מדהימה זה התפקיד שלה לגרום לו שיהיה לו כיף בגן

• אני בטוחה מאוד שקל לכולנו לדבר מהצד ולהגיד לך מה לעשות,
    אבל לפעמים זה גם פשוט יותר,
    לעשות מעשה וזהו.

אתמול בדיוק דברנו במשפחה על מקומות עבודה ושלא נעים בהם וכו'..
    ומישהי אמרה משהו כזה, שישר קפץ לי איך שקראתי את מה שכתבת על שילה.

"מבחינתי ללכת למקום עבודה שלא טוב לי בו זה יותר גרוע מכלא".

תחשבי כמה רע לו שם, וכמה את חייבת לעשות משהו עבורו.
    אין ספק שילדים הם עם רע ולא מרוע אלא מתמימות... אבל אנחנו, ההורים - צריכים לעשות ככל הניתן להגן עליהם.

אולי שהגננת תתערב, אולי תשאלי את שילה מה יכול לעזור ולהקל עליו....

ליבי ליבי אליו! ואלייך - שכואבת כפול.

בהצלחה לשניכם.
  • לי גם יש בקרים כאלו עם יונתן
  • אני מציעה לך לוותר קצת לו ולעצמך.
    אצלנו אור קם הרבה פעמים בחמש וחצי ומדליק לעצמו סרט במחשב (לפעמים גם לוקח עוגיות ומכין מיץ). אצלנו הסרט זה "גורם מווסת" (ככה אני מכנה את זה). תוך כדי סרט אפשר לעשות הרבה דברים בבוקר - לאכול, לשתות, להתלבש וכו' אחר כך הוא לוקח איתו לגן צעצוע שקשור לסרט וזה קצת מרגיע אותו. לפעמים הוא מכין ציור ולוקח את הציור.
    גם התנועות של אור מכאיבות לי, אבל לא בגלל כוח ועצבים, אלא בגלל שהוא שלומיאל כזה. הוא יכול לבוא לחבק אותי ועל הדרך לתקוע בי מרפק. זה מתבטא גם בזה שהוא לא יודע איך ללטף את החתול בעדינות.

• דברי איתי ייס לגבי טיפולים

ומה שקורה בגן זה נורא
    הגננת חייבת לשים לזה סוף
    מה עם שנה הבאה? יקבל סייעת?

• מאמי...
  • תודה בנות..
    העניין עם הסרט הגיע אחרי הרבה נסיונות מרים שהוא ראה סרט על הבוקר.. קשה לו אחר כך לקבל את זה שאי אפשר לראות עוד סרט ועוד סרט ועוד..
    בכללי אנחנו מנסים לגמול אותו מהתמכרות הזו לסרטים כי אחריהם הוא מתנהג נורא!
    מתחצף, לא מקבל גבולות.. והוא כל פעם משתמש בזה ואומר שאם לא ניתן לו לראות סרט הוא ישתולל.
    אני לא מוכנה לאיומים האלה ואני גם לא אוהבת את הישיבה הזו מול המסך, כל שניה פנויה שיש לו הוא רוצה מחשב ומתעצבן שלא מרשים לו..

ומה שקורה בגן, זה סיפור.
    כי הוא גם מציק..
    כל ילד שחלילה עושה משהו שטיפה חורג מהחוקים שילה מציק לו שיש לו עבירה..
    אני בקשר עם הגננת והיא עושה מאמצים בשביל לעזור לשילה..
    בקיצור, לא פשוט..
    "וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212

• ]

• אין לי כל כך עיצות, כואב לי שכואב לך וכואב לו
  • 4
    ימים כאלה יכולים לחרפן !!!
    ויש ימים כאלה .גם אצלנו .
  • אין ספק שקשה לך ולו
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • תשמעי פיתוש אני לא משווה
    אבל , גם נדב שלי לא קל ...
    שנה שעברה כל החורף (אחרי שעות הגן) הוא לא הסכים ללבוש שום דבר חוץ מפיג'מה הזויה עם פסים, לכל מקום שהלכנו !!!!!
    היו לו ויש לו הרבה התקפי בכי , הוא מכה את יאיר המון . קריזיונר . הוא מדבר בצורה מביכה וחצופה למבגורים (הסביםסבתות)
    הוא צועק הרבה
    הוא גם מגמגם
  • זה בסדר שקשה...
    אחרת החיים לא היו כל כך מעניינים...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• פיתוש קודם כל לך אני שולחת מלא

• במכון אדלר אומרים להתעלם מהתנהגות מפריעה. הילד מרביץ, פשוט להתרחק ממנו.

יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • ענתו'ש צודקת..
    יש דברים שאי אפשר לזרום איתם..
    וגם אם מאוד הגיוני לזרום איתם או להתעלם, זה בלתי אנושי..
    ילד שצורח לאמא שלו בתוך האוזן בכוונה, אני לא מוכנה "לזרום" עם זה.
    אם זה היה רק הבגדים זה היה בקטנה, אבל זה מסביב כל כך הרבה דברים, צרחות, והבכיינויות על שטויות.

וברור לי שמותר שיהיה קשה ושזה חלק מהתהליך..
    אני לא מודאגת מזה שקשה, פשוט קשה..

יעלי- כשמכון אדלר יגיעו אליי הביתה אני יקשיב למה שיש להם להגיד.
    אני לא אוהבת שנותנים עצות באוויר בלי להכיר את הסיטואציה.
    היתה תקופה ארוכה שניסיתי את זה.. התעלמתי.
    פשוט הלכתי אחורה ואמרתי לו שכשהוא מתנהג ככה מאוד קשה להיות לידו וכשהוא רוצה אותי שיתנהג יפה..
    ואז התעלמתי לגמרי..
    אז זה היה בהתחלה התבכיינות, עבר למכות, ועבר לנשיכות, זריקות כל מה שבא ליד, מכות לאחיות, בכי שעה... ואז קריאה לעזרה.
    ניסינו שוב ושוב..
    אני לא מוכנה לעבור את התהליך הזה כל פעם..
    אני לא כועסת עלייך, פשוט לא מתה על מכון אדלר.. יש שם קצת התייחסות לילדים כמו מכונות.. מן כללים כאלה שאמורים לעבוד על כל הילדים,
    והמציאות קצת שונה!
    ותודה על כל החיבוקים!!!
    http://www.ipanel.co.il/index.php?page=join&content=join&referrer_id=32212
  • אוי מותק, לא קל בכלל..
    לצערי אני יכולה להזדהות עם חלק מהדברים.... גם ליותם יש רגעים כאלה.

אני הייתי מחלקת את זה לשניים
    ההתנהגות בבית וההתנהגות בגן.
    בבית כנראה שהוא צריך יותר תשומת לב, הרבה יותר. הרבה הרבה הרבה יותר, אני כן הייתי קמה בחמש וחצי בשבילו (עובדה, אנחנו קמים כל בוקר כמעט בחמש וחצי בשביל יותם) אבל הייתי אומרת לו בצורה תקיפה וחד משמעית שאין סרט ומציעה לו לעשות דברים ביחד. להכין קפה ושוקו ביחד ולשבת לשתות ביחד ולשוחח על מה עושים היום ומה נעשה אחרי הגן וכדומה.. לצייר ביחד.. לספר סיפור
    פשוט לנצל את הזמן הזה לאחד על אחד. פעם את ופעם בעלך. להגיד לו איזה כייף שיש את הזמן הזה של שניכם, איזה כייף לך להתחיל ככה את הבוקר..
    תאמיני לי שהוא יתחיל את היום ככה זה יעשה לו כ"כ טוב! זה ישפיע על כל ההתנהגות שלו כל הבוקר, וגם לך זה יעשה טוב.
    בתכלס הוא רק רוצה תשומת לב, וכנראה שהוא באמת צריך אותה יותר מהאחרות..
    אני הבנתי את זה לגבי יותם לא מזמן, ומאז אני מכילה אותו, ומעניקה לו ומשקיעה בו כל יום קצת אחד על אחד, אפילו הרבע שעה שהוא הולך לישון ואני שוכבת לידו ומדברת איתו ומספרת לו סיפור.. זה ממש משנה את כל ההתנהגות שלו.

לגבי הגן.. אני לא יודעת מה להגיד לך, גם יותם עם המון בעיות בגן.. וזה לא משנה כמה הגננת מקסימה אם לילד רע בגן אז רע לו בגן..
    אולי תנסי להפגיש אותו עם חברים אחרי הגן? תזמיני חבר או שניים אליכם הביתה ותשקיעי בפעילות בשבילם.. כמו כדורי שוקולד, הכנת עוגיות מבצק חום לבן וכו. אני עשיתי את זה לחברים של יותם כמה פעמים ועכשיו יש ביקוש לביקורים אצלנו.. זה מאוד עוזר לו להיות פופולארי בגן
    עוד טריק שלימדו אותי: תסכמי עם הגננת שבכל יום הוא יקבל מדבקה על כל התנהגות טובה, ותבקשי ממנה וממנו שבכל יום שאוספים אותו מהגן הוא יצא עם הדף ויסביר לך על מה הוא קיבל כל מדבקה. על ישיבה יפה במפגש, על איסוף של צעצועים, על משחק עם חברים וכו'. תגידי לה שלפחות בהתחלה שתיתן לו מדבקה גם על המשהו הכי קטן שהוא עשה (ובטוח אפשר למצוא משהוא כזה)
    יש 2 מטרות: אחד זה לחזק רק את ההתנהגות הטובה שלו בגן, כל יום הוא יצא עם דף ומדבקות ויגיד לך היום שיחקתי יפה עם החבר הזה והזה וקיבלתי מדבקה.. ותראי לו שאת גאה בו ותראי שזה יגרום לו להיות גאה בעצמו גם.
    מטרה שנייה - הגננת תהיה חייבת למצוא משהו טוב שהוא עושה גם אם זה משהו קטן, היא תיתן על זה דגש ויצא שהיא גם תחזק לו את ההתנהגות הטובה והיא גם תראה שהוא גם יכול להתנהג יפה בגן.

אני רוצה להגיד לך שאני עושה את זה עם יותם, ונכון יש ימים שהוא יוצא עם מדבקה שווה במיוחד (מדבקה יקרה
  • פיתוש בחיי שכ"כ בא לי לתת לך חיבוק ענקי

• את כל כך אמא מקסימה
    כל כך איכפתית ודואגת
    אני בטוחה שתימצאי את דרך הישר
    ליפעמים לוקח זמן ....
    מציעה לך להרבות בתפילה אולי לחלק מהבנות זה ישמע מצחיק
    אבל את בחורה מאמינה וליפעמים שוכחים את הדבר הקטן (גדול) שעוזר לרוב
    ושה' יתן לך כוח להיתמודד
  • קרן
  • אה ... הדסקה נתנה עצות מעולות בייחוד אהבתי את נושא הגן
  • גלי תודה רבה!!!
    האמת זה לא דברים חדשים לי אבל כ"כ קשה לי להיות תמיד נחמדה להיות תמיד וותרנית לניות תמיד מבינה!! אוףףףףף זה ממש קשה כל הקוצ'י מוצ'י הזה... לפעמים במיוחד ברגעי לחץ בבוקר אני רוצה שהדברים יזרמו כמו שצריך לזרום לעשות את מה שביקשתי כי ביקשתצי ולא "לעבוד" עליה בכל מיני שיטות..

אוףףף אפילו להסביר את עצמי אני כבר לא מצליחה

• נתנו לך כאן עצות מעולות... קטונתי מלהחכים יותר מזאת

רק רציתי לתת לך מלא מלא

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• ענת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה